29. června 2009

Řekněme fascistům ne

To, co se dlouho čekalo, nyní začalo: Vladimír Stwora je stíhán za osvětimskou lež – popírání holocaustu. Je to další ze série skutků, kdy ministr vnitra Pecina v ČR buduje svobodu jako řemen.

Jak vyplývá z líčení Vladimíra Stwory, udání Petra Jakeše (nomen omen) bylo celkem 2x odloženo. Nyní je však ministrem vnitra Pecina a to by tak hrálo, aby si každý o tom, co se stalo před 60 lety za druhé světové války, mohl myslet a psát, co uzná za vhodné.

V této těžké chvíli, kdy bránící se demokracie vystrkuje růžky, jsme všichni Vladimírem Stworou. A musím říci, že jsem hrdý na to, že je tady celá řada lidí, která říká fascistům ne: nejen Jan Čulík ze Skotska a Jiří Drašnar z Kalifornie, ale i Petr Koubský, Martin Malý, Petr Staníček a další.

A "bývalý" bolševik Kotrba naopak potvrzuje úsloví, že kommunista zůstane kommunistou, i kdyby trakaře padaly.

Update: Svobodu slova podporuje i Yamato-san, který si však plete žalobu, obvinění a udání. Skvělý rozbor Tomáše Peciny.

28. června 2009

Absurdita po česku

Český ministr hovořící anglicky a konsekutivně (sic!) tlumočený do češtiny.

25. června 2009

Divadlo pro obecný lid

Israel a jeho věrný a poslušný pes, USA, předvádějí prostému lidu (který je obyčejně tak zaměstnán, že sotva stačí přečíst noviny, ale ne už o nich přemýšlet) skvostné divadelní drama: Obama je jakoby "jiný" než G.W.Bush s jeho israelskou neoconskou entouragí (Rahm Emanuel je zcela v pozadí a nikde se moc neukazuje). Israel se jakoby zlobí a moc se s Obamou nekamarádí. Zbytek nepřemýšlejícího světa si dělá illuse, že to bude o něco lepší. A Israel zatím staví 300 nových domů na území, kde je to illegální i podle israelských měřítek. Pokud si toho někdo všimne, bude se Israel zase "jen bránit", bílým fosforem, tentokrát na Západním břehu. Anebo z těch 300 domů s velkou slávou 100 zbourá a bude rozhořčeně poukazovat na to, že učinil vstřícné kroky a že to jsou Palestinci, kteří nechtějí mír, a evropská antisemitská levice, která je v tom podporuje.

23. června 2009

Hájkova Smrt ve středu

Ukázka v PDF. Poněkud upovídané, ale moc krásně vysázeno.

22. června 2009

Jak to bylo s Gruzií

Tak se téměř po roce ukazuje, že to, co bylo jasné už téměř před rokem, nyní konečně potvrzuje i Západní Evropa. Nicméně zapřísáhlé neokonservativce nepřesvědčí asi nikdy nic.

21. června 2009

O důvěře

Rozhovor v Novém prostoru. Když je Jan Keller pod dozorem (zde moudrého tazatele Jana Sterna), tak se dá číst, neboť je vcelku prost obvyklé demagogie.

20. června 2009

Eurábia: Jen zírám

Přiznání šéfredaktora: Jak jsem přestal věřit oficiální verzi o 11. září

Přiznám se, že jsem teď Eurábii dlouho nečetl, ale tohle mne opravdu hodně překvapilo.

Rozhovor s Kunderou

Francouzsky + o Žertu z roku 1968, když ještě francouzsky tolik neuměl.

Mediokracie v praxi

Na Festivalu politické písně. Netřeba připomínat, že ve skutečnosti je to v naprosté většině případů dosti jinak.

Opponenti proponenty české formy mediokracie označují za modré fascisty. Domnívám se, že to není příliš výstižné, protože znakem této skupiny není autoritářství, nýbrž intolerance a nevzdělanost. Vyhlašuji proto anketu, která by pro tyto mediokraty našla lepší označení.

Vavákův názor na Rusy

via Jaromír Slomek. Z roku 1800:
Těch Rusů, našich hostí,
již máme všichni dosti
Jestli tu dlouho budou,
učiní zemi chudou,
an prve málo měla,
neb všechna zhubeněla
skrz tak dlouhý čas vojny
a živení lid zbrojný...
Kdo ty Rusy trochu zkusí
o škodách povídat musí

19. června 2009

Ševče, drž se svého kopyta

Miss všeho možného, např. footballové soutěže, Dominika Hužvárová (její stránky fungují jen v M$IE) "žádá poslance a poslankyně, aby z navrhovaného znění zákona vypustili ustanovení zavádějící údajně presumpci viny. "I u jiných trestných činů, jako je znásilnění nebo přepadení, existuje presumpce neviny," uvedla modelka; oběti těchto činů jsou přitom podle ní v obtížnější situaci než diskriminovaní lidé." Tento nesmysl samozřejmě Lidové noviny ponechaly bez kommentáře, což svědčí o jejich úrovni.

