5. října 2009

Má jít Polanski do lochu?

Via Jiří T. Král. Podle odkazované televisní reportáže byla zřejmě ta akce ze strany toho děvčete sice (částečně) dobrovolná, nicméně jí bylo 13, i když měla prsa jako osmnáctka. Žaloba dále mluví o zdrogování a sodomii (pokud se tím míní anální sex, i zkušená žena se to často musí učit). Ona sama chtěla žalobu stáhnout. Polanski se ale k případu, pokud vím, za celá ta léta nijak nevyjádřil, v čem mu snad nic nebránilo, když se nacházel mimo území puritánské Ameriky.

Jakkoli se tedy podle všeho nejedná o nějaké "znásilnění dítěte", přesto spáchal hanebnost a nemyslím, že pár týdnů v base + třicetileté ehm, ehm, "vyhnanství" v Paříži je dostatečným trestem; tento názor považuji za zcela úchylný a doufám, že Fero Fenič nebude muset být vyveden z omylu tím, až mu nějaký čtyřicetiletý dobytek ožere a oprcá vyspělou třináctiletou vnučku do zadnice!

58 komentářů:

  1. No jo, Fero Fenič...to snad ani nemá cenu rozebírat :-) Nechtěl on kdysi dokonce zažalovat recenzenty, že se jim nelíbil nějaký jeho film, nějaký takový umělecký softporno?

    OdpovědětVymazat
  2. viz Vodnik:
    čtyřicetiletý dobytek Polanski
    znasilnil? Priznal ze mel"pomer".
    Nejak jsem Vodniku nepochopil Tve odsouzeni pokud jde o to zaverecne prirovnani. Bude zajimave sledovat co s tim udela emericky soud. S dobytkem bych nespechal, aby to nakonec ona "znasilnena" neshodila a nebyla z toho senzace typu ze si neni jista co ji do zadecku strkal zda prst nebo co vlastne. Soudce by pri pohledu na rozmery ktere ma pan Polanski pri jeho 150+cm mohl snadno uverit pani nezalobkyni a jeste nakonec obzalovaneho osvobodit.
    Jo kdyby mel Polanski pres 2m mohla by to byt jina story:-(
    Samozrejme jde o princip a Tebe to Vodniku cti, ze v tomto bode jsi zasadovy. Ale kdo vi, kdybys byl mlady a jen 150 centimetrovy :-) ?
    Ale neboj, jiste vbrzku takove zlociny nebudou mozne, jiz od zakladni skoly budou zackove vyucovani ze prdelka jakkoli svudna jen bez moznosti zneuziti muze byti k pouziti a aby nemohla byt ohrozena, vzdy spravnym vekem musi byti dolozena.
    Mejte proto na pameti,
    napred stuj,
    a vzdy otazkou zahajuj
    "jaky ze vek je Tvuj" ?
    Tak byvse spravne pouceni
    dalsi Polanski pak neni.

    OdpovědětVymazat
  3. abych se vyjadril jasne, netreba jiste zde rozvadet jak snadno je mozno se dostat do rozporu se zakonem prave jen proto, ze nektere divky vypadaji ve 14 ne na svuj vek. Sice i opacne 18 leta muze vypadat na 14 ale v takovem pripade to trestne neni.
    Odbornici na pravo by jiste mohli uvadet mnoho pripadu na toto thema. A Polanskeho ani nehajim ani neodsuzuji.
    Moudre to ovsem pravnici vymysleli: "neznalost zakona neomlouva". Plati to celosvetove.
    Doslo by k celosvetovemu ohrozeni, mravy by upadly a pravnici by prisli o mnoho byznysu :-(

    OdpovědětVymazat
  4. Astře, kdyby mé třináctileté dceři strkal čtyřicetiletý dobytek "jen" prst do zadku, hnal bych ho bejkovcem, i kdyby měl pod 150 cm a zfilmoval celou Bibli od A až do Z!

    OdpovědětVymazat
  5. asi jsi uhodil hrebicek na hlavicku.
    Na neco machri umi "zfilmoval celou Bibli od A až do Z!",
    ale ze by se tim co tam je napsano ridili to vetsinou "bohemove" ani nahodou:-(

    OdpovědětVymazat
  6. Podle zdravého rozumu je třeba rozlišit dvě možnosti, bylo to proti vůli dívky nebo je. Jestliže byla dostatečně vyvinutá, matka příroda řekla, že byla pro takové věci již připravena.

    Pokud by 40-ti letý chlípník obšťastňoval něčí třináctiletou dceru s jejím nadšeným souhlasem, je to spíše ostuda rodičů, kteří ji vychovali. Kriminalizovat přirozené lidské pudy jen proto, že se nedostaví v ten správný okamžik nic neřeší. Neúspěšní rodiče se pouze snaží nahradit nedostatek zdrženlivosti svého potomka zastrašením chlípníka s bláhovou představou, že se tím výsledek jejich výchovy zlepší:)

    Rozhodujícím prvkem pro mne je použití násilí, k čemuž nedošlo. A navíc řešit něco takového po 30 letech, kdy je dotyčná pomalu v přechodu je výsměch.

    OdpovědětVymazat
  7. Násilí použito nebylo, ale drogy a alkohol ano. To není úplně fair ani u dospělé ženské, natož u sice fysicky vyspělé, ale mentálně velmi pravděpodobně dětské osoby. Proto ani její souhlas za střízliva chlípníka neexkulpuje.

    Některé věci jsou podle zákona nepromlčitelné a já proti tomu neprotestuji.

    OdpovědětVymazat
  8. Cnemo, vás Dostojevskij asi moc nebere, co? Nastasja Filipovna a tak. Nezanedbal jste ve škole povinnou četbu, vy lajdáku?

    OdpovědětVymazat
  9. Mimochodem, ta "ostuda rodičů" je také velmi ošidná věc. Vím o dětech, které špatně dopadly, ač byly z dobrých rodin a jejich sourozenci vyrostli normálně.

    A těch 30 let - to byste u každého znásilněného dítěte chtěl čekat desítky let a trest zpětně určit podle toho, jaké to na něm zanechalo následky?

    OdpovědětVymazat
  10. Zvláštní je, že Opočenský tak příkře odsouzen nebyl.

    OdpovědětVymazat
  11. 2 Neználek

    Přiznávám, že spisky podobných psychopatů jsem s radostí vynechal:) Navíc to byl Rus a povinná četba k tomu:)

    OdpovědětVymazat
  12. >ale drogy a alkohol ano.

    Nechápu, co dělala 13-letá na večírku s drogami a chlastem. To bylo samo o sobě větší nebezpečí, než dobrovolná soulož ve 13.

    >To není úplně fair ani u dospělé ženské, natož u sice fysicky vyspělé, ale mentálně velmi pravděpodobně dětské osoby.

    Nejde o to fair, jde o to, že za to chtějí po 30 letech zavírat. Když se ženská opije a sedne za volant, je zato docela normální zodpovědná. Když vleze s někým do postele, s kým by normálně nešla, platí to samé. Mimochodem, nevzpomínm si z dob svého mládí, že by někdo ptal holky, zda náhodou není natolik střízlivá, aby mohla správně a zodpovědně posoudit požadavek na sexuální styk:)))) Ve skutečnosti se lidé jen velmi málo odlišují od zvířat.

    >Některé věci jsou podle zákona nepromlčitelné a já proti tomu neprotestuji.

    Do boha, kdo z nás dvou je vlastně ten křesťan?:)

    OdpovědětVymazat
  13. Proboha, jake vyhnanstvi?

    Polanski se narodil ve Francii, ma polske a francouzske obcanstvi

    OdpovědětVymazat
  14. O tom vim dost malo, abych mel uceleny nazor. Imho jde vice o stret filosofii a procedur americkeho a francouzskeho (a dalsich evropskych) justicniho systemu nez o otazku moralni viny.

