6. června 2006

Jak to bylo se Sprchou po potopě

motto: "Zmapovat (resp. začít vůbec v hrubých rysech chápat) animozity toho společenství kolem Sprchy je úkol pro AI-aided singularitní post-lidi, ale tohle je opravdu památné i mimo kontext: konvergentní vývoj k Radku Hulánovi?" Malý čtenář

Zdá se, že Sprcha je po 4 letech své existence na Internetu konečně populární. Zdá se, že bych své vzpomínky na předpotopní Sprchu měl doplnit vzpomínkami na Sprchu po potopě.

Zpočátku se zdálo, že vše bude fungovat nádherně, že je možné vytvořit diskussní fórum, kde lidé diskutují ostře, ale bez trollingu. Scházeli jsme se dokonce i osobně. Jediný problém byl vztah tvrdého jádra a externistů. Na jednu stranu jsme externisty chtěli, na druhou stranu nám moc neseděli: Aha či Vladimír Neckář.

Rozpad Sprchy začal konfliktem mezi 2 vůdčími osobnostmi: Boutrosem a Vodníkem. Podle mého názoru ho způsobil Boutrosův trolling. Vodník se naštval a ze Sprchy odešel. Byla to citelná ztráta, asi jako když Tomáš Pecina opustil Britské listy.

Místo Vodníka přišel Magnus Maximus, akvisice Michaely. Ačkoliv byl fine, diskusse stavěl do více konfrontační atmosféry, a to mnoha Otcům Zakladatelům Sprchy II nebylo po chuti, zejména p. Zemanovi.

Po Vodníkovi si Boutros našel další oběť: Husitu. I jeho trolloval tak, že mu bouchly saze. Ale Husita se nedal a vyhlásil Boutrosovi boj. Na jeho stranu se přidal Ivan, Vladimír Neckář, nově příchozí p. Juchelka a má maličkost. V závěrečné bitvě o známkování Husita a jeho kamarádi prohráli a Jezovec je ze Sprchy vyhodil. P. Juchelka pro ně založil Vrbu. Na podzim 2005 proběhla přestřelka mezi Sprchou a Vrbou, jejíž jsem byl aktivním účastníkem. Utichla do chladného příměří, nicméně dle mého názoru je Sprcha nyní ve stavu klinické smrti. Její kommunita se rozpadla na dvě části, což ji velice oslabilo. Občas na Sprchu zabloudí nějaký externista, ale moc dlouho se nezdrží.

Updated.

11 komentářů:

  1. Nemusíte tomu věřit, ale o diskussi mi opravdu nejde. Cílem jsou zajímavé texty pro čtenáře, nikoliv pro trolly Vašeho typu.

    OdpovědětVymazat
  2. Nikdy jsem jako vůdčí osobnost nevnímal ani sebe ani Boutrose. Boutros byl svého druhu manažer-koordinátor obnovování Sprchy. Ale v diskusích jsem nikoho nevnímal jako "vůdčí osobnost", ani Klabačku, který k tomu měl IMHO nejblíž.

    Myslím, že samotné "naštvání" by k mému odchodu ze Sprchy nestačilo - naštván jsem byl už poměrně dlouho. Šlo o to, že v závěrečné fasi mi Klan a najmě Boutros prakticky znemožnili normální diskusi.

    OdpovědětVymazat
  3. Ano, byl to z Boutrosovy strany čistý trolling.

    OdpovědětVymazat
  4. Vymazal jsem Maxův trolling. Kromě toho narážel na mé dva návraty na Sprchu:

    1. byl na výslovné lákání p. Zemana.
    2. byl kvůli podstatným věcem: pomluvy od Tomáše + rozhodnutí o starém článku.

    Doufám, že podobné okolnosti již nikdy nenastanou. Případ č. 1 předem vylučuji. U druhého si dávám výhradu "never say never", i když trolling člověka, který se nedokáže vyrovnat s tím, že ho opustila žena, a proto kope kolem sebe, tak ten do výhrady nepočítám.

    OdpovědětVymazat
  5. Max si zakládá na těchto věcech: mě například neustále přesvědčuje, že jsem se tam vracel navzdory vyhlášením o svém odchodu; jednou za to dostal pár pětek od Klanu.

    Ještě poznámka: Neckar je Vladimír, nikoli Václav.

    OdpovědětVymazat
  6. Maxi, jako flamer jste se už narodil, nebo jste k tomu přišel po nějakém úrazu, stejně jako Petr Maule?

    OdpovědětVymazat
  7. Ano, to je ten Klanem opětkovaný komentář. Mohl bych se mu věnovat bod po bodu, co je to tam za nesmysly, ale ptám se: stojí mi bonzák a ti, co mu věří, za to?

    Nestojí. Mám řadu smysluplnějších aktivit, kterým ten čas věnuji.

    OdpovědětVymazat
  8. Také si myslím. Trolly je třeba mazat, i když zrovna tenhle Maxův kommentář bych zde nechal, protože jak znám udavače Maxe, tak by ho sem natapetoval znovu.

    OdpovědětVymazat
  9. Díky. Je vidět, že na jednoduchou otázku odpovědět neumíte. Q. E. D.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>