Kdyby se slečna méně starala o svůj vzhled a více studovala, pak by třeba pochopila nejen triviální rozdíl mezi občanským a trestním právem, ale užitečnost feminismu. I když od někoho, kdo se živí svým tělem, zřejmě nelze podporu zrušení genderu očekávat.

18. června 2009

Pro Alexe Juchelku


Na jeho žádost.

Polské koncentráky pro Němce

Zgoda, Jaworzno a Potulice. Většinou se jednalo o přímé pokračování nacistických koncentráků, jen s novými vězni. Jedním z nejhorších velitelů byl Šlomo Morel.

15. června 2009

Persekuce kommunistů

Začalo to persekucí neonacistů, pokračuje to persekucí kommunistů: na snímku je uprostřed "zakázaný" prapor. Kdy už konečně fašisté "bránící demokracii" přestanou omezovat svobodu v ČR?

Pokárání od capa di tutti capi

via Malý čtenář. Pěkná glossa s ostrým myšlením.

14. června 2009

Analysa porážky liberálů

Z pera Milana J. Hamerského. Je smutné, že liberálové (ALDE) mají v ČR tak málo voličů.

Nacionální konservativism

Jejich českým webovským periodikem je Délský potápěč. Je zvláštní, že ještě neobjevili Karla Kramáře a jeho národní demokraty a místo toho se více inspirují německou konservativní revolucí 20. let, Spenglerem, Jüngerem a Schmittem.

S ostatními paleokonservativci mají společný důraz na tradiční hodnoty: pro-life, proti embryonálnímu výzkumu, pro trest smrti, proti registrovanému partnerství a sekularisaci, pro veřejnou roli organisovaného náboženství, proti drogám, prostituci, pornografii a euthanasii. Přidávají důraz na ethnicitu. Od neokonservativců se liší v tom, že mají klassický postoj k ekonomice a zahraničním vztahům.

Údajně též podporují nukleární rodinu, což mi přijde sporné.

Rozhovor s ministryní spravedlnosti

Raději bez kommentáře.

13. června 2009

Volit ODS?

Decentralisace přináší své plody. Kdyby ještě existoval Severočeský kraj jako volební, ODS bych volit nemohl. Takhle sice Řápkové hlas hodit nemusím, ale mám volit stranu, která má haiderovce na svých kandidátkách?

Amatérism v české vrcholové politice

Martin Bursík řekl: "když proti mně Dana Kuchtová kandidovala na sjezdu, rozdávala analýzu o tom, jak jsou zelení neúspěšní ve vládě. Podíval jsem se do vlastností souboru – a jeho autorem byl jeden z vedoucích odborných analytických skupin v Lidovém domě [Martin Kloz]."

Nový process s Horákovou

via Tomáš Pecina. Poté, co byl odvysílán úspěšný dokument o processu s Horákovou a spol., stalo se módou vše přirovnávat právě k němu. Nicméně terroristické régimy, jako nacism nebo kommunism do Chruščova, byly extrémní. Byly extrémní v tom, že stanovily neuvěřitelně drakonické tresty (zpravidla trest smrti) i za zcela banální provinění. Problém rozsudků soudů státního terrorismu byl ve výroku o trestu, nikoliv ve výroku o vině (po prostudování některých nových dokumentů se domnívám, že odboj byl širší, než jsem si dříve myslil).

Dnešní régime má cenu srovnávat s kommunismem po roce 1954, zejména s normalisací, dnešní process s pořadateli koncertů závadové hudby (PDF) s processem s Plastiky, kteří byli odsouzeni za výtržnictví: Ivan Jirous na 18 měsíců, Pavel Zajíček na 12 měsíců, Svatopluk Karásek na 8 měsíců a Vratislav Brabenec na 8 měsíců. Kolik se za závadovou hudbu podle § 260 TZ dává dnes?

Dokladem kontinuity kommunistické a nynější myšlenkové policie je obvinění z útoku č. 7 (p. 6 obvinění), v němž se skví tato věta: "V uvedené písni od slovenské skupiny Krátký proces je kladen důraz na násilí a společný boj rasistických, dnes neonastických, skinheads, resp. stoupenců hnutí Národní odpor, proti třídnímu nepříteli, kterým je myšlena obecně krajní levice (Antifa), ale i romská menšina společnosti." (pravopisné chyby opraveny) Nevím, jak vy, ale já tam žádný třídní boj nevidím.

Příklady závadových písní: Hail & Kill a Swastika Eyes.

