23. července 2006

Nutnost americké vojenské základny

Pro některé lidi je souhlas s US vojenskou základnou roven vlastizradě. Nechápu proč. Pokud si pamatuji dobře, tak v minulém století USA 2x této zemi vojensky pomáhaly a ani jednou se vůči ní nedopustily aggresse. Jaký to rozdíl od SSSR.

Důvodem, proč se UK v roce 1938 na ČSR vykašlalo, bylo slovy Chamberlaina: "O té zemi nevíme nic." Pokud zde USA budou mít základnu, budou o ČR něco vědět. A co se týká US vojáků, nelze srovnávat gentlemany ze Západu s barbary z Východu.

8 komentářů:

  1. Podle mne to je naopak pro současnost hodně důležité, »jvano«.

    Nikdy jsem nepatřil a ani nepatřím k nějakým obdivovatelům USA, ale kde bychom všichni bez těch Američanů a jejich pomoci byli?

    Srovnávat americkou armádu a její evtl. základnu na území ČR se sov. (Rudou) armádou, která si v ČSSR ostatně dělala co chtěla, to může jen opravdový ignorant.

    OdpovědětVymazat
  2. Nemyslím. Do války kvůli Polsku šel.

    OdpovědětVymazat
  3. Jaká bezvýznamná pomoc Američanů? Vždyť Rusové na válku nebyli připraveni. Neměli ani kloudnou výzbroj a bez materiální pomoci USA by byli ztraceni.

    OdpovědětVymazat
  4. Kdyby nebylo sovětské armády, osvobodili by nás Američané.

    OdpovědětVymazat
  5. On Hiler nebudoval Atlanský val jen tak pro nic za nic.

    OdpovědětVymazat
  6. Došlo. Hilter nás spolknout chtěl.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak už vím, co bych si měl myslet o americké základně:

    TISKOVÁ ZPRÁVA

    V Praze dne 27. července 2006

    Konzervativní strana plně podporuje zřízení protiraketové základny armády Spojených států na území naší republiky.

    Vyzýváme všechny odpovědné činitele, aby nepodlehli populismu a přes současný nesouhlas většiny české veřejnosti prosadili zřízení této základny, pokud nás o to vláda USA požádá.
    Vyzýváme ministry obrany a zahraničních věcí, aby zbytku svého funkčního období využili k vysvětlení odborných i zahraničně politických aspektů základny svým méně informovaným kolegům ve vládě.

    Vyzýváme vládu České republiky, aby jasně vysvětlila veřejnosti důležitost této základny pro obranu západní civilizace a pro posílení euroatlantické sounáležitosti, která je pro západní civilizaci životně důležitá. Základna nejenže zvýší naši bezpečnost, ale zvýší i naši důvěryhodnost a mezinárodní prestiž.

    Snaha některých politiků zbavit se odpovědnosti a zalíbit se většinovému mínění přesunutím rozhodování na občany formou referenda je nezodpovědná. Je právě rolí politické reprezentace nebýt ve vleku veřejného mínění, ale sledovat skutečný státní zájem a vhodnou komunikací s veřejností vysvětlit zásadní důvody pro zřízení protiraketové základny na území České republiky.

    Jan Kubalčík
    místopředseda

    Martin Rejman
    kancléř

    Ano, hlavně nepodlehnout veřejnému mínění!

    OdpovědětVymazat
  8. Jinými slovy: přestaňme si hrát na demokracii a ukažme lidu, že jeho volení zástupci nerozhodují v jeho zájmu, nýbrž v zájmu jiném, a tomu lidu, který je k tomu zastupování zvolil, to pak eventuálně vysvětlí - nebo taky ne...

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>