29. listopadu 2006

Ještě jednou k Vrbovi

Známý kontroversní správce Vrba si mne neustále bere na paškál. Naposledy tak učinil v diskussi o jeptišce, do níž jsem se tak dostal jako Pilát do kréda.

Vzhledem k tomu, že je správce už více než rok a stále se nenaučil základní principy, tak se ho dovolím o nich poučit:
  1. Základním pravidlem slušnosti je nepomlouvat ty, kteří se nemohou bránit. Anglická wiki výslovně normuje: "Wikipedia's hope for banned users is that they will leave Wikipedia with their pride and dignity intact, whether permanently or for the duration of their ban. As such, it is inappropriate to bait banned users or take advantage of their ban to mock them." Je symptomatické, že nic podobného v postkommunistické cs: nenajdete.
  2. Na ZMP jsem nikdy nikoho neurážel, pouze jsem otevřeně psal o věcech, které jsou nechvalně známému Vrbovi nepříjemné.
  3. Jak správně píše Hippopotamus, "Jistě jsou chvíle, kdy to jinak nejde a jedinec musí převzít odpovědnost, ale přebírá ji on a na své riziko a to je správné, ovšem v okamžiku, kdy se převzetí jiných pravomocí stává systémem, končí svoboda a je lhostejné zda je to ve státě, nebo ve společenství jakým je Wikipedie." Vrba již dávno systémově nejprve rozhodne a teprve pak se ptá ostatních, co oni na to. Tím se nijak neliší od Mussoliniho a jiných diktátorů, kteří si s oblibou nechávali svá rozhodnutí ratifikovat v referendech. Wiki však není despocie, nebo by aspoň neměla být.
Udělal jsem velkou chybu, že jsem tak nebezpečného člověka, jako je Vrba, povýšil na správce. Malý čtenář měl pravdu, takže se mu omlouvám za příkoří, které takto musel ode mne nepřímo vytrpět.

Navíc ho Cynik usvědčil jako lháře: "Pokud dokážeš úvést do souladu svou větu "Cinik byl nekolikrat zadan, aby zacal diskutovat neucinil to a pak udelal editaci, prostrednictvim sveho kamarada - Kotce" s existencí této editace, pak se milerád omluvím. Cinik 19:14, 27. 11. 2006 (UTC)" (pravopisné chyby z piety ponechány)

13 komentářů:

  1. Před několika dny jsem narazil na poznámku, kterou jsou o Vrbovi přičinil před pěti lety. Sice jsem na ni mezitím úplně zapomněl, ale teď už aspoň chápu, proč mě tolik nemá rád a proč proti mně ten ubožák na cs.wiki organisoval různé podrazy :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, starého psa novým kouskům nenaučíš.

    OdpovědětVymazat
  3. Pravdu o sobě snese jen málokdo.

    OdpovědětVymazat
  4. Jen oznameni: Vcera vyprselo me devitimesicni zablokovani z ceske Wikipedie. Napsal jsem jen nekolikavetny dotaz Eggovi zda je to oficialni, abych neporusil nejake jejich idiotske zakony - a hned mne ten curak nebeskej Miraceti zase zablokoval - na tri dny!!! Ceska Wikipedie je neco jako internetovy Auschwitz - svevole cs-wiki esesmanu a gestapaku je v podstate neomezena. Ceska Wikipedie je sadomasochisticke stredisko pro TRESTY a vycvik wikipedistickych bacharu. Opakuji, ze si myslim, ze Miraceti je komunisticky curak! A stojim si za tim!

    OdpovědětVymazat
  5. Vznesl jsem dotaz; očekávám, že mě za něj také zablokují.

    OdpovědětVymazat
  6. Jen se vám divím, že se na ně nevykašlete.

    OdpovědětVymazat
  7. Vzkazují vám, Rosťo, že napříště musíte editovat v uctivém předklonu, velebit jejich moudrost a nejméně každou půlhodinu políbit Eggovi, Miracetimu a dalším zakomplexovaným kreténům virtuální střevíc.

    OdpovědětVymazat
  8. Takove nebezpeci rozhodne nehrozi. Wiki-komuniste si navzajem potvrdili spravnost zablokovani. Pripadaji mi jako mestska rada Hiroshimy odhlasujici proti-americkou rezoluci koncem cervence 1945.

    OdpovědětVymazat
  9. To je otázka: možná spíš Vy připomínáte člověka, který v březnu 1948 posílal Gottwaldovi stížnosti na hrubé chování Lidových milicí.

    Už se přesvědčili, že dokáží zlikvidovat nebo minimálně zastrašit každého, kdo je přesahuje, a naučili se kombinací slizké polézavosti a předstírání dobré vůle využívat jako užitečné idioty centrální správu Wikipedie. Je pozoruhodné, že ti naivkové neumějí poznat, jaké lidské zrůdy egg, Che nebo -jkb- jsou, a dodávají tak jejich zvůli legitimitu. Historie se opakuje, naštěstí jen v malém, virtuálně.

    OdpovědětVymazat
  10. Takze ja jsem idiot, ktery si stezuje na Lidove milice? No dobre, ja si stezuji, ale vy jste ten, ktery s nimi pochoduje v prvomajovem pruvodu. Nebo jsem spatne pochopil tu dnesni naznakovou cestinu?

    OdpovědětVymazat
  11. Pochoduju? Nepochoduju, dávno jsem odtamtud emigroval, takže jejich trestům se můžu smát.

    OdpovědětVymazat
  12. Pane Pecino, chcete říci, že máte ověřeno, že (Tomáš) Vrba z Wikipedie je totožný s autorem článku, který jste kritizoval, jenž zjevně vyučuje na New York University Prague (fotografie, hlas ke slyšení na Radio Prague)?
    Jestli je Vrba z Wikipedie schopný překladatel a učitel literatury, dokonce v cizím jazyce, sním klobo^W^W budu muset přehodnotit své názory na to, co je na světě nebo aspoň českoamerických VŠ možné.

    OdpovědětVymazat
  13. Ano, měl jsem a stále mám za to, že jde o jednu a tu samou osobu.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>