11. října 2009

Další úmyslná desinformace Mladé fronty

Mladé fronty vypustila další úmyslnou desinformaci: Překládá "to impeach" jako "sesadit". Není to zdaleka poprvé. Vzpomeňme na její hrátky s Tlustým nebo nedávnou provokaci trestného činu. Co s tím? Nevím. Snad je žalovat o náhradu škody, což je však v českém právním řádu neschůdné.

51 komentářů:

  1. To jste ještě nikdy nečelil bizarním, nesmyslným a patetickým překladům v Mladé frontě? Já bych v tom úmysl neviděl.

    OdpovědětVymazat
  2. Před tím jsem si toho nevšiml, to bych to napsal.

    OdpovědětVymazat
  3. A jak byste to správně přeložil, pane Petersi? Asi "stíhat pro velezradu", což ale nejde dohromady s dalším obsahem článku, kde se upřesňuje, že impeach je možné právě jen za velezradu. Snaha o přesný překlad tady zkrátka narazí na rozdíly mezi českými a anglickými reáliemi.

    Myslím, že dnešní mládež by to celé komentovala asi tak slovy "Nedělej vlny, Petersi". Protože co je hlavní: Vzhledem k obsahu celého sdělení nedošlo tímto překladem k žádnému významovému posunu. Pouhé stíhání by totiž Klause "neodstranilo", to by dokázalo skutečně pouze sesazení (nebo tedy opět hyperkorektně to, že by ztratil funkci jako trest za velezradu).

    OdpovědětVymazat
  4. Překládá se to špatně, wo tom žádná. Nicméně vtip je v tom, že je to začátek řízení, nikoliv jeho konec. Takže osobně bych to přeložil jako "zahájit řízení", příp. "obžalovat".

    OdpovědětVymazat
  5. Ale já znovu opakuji - tím, že se zahájí řízení, tím se překážka jménem Klaus neodstraní - ta se odstraní až ukončením řízení a skutečným sesazením Klause. Z tohoto nikoli nominativního, ale věcného pohledu je překlad zcela správný a logický. Natož aby šlo o nějakou úmyslnou dezinterpretaci.

    Překládat se zkrátka musí podle obsahu, nikoli slovo od slova...

    OdpovědětVymazat
  6. To, co si domýšlíte, je naprosto irrelevantní. Podstatné je pouze to, že britský deník referroval o tom, že máme zahájit řízení, nikoliv někoho sesazovat. Jestli v tom nevidíte rozdíl, je mi líto, ale od minuty byste mohl pracovat v Mladé frontě.

    OdpovědětVymazat
  7. To impeach: to charge with a crime or misdemeanor; to accuse; especially to charge (a public officer), before a competent tribunal, with misbehavior in office; to cite before a tribunal for judgment of official misconduct; to arraign; as, to impeach a judge.

    Impeachment: a calling to account; to arraign; especially, of a public officer for maladministration.

    OdpovědětVymazat
  8. JK: Anglicky to asi bude všem jasné, ale přiznám se, že sám nevím, jak bych to nejvhodněji, pokud možno jedním slovem, přeložil.

    Při použití více slov je to trochu lepší: Zahájit proces/podat žalobu na odvolání z funkce a nebo jednoduše poslat do píči... ; )

    OdpovědětVymazat
  9. Dodatek: Ovšem jestliže byl někdo impeached, tak se jedna o řízení ukončené, ne, že na něj byla pouze podána žaloba.

    OdpovědětVymazat
  10. Alex Juchelka:
    Dovolim se pripojit doplnenim ze v Klokanii se to preklada jako poslat do "peachmentu".
    Prvenstvi patri samozrejme Emericanum a bylo to v Sacramentu:-)
    Tem co to na internetu v CR nedochazi a na tomto blogu obvzlast tak uplne simpletonske vysvetleni Vam vysvetli, ze to podle cesko-emerickeho slovniku vybranych slov je podle vzoru impotence,
    kde "potence" znamena ano,
    kdezto "im" je negace potence.
    Stejne tak s "peachmentem" kde "im" picmenta neguje az tak masivne ze i MfHeute mela potize najit spravne prekladiste:-)
    Doufam ze jim zatrnulo, kdyz jim jiz pred casem otrnulo a prekladaj si jak chteji co chteji:-(
    No co od cekat, ze ?
    Schweinerei jako obvykle:-(
    Hlavne ze nejvetsi a nejctenejsi :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Astře! Ty a Dennis Hopper byste měli spolu jet někam na výlet a pak o tom napsat knihu (natočit film, namalovat obraz, apd.) Zaručný kultovní úspěch! : )

