26. srpna 2006

Jan Novák vulgo Max a jeho sprostá slova

Na rozdíl od iDNES a podobných serverů na ZMP nejsou zakázána sprostá slova a naopak je zakázán trolling. Některým to vadí. Nejvíce Janu Novákovi, zvanému Anonymous nebo Max.

Ukázky z jeho textů: "Nakoukli jsme oknem dovnitř, bylo prázdno, tak jsme usoudili, že je čas na tu limošku či kafe." "Odebíral jsem noviny Rudé právo, Průboj a Proud. Zavedl jsem si kartotéku novinářů a archiv článků z novin, kde tito hlásali komunistický lži a štvali proti demokratickým silám, které začaly vystrkovat růžky. (Archiv mám ještě u rodičů, nejlepší perly můžu oscanovat a vyvěsit.) Půl roku po revoluci jsem ty složky okopíroval (Normálně na kopírce co udělala Bzzz,Bzzz,Bzzz a bylo to. Byla nová doba.) a donesl novým šéfredaktorům. Minimálně jeden z pánů novinářů co už si myslel, že změnu systému udejchal v pohodě šel na dlažbu. Novej šéfredaktor byl z OF a ty byly vostrý. Dal mu to z fleku."

Je proto zajímavé se podívat, co Vám Google najde, když zadáte "bordel" a "Sprcha". Staré známé firmy. Pokrytci.

Updated na žádost Jana Nováka.

7 komentářů:

  1. Na návštěvách veřejných domů (bordelů) nevidím nic špatného. Však od toho jsou "veřejné".

    Také bych nenazýval udavačstvím, když se na patřičných místech důrazně připomene, co ten který soudruh prováděl za bolševika.

    Většina lidí si ale od tzv. »převlékačů kabátů« nechala nadělat na hlavu. Proto ten dnešní marast v ČR.

    OdpovědětVymazat
  2. Nevím, patrně jižní Čechy, ale ty jsou archetypálně (katholicky) české, jazyk v tom nehraje takovou roli jako jinde.

    OdpovědětVymazat
  3. V ČR žádné takové místo neexistuje. Jihočeština je zvýšenou měrou postižena germanismy a krajovými výrazy, moravština zase specifickým akcentem. Paradoxně se nejčištší češtinou mluví v pohraničí, např. ve Znojmě.

    OdpovědětVymazat
  4. Místa v Sudetech, která byla po válce osidlována Čechy, se vyznačují odporným, sterilním jazykovým amalgámem, který je "nejčistší" ve smyslu absence jakéhokoli dialektu, ale rozhodně ne v tom smyslu, na který se ptal pan Juchelka.

    Jižní Čechy získaly svoje výsadní postavení - nebo spíš tuto pověsta - už za obrození, mělo se za to, že odtamtud přicházejí do Prahy nejméně poněmčení Češi. Opakem byl Hradec Králové.

    OdpovědětVymazat
  5. Ano, přirozeně je to sterilní jazykový amalgám. Jinak to nešlo.

    OdpovědětVymazat
  6. Gorilla přeci není pes, pane Fuko. A jaký je Váš názor na Gorillu?

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>