    Na Wiki je shrnuti toho pripadu, na zaklade toho bych povazoval zadost USA o jeho navraceni za ucelem dokonceni pripadu za opodstatnenou. Imho je to clovek, ktery utika pred urednim simlem spravedlnosti zpusobem, kterym chudi unikat nemohou.

    OdpovědětVymazat
  15. je správné, že je takový zločin nepromlčitelný,to by měly být všechny zločiny.
    Nicméně- jsem přesvědčena, že Manson teď řve smíchy, což je jen taková perlička, horší je, že se s největší pravděpodobností opět rozjede kult CH. Mansona a mnozí budou své činy omlouvat tím, že měl Manson pravdu, skutečně oběti byly "pigs".
    Proto podle mne v tomhle udělali Amíci chybu, měli to nechat vyhnít, Polanski už je dědek a mládež vůbec netuší, kdo to je a co před třiceti lety udělal. Ta chyba se nehezky vymstí, psychopaté často jen čekají na impuls a nyní ho dostali.

    OdpovědětVymazat
  16. Souhlas s vp. Kreutzfeldem. Vidím to podobně.

    AndyP: Spíše než bych se obával nějaké rehabilitace Masona (k té jistě nedojde) považuji za chybu, že mnohé osobnosti z bavičské a filmové oblasti Polanského hájí úplně hloupým způsobem 'vždyť se zas tak moc nestalo'. To povede u omezených konzervativních voličů k utužování jejich stereotypů o Hollywoodu - je to zbytečná voda na jejich mlýn.

    OdpovědětVymazat
  17. jaké rehabilitaci?
    Proč omezení konzervativní voliči? Ti mají nějaký speciální pohled na výrobnu filmů? Jiný než omezení pokrokoví voliči? Tak to je zajímavý sociologický jev, to mne skutečně zatím nenapadlo.

    OdpovědětVymazat
  18. Na druhou stranu se panu Polanskemu nedivim, on se jiste nechce stat cestnym obcanem Parize za podobnych podminek jako Mumia Abu-Jamal. :-)

    OdpovědětVymazat
  19. Nechci se Polanského zastávat, jen mi je divné, proč to odnáší zrovna on, když skoro všichni fotografové šukají se svými nezletilými modelkami, které jsou už ve svém nízkém věku mentálně kurvami. A kokain při tom hraje roli také skoro vždy.

    OdpovědětVymazat
  20. 4 Stary Pan:

    IMHO tady nejde az tak o tu 30 let starou prasarnu, ktera uz asi nepujde moc objektivne vysetrit (i kdyz se k ni R.P. tenkrat priznal).
    Jde o to, ze Polanski utekl pred a)zodpovednosti b) nezaslouzene vysokym potencialnim trestem (a) ci b) dle nazoru ctenare na przneni deti).
    Jako obycejne, zdejsi diskuze se podstaty veci prilis nedotyka, nektere nazory jsou desive, nektere jen zabavne diky sve zaslepene vire v jednu pravou Stranu ;-))) - na przneni a nazoru na nej az tak moc nezalezi, dulezite je jak to muze uskodit Strane ;-))))

    OdpovědětVymazat
  21. Petr: Špatně jste mě pochopil, vůbec se nezastávám těch z Hollywoodu, kdo Polanského omlouvají, právě naopak. Zmiňuji se o tom především jako o dalším možném (pravděpodobnějším) vedlejším důsledku celé té aféry, když už zde byl v této souvislosti nadhozen Mason.

    Jinak, to víte, Vy jste nejchytřejší, kam se na Vás hrabou zdejší diskuse. O tom jsme se již přece několikrát v minulosti přesvědčili, Vy informovaný čtenáři The Economist : )

    OdpovědětVymazat
  22. AndyP: "horší je, že se s největší pravděpodobností opět rozjede kult CH. Mansona a mnozí budou své činy omlouvat tím, že měl Manson pravdu,"

    Této rehabilitaci.

    Ano, konservativní voliči mají specifický pohled na výrobnu filmů. Kromě Reagana a několika, na prstech jedné ruky spočitatelných, výjimek, jsou to všechno zkažení levicoví agenti Moskvy, neb se často angažují v tzv. progresivních kauzách. S uměleckýcm hodnocením Hollywoodu to nemá většinou nic společného, je to pouze v politické rovině.

    OdpovědětVymazat
  23. ne snad pokus Mansona obhajovat či snažit se ho dostat z kriminálu, ale možnost nových následovníků. Ti ho neodsuzují ani dnes. Ale třeba se mýlím a všechno bude krásné a v pořádku, Polanski v lochu a psychopatická mládež bude jen hrát počítačové hry, co já vím.

    OdpovědětVymazat
  24. Andy:

    spojeni Manson-Polanski neni v aktualnich zpravach az tak viditelne a i realne je jen velmi tenke. Navic Karlik diky svym neobycejnym vykonum pri ruznych verejnych produkcich nema prilis kreditu, coby nasledovani hodny priklad.
    Pokud se obavas vzestupu revolucni anarchie v USA ala 60ta leta minuleho stoleti, poradci a mentori soucasneho obyvatele White House by byli asi na poradku drive nez chudak Karlik a jeho vetsinou pozavirani spoluvinici.
    Co se hodne mlade generace tyce, Manson je historicka vykopavka, novych a inteligentnejsich prikladu k nasilne zmene spolecnosti je dostatek.

    OdpovědětVymazat
  25. Cnemo:
    Nechápu, co dělala 13-letá na večírku s drogami a chlastem. To bylo samo o sobě větší nebezpečí, než dobrovolná soulož ve 13.
    Mám opačný názor.

    Když se ženská opije a sedne za volant, je zato docela normální zodpovědná. Když vleze s někým do postele, s kým by normálně nešla, platí to samé.
    Ženská možná. Ne třináctiletá holka.

    Mimochodem, nevzpomínm si z dob svého mládí, že by někdo ptal holky, zda náhodou není natolik střízlivá, aby mohla správně a zodpovědně posoudit požadavek na sexuální styk:))))
    Vy jste v mládí prcali třináctky?? To jste byli větší zvrhlíci než my, pražští hippies, s grupáčema! Tam pod sedmnáct nikdo nebyl, pod osmnáct zcela výjimečně!

    Do boha, kdo z nás dvou je vlastně ten křesťan?:)
    Samozřejmě já a vůbec nevím, odkud berete ty pochyby....

    OdpovědětVymazat
  26. AJ: Jinak, to víte, Vy jste nejchytřejší, kam se na Vás hrabou zdejší diskuse.
    Tenhle Petersův masochismus, se kterým si nechává zasvinit tohle forum od trollů, naprosto nechápu. Chápu to, že notoričtí atheisté jako cnemo nebo Peters, považují toleranci k prasatům nebo vstřícnost k trollujícím idiotům za něco "křesťanského", to je vcelku běžný omyl. Co pro mě zůstává záhadou, je ta nepoučitelnost a ten masochismus u Peterse (dříve i u Kapitána).

    OdpovědětVymazat
  27. Vodniku z Tulipanova, pises:
    Co pro mě zůstává záhadou, je ta nepoučitelnost a ten masochismus u Peterse (dříve i u Kapitána).

    No prave to Ty predvadis svoji nepoucitelnost:-)
    Tak Te musim poucit ze demokracie a maximalni svoboda projevu neni zadarmo, neco je treba obetovat. Pokud tu GP privre vratka tak to bude omezovani a ne maximalni svoboda po ktere GP prahne a predvadi:-)
    Mimochodem k tomu sexu s nejmladsimi, v dobach kdy Ty i ja jsme jeste zili v CSSR, tak muzove veku zraleho az prezraleho si letali do Asie,obvzlast Thajsko bylo popularni a tam si uzivali s holcickami pod 14:-(
    Dodnes tam nekteri za timto druhem obveseleni jezdi.

