23. srpna 2011

Příčiny problémů řeckopravoslavných

Tomáš Feřtek: „Běžný plat (ne tedy průměrný, ale obvyklý) je tady, v chudé části Řecka, tak patnáct šestnáct set euro. Ale mnohé platy z ne úplně zřetelných důvodů (tipoval bych na „strýčkování“ tedy nepotismus) uskočí i o několik tisíc eur vzhůru. Řidič autobusu za v přepočtu tak sedmdesát pět tisíc? Pánové na tom nevidí nic divného. Jen si stěžují, že vláda teď šetří a ořezala různé příplatky a přídavky.“

10 komentářů:

  1. Je to pikantní, ale za řecký dluh může skutečně Sever, především Německo, svůj názor jsem napsal zde http://nautilus.bloguje.cz/899704-posledni-faze-velke-hry.php

    Celá spekulace je založena na tom, že za zcela nesolventní dlužníky jistinu zaplatí řecký nebo jiný stát. A to se teď pod různými pohrůžkami děje.

    OdpovědětVymazat
  2. Kapitáne, při vší úctě, ale napsal jste fantasmagorii. Tvrdit, že dluhy může věřitel, je stejné jako tvrdit, že za okupaci Československa může Československo samo nebo že za znásilnění si může žena sama.

    Kdybyste měl trochu ponětí o křesťanské morálce a konceptu zavinění, tak byste podobné hovadiny netvrdil.

    Řecko nikdo nenutil do EHS vstupovat. Kdyby tam nevstoupilo, mohlo si cly ochránit svou produkci. Jenže vždy je něco za něco.

    Finance jsou krví ekonomiky. Kdyby padly banky, padne i ekonomika.

    OdpovědětVymazat
  3. Já souhlasím s GP. Česká republika taky měla možnost nevstoupit do EU nebo do NATO. Nyní nesou Češi spoluzodpovědnost na zločinech NATO kupř. v Libyi a až jednoho dne budou zdivočelé hordy "za odplatu" massakrovat "nevinné" Čechy, neměli by se massakrovaní moc divit!

    OdpovědětVymazat
  4. Já myslím, že nám budou děkovat, i když zrovna na Libyi jsme se moc nepodíleli.

    OdpovědětVymazat
  5. Líbí se mi, že ani v tak vážné situaci neztrácíte smysl pro humor.

    OdpovědětVymazat
  6. Vodníku, na zdivočelé hordy odjakživa stačily kulomety.

    OdpovědětVymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  8. >Tvrdit, že dluhy může věřitel, je stejné jako tvrdit, že za okupaci Československa může Československo samo nebo že za znásilnění si může žena sama.

    Československo neposoudím, ale o tomto případě jsem přesvědčen. Obraťme to, nikdo nenutil věřitele půjčovat částky, které dlužník evidentně nemůže splatit? Máte jiné vysvětlení, než že předpokládal jiného "ručitele"? Tohle není obyčejná půjčka, to je systém hierarchického okrádání. Když z toho uděláte matematický model, zjistíte, že tvorbou peněž ze vzduchu se za dostatečně dlouhou dobu dostanou všechny hodnoty rukou vrcholu pyramidy.

    >Finance jsou krví ekonomiky. Kdyby padly banky, padne i ekonomika.

    Bankky nemusí padnout, stačí je bez náhrady znárodnit a pak provádět sanaci majetku státu pomocí peněz daňových poplatníků, to už je přijatelnější. Musí se to ale udělat zavčas.

    >Kdybyste měl trochu ponětí o křesťanské morálce a konceptu zavinění,

    No, když si vzpomínám, jak jistý svatý muž zatočil s penězoměnci, nepředpokládal bych sympatie s bankéři.

    OdpovědětVymazat
  9. Obraťme to, nikdo nenutil věřitele půjčovat částky, které dlužník evidentně nemůže splatit?
    Nenutil.

    Máte jiné vysvětlení, než že předpokládal jiného "ručitele"?
    Ano, lehkomyslnost. Vizte vznik krise v USA. Problém je v tom, že Vy, stoupenci spikleneckých theorií, vidíte úmysl všude tam, kde je většinou jen šlendrián.

    stačí je bez náhrady znárodnit a pak provádět sanaci majetku státu pomocí peněz daňových poplatníků, to už je přijatelnější.
    Socialism se nikde na světě neosvědčil. Ani ve Francii. Koneckonců, v ČR s tím máme bohaté zkušenosti v ČKA.