10. června 2009

9/11 a konspirační theorie

Roman Joch applikoval Occamovu břitvu zcela správně: "Ale zpět k Petru Hájkovi. Neuvědomuje si logický defekt své konspirační teorie? Režim, který je natolik padoušský, že sám sobě způsobí 11. září, aby mohl rozpoutat válku civilizací a dobýt svět, je zároveň nutně natolik padoušský, že rozpoutá válku civilizací a začne dobývat svět rovnou, aniž by se obtěžoval se zabitím 3000 svých občanů, zničením svého finančního centra a zdemolováním části svého ministerstva obrany! Stačí mu nechat zmasakrovat pár desítek amerických občanů v pár arabských muslimských zemích a casus belli je zde plně dostatečný. Z hlediska gangsterských konspirátorů – kdyby konspirační teorie byla pravdivá - 11. září by pro jejich účely bylo zbytečné a nadbytečné. Tu záminku pro válku si americký režim mohl vytvořit mnohem jednodušeji, pokud byl natolik padoušský, jak si Petr Hájek myslí, že byl.

Navíc takováto konspirace by pro konspirátory byla nejen zbytečná a nadbytečná, ale i osobně nebezpečná. Konspirace za účelem vraždy amerických občanů na americkém území je hrdelní zločin (ve státě New York, kde bylo WTC, i ve státě Virginia, kde se nachází Pentagon, mají trest smrti) a kdyby tak mamutí konspirace praskla – neboť mamutí být musela, což znamená, že pravděpodobnost jejího prozrazení musela být od počátku velmi vysoká – pak by ti konspirátoři dostali elektrické křeslo. Stálo by jim to za to? Když to, o co jim podle Petra Hájka šlo – tj. vehnat Ameriku do války – šlo přece udělat mnohem snadněji (stále předpokládáme to, co si myslí Petr Hájek, tj. že lidé v americké vládě byli maniakální vrahové). Toto je ta největší slabina konspiračních teorií o 11. září 2001."

Ethnické složení Sovnarkomu

motto: "V první fasi revoluce bylo židovských komisařů přes 90 %" Vodník

Ve skutečnosti byl v 15členném Sovnarkomu jeden jediný Žid: Trockij. V dalších letech to bylo podobné: "При Ленине среди 15 членов Совнаркома был один еврей (Троцкий) и один грузин (Сталин). Все остальные были русскими. После смерти Ленина председателем Совнаркома стал Алексей Иванович Рыков. У Солженицына он упомянут мельком ("этнически русский" деятель партийной оппозиции Сталину), но о том, что Рыков 6 лет возглавлял правительство России, - ни слова. Из 8 заместителей Рыкова - один еврей (Каменев), один латыш, один украинец, двое грузин и трое русских. С 1923 по 1930 год наркомами были 23 человека: пятеро евреев (среди них - те же Троцкий и Каменев), один молдаванин (Фрунзе), один поляк (Дзержинский), один латыш (Рудзутак), один армянин (Микоян), двое грузин (Сталин и Орджоникидзе); остальные 12 (более половины, не считая Рыкова) - русские."

Motto článku tedy není ničím jiným než antisemitským blouzněním, v rozporu s fakty.

Polemika s Vodníkem a Astrem

Zásadní problém s Vodníkem je v tom, že je trénovaný na sv. Trojici, takže je schopen zastávat dvě protichůdné these zároveň. Tak i zde nejprve tvrdí, že podstatou člověka je zvíře v nás, aby vzápětí napsal: "přirozenost člověka je pokažená", tj. že duše (= přirozenost) je nezkažená, zatímco reálný člověk je pokažený. Tak si, Vodníku, laskavě vyberte, zda duší člověka je zvíře, nebo anděl. Pak teprve můžeme v polemice pokračovat. Já tvrdím, že člověk nic jako duši nemá. To, k čemu ho nutí podvědomí, nemá relevanci. Relevanci má toliko, zda těmto zvráceným nutkáním podlehne či nikoliv.

Složení ÚV SDDSR(b) je officiální a všechny prameny ho uvádějí stejně. Pokud máte po ruce opak, sem s ním; do té doby je Vaše tvrzení nepodložený blábol. Zároveň bych Vás chtěl upozornit, abyste si laskavě nastudoval rozdíl mezi "ústředním výborem" a "politbyrem", abyste si nepletl hodinky a holinky. Například v roce 1918 žádné politbyro neexistovalo.

Co se týká významu jednotlivých politiků, to je obtížně měřitelné. Samozřejmě, že takový Lenin měl větší slovo než třeba Stalin. Nicméně v ÚV měl každý člen jeden hlas, a proto o ruské politice rozhodoval Krestinskij naprosto stejně jako Lenin. Krestinskij byl navíc členem Vašeho oblíbeného politbyra, takže byl velice významný.

Pokud budeme hovořit o relativní účasti, tak byste klidně mohl hovořit o tom, že VŘSR bylo dílem Lotyšů. Absurditu jistě uznáte sám.

