5. května 2006

Co se píše na Vrbě

Aby Leon mohl polemisovat, přetiskuji se souhlasem autora jeden článek z Vrby:

"Kreutzfeldova karikatura žije!

„Ja myslim, ze by melo byt trestne nejen popirani holohoaxu, ale trestne by melo byt i rikat, ze by to nemelo byt trestne. To je totiz prvni krok k jeho popirani.“

Leon Kreutzfeld na Vrbě 02 Apr 2006

„názor, že černoši jsou méněcenní, vznikl sám od sebe nebo ho někdo rozšiřoval tak dlouho, až ten se dostal do povědomí širokých mas, které pak tolerovali i jejich likvidaci ?“

Andy na Psu dnes v 7:49

Andy si to možná (napůl) neuvědomuje, ale to, co tu svou řečnickou otázkou presentuje, je klassická ukázka totalitního myšlení a selekce povolených názorů podle ideologického klíče. V podstatě má s vážnou tváří na mysli varování Leona Kreutzfelda (který může být pouze satirik nebo devadesátiletý dement z Bučače, takovou hlášku nikdo vážně nepronese): „Na začátku bylo slovo, na konci šest milionů“.

Ještě truchlivější obrázek Andyina myšlení nám poskytuje autorka v dalším odstavci:

„S Petersem si tě plést nedá moc práce, vaše názorová základna sice není identická, ale morálně-volní vlastnosti, které vás vedou až k vašim extremistickým projevům ano.“

Protože s Petersem mám společné názory pouze na Sprchu a na Israel, předpokládám, že Andy myslí těmi "extrémistickými projevy" náš antisionismus. Jaký je rozdíl mezi zuřivou českou sionistkou a sovětskými bolševickými diktátory? Sovětští bolševici vysvětlovali nepohodlné názory duševní chorobou a pacienty léčili v blázincích. Andy vysvětluje protiisraelské názory chrakterovým defektem a kdyby byla u moci, mohla by zařídit převýchovu takového morálního selhání v nápravných zařízeních. V situaci zostřujícího se třídního boje – pardon, chtěl jsem říct boje proti terorismu - by pak mohla tyto případy podstoupit k euthanasii."

15 komentářů:

  1. Dobre ze jste to sem dal Petersi, Vodnik si ten svuj zivocisne zurivy antisemitismus vybiji na Vrbe prave proto, ze vi, ze tam mam zakazany pristup.

    Cernochy bych do toho netahal, jeste by ti ublizenci chteli nejake reparace za otroctvi, ktere uz 150 let neexistuje. Je treba se zamerit na krivdy doby nedavne, jako holokaust. Za ten nam svet dosud dostatecne nezplatil.

    OdpovědětVymazat
  2. „... trestne by melo byt i rikat, ze by to nemelo byt trestne. ...“
    "Za ten nam svet dosud dostatecne nezaplatil."

    To se mi snad zdá ... .

    OdpovědětVymazat
  3. A mělo by být trestné by říkat, že by nemělo být trestné říkat, že by nemělo být trestné popírat holokaust?

    OdpovědětVymazat
  4. Aaaaa, panove jsou take naciste? Ted jste se odkopali! Ja vedel, ze to prijde. Zarazuji vas na seznam popiracu a potencialnich valecnych zlocincu.

    OdpovědětVymazat
  5. Nepopíráme, odmítáme trestnost popírání.

    OdpovědětVymazat
  6. To mu velice křivdíte. Původně to bylo psáno pro blog, ale z technických důvodů se to zde nepodařilo uveřejnit.

    OdpovědětVymazat
  7. ad p. Pecina. Samozřejmě. :-) Aby se to zkrátilo, tak celá nekonečná řada. Přemýšlím, jak to nějak jednoduše vyjádřit v zákazové normě.

    OdpovědětVymazat
  8. Ano, vazeny pane Pecino. V prvnim kroce odmitate trestnost popirani. ve druhem, az to nebude trestne, zacnete popirat. Potom az lidi radnou masazi pripravite na to, ze Zide by se meli vyhladit, tak nakonec zase zacnete stavet plynove komory.

    Pani Andy Vas s Vodnikem vystihla zcela spravne a beze zbytku. Na to, ze je to pry domovnice ma velice za usima. Skoro bych odhadoval, ze je to Zidovka.