    No, když si vzpomínám, jak jistý svatý muž zatočil s penězoměnci, nepředpokládal bych sympatie s bankéři.
    Já nechci sympathie, ale aby se jim nenakládaly na hřbet hříchy jiných. Chápu, že ideál nevinného chuďase je pro Vás hříšně přitažlivý, ale po zkušenosti s vládou lusy po roce 1948 by neměl být tolik.

    OdpovědětVymazat
  10. Kapitane prirodni vedy a zakony to by Vam slo ale veda ekonomicka alias umeni vokradat lid obecny prosty v tom zaostavate. Vy byste znarodnil banky cha cha cha. Jak by mohla znarodnena banka kterou vlastni stat pujcovat statu? OK mohla pak by to bylo ze Nemecko pujcilo Recku, ale to uz by nebylo tak ziskove. Zlodejske uroky prudceji tecou do nestatnich financnich domu a tezko budete experty presvedcovat aby si nepujcili. Kdo zadluzil Vasi republiku? Kolik a od koho si pujcili Kalousci, Topolanci, Paroubci?
    GP chápe jak napsal , že ideál nevinného chuďase je pro Vás hříšně přitažlivý, ale po zkušenosti s vládou lusy po roce 1948 byste neměl být tolik.

    VY mu nejste schopen vysvetlit kam se sere byvala vlada luzy na dnesni fasounsko-demokraticke vlady, jejich hospodareni a take soukrome banky. Co predvedl FED a do jake polohy dostal dollar a Emerickou uroven to by se statem vlastnene ustredni bance urcite nepovedlo. Hlavne obavy GP z luzy, to se povedlo:-)
    Ne co luza podporovana 'demokratickymi"silami provadi v Libyi, to v brzku nestatni financni instituce srovnaji k obrazu svemu, ale spravne pripomenul GP luzu a jeji hruzu z dob realneho socialismu, 20let od posledniho metare az k prvnimu intelektualovi FSICHNI meli rovnych korun 2tisice, zadnej boom, zadne financni derivaty ktere by vyprodukovali raj pro jedny a neraj pro vetsinovy zbytek az dobytek neboli luzu, Vy kapitane ne a ne pochopit argumenty kterymi Vas tu GP zasypava:-(
    Prectete si jak to dopada a vypada kdyz pak luza vnikne do sidla bohacu.
    "civěli s otevřenou pusou"
    -------------------------
    Rabující rebely omráčil luxus, ve kterém žily Kaddáfího děti
    25. srpna 2011 5:57Dvaačtyřicetiletá vláda Muammara Kaddáfího byla mimo jiné výnosným rodinným byznysem. Přepychem tak překypovala nejen jeho opulentní rezidence, ale také vily jeho potomků. Rebelové, kteří vtrhli za zdi panství syna Saadiho a dcery Aiši, tak na auta a bazén civěli s otevřenou pusou.
    Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/obrazem-rabujici-rebely-omracil-luxus-ve-kterem-zily-kaddafiho-deti-113-/zahranicni.aspx?c=A110825_055716_zahranicni_stf
    Kapitane to byly jen deti Kadafiho a jejich luxus.
    Co teprve jak by luza civela a byla omracena luxusem bohacu treba FEDovych a dalsich jinych vcetne tech Vasich nesametovo Ceskych?
    Ovsem jsou bohaci a bohaci, jedni jako Kadafi ktery pro svuj lid mel skoly a zdravotnictvi zdarma ale jinak vykoristoval az tak nedemokraticky ze na nej musela demokracie poslat luzu!
    Pak jsou bohaci jini kteri na to jdou z opacneho konce. Kapitane abyste stacil na ekonomii jak ji rozumi GP na to zatim nemate. Ono se to musi posrat jeste mnohem vic a stejne to bude FSEM GP a dalsim podobnym kteri jsou dodnes omraceni FSIM zprivatizovanym az rozkradenym a az do nejspatnejsiho konce temto expertum bude jasne ze za to muze luza ne luzri banksteri. Vy ne a ne pochopit jak by bylo bez tech derivatu na svete chudo. Ani Recko by se nemohlo zadluzit, nebyl by kdo by jim pujcil aby pak z nich sedrel kuzi, ani GP by Vam nemohl vysvetlit jak jste s bankami ve vlastnictvi statu a lidu nepochopil zprivatizovany financni boom do doby nez to cele udela bum!
    Kdy Vam uz konecne dojde ze zisky je mozne jen zprivatizovat kdezto ztraty vzdy jen znarodnovat, nechat ovcanovi zaplatit. Kdo jiny by na to mel doplatit?

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>