    OdpovědětVymazat
  28. Vodníku, sice také pozoruji, že se z LW pomalu ale jistě stává Sprcha II, ale na rozdíl od Vás mi to nevadí. Pokud jim Sprcha z nějakého důvodu neslouží, proč by nemohli diskutovat zde?

    Proto bych Vás chtěl poprosit o vstřícnější slovník. Každý, kdo sem v dobré víře přichází diskutovat, je vítán.

    Co se týká Kapitánových nárážek na Vaše křesťanství, nejde o toleranci (ta je křesťanům velice vzdálena), ale o schopnost odpuštění.

    OdpovědětVymazat
  29. Pokud věříte, že diskutéři typu Petr sem přicházejí diskutovat "v dobré víře" nebo že příspěvek Starého pána byl míněn jako vážný diskusní příspěvek a nikoli pouhopouhý trollinig, pak Vám opravdu není pomoci a nesmíte se divit, až z toho tady budete mít úplnou žumpu.

    Křesťanské odpouštění nemá s potrestáním podle zákona co dělat. Ostatně nekajícímu neodpustí ani Hospodin a já jsem si nevšiml, že by se Polanski svého přečinu nějak litoval (ale třeba jsem to přehlédl). To ale opět nemá co do činěním s trestem podle práva: ve středověku kající se vrah dosáhl u kněze odpuštění/rozhřešení a vzápětí byl v klidu a míru popraven.

    OdpovědětVymazat
  30. Staremu Panovi;

    tak jsem se trochu porozhledl po pricinach obnoveni Polanskeho pripadu. A vypada to, ze si stary oplzlik zavinil soucasne problemy svou nadmernou drzosti. Jeho pravnici pred mesicem podali u soudu v LA petici, ze pry californsky DA stejne Polanskeho zajmout nechce, ze ten si cestuje jak se mu zlibi (teda krome USA) a ze ho nepronasleduji, protoze se DA boji prohry u soudu kvuliva nejakym technickym nesrovnalostem ohledne vysetrovani. Nu a DA si asi rekl:"Nesnazime se zatknout, jo? Tak koukej, perverte, jak se nesnazime..."
    Neni vetsi blbosti nez provokovat polis.

    p.s. Kdybyste nahodou mel naladu, Mr Peters, mohl byste vymazat ty trollovaci, osobne utocne a fakticky prazdne komentare trolla nickem Vodnik? Predem dekuji.

    OdpovědětVymazat
  31. Starý pán do této diskusse napsal 2 příspěvky. Ani na jednom neshledávám nic závadného.

    Nezlobte se, ale zatím zbytečnými osobními útoky diskussi zaplňujete Vy. Faktem je, že naše minulost s nimi nebyla právě růžová. Faktem je i to, že se nekáli, ale proč po nich vyžadovat to ponížení? To bychom byli jak u wikipedistů.

    Vy tedy nevěříte na promlčení?

    ad Petr. Náladu nemám. Osobní vazby jsou osobní vazby a těm někdy musí ustoupit i spravedlnost. Nikdy jsem si nehrál na objektivního.

    Jinak ale díky za informaci o Polanském. Neměl jsem čas ani chuť se tím prokousávat; toto zní věrododně.

    OdpovědětVymazat
  32. Guy Peters: "Faktem je i to, že se nekáli, ale proč po nich vyžadovat to ponížení?"

    Kát byste se měl spiše Vy! Víte kolik to muselo stát dotyčného přemáhání a úsilí, než na Vás konečně podal stížnost Vašemu zaměstnavateli!

    Svatá prostoto.

