16. února 2011

Definice kommunismu

Bohumil Doležal: Kommunism je ruský nacionalism bez křesťanského korrektivu.

7 komentářů:

  1. To je samozrejme do oci bijici hloupost.

    OdpovědětVymazat
  2. To som povedal a tým to aj dokázal? Jaký smysl mají takové zcela bezobsažné kommentáře?

    OdpovědětVymazat
  3. Ale jděte! Když tu někdo napíše, že Hitler měl vlastně Židy rád, tak mu budete "dokazovat", že se "mýlí"? To máte hodně času, poslyšte! Je to naopak psychopatický rusofob Doležal, který by měl dokazovat, že Lenin, Trockij, Béla Kun, E.E.Kisch, Rosa Luxemburgová, Kurt Eisner, Mao-ce Tung, Pol Pot a F.Castro jsou vesměs ruští nacionalisté bez křesťanského korrektivu!

    OdpovědětVymazat
  4. Když tu někdo napíše, že Hitler měl vlastně Židy rád, tak mu budete "dokazovat", že se "mýlí"?
    Pokud někdo poukáže na institut čestného árijce, tak to rozhodně bude zajímavé. Pokud někdo poukáže na to, že Hitlerův postoj k Židům nelze redukovat na rád/nerad, tak to bude zajímavé. Jde o to, že cílem LW není trivialisace problémů, hospodské žvásty.

    Béla Kun, E. E. Kisch, Rosa Luxemburgová, Kurt Eisner, Mao-ce Tung, Pol Pot a F. Castro byli sluhové ruských nacionalistů. Takže pro naši debatu jsou zcela bez významu.

    Zbývá Lenin a Trockij. Lenin byl Rus jako poleno, takže vyvracíte sám sebe. A zapomínáte na tak echtovní Rusy jako byl Molotov, Bucharin, Krestinskij, Rykov a další.

    OdpovědětVymazat
  5. Jde o to, že cílem LW není trivialisace problémů, hospodské žvásty.
    Doležalův výrok je na úrovni hospodského žvástu! Vy jste ho - s vážnou tváří! - publikoval; kdyby pod tím byl štítek "Humor", nereagoval bych. Takhle jsem se ozvat musel - a na stejné úrovni. Bizzarním relativisováním ("Pokud někdo poukáže na to, že Hitlerův postoj k Židům nelze redukovat na rád/nerad...") a novými nehoráznostmi ("Lenin byl Rus jako poleno.") to nezměníte. Už tak jsem na téhle blbosti ztratil víc času, než za co stála.

    OdpovědětVymazat
  6. Doležalův výrok je na úrovni hospodského žvástu!
    To som povedal a tým to aj dokázal. Odnaučte se prosím do všeho za každou cenu promítat své osobní prefence. Diskusse pak degraduje na pouhé bezcenné plkání: Vanilková zmrzlina je lepší. Ne, čokoládová. Ne, vanilková. Ne, čokoládová.

    Takhle jsem se ozvat musel - a na stejné úrovni.
    Ne. Vy jste pokus o seriosní analysu odbyl bezcenným žvástem.

    Bizzarním relativisováním
    Co je na tom bizzarrního? Chápu, že pár primitivů odbyde Hitlerův vztah k Židům tím, že je neměl rád. Ale tím se o tom problému nedozví vůbec nic. A opakuji, že na podobné primitivismy není vůbec nikdo zvědavý.

    novými nehoráznostmi
    Jaké nehoráznosti? Uljanov byl Rus původem i kulturou. Co by asi jiného mohl být, když se v Rusku Rusům narodil a rusky byl vychován. Marťan snad?

    Už tak jsem na téhle blbosti ztratil víc času, než za co stála.
    Není povinnost vše kommentovat. Zvláště, když Vaše předsudky všichni dobře známe: VŘSR uspořádali Marťani, kteří s Rusy neměli společného. Rusové totiž uctívali cara, a proto procarské strany (černosotněnce) ze zásady nevolili a cara v únoru (podle pohanského kalendáře Gaia Iulia Caesara, pro ruskopravoslavné posvátného) 1917 svrhli.

    OdpovědětVymazat
  7. Když jsem přijel v r.1980 poprvé do Holandska, chlubili se nám naši kamarádi svobodou svého školství, která spočívala v tom, že když jim učitel řekne: "Země je kulatá", mohou oni vstát a dožadovat se: "Dokaž to!" Vy jako obdivovatel západního školství tomu jistě tleskáte, já se ale na takové blbosti odmítám podílet a nehodlám ztrácet čas "dokazováním" trivialit.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>