    OdpovědětVymazat
  12. Vynikající článek z Britských listů

    http://www.blisty.cz/art/49396.html

    OdpovědětVymazat
  13. Ultralevicový naprostý blábol, že je skoro škoda se k němu vyjadřovat a tím ho brát vážně.

    OdpovědětVymazat
  14. Alexi ,
    Ja a Dennis Hopper :-) cha cha cha
    sice se to da vylozit i tak jak jsi napsal, ale pri FSECH slabostech kterymi vladnu by vysledkem byl horror ne li rovnou svetova revoluce. Target mas presny on ten rok 1936 privedl na svet nektere i dalsi H + H + mimo jmena Dennis Hopper treba i jmeno jako Vaklav Havel,Silvio Berlusconi..
    ale zes me prifaril k Hopperovi ktery toho stihl v zivote se mnou nesrovnatelne, neb bourlivak ve FSEM,( ktery prave stiha jiz 5tou manzelku), tos mi zalichotil i kdyz s urcitosti vetsi nez malou Tobe jde vice o ty mozkozavitove podukce jakymi se oba trochu podobne? presentujeme, jiste ne o srovnani jina, nizce fyzicka :-)
    Pokud jsi to ofsem myslel historicky spravne a presne, ze co dejiny existuji ze na blbou myslenku se vzdy najde a nabali dost blbcu az jsou jich milliony a kraci kupredu tu prava tu leva a tak stridave, tak to Ti musim pisemne potvrdit zes trefil hlavicku na hrebicek.
    S pratelskym pozdravem
    Shalom :-)

    OdpovědětVymazat
  15. ..si fsimnete, ze tady stojim na stejny parkete jako GP a to jsme spolu valcili o napred vyhnani Cechu a potom Nemcu z pohranici ktere bylo pohranicim jiz za dob Premysla Otakara II ktery je puvodcem onoho zesranegenialniho napadu osazet nasazet zasazet "sudetendojclandaky" kolem kralovstvi, az to vykvasilo az prekvasilo a ucho se utrhlo hned 2krat, v 38 a 45 podruhe.
    A od tech dob slysime ze strany " nespravedlive vyhnanych" Nemcu :
    „Tschechische Schweine, das ist unsere Heimat! ...
    a ze strany Cechu obavy z dalsiho prichodu a pak neni divu, ze se panu presidentu Klausovi dostava sluchu a porozumneni a ma mnoho priznivcu.
    Nebo jsou v CR jeste nejaci jini zastanci LIDU proti pozadavkum na zmeny ?
    Doba od konce 2 svetove je jiz dost dlouha. Ze by konecne opet" "Es kommt die Zeit" ?
    Ze by se opet jeste nekteri coby superstarci a starenky jiz 2 krat vyhnani dozili podobneho ponizeni do tretice? V kulturnejsi podobe hodne celoevropskeho Domu jak jsem si poslechl z projevu pana Stoibera na sjezdu pametniku v Bavorsku?
    A hlavne si za FSECHNO mohou lide sami. Dnes jako drive v 48 v 45 v 38.
    Mnichov r.38 si privodili sami, stejne tak jako si za FSECHNO mohou i dnes. I za toho Klause.
    Co chcete od „Tschechische Schweine" :-(
    Ano asi bude hure:-(
    Se mi to z te dalky pise, ze ano :-(
    Jenze tam "v rodnych Cechach" mam sve pribuzne a blizke a tem preji vzdy jen"svetle zitrky"
    --------------------------

    OdpovědětVymazat
  16. Na interkulturním vzdhttp://cs.wikipedia.org/wiki/Interkulturn%C3%AD_vzd%C4%9Bl%C3%A1v%C3%A1n%C3%ADělávání není nic levicového ani pravicového, pokud by pan Peters chtěl našel by zdroj podle svého gusta, vždyť se tím zabývá dokonce i Člověk v tísni, a myslím že zde je to velmi naléhavé

    Interkulturní vzdělávání

    OdpovědětVymazat
  17. Články KD nejsou o "interkulturním vzdělávání", ale, more often than not, o omezenosti autora.