    OdpovědětVymazat
  9. Pane Kreutzfelde, nejspíš bude Andy domovnicí v Tel Avivu.

    Jinak mě napadlo, jestli byste neměli zavést celosvětově daň z hlavy za holokaust, jakousi holotax, nějakých 5-7% příjmu. Jak jste psal kdysi na Vrbě, svět vám dluží ještě nějaké ty tisíce miliard a nějací rolníci v Bangladéši nebo v čínském vnitrozemí můžou taky platit: jejich dědkové neudělali proti holokaustu nic, takže jsou na něm spoluvinní. A kdo se vzepře, můžete ho hned potrestat jako potenciálního židobijce, budovatele plynových komor a genocidálního válečného zločince. Co tomu říkáte?

    OdpovědětVymazat
  10. Vaše úvaha trpí dvojnásobnou frakturou logiky:

    Za prvé, ti, kdo jsou odhodláni postavit nové plynové komory, nejsou žádní popírači holokaustu, ale naopak lidé, kteří litují, že to bylo "jen" šest milionů.

    Za druhé, jestli se někdo proti novým plynovým komorám postaví, pak to budou nejspíš ti samí lidé, kteří si dnes nenechávají zavřít hubu trestností popírání. Ti, kteří poslušně papouškují, budou mlčet tak, jako mlčeli ve 30. a 40. letech jejich ideoví předchůdci.

    Osobně jsem poskytl podporu fašistovi Janu Kopalovi, jehož politické názory jsou mi odporné, protože jsem dospěl k závěru, že jsou pošlapávána jeho základní práva, a znovu, když byl nespravedlivě stíhán za pomluvu. Zkuste přemýšlet o tom, proč.

    OdpovědětVymazat
  11. Vodniku, ten Vas napad s holotax je dost dobry. Jen s mi nechce verit, ze byste ho pri Vasi nenavisti k nam Zidum myslel vazne.

    Svou historickou vinu splaceji alespon Americane, do politickych systemu evropskych statu se nam kvuli spatnemu volebnimu systemu a zpusobu financovani volebnich kampani zatim nepodarilo proniknout.

    Na rozdil od Americanu je vsak Evropa prijala zakony kriminalizujici popirani holokaustu, to je prvni krok ke cash flow.

    OdpovědětVymazat
  12. Pane Pecino, nechapu jakou frakturou logiky trpi me argumenty. Vy si skutecne myslite, ze popiraci budou ti prvni, kdo budou demonstrovat proti plynovym komoram?

    Vaseho usili o svobodu projevu si vazim, ale svoboda projevu ma sve meze. Jednou z nich je i holokaust.

    OdpovědětVymazat
  13. Leon K., zařaďte si mě kam chcete ale především si už konečně uvědomte, že každému nemůžete nařizovat, co si má či nemá myslet.

    Pouze ustrašeny kejval bude vždy držet hubu a dělat, co se od něj očekává.

    Co se svobody projevu týče, tak ta buď je nebo není.

    OdpovědětVymazat
  14. Mimochodem, pane Kreutzfelde, ten článek jsem skutečně původně postoval sem, ač jsem ho zamýšlel od začátku pro oba servery. Nešlo mi ani o můj vrozený zběsilý genocidální antisemitismus (ten si vybíjím po nocích onanií při sledování záznamů Vůdcových projevů), ale o to, že Vaše ideologická souputnice, sionistka AndyO (vydávající se sice položertem za monarchistku, ale nepochybně se považující za demokratku) prozrazuje myšlenkové stereotypy plesnivých rudobolševických gerontů: máš-li jiný názor, je to proto, že je s tebou něco v nepořádku a s tím se musí něco udělat.

    Ty černochy jsem do té diskuse zatáhl také já. Kdybych totiž na Psu totéž napsal (coby příklad) o Židech, byl bych v zápětí obviněn doxou, Andy, Boutrosem a celou řadou demagogických pitomců z celé řady trestných činů...:-(((

    OdpovědětVymazat
  15. Vy si skutecne myslite, ze popiraci budou ti prvni, kdo budou demonstrovat proti plynovym komoram?

    To je právě ta Vaše fraktura. Popírači ne, ale odmítači trestnosti popírání ano.

    svoboda projevu ma sve meze

    Pak to není svoboda, ale nesvoboda. "Omezená suverenita" za Brežněva také nebyla žádná suverenita.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>