18. ledna 2006

Beren: Stát jsem já!

Tohle stojí za to, takže to přetisknu v plném znění: "Není podstatné jak co komu zní. Označení komunita zde samozřejmě má jisté opodstatnění, protože jmenovaný byl v podstatě obviněn z narušování české Wikipedie, tedy z něčeho abstraktního, kdy bylo již odhlédnuto od dílčích sporů. Za komunitu jakožto postiženého zde ovšem někdo to obvinění vznesl, takže uznávám, že vhodnější a praktičtější bude uvést raději iniciátora oné stránky (další možné strany konfliktu a doprovodných sporů je možné doplnit během shromažďování důkazů). Na druhou stranu nesouhlasím s označením jedné strany sporu jako skupina "21" (nebo "33" apod). Tím, že něco posoudím a rozhodnu, se přece nestávám stranou sporu (případně dle rétoriky pana Z. "nepřítelem"). Pokud by to byla pravda, soudy by nemohly fungovat (v rámci odvolacího řízení se soudu občas vrátí na stůl věc, kterou již rozhodl a pokud by se předchozím rozhodnutím stal stranou sporu, již by rozhodovat nemohl)."

Chtěl bych našeho malého Ludvíka Velikého ubezpečit, že rozhodně nejsem ve sporu se všemi lynchery. Ti se jen morálně provinili tím, že se podepsali pod něco tak nechutného. Vyrovnat se s tím musí ve svém svědomí sami. Jsou to tedy novodobí Antichartisti, ale spor s nimi nemám. Ba nemám ani věcný spor s inkvisitory jako je Svítil nebo Koukal. Věcný spor mám pouze s primitivy jako je Cynik či Pastorius, kteří nedostatek svého formálního vzdělání dohánějí aggressivitou.

Updated.

11 komentářů:

  1. Proč pořád označujete Cinika jako Cynika? Mohl byste respektovat volbu jeho nicku, ne?

    OdpovědětVymazat
  2. Pokud vím, tak na cs: panuje přísný pravopisný régime. Hrubky by měly být mazány jako první. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jména se jak známo pravidly příliš (tady spíš vůbec) neřídí.

    OdpovědětVymazat
  4. To je chyba. Už máte uregulováno skoro všecho, tak i toto by mělo. A všiml jsem si, že Luděk zablokoval x nicků, které by alespoň s minimální tolerancí neměly vadit.

    OdpovědětVymazat
  5. guy peters je podle českého pravopisu z kterého roku?

    OdpovědětVymazat
  6. Stateční anonymové, jeden lepší než druhý. Dejte si pozor, abych nezačal kontrolovat, z které z IP adresy sem přistupujete. :-)

    Guy i Peters jsou cizojazyčná slova, takže se píší původním pravopisem. Cynik je slovo české.

    OdpovědětVymazat
  7. Ja myslel, že c je v měkkých souhláskách ž,š,č,ř,c,j,ď,ť,ň a píše se po nich v kořenech slov měkké i.

    OdpovědětVymazat
  8. Zajímavé, takže co jste na této stránce napsal:
    Cynik je slovo české.
    Ne, cynismus je cizí slovo.

    OdpovědětVymazat
  9. Tak znovu. Jsou slova česká (např. slunce) a cizojazyčná (např. kin). Česká slova jsou původem česká (např. medvěd) a původem cizí (např. cynismus). Ještě něco nechápete?

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>