    OdpovědětVymazat
  33. Opočenský byl kdysi mnou ohodnocen naprosto stejně jako Polanski: trest si zaslouží, ale o žádné znásilnění dítěte nešlo. Snad je rozdíl v tom, že Opočenský to dělal opakovaně, ale ty holky nemusel ožírat (nakonec to nedělaly asi poprvé). Z jakého důvodu asi Starý pán (který ostatně sliboval, že na mě nebude reagovat) píše, že Opočenský tak příkře odsouzen nebyl?

    Pokud poukaz na trolling považujete za "zbytečný osobní útok", tak je osud Vašeho webu na pováženou. Nikdo od trollů nechce, aby se káli, ale aby zde nediskutovali. To, že jim k tomu poskytujete příležitost, se Vám (zase) vymstí a tohoto webu bude škoda.

    Vy tedy nevěříte na promlčení?
    Ne u takovýchto zločinů.

    OdpovědětVymazat
  34. Nevíte někdo, jestli tam zprzněná mladá slečna byla panna? Nechce se mi to hledat. Jestli byla, tak je to extra padouch, jestli nebyla, tak je to jenom padouch.

    OdpovědětVymazat
  35. Gommovi;

    predchozi sexualni zkusenost obeti nema zadnou relevanci ke zlocinu znasilneni, ktereho se Polanski dopustil. Peters Vas vymaze za pravni bezvedomi.

    OdpovědětVymazat
  36. To bych spíše řekl, že to bylo zneužití, ale na právní kvalifikaci jsem nemyslel. Chtěl jsem si udělat jenom obrázek. U jednoho etnika u nás není neobvyklé, že už by v tomhle věku měla za sebou zkušenost s tátou, bratry a půlkou ulice.

    OdpovědětVymazat
  37. Rád bych zde podotkl, že z mé strany opravdu nešlo o trolling. A uznávám, že jsem možná neměl reagovat, ale nedalo mi to. O trolling nešlo proto, že jsem to myslel jako zcela vážnou otázku:

    O Opočenském jsme také diskutovali, ale nevysloužil si rozhodně tak ostrá slova jako Polanski. Dobře si to pamatuji, dokonce padlo, že "jim vlastně pomáhal". Jistě, nebyly to americké modelky, ale Romky, které nejspíš už dávno zažily incest (což je v ČR údajně běžná praxe). Na druhou stranu tak činil opakovaně a skoro až natruc.

    Oba mé příspěvky neměly být trollingem, ale spíš směřovaly k tomu, proč zrovna Polanski, když je to v modelingu běžná praxe? Proč radši nevyhlásíme válku Kataru, za to, jak zesměšnil naši justici?

    A konečně - dokud bude akceptován Ivan a ten primitivní vulgární komouš, neodvažujte se mě nazývat trollem. Kdyby byl Vodník jen trochu sebekritický, musel by cítit, že měl na dávné flame war svůj podíl.

    OdpovědětVymazat
  38. Panna pry nebyla, ale Polanskemu rekla udajne NE. Jeji historie opravdu nic neznamena a nevim v cem si "chcete udelat obrazek".
    Znasileneni se udalo v dome Jack Nicholson-a, privezla ji tam matka, pry na photo-session. Pravdepodobne obzvlaste odpudivy druh "stage mother", tlacici sve dite do showbusinessu za kazdou cenu.

    OdpovědětVymazat
  39. "Polanskemu rekla udajne NE"

    Ne že by to pro případ něco znamenalo, ale víte co obvykle to "NE" znamená...nicméně radši opakuji, že jeho čin neschvaluji. Jen nechápu ten současný cirkus a expresivnost některých vyjádření na jeho adresu.

    OdpovědětVymazat
  40. Nejen v pripade 13ti leteho ditete a 40ti leteho prasaka NE znamena jen jednu vec. NE.
    Ja osobne jsem se pri sve pravdepodobne pocetne lehce nadprumerne zkusenosti pres zadne NE nesnazil vnucovat, takze bohuzel nemohu slouzit znalosti o alternativnim a -obvyklem- vykladu slova NE.

    OdpovědětVymazat
  41. >Vy jste v mládí prcali třináctky??

