24. srpna 2006

Kalouskův gambit

ODS to prokaučovala. Tolik se starala o jiné: o zelené a o lidovce, až ji ti druzí hodili přes palubu. Zdá se, že ODS nepochopila zákonitosti politické hry. Měla by se vzpamatovat, nebo jí hrozí, že voliči tyhle naivisty vygumují.

Toto je patrně autentický text stoupence ODS: "Koalici, nebo alespoň nadstandardní vztahy jejich členů, by měla ODS udržoval za horizont řešení otázky příští vlády, ne pro jejich okamžitou užitkovou hodnotu, ale pro jejich dlouhodobý dopad na to, jak je vnímána ODS, a jakým směrem se vyvíjí naše politika. ODS musí ukázat svým potencionálním spojencům i veřejnosti, že je spolehlivým partnerem, že ani neignoruje, ani neválcuje menší spojence, že pro ni politika není jen kšeftaření, korupce a dohody "hochů, co spolu mluví". Musí své koaliční partnery kultivovat, připravit si je, ukázat jim, že s nimi počítá i pro budoucnost, pokud budou chtít být jejími dlouhodobými politickými (což nemusí vždy znamenat koaličními) partnery v budoucích parlamentech a budoucích vládách."

Tedy Normální je nelhat II. Poté, co na tomtéž heslu ztroskotala Unie Svobody, málem též ČSSD za Špidly, se o totéž pokouší ODS. Už by si mohla konečně uvědomit, že úspěšná strana se nebuduje planým moralisováním, nýbrž programem, který odpovídá na reálné potřeby lidí.

2 komentáře:

  1. Už by si mohla konečně uvědomit, že úspěšná strana se nebuduje planým moralisováním, nýbrž programem, který odpovídá na reálné potřeby lidí.

    Spíš bych řekl, že v České republice je cestou k úspěchu slíbit všem všechno a po volbách se vymluvit na ty druhé, že to znemožnili.

    OdpovědětVymazat
  2. Bohužel. Ale to nemůže vydržet dlouho.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>