13. srpna 2006

Známkování

Tedy já zírám. Pajout splnil svůj dávný slib a obnovil mi práva řádně registrovaného Sprchaře. Musím mu k tomu blahopřát, protože na rozdíl od Jezovce drží slovo.

Když jsem se o tom dozvěděl (a ignorantu Jardovi znovu opakuji, že jsem nikdy neprohlásil, že nebudu Sprchu číst, ačkoliv to Jan Novák všude tapetuje. Stokrát opakovaná lež se však nestane pravdou, i když by si to Max přál), rozhodl jsem, že dám Sprchařům jasně najevo, co si o jejich textech myslím. Nic víc a nic méně. Podotýkám, Vy sprší pokrytci, že toto právo má dosud každý zaregistrovaný a dosud na tom nikdo nic nezměnil.

Zásadně neznámkuji podle osob, jak by to udělal každý troll. To by p. Maule, p. Novák a AndyO měli samé jedničky. Ve skutečnosti p. Mauleho zhusta neznámkuji a těm druhým dvěma jsem vysázel i několik čtyřek a pětek. Na rozdíl od jiných dokážu odhlédnout od osoby autora a ocením i text člověka, jehož charakter nestojí za nic.

Mrzí mne, že několik mých známek vyvolalo takovou flame war a přehlušilo záslužnou Kapitánovu snahu resustitovat sprší mrtvolu svými podnětnými články. Tady, Kapitáne, jasně vidíte, že se sprší zombie nemá cenu cokoliv podnikat. Kolektiv Sprchy je natolik špatný, že opovrhuje každou solidní diskussí a místo toho se vyžívá v irracionálních konfliktech.

Na druhou stranu měla celá affaira svůj význam. Odhalila, kdo je kdo. Takže popořadě.

Jan Novák vulgo Max. Ukázalo se, že je zlým mužem Sprchy, který je odpovědný za to, že ten server v současné době nestojí za nic. Usiluje o legalisaci nadpráví Klanu po vzoru wikipedie. To, že tak bezelstně dal najevo své pravé úmysly, si zaslouží vysokou známku. Je symptomatické, že vůbec nebere v úvahu potencionální nové Sprchaře, zda právo známkovat budou mít čili nic.

Jarda, který není z Písku. Má poněkud delší vedení. Takže tedy trpělivě: Když někdo udělí známku, tak na Sprše je. Sama se tam nevylíhne. Osobně je pro mne Jardovo chování největším zklamáním celé affairy. Pokud hledáte příčinu, proč se opět věnuji tak bezvýznamnému serveru jako je Sprcha, tak je to on.

Nechápu, jak prostá známka jednoho člověka může potopit člun. Ukazuje se, že Klan už ztratil poslední zbytky logiky, kterou dřív měl, byť zvrácenou. Nyní je v irracionální křeči. Buď známkování vyjadřuje to, co si o textu čtenáři myslí, nebo vyjadřuje nadpráví Klanu. Obojí najednou nejde. Kompensace od členů Klanu tak jasně ukazují pravý účel známkování: udržet privilegia klanistů. Za každou cenu.

Ano, můžete mne vykopnout, jako to udělal Jezovec v záchvatu zuřivosti. Můžete to dokonce udělat i legálně, tj. rozhodnutím Sanhedrinu. Ale vysvědčení si tím vystavujete sami.

AndyO úmyslně klame tělem. Někdy se chová přívětivě, ale to jí nikdy nevydrží dlouho a pak ukáže svou pravou tvář. Bohužel jí na to hodně lidí skočí, včetně mé maličkosti. Napsala troll bait, abych se chytil. To se jí podařilo, ale neměl jsem čas, abych napsal reakci. Z netrpělivosti tedy nasadila přívětivou masku. I na to jsem jí skočil a napsal článek. Zajásala a inkasovala. Jenže krátkodobá výhra může být dlouhodobá prohra. Máte smůlu, AndyO, už Vám nikdy neuvěřím ani upřímnost Vašeho pozdravu. Nikdo Vás nemá rád; Jonáš, Vodník ani Michaela. A to je horší než být osel, který Vám z naivity skočí do Vaší léčky. Přemýšlejte o tom proč.

A co se týká našeho několetého konfliktu, začala jste ho Vy svým trollingem v "diskussi" (z Vaší viny se žádná nekonala) o vyhnání Němců. Škoda, že mě Jonáš nevaroval, co jste zač. To je to jediné, co mu vyčítám.

DJing Cheb pako se ukázal jako paranoik.

Ivan jako největší odborník na Sprchu.

Michaela označila sporný text jako svůj. Vodníku a p. Zemanovi se tedy omlouvám.

Updated: Rozporu mezi dvěma odkazy si všimlo více lidí. Je úmyslný. Chytrému napověz, hloupého trkni.

5 komentářů:

  1. Není chybný, nýbrž úmyslý. Hledal jsem ho pekelně dlouho, asi jsem se měl na to vykašlat. Ano, jsou tam složené závorky. Nicméně k Vašemu zamyšlení si dovolím ještě uvést diakritiku.

    OdpovědětVymazat
  2. Ano. Nemyslím, že byste sehrál positivní roli, ale ani negativní. Proto jsem Vás neznámkoval a nehodnotil ani zde.

    OdpovědětVymazat
  3. Já Vás za nepřítele nepovažuji. Jen si myslím, že úsilí za žádnou cenu si nikoho nerozházet je někdy kontraproduktivní. Podívejte se na nynější affairu. Oč jde? Využil jsem možnosti dané systémem a oznámkoval jsem několik příspěvků. V čem je problém? To, že na Sprchu nepíšu? A to je jako povinnost? To, že jsem dal některým špatné známky? A to se jako smí dávat jen dobré?

    Zkrátka a dobře, dřív jsem Klanu rozuměl, ačkoliv jsem byl proti němu. Dnes už mu ani nerozumím. Chtěli nechat známky, ale tak, abych jich nežádoucí osoby nemohly využívat. Smysl toho nechápu.

    OdpovědětVymazat
  4. Ono je napadání a napadání. Takový Magnus si vůči mé osobě nebere servítky, ale přesto mi to nevadí. Nedělá to totiž ze zlé vůle. Naproti tomu Max, Boutros či Andy chtějí jen škodit. Od nich je proto legitimní žádat, ať raději mlčí.

    Proč je známkování takový problém? Upřímně to nechápu. Kdybych všem sázel jedničky, rozhořčení bych pochopil. Takhle jen jeden člověk (má maličkost) využije toho, od čeho tato featura je. Je mimo vší logiku, aby někdo zakazoval využívat (nikoliv zneužívat) možnosti, která je na stole.

    OdpovědětVymazat
  5. Nevadí, to byla jen taková stížnost, neberu to nijak dramaticky. Taky mi přijde zvláštní, kam se to vyvinulo.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>