Je mi líto, ale stát, který přepadne skoro všechny svoje sousedy jen proto, že se nedokáže smířit s tím, že Velké Srbsko zaniká, je velice smutný fakt. Váš přístup mi vtipný nepřipadá, a to ani perversně. Naštěstí kromě subjektivního prvku (konec srbského Hitlera – Miloševiće) je zde také objektivní: Srbsko se víceméně opět dostalo na svou přirozenou velikost z konce 19. století.

Zásadní problém s Astrem je v tom, že se neumí držet thematu. To, že esera a čistokrevného Rusa Kerenského z naprosto neznámého důvodu zamotal mezi židovské bolševiky, přešel naprosto s klidem a místo toho mluví o šéfech NKVD. Jak to souvisí s 10. lety a VŘSR? Vůbec nijak. Stalin si tam ve 30. letech dosadil své lidi. Pak neustále hovoří o židech, jako kdyby židé byli viníky kommunismu. Astře, vždyť i Vám přeci musí být zcela jasné, že židé stejně jako pravoslavní nemají s VŘSR společného vůbec nic.

Co se týká chazarské theorie, už mnohokrát bylo napsáno, že podíl Chazarů na Aškenázech je výrazně minoritní, maximálně 10 %. Drtivá většina ruských Židů přišla ve středověku z Německa, mluvila jidiš, tj. dialektem němčiny. Tak že byste to, Astře, konečně akceptoval? Nebo se Vám to nehodí do krámu a Vaše utkvělé představy mají přednost? Jak známo, Arabové žádnou jadernou zbraň nemají, ani nejsou žádné zprávy o tom, že by ji vyvíjeli, takže "ciste semitska jaderna naloz" s "poselstvim Koranu" je ničím nepodložený blábol.

A k věci: Můj článek byl o VI. a VII. ÚV bolševické strany. O tom, co se dělo ve 20. a 30. letech neříká vůbec nic. Nicméně Vás mohu ubezpečit, že počet Židů z té téměř třetiny neustále klesal. Omlouvám se, za svá poměrně příkrá slova, ale má-li si LW ponechat jistou úroveň, tak ji není možné zaplavovat takovými bláboly, které kritisuji.

9. června 2009

Ethnické složení ÚV SDDSR(b)

Protože Astr tady neustále papouškuje nesmyslná tvrzení antisemitů o tom, že ÚV SDDSR(b) byl převážně židovský (včetně takové absurdity, že eser a ethnický Rus (popův syn!) Kerenskij byl členem ÚV SDDSR(b)), místo toho, aby si to ověřil v seriosních pramenech, rozhodl jsem se, že to uvedu na pravou míru. Snad to konečně umožní, aby se na tuto strašnou událost, VŘSR, dívali objektivněji a nevybírali si fakta podle apriorní these.