    Ten článek z odkazu je propagandisticko-aktivistický žvást psaný jazykem RP.

    (IMHO)

    OdpovědětVymazat
  18. Já vím, kdo neskáče není Čech a všichni podporujeme Klause

    OdpovědětVymazat
  19. Přesně tak, jak píše JK. Rozebírat Karla Dolejšího má stejný význam jako rozebírat Vasila Biľaka.

    OdpovědětVymazat
  20. Samozřejmě to nemá smysl, není nad to přidat se k pomatené sektě s pěnou u huby a štěkat na všechno za plotem.

    OdpovědětVymazat
  21. Vy jste Petersi s kritiky vždycky tak rychle hotový, že mne zaráží, proč se vlastně s vámi pořád bavím. Zcela konkrétní námitka, jdoucí po obsahu sdělení - nikoli pouze po jeho slovním vyjádření - je pro vás prostě irelevantní a hotovo (no, ne tak úplně, ještě mne hodíte do jednoho pytle s méně chápavými lidmi - taky váš starý známý zlozyk).

    Takže abyste to lépe pochopil sám:

    Jestli pouze čtete slova a jejich význam jednoho za druhým samostatně a nehledáte obsah, který dávají dohromady, tak je chyba pouze na vaší straně, nikoli na straně překladatelů z Mladé fronty.

    OdpovědětVymazat
  22. Tak znovu a pomaleji, abyste to pochopil i Vy:

    Sunday Times napsaly: "In faraway Brussels furious diplomats were calling for his impeachment", což česky znamená: "Ve vzdáleném Bruselu rozzuření diplomaté volali po tom, aby s ním bylo zahájeno řízení". Mladá fronta napsala: "The Sunday Times: Němci a Francouzi chtějí kvůli Lisabonu odstranit Klause". To je čistá lež. Pokud by to řízení bylo zahájeno a Klaus v jeho průběhu podepsal, je vysoce pravděpobné, že by nebyl sankcionován.

    Je ale možné, že to rozlišení je pro Vás příliš subtilní. Tak to ale napište rovnou, že se nedokážete povznést nad bídnou úroveň Mladé fronty; že pro Vás holínky a hodinky jsou to samé.

    OdpovědětVymazat
  23. A k čemupak by to řízení asi směřovalo? Ke ztrátě úřadu prezidenta a a způsobilosti jej znovu nabýt. Jenže správně píšete, že tak daleko to nedojde, dopadne to tak, jak je napsáno na prezdentské standartě:

    Zlodějna vítězí

    OdpovědětVymazat
  24. vazeny GP,
    to rozliseni mate sice zcela spravne, ale ja z te dalavy vidim problem ne v cestine ci cistote prekladu jako takove, ale jak je to chapano obecne.

    Uvedu na srovnatelnem prikladu z Klokanie:-(
    Mame zde noviny podobne tem ktere Vy citujete:
    The Sunday Telegraph"

    Kdyz jsem se zacal nahlas snidanove rozcilovat nad jistym clankem uzemnil me vlastni syn jinak Australsky Universitne vzdelany mlady muz priblizne Vaseho veku slovy copak Ty nevis ze tydle noviny sou psany tak aby jim rozumnelo i 13lete dite? (ano a rekl to cesky)
    No a sem zpet u te Vasi MfHeute:-)
    Nesnizuje se take ona Heute novinova fronta az co nejnize ke svemu ctenari a presentuje sve myslenky a nazory ve forme takove, aby tomu porozumel kazdej blbec? Pardon co nejvice obcanu a ctenaru fcetne i tech mene ci pomaleji chapavejch ?
    e ?
    also :-)
    sakra GP nemusej bejt noviny jako ty Vami zminovane englicke take ty v cestine psane az na takove urovni a za kazdou cenu se snazit pozvedavat pokleslou uroven ctenarstva obecne a blbeho obvzlast:-)