    Vodníku, to je nízká manipulace. Já jsem reagoval, jak je z kontextu doufám jasné, na tuto vaši narážku:

    >To není úplně fair ani u dospělé ženské

    A jinak na vaši otázku, 13 jsme neprcali, ono to totiž ani nešlo. Takhle malé holky se na podobné pařby ani nemohly dostat.

    >Tam pod sedmnáct nikdo nebyl, pod osmnáct zcela výjimečně!

    Nevím, jestli už zapomínáte nebo přibarvujte minulost. Samozřejmě, že značná část holek o to přicházela krátce po patnácti. Tehdy to totiž nešlo tak jednoduše ututlat, nebyla antikoncepce. Tím pádem existují jasné důkazy:) I na velmi konzervativním gymplu, který jsem navštěvoval, jsme měli ve třídě 17ti letou matku a v manželčiné třídě tuším 3 matky před maturitou. Co dělali ostatní nelze objektivně doložit, ale pokud by ti lidé na sebe začali podávat po 30 letech žaloby, patrně by neměl kdo přispívat na důchody:)

    Ke zvrácenému pokrytectví doby patří, spojovat otázku násilí či dokonce vraždění se sexem. To, že k tomu došlo i zde, je typické. Do sáhne se tím většího zastrašovacího účinku. Půl prsa a zadek jsou pro mladistvé diváky TV podle dnešních měřítek nebezpečnější, než každodenní potoky krve v akčních filmech.

    OdpovědětVymazat
  42. Ta souvislost se znásilněním vyplývá z amerického trestního práva, toho ošousta budou soudit za znásilnění, protože v Emerice to berou tak, že třináctka souhlas ani vyslovit nemůže, anžto z toho nemá rozum (statutory rape).

    http://en.wikipedia.org/wiki/Statutory_rape

    OdpovědětVymazat
  43. Ta souvislost se znásilněním vyplývá z amerického trestního práva, toho ošousta budou soudit za znásilnění, protože v Emerice to berou tak, že třináctka souhlas ani vyslovit nemůže, anžto z toho nemá rozum (statutory rape).

    http://en.wikipedia.org/wiki/Statutory_rape

    OdpovědětVymazat
  44. Víte kolik to muselo stát dotyčného přemáhání a úsilí, než na Vás konečně podal stížnost Vašemu zaměstnavateli!

    Téměř bych soudil, že si GP o tato udání svou benevolencí sám říká. Mě někdo udat v práci za psaní na webu, tak bych mu udělal ze života peklo, že by se ještě za padesát let třásl hrůzou, kdykoliv by si vzpomněl na mé jméno.

    OdpovědětVymazat
  45. Jan má samozřejmě pravdu, kvalifikovaného souhlasu není dítě mladší 15 let schopno. V České republice je ale úprava odlišná, anžto zákonným znakem není prostý nesouhlas, nýbrž užití násilí, pohrůžka bezprostředním násilím nebo zneužití bezbrannosti poškozené(ho). Drasticky se také liší sazby (1-8 vs. 12-15, tuším).

    OdpovědětVymazat
  46. Neustále mě zaráží naivita lidí, kteří si myslí, že ten zmalovaný potkan udává pouze svoje internetové nepřátele. A přitom on se v tom jistě zdokonaloval celý svůj bídný život. Již během studia za totality mohl udělat první krůčky.

    Opravdu zajímavé je ovšem až poslední období. Jak na něj musela dolehnout paranoidní atmosféra Bushova režimu, jak se asi realizoval v nejtejmnějších letech vlády tohoto fašistického zločince. Tehdy se musel cítit jako ryba ve vodě.

    OdpovědětVymazat
  47. Ad Kapitán: jaká manipulace?? Je řeč o sexu s nezletilou. Takže když napíšete, že vy jste u holek v mládí hladinu v krvi nekontrolovali, tak se musím ubezpečit, zda mluvíme o tomtéž. Vy i my jsme nalejvali baby (vrstevnice!), aby nám daly, nebylo to fair, ale nebyl to trestný čin.

    K tomu věku: mluvil jsem o grupáčích. Tam byly sedmnáctky a starší. O panenství tyhle holky přišly kolem těch patnácti, ale většina holek v mým okolí mezi 16 a 17.

    OdpovědětVymazat
  48. Přestože si myslím, že trestní právo by nemělo příliš zasahovat do sexuálních záležitostí, u soulože s třináctkou bych byl zlý. Jiná otázka je ale ta hrozně dlouhá doba, která mezitím uplynula, trestat za něco takového po čtyřiceti letech opravdu nemá příliš smysl.

    OdpovědětVymazat
  49. ...trestat za něco takového po čtyřiceti letech opravdu nemá příliš smysl.
    -----------------
    Naopak, vysoce vychovny efect
    a pouceni s toho pro hrisneho obcana plyne:
    jsme tu a bdime
    svinarny nikdy nepromlcime!
    ===========================
    Ze jine veci zustavaji beztrestne?
    A vubec uz ta predstava nekterych pravne vzdelanych obcanu o tvrde ruce zakona, tvurci zakonu a advokatstvo celeho sveta, ti FSICHNI jiste zajasaji :-)

    Ale chysta se pry nejaky TV serial coby trhak, tam gang Indocechu chodi na "akce" se zakonikem pod pazi a bedlive vybiraji podle vyse sazby a nemoznosti vazby:-)
    Tihle maji navic sve argumenty typu " Ano krademe, ale v malem, zato Vy umite vyloupit banku az do dna. Se mame od Vas jeste co ucit :-)

    Co je vysoce pravdepodobne v pripade procesu Polanski, ze tomu bude venovana vetsi pozornost ve svete nez v USA. Emerickou demokracii a soudnictvi budou probirat i ti kteri do vcerejska jmeno Polanski neznali:-)

    OdpovědětVymazat
  50. to Stary pan

    nic horsiho na tom neni,od toho tam ty prostituti jsou :)
    a porovnavani thajskych prostitu a trinactky je absurdni.

    kazdopadne, Polanskiho mam rada a bude me mit na sve strane i kdyby opichal do zadku pulku Ameriky :)))

    OdpovědětVymazat
  51. Modelky jsou taky víceméně prostitutky. Navíc velmi pravděpodobně těm prostitutům taky bylo okolo třinácti. A narozdíl od Polanského to je ministr...

    OdpovědětVymazat
  52. Ale jinak já naopak Polanského zas tak moc rád nemám. Jeho Hořký měsíc upřímně nesnáším.

    OdpovědětVymazat
  53. Bitter Moon je odporný film – jeden z mých nejoblíbenějších. Z Polanského tvorby ho překonává možná jen Macbeth.

    OdpovědětVymazat
  54. to Stary pan

    nesouhlasim s Vami, modelky nejsou zadne prostitutky. je pravda, ze vseobecne koluje mineni, ze cely modeling je o tom kdo komu a jak dal, ale je to blbost.

    je ale taky pravda, ze cely bohemsky zivot, i vseobecne umeni, je se sexem spojeno. myslim ale, ze to uz patri do jine diskuse :)

    OdpovědětVymazat
  55. to VN: Hm, já zase nesouhlasím s Vámi, no. Znám docela dost fotografů na to, abych Vám věřil. Pokud jde o tu druhou část, špatně jste mě pochopila. Nemyslel jsem to jako pardon pro umělce, spíš jako zakroucení hlavou nad tím, že se to může stát ministrem.

    to Tomáš Pecina: některé odpornosti ve filmech mi nevadí, tyhle ano. Ale ono to asi bude i tím, že obecně nerad filmy o partnerských vztazích.

    OdpovědětVymazat
  56. Tak další 13ka to má za sebou, ale v téhle Polanský prsty neměl. Nevíte někdo, proč je pod článkem zrušena diskuse?

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>