V srpnu 1917 se bolševici (Lenin) sloučili s mežrajonci (Trockij). Ve 29členném 6. ÚV bylo 8 Židů, tj. 28 %. Ethnických Rusů bylo 14, tj. 49 %. Konkrétně:
  1. Rus Fjodor Sergejev – Artjom (1883–1921),
  2. Lotyš Jānis Bērziņš (1889–1938),
  3. Rus Andrej Sergejevič Bubnov (1883–1940),
  4. Rus Nikolaj Ivanovič Bucharin (1888–1938),
  5. Polák Feliks Dzierżyński (1877–1926),
  6. Žid Grigorij Jevsejevič Radomyslskij – Zinovjev (1883–1936): zvolen 132 hlasy,
  7. Žid Lev Borisovič Rosenfeld – Kameněv (1883–1936): zvolen 131 hlasy,
  8. Ruska Alexandra Michailovna Kollontaj (1872–1952),
  9. Rus Nikolaj Nikolajevič Krestinskij (1883–1938),
  10. Žid Vladimir Iljič Uljanov – Lenin (1870–1924): zvolen 133 hlasy,
  11. Rus Vladimir Pavlovič Miljutin (1884–1937),
  12. Ukrajinec Matvej Konstantinovič Muranov (1873–1959),
  13. Rus Viktor Pavlovič Nogin (1878–1924),
  14. Rus Alexej Ivanovič Rykov (1881–1938)
  15. Žid Jakov Michailovič Sverdlov (1885–1919),
  16. Lotyš Ivars Smilga (1892–1937),
  17. Žid Grigorij Jakovlevič Brilliant – Sokolnikov (1888–1939),
  18. Gruzínec Josef Besarionis dze Džugašvili – Stalin (1878–1953),
  19. Žid Lev Davidovič Bronstein – Trockij (1879–1940): zvolen 131 hlasy,
  20. Žid Mojsej Solomonovič Urickij (1873–1918)
  21. Armén Stepan Gevorgi Šaumjan (1878–1918);
  22. kandidát: Gruzínec Prokopius Aprasionovič Džaparidze (1880–1918),
  23. kandidát: Žid Adolf Abramovič Joffe (1883–1927),
  24. kandidát: Rus Alexej Semjonovič Kiseljov (1879–1937),
  25. kandidát: Rus Georgij Ippolitovič Oppokov – Lomov (1888–1937),
  26. kandidát: Rus Jevgenij Alexejevič Preobraženskij (1886–1937),
  27. kandidát: Ukrajinec Mykola Oleksijovyč Skrypnyk (1872–1933),
  28. kandidátka: Ruska Jelena Dmitrijevna Stasova (1873–1966),
  29. kandidátka: Ruska Varvara Nikolajevna Jakovleva (1884–1941).
V ÚV KSR zvoleném na VII. sjezdu, který měl 23 členů, bylo 7 Židů, tj. 30 %. Ethnických Rusů bylo 9, tj. 39 %. Konkrétně:
  1. Rus Artjom,
  2. Rus Bucharin,
  3. Rus Michail Fjodorovič Vladimirskij (1874–1951),
  4. Polák Dzierżyński,
  5. Žid Zinovjev,
  6. Rus Krestinskij,
  7. Žid Michail Laševič (1884–1928),
  8. Žid Lenin: zvolen 34 hlasy,
  9. Žid Sverdlov,
  10. Lotyš Smilga,
  11. Žid Sokolnikov,
  12. Gruzínec Stalin: zvolen 32 hlasy,
  13. Ruska Stasova,
  14. Žid Trockij: zvolen 34 hlasy,
  15. Rus Vasilij Šmidt (1886–1938);
  16. kandidát: Lotyš Bērziņš,
  17. kandidát: Žid Joffe,
  18. kandidát: Rus Kiseljov,
  19. kandidát: Rus Lomov,
  20. kandidát: Ukrajinec Grigorij Ivanovič Petrovskij (1878–1958),
  21. kandidát: Lotyš Pēteris Stučka (1865–1932),
  22. kandidát: Žid Urickij,
  23. kandidát: Rus Alexander Gavrilovič Šljapnikov (1885–1937).
Z toho je jasně vidět, že Židé ve vedení bolševiků byli vždy jen menšinou a naopak Rusové vždy jasnou většinou.

Updated.

Srbská mafie

Jedním z největších problémů EU je srbská mafieNaša stvar. Srbsko si s ní za vlády Miloševiće a nacionalistů nedokázalo poradit: "During the period starting with the Yugoslav wars and ending with the death of the Prime Minister of Serbia, connections between the mafia and the government were obvious and even exposed, corruption was rampant in most branches of the government, from border patrols to law-enforcement agencies." Vrcholem její činnosti byla Đinđićova vražda. Uvidíme, zda prozápadní srbská vláda ji dokáže omezit na snesitelnou úroveň.

8. června 2009

Výzkum israelského kolektivního vědomí

Před časem vyšel v Arec článek o israelském kolektivním vědomí. Jeho závěry jsou tristní: "Israeli Jews' consciousness is characterized by a sense of victimization, a siege mentality [= Abwehrpsychose, poznámka G. P.], blind patriotism, belligerence, self-righteousness, dehumanization of the Palestinians and insensitivity to their suffering."

K tomu přispívá národní mythologie: "Among the same Jewish public, 40 percent are unaware that at the end of the 19th century, the Arabs were an absolute majority among the inhabitants of the Land of Israel. Over half of respondents replied that in the United Nations partition plan, which was rejected by the Arabs, the Arabs received an equal or larger part of the territory of the Land of Israel, relative to their numbers; 26.6 percent did not know that the plan offered the 1.3 million Arabs a smaller part of the territory (44 percent) than was offered to 600,000 Jews (55 percent)."

Na druhou stranu, většina už uznává, že Palestinci byli vyhnáni: "However, his study shows that a larger percentage of the Jewish population in Israel believes that in 1948, the refugees were expelled (47.2 percent of respondents), than those who still retain the old Zionist version (40.8 percent), according to which the refugees left on their own initiative." Kéž bychom se jednou k tak pěknému číslu dopracovali v případě vyhnání Němců.

7. června 2009

Podotek k Filipovi

Můj článek byl o problému adolescentů. Když už ale Filip kousl do kyselého jablka pedofilie, což je vedle antisemitismu největší tabu Západu, tak několik poznámek:
  1. Přes různé fígle se zletilostí apod. je pedofilie jasně definovaná: Je to sexuální orientace na nedospělé. Dospělost je v celé živočišné říši nezpochybnitelně vymezená schopností mít vlastní potomky. U chlapců je to tedy schopnost ejakulace, u dívek je to menarché, byť obě funkce zpočátku nefungují právě optimálně.
  2. Pubarché není znakem dospělosti; k ní dochází dříve. Je mi líto, ale ve fasi Tanner II je dotyčný ještě nedospělý.
  3. Sex s nedospělými je skutečně nezdravý, protože příroda s ním nepočítala.
  4. Na druhou stranu souhlasím s tím, že opressivní výchova musí skončit. Na prvním stupni je vše co-ed, proč ne i na druhém stupni?
Protože Filip svou reakci pojal velice košatě, tak se vyjádřím i k ostatním otázkám. Ke gay&lesbian ideologii jsem velice skeptický. Nebýt homofobů, vyjádřil bych svou nechuť mnohem otevřeněji. Takto mám pocit, že bych kálel do vlastního hnízda ochránců lidských práv. S kritikou tedy počkám do plného a žádoucího zrovnoprávnění gayů a leseb, tj. dokud nebudou mít možnost adoptovat děti. Tím nastane čas zaměřit se i proti této ideologii.

Není pochyb o tom, že muž muži rozumí více a stejně tak žena ženě. Nicméně podstatou existence sexuality, jejíž vznik evoluční biologové podle tvrzení Jaroslava Flegra nedokáží uspokojivě vysvětlit, je spojení právě málo podobných jedinců: samce a samičky. K štěstí to opravdu může stačit, jak potvrdí každý zamilovaný. Pro vztah k jednotlivcům stejného pohlaví máme jinou instituci: přátelství.

Nevím, kolik lidí má zkušenosti s vášnivým líbáním protějšku stejného pohlaví. Ale když už to někdo udělá, tak to udělá proto, že dotyčný je stejného pohlaví, nikoliv navzdory tomu. Articistní vzdychání Ladislava Klímy z dob, kdy homosexualita byla zločinem, není třeba brát příliš vážně.

Závěrem si nemohu pomoci, ale Filipova these o dlouhodobých erotických vztazích adolescentů mi připadá puritánská.

Obamova popularita v Israeli

Nějací antisemité natočili toto video v Jerusalémě. "Co si myslíte o Obamovi?"

Zpověď člověka, kterého semlela media

Odvrácená strana nechtěné popularity.

Řešení pro adolescenty

Filip Sklenář přišel s analysou a řešením závažného problému adolescentů: Co s jejich neukojeným libidem? ("Chlapci opojení testosteronem jsou tedy odsouzeni k sexuální frustraci, výsledkem čehož je vandalismus, kriminalita, zvýšená konzumace alkoholu a drog a celá řada psychologických poruch.") Je to závažný problém, jak o tom svědčí původní wikipedie, která je v převážné většině ovládána právě adolescenty s neukojeným libidem, a podle toho taky vypadá.

Řešení, které Filip nabízí, tj. gay životní styl, však řešením není. To je vždy jen náhražka, ve vězeních, v kasárnách, všude, kde establishment potlačuje sexuální potřeby "chovanců" za účelem jejich vykázání do posice ovládaných.

Přitom Filip sám svou bystrou myslí přišel na skutečné řešení: "Mezi ženami zralejšími, které jediné mohou chlapcům krátce po pubertě aspoň částečně stačit v jejich neutuchajícím sexuálním apetitu, se příliš nenosí navazování vztahů učitelka-žáček." Po tom, co homofobie byla zcela správně vykázána jako postoj, kteří slušní lidé nezastávají, je na řadě ageism.

Updated.

Analysa volebního programu ČSSD

Z pera Martina Machaye.

6. června 2009

Olympia - 1. část


Mezi 5. a 6. minutou je chyba, ale pak film pokračuje normálně.

Masarykova sekta

Při současné adoraci Tomáše Masaryka je tristní, že veřejnost neví prakticky nic o jeho politické činnosti.

V 70. a 80. letech měli Češi v Čechách ideální systém dvou politických stran: konservativní Národní strany (staročeši) a liberální Národní strany svobodomyslné (NSSv; mladočeši). To se však nelíbilo intelektuálům, kteří toto soupeření dvou stran považovali za shnilé. Byli to 3 tzv. realisté: Josef Kaizl (inklinoval ke staročešství), Karel Kramář (inklinoval k mladočešství) a Tomáš Masaryk (byl svůj).

Z obou stran považovali realisté za solidnější Národní stranu. Jenže pak přišly Punktace a Národní strana byla smetena. Realisté volky nevolky vstoupili do NSSv. Zatímco Kaizl i Kramář se jako realističtí politici bez problémů začlenili (dokonce stranu převzali, když extrémisty typu Vašatého postavili na vedlejší kolej), TGM již v roce 1893 stranu opustil (spíše by bylo na místě říci, že byl vyhozen). Wikipedisté k tomu nesmyslně uvádějí: "Jednou z příčin byla skutečnost, že se mu rodina rozrostla o další dvě děti – Jana a Olgu." Ve skutečnosti bylo příčinou Masarykovo nečestné jednání v Šromotově affaiře. Masaryk pak začal kolem sebe budovat hlouček svých, o generaci mladších obdivovatelů, jemuž se říkala Masarykova sekta. Své názory publikovali v novinách Čas (1887–1915).