    Sem doufam nic nezpochybnil, aby to nebylo trestny ci aby si jako za Stworou co Canady neudelal negdo vejlet v podobe sluzebni cesty do Klokanie.
    Na zaver opakuji Vy to mate s tim prekladem opravdu spravne a tak v poklidu prosim priznejte tem co by Klause radi nejak vykopli a to co nejrychleji, aby to i tak lidove napsali:-)
    A na zaver si chtipnu typnu, ze Klaus nepujde do "peachmentu" prelozeno do cestiny do "pycmentu" ale jeste zeslavni, oslavni a jeste nejednou oslni, neb po porazce lejbru v Englicku tam bude referendum a LS pujde k ledu. Sem zvedav kolik, ci zda tolik a stejnych nadavek pujde na Englicke hlavy jako na Vase:-)
    hovno, ticho bude po pesine, brzto tam nebude Klaus na vine :-)
    Nebude tam na kom se vyvztekat
    koho do picmentu rozsekat.
    Czech rozsekat na kousky je englicky "hack". Pak po referendu bude asi "back"
    Vam se snad letos ani ty houby nepovedly, nebo ano, nebo co vubec ?
    No vidite, uz muze byt jen lepe:-)

    OdpovědětVymazat
  25. Petersi - je to vaše úmyslná dezinformace, nebo jen omyl? Ve vašem původním příspěvku se nemluví o odstranění, ale o sesazení, tedy správný citát, na který celou dobu reaguji, je "Němečtí a francouzští diplomaté v rozhovorech s jejich českými protějšky naznačili dvě cesty k odstranění překážky jménem Klaus: sesadit ho, nebo změnit ústavu, aby zmizelo jeho právo (smlouvu) neschválit", v originále "German and French diplomats, in talks with their Czech counterparts, explored two ways of removing the Klaus obstacle: impeach him or change the Czech constitution to take away his right of veto." Tedy - removing the obstacle - odstranění překážky. A odstranit překážku pouhým zahájením řízení nelze. To je pořád ta pointa sporu, kterou buď nejste schopen pochopit, nebo jen předstíráte, že nejste schopen, vy holínko jedna.

    OdpovědětVymazat
  26. Sem doufam nic nezpochybnil, aby to nebylo trestny ci aby si jako za Stworou co Canady neudelal negdo vejlet v podobe sluzebni cesty do Klokanie.
    Nedoufej! Já jsem přesvědčen, že Tvůj zběsilý fascism, viscerální antisemitism, genocidální obsese směrem k jinak barevným, to vše provázeno nebývalou záludností a lstivostí, z Tebe činí zjevně nebezpečného nepřítele a jako takový jsi se již dávno octnul v hledáčku několika tajných služeb, takže you'll never know what hit you...

    OdpovědětVymazat
  27. Proboha, Pepku, už se opět dostáváte do Vašich starých kolejí, na které jsem opravdu silně, ale silně allergický. Vaše znalosti angličtiny, jak tady opět předvádíte, by nestačily ani na maturitu, tak si to konečně přiznejte a uleví se Vám.

    K zasadám LW patří, že se sem nepíší pitomosti. Jan tady propaguje stupidní články, ale já jsem tolerantní. Nejsem už ale tolerantní k tomu, že když někomu už poněkolikáté vysvětlím jeho chybu, že ji jako malý chlapeček opakuje znovu a znovu.

    Takže Pepku, naposledy. Věta: "German and French diplomats, in talks with their Czech counterparts, explored two ways of removing the Klaus obstacle: impeach him or change the Czech constitution to take away his right of veto." znamená: "Němečtí a francouzští diplomaté, v hovorech se svými českými protějšky, posoudili dva způsoby, jak odstranit klausovskou překážku: zahájit s ním řízení nebo změnit českou ústavu tak, aby bylo odebráno jeho právo veta."

    Nyní můžete zpytovat, proč je Váš překlad mizerný, ale někde jinde. Pokusíte-li se o to zde na LW, budete bez lítosti smazán. Máte, co jste chtěl, má trpělivost je jen jedna.

