13. února 2010

Proč je JK troll?

JK polemisuje s mým tvrzením, že je troll. Důkazů je pro to nespočet, ale nebaví mne se tím zabývat (jeden z podstatných důvodů mé ponorkové nemoci; chroničtí diskutéři se snaží LW vnucovat svou agendu). Tak si to ukážeme jen na odkazovaném příspěvku JK, což by normálně nebylo právě košer.

První důvod je věcný. Konflikt mezi Magnem a T. P. byl mnohovrstevný. Nebyl tam žádný jednoznačný viník, na kterého by šlo ukázat prstem, jak s typickým trollistickým zjednodušováním a černobílým viděním činí JK. Pro ty, co by snad o tom pochybovali, tak poukazuji na to, že T. P. jako redaktor LW paušálně mazal cokoliv Magnus napsal, i zcela neutrální příspěvky. Proto jsem redakční radu zrušil, neboť jsem s takovým plošným "řešením" nesouhlasil.

Druhý důvod je formální. Každý troll o sobě tvrdí to, co JK: "Ve skutečnosti se Guy Peters nedokázal přenést přes fakt, že JK často odhaloval jeho manipulace." Je to jejich poznávací znak.

Třetí důvod je v povaze JK. Opět se potvrzuje stará moudrost, že to, co JK tvrdí o jiných, platí ve skutečnosti o něm: "On za diskusi považuje bigotní a umanuté obhajování svých názorů a pozic za každou cenu." Kdokoliv s JK "diskutoval" o elektronisaci spisové služby, o radaru, tak to poznal.

A konečně "snižující se popularita" LW mne vůbec netrápí. Ano, objektivně poklesla návštěvnost. Ale to je proto, že si chroničtí diskutéři našli jinou zábavu. Nebyli to čtenáři, o které bych stál.