K předním realistům patřil i Josef Svatopluk Machar. Ten prozřel až v roce 1932, kdy se TGM nepostavil čelem k jeho dopisu o neblahém účinkování Hradu v Stříbrného a Gajdově affaiře. Machar se pak stal kritikem Hradu, o to nebezpečnějším, že viděl dovnitř.

K Zídkově anotaci (nejde o žádnou recensi, jak mlží Slomek) bych dodal, že abdikace je resignace hlavy státu (demisse je resignace ministra). V Macharově případě je proto vhodnější hovořit o resignaci.

Koncert Plastic People v Israeli

Že je velká většina lidí z bývalého androše zblblá americko-israelskou propagandou (kterýžto effekt je značně posílen jejich nikoli sporadicky se vyskytující vypitózou), to mi bylo známo vždy. Přesto jsem se neubránil pocitu zklamání, když jsem se dozvěděl, že PPU koncertovali 30. dubna t.r. zdarma v telavivském Israeli Opera Courtyard. Tereza Spencerová:
"Když jsem se zhruba před dvěma měsíci ptala jednoho z jejich členů, proč kapela, která je u nás symbolem vzdoru proti totalitě a bezpráví, jede hrát zrovna do Izraele, řekl mi, že neví, kdo za tu válku v Gaze vlastně mohl a že Izrael byl možná při zabíjení civilistů v právu…"

Svět mého mládí mi zas o poznání zošklivěl...(a ani jsem nemusel před týdnem potkat v metru Kabeše, kterého jsem poznal jen proto, že vedle mě kráčela jedna z jeho bývalých milenek, jež ho identifikovala)

5. června 2009

Odmítnutí Vieweghova dovolání

Sp. zn. 30 Cdo 2311/2007: in extenso.

3. června 2009

Paroubek pochválil Macháčka

Bylo to za 2 jeho články.

Bitva v Teutoburském lese.

Dovoluji se upozornit na výbornou připomínku Ondřeje Šlechty jednoho výročí, jež je významnější než to obecné povědomí vnímá.

Němečtí kamikadze

Několik mladých Němců (podle všeho neonacistů nebo sympathisantů) spustilo bizzarní akci: udávají sami sebe za pochybování o holokaustu! Pozor, zpráva je via Rense.com, což je obskurní server, jehož důvěryhodnost je nezřídka právem brána v potaz.

2. června 2009

Nejslavnější židovský fascista

Byl jím Abba Ahimeir (אב"א אחימאיר‎ 1897–1962). Narodil se v Rusku (symptomatické) a dissertaci psal o Spenglerově Zániku západu (rovněž symptomatické).

Svou kariéru začal jako bolševik, ale odvrátil se od kommunismu, jakmile poznal, že bolševism není nic jiného než ruské nacionalistické hnutí. Ostře kritisoval dohodu sionistů s nacisty ze srpna 1933.

Právo na anonymitu a čulíkovština

Jak známo, největší stokou českého Internetu bývaly Novinky. Před časem tam zavedli velice přísnou registraci za účelem identifikace kommentátorů a nyní už stokou nejsou. Nudné a nezajímavé jsou tamní kommentáře i nadále.

Jak se ukazuje na Týdnu, když se na serveru, kam jinak moc lidí nechodí, nakupí bez dozoru kritická massa, i ze slušného serveru se stane stoka. Řešení ale nejsou "občanky" pro internauty. Řešení je regulace diskussí. Např. University of Chicago Law School Faculty Blog nesmyslnou identifikaci nevyžaduje, jak o tom svědčí kommentoři Mark, KB, Roach a další. Řád fakultního blogu je úplně jiný. Přečtěte si ho a pak třeba poznáte, jak je čulíkovský program identifikace jako záruky kvalitní diskusse nesmyslný. Selhání Novinek to potvrdilo v plné nahotě.

Jiří Pehe k tomu dodává: "Zároveň je to vše doprovázeno neochotou z anonymity vystoupit i v případech, kdy se takový člověk nemusí nutně bát nějakého postihu. Neochota jít s kůží na trh není přitom nezbytně vždy zbabělost; často je to prostě vypočítavost a nemorálnost. V našem případě jistě i neblahý pozůstatek bývalé éry. Z pozice anonyma prostě můžu beztrestně urážet, kopat kolem sebe. „Nandat“ to těm, na něž útočím, aniž bych musel tváří v tvář oponentovi svoje názory obhajovat."