    OdpovědětVymazat
  28. Bože můj, nechte si, Petersi, svoje rádoby moralizování od cesty a věnujte se tématu. Pokud nerozumíte, jaké to je téma, pomůže vám následující otázka:

    Je možné odstranit překážku, kterou představuje pro ratifikaci prezident Klaus, tak, že se s ním zahájí ono řízení? Jste právník, takže jistě budete vědět, zda prezident, který začal být stíhán pro velezradu, automaticky přichází o právo ratifikovat smlouvy. Takže jak to je - stačí zahájení stíhání pro velezradu jako prostředek k odstranění oné překážky?

    Děkuji za jasnou, nejlépe jednoslovnou odpověď: Stačí, nebo nestačí.

    OdpovědětVymazat
  29. "German and French diplomats, in talks with their Czech counterparts, explored two ways of removing the Klaus obstacle: impeach him or change the Czech constitution to take away his right of veto."
    Az kdyz se podzimne rokove 2009kove zamyslite nad OBSAHEM teto vety,
    tak si jiste uvedomujete jak jste na tom v CR dobre. Samozrejme ze mi to z te dalky keca, kdyz coby zahranicne nepoliticky dopisovatel a ideologicky skoropritel pana GP Vam to Vase politicke hnojiste obcas rozkokrham , reci nevabne tu vrham i kdyz vim ze casem mrham. Jiste jsou tu i jini zahranicni ale mam na mysli mimo Vasi velkou Lisabonsky nesjednocenou Evropu.
    Je az dojemne jak "moudre" Vam zdrave jadro Evropy radi :-) cha cha cha (
    German and French diplomats
    v jednom siku
    do lajny Vas daji v mziku
    Sou ti Vasi politici nejaci taci natvrdli ci pritvrdli?
    Kdyby si dali poradit a zlikvidovali si presidenta, ktereho si sami tesne zvolili, opet by mohli byt slavni a opet v necem na prvnim miste. A opet poslusni, kdyz se jim to radarove vstricne nepodarilo.
    A mate velke stesti v CR ze v tomto pripade je to Vasemu Velkemu skororadarovemu bratrovi jedno, ci spise rad vidi Evropu radeji slabsi a rozhadanejsi nez silnou a jednotnou. Jinak Vam stejne jako Yugoslavii uz davno nasadili politicko zapasnicky chvat zvany Rambouillet Agreement a hned byste meli z Klause druheho Milosevice.:-)
    Jako priklad a varovne bub bu bu pro ostatni neposlusne statecky na periferii Evropy by to byl moc dobry politicky tah.
    Mozna na nej jeste dojde, kdyz si nedate poradit a neposlechnete dobre rady zdraveho a silneho jadra?
    A zase a opet a znovu stejne jako za Mnichov si za to bude moci LID sam :-(
    Ze to s Vami FSICHNI kolem Vas mysli tak dobre a Vy jste taci nejaci nepoucitelni:-(
    Jeste ze jste dobri jako levna pracovni sila (i kdyz i v tom jste pohorsili) a misto kam je mozno vyvazet odpadky.
    Hlavne ze je Vam jasne ze Klaus nebrani zadne zajmy lidu, ale ze to je to Narcis a pak a jeste Narcis. To takovej Frantik Nicolas Sarkozy a jini podobni Evropane to mysli s Lidem Ceskym lepe a radostneji.
    Tak jen tak dal souzi :-(
    -------------------------------

    OdpovědětVymazat
  30. Astře, z Klause by se mohl stát Miloševič jedině v případě, že by stál v cestě zájmů nejen Německa a Francie, ale také Británie a především USA - všech najednou. Což aktuálně zdaleka nehrozí.

    OdpovědětVymazat
  31. Pan Peters zde našel impeach a neodolal šprtounské snaze uplatnit to, co se dočetl o tomto institutu v anglosaských zemích, které pro něho platí jako standardní. Ve skutečnosti ale ti diplomati jsou lidé praxe a nikoli školometi, a tak se předem informovali, jak se realisticky dá zbavit této "překážky", a dozvěděli se, samozřejmě v anglickém překladu, že jediná možnost v rámci platné ústavy je stíhat ho pro velezradