4. února 2016

Manifest svobodné kultury

Prohlášení

Název skupiny Svobodná kultura je inspirován vládním šmírovacím a propagandistickým projektem Nenávist k svobodné kultuře (angl. Hate Free Culture). Od anenských patentů (26. července 1913), tedy více než sto let, vládnou zoufale nekompetentní vlády. Po I. kole presidentské volby (12. ledna 2013) se kvalita establishmentu v podobě vládnoucí elity ještě zhoršila. V II. kole realistický kandidát, zástupce staré levice Miloš Zeman, porazil idealistického kandidáta, neokonservativce Karla Schwarzenberga. Spor mezi pravicí a levicí však nehrál žádnou roli; rozhodující byl střet realismu (plebejců) a idealismu (vládnoucí elity). Je zajímavé, že je široce kritisován Sputnik ruské vlády, naproti tomu americká vláda a její Svobodná Evropa nebo Hlas Ameriky, nikoliv. Protože media vyžadují jednoduché označení stoupenců nějakého hnutí, je tím slovem svobodomyslní.

Spojenci

Lze k nim řadit všechny realisty: od palekonservativců (Petr Hájek), přes liberály (Tomáš Pajonk) až po staré levičáky (Stanislav Křeček). Co se týká medií, neexistuje dobré zpravodajství, nicméně více než velká trojka (AP, Reuters a AFP) má k objektivitě blíže alternativa: Press TVAl Jazeera English nebo RT.

Soupeři

Jsou to všichni idealisté: od neokonservativců (Pavel Šafr), přes pravdoláskaře / progresivisty (Jindřich Šídlo) až po nové levičáky (Alexandr Mitrofanov). Idealistickou propagandou jsou poznamenány zprávy velké trojky i ČTK.

Idealistům a politickému idealismu má čelit nový server Svobodná kultura, kde bylo v průběhu roku 2015 předpřipraveno 12 článků. Pěkné počtení!

5 komentářů:

  1. Hate Free Culture NEZNAMENA Nenávist k svobodné kultuře, nybrz Kulturu Bez Nenavisti. "Svobodna Kultura" uz tim chybnym prekladem potvrzuje svou blbost a vrozenou primitivni nenavist,

    OdpovědětVymazat
  2. Nazev Hate Free culture je roztomily svou mnohoznacnosti. Podobne mnohoznacne je i poslani tohoto sdruzeni. Je jim starost o objektivitu informaci a uvadeni hoaxu na pravou miru? Nebo je jejim poslanim indoktrinovat obyvatelstvo a vytlacovat z verejne diskuse nazory oponentu?

    OdpovědětVymazat
  3. Mnohoznacnost existuje jen v myslich, ktere neumi anglicky. Nazev je jednoznacny (na ten vyklad popletu vam tam chybi urcity ci neurcity clen a/the - ve forme Hate Free Culture je hate free jednoznacne jednim privlastkem). Takze zbytek vasi uvahy stoji na chybne premise.

    OdpovědětVymazat
  4. Zeman není "stará levice". Původně je to liberál hlásící se k FDP. Postupně se z něj stal příznivec paternalistické pravice. Něco na způsob Disraeliho. Levice ani náhodou, to je naprostý nesmysl.

    Proto má taky blízko ke klausovské části pravice. A ne z nějakých mocenských důvodů jak udává pražský tisk. Klaus je pro volný trh, Zeman paternalista. V USA by byli v jedné straně. U nás je bohužel dělící linie mezi politickými stranami úplně jiná.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>