3. května 2006

Po Dekretech vydal Beren Krédo

Beren smazal link na tento blog a V. Z. napsal:

Upozorňuji Vás na současnou úpravu Wikipedie:Žádné osobní útoky#Osobní útoky mimo Wikipedii. Vzhledem k tomu, že je celkem nová, jsem z Vašich útoků nevyvodil žádné další důsledky kromě smazání tohoto odkazu. Každý má právo si svobodně výbrat. Buďto chce spolupracovat na tvorbě encyklopedie a pak se k ostatním bude chovat slušně (a nejen na stránkách Wikipedie) anebo o spolupráci nestojí a pak si může psát co chce. --Beren 09:12, 3. 5. 2006 (UTC)

Wikipedie tedy s konečnou platností vstoupila do nové fáse své existence: je to mnohem víc než encyklopedie, je to sekta, která trestá heresi, kdekoli ji objeví. Chcete psát na českou Wikipedii? Můžete, ale připravte se na to, že od této chvíle ji smíte jen chválit, a když se vám něco nebude líbit a vyjádříte své mínění o místních "elitách" třeba na své osobní stránce nebo v novinách, budete potrestáni.

Každý opresivní režim končí tím, že přestane vnímat meze vlastní moci. Právě to se, myslím, stalo.

Rozhodně bude dobré Berenovo "Krédo" přeložit a zeptat se na názor na metě: co si myslí o komunitě, která tímto reguluje svobodu projevu wikipedistů vně Wikipedie. Snad i těm, kteří měli dosud o cs:wiki mlhavou představu, dojde, co se tam ve skutečnosti děje.

Updated.

2 komentáře:

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>