3. října 2010

Křesťanská výchova v praxi

Cynik informoval o nejnovějším skandálu ministerstva školství. Protože ani on, ani Lidové noviny nebyly schopny k tomu dát podstatnější informace, udělal jsem tuto základní journalistickou práci za ně.

Příručka je k disposici na webu Etického fóra České republiky. To, přes svůj honosný název, nikde nepřiznává, že jde o nátlakový katholický spolek. Těžko říci, jaký světový názor má Robert Roche Olivar, ale Ladislav Lencz je fanatický katholík. Na p. 48 III. části příručky se doslova píše:
„Takové prožívání sexuality je předpokladem harmonických vztahů k ostatním lidem i vnitřní integrity člověka. Taková sexualita vylučuje:
  • Předmanželský a mimomanželský sexuální život.
  • Prostituci, autoerotiku a homosexualitu.
  • Nekoitální sex (petting, netting).
  • Sexuální zneužívání a násilí, zvláště zneužívání dětí a mladistvých.
  • Úchylné formy sexuálního vyžívání se.
  • Využívání produktů „sexuálního průmyslu“ (pornografie, různé formy zábavy spojené se sexuálním drážděním, „erotický telefon“).
  • Oddávání se sexuálním představám a touhám po „zakázaném ovoci“ (každá představa má tendenci k realizaci).“
Export křesťanské ethiky podporuje kathedra křesťanské výchovy CMTF UP a rozbor celé záležitosti z atheistických posic za nás již dávno učinil Milan Valach: „Proč je sex nečistý, když nás k němu vybavil bůh všemi patřičnými orgány a potěšením, které nám přináší? Já jsem si vždy myslel, že důležitá je láska, nikoliv občas formální akt svatby. Asi jsem se mýlil.“

1 komentář:

  1. „Proč je sex nečistý, když nás k němu vybavil bůh všemi patřičnými orgány a potěšením, které nám přináší?
    Když se dobře vyserete na hajzlu, tak je to taky príma pocit. Přesto vysrat se někomu do talíře je nečisté. Jak to? No, namítnete, smrdí to a tak. Ano, smrad z hovna cítí i atheisté. Sexuální nečistotu dnes už cítí jen málokdo z nás. Přirozený stud trochu odrostlejších dětí bude patrně nějaký přiblblý mem, který by jinak neměly.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>