Nemohu si pomoci, ale v tomto případě z Peheho mluví egoism. Pehe se proslavil jako hlavní poradce Václava Havla, popularita má ale kromě kladných stránek i odvrácené: nenávist davu (každý známější člověk má spoustu nepřátel či závistivců). Využívá-li Pehe své popularity (jinak by blog na Aktuálně.cz neměl), nemá si stěžovat na odvrácenou stránku této věci. Nic mu totiž nebránilo, aby své texty publikoval pod pseudonymem. Kvalita by se prosadila sama.

Co je to fašism

V polemice s mými články, které vajíčkovou válku označily za modrý fašism, AndyO ocitovala wiki. Vzhledem k tomu, že jsem známým "zakladatelem" wiki, mám o úrovni tamních článků jasnou představu. Zde sice historický fašism charakterisuje docela přesně, nicméně, historický fašism zanikl v roce 1945 lynchem Mussoliniho. Tím se tento pojem uprázdnil a je možné ho využít na jiné účely. Např. pro odpůrce demokracie a lidských práv, antidemokraty.

Wiki: "Similarly, fascism as an ideology is also hard to define. Originally, "fascism" referred to a political movement that existed in a single country (Italy) for less than 30 years and ruled the country from 1922 to 1943 under the leadership of Benito Mussolini. Clearly, if the definition is restricted to the original Italian Fascism, then "fascism" has little significance outside of Italian politics. Most scholars prefer to use the word "fascism" in a more general sense, to refer to an ideology (or group of ideologies) that was influential in many countries at many different times."

Ve výmarské republice měly bojůvky všechny strany, SPD nevyjímaje. Nicméně Reichsbanner byl v pouličním násilí aktivní málo, to bylo hlavně domainou nacistů (SA) a kommunistů (RFB). Např. v roce 1930 byli sociální demokraté obětí kommunistického násilí v Magdeburku, když byli zasypáni kameny a láhvemi.

Updated.

Petr Mach o Straně svobodných občanů



Zajímavá je pasáž o šináglovském antikomunismu ODS a odlišování se této strany od ČSSD.

1. června 2009

ČSSD by měla svou paranoiu krotit

Jako kdyby nestačilo, že ČSSD podle mého názoru zcela nepodloženě obvinila ODS z vajíčkové války. Za nejslavnější modrou fašistku falešně označili Lucii Litomiskou. Jak upozorňuje Stream, podoba je prakticky nullová. Trochu méně paranoie bych v ČSSD prosil.

Update: Týden vypátral, že modrou fašistkou není Lucie Litomiská, nýbrž studentka Nina (aka Aloha). Stejně tak se od nesmyslného obvinění distancuje Josef Myslín. Petr Nachtmann je známý ostrostřelec; kdysi na svém serveru publikoval článek o opravdovém dětském pornu, které jinak podle zjištění Martina Maniše na Internetu prakticky neexistuje.

Nečitelná země

Václav Bělohradský se se svým článkem "Nečitelná země", publikovaném v deníku Právo 23. 5., projevil jako politický komentátor světového formátu. Konkretizuje na příkladu České republiky to, co političtí myslitelé Carl Schmitt a Julien Freund tvrdili již na úrovni teoretické: politiku nelze redukovat na boj "dobra" se "zlem", tedy na subjektivní (zne)užívání morálky.

Bělohradský tvrdí, že česká politická a mediální scéna upadla do marasmu černobílých hodnotových klání mezi modrým a rudým týmem, namísto toho, aby se zabývala skutečnou otázkou politiky: jak dojít k většinové společenské shodě k vyřešení konkrétní politické otázky. Jinými slovy, například pro vyřešení otázky evropské integrace je naprosto bezpředmětné, jestli ji podporuje socialista nebo obláčkově modrý neoliberál, stejně tak není vůbec důležité, jestli politik, který ji zavrhuje, je politikem oblíbeným (Václav Klaus?) nebo naopak ne (Vladimír Železný?). Hodnoty a morální pozice budou vždy do určité míry odlišné, ale to nemusí zabraňovat tomu, aby se došlo ke shodě nad konkrétním řešením.

Aféra s "házením vajec" byla přesně takovým vítězstvím osobních pocitů a hurá emotivnosti nad diskusí a rozborem myšlenek: namísto zamýšlení nad politickou sterilitou viděnou v rádoby-souboji ČSSD a ODS (a jejich promptním anihilování v politickém souboji), se házela vejce.

Humorista Filip Sklenář

Pro pana Sklenáře je lidský život - pokud to není život židovský - statistickou položkou. Potenciální české dětské oběti jsou pro něj "kusy spratků" a na jaderné problémy s KLDR má on taktéž svoje řešení.

Jestlipak by se pan Sklenář zasmál, kdybych napsal humorný článek o tom, jak Rusové s čínskou pomocí nukleárně zpacifikují Israel, doporučí USA a EU záběry na Youtube a začnou k nám dovážet íránskou ropu za 200% dnešní ceny? I doubt it...

Mám za to, že by se měl pan Sklenář věnovat pouze thematu, kterému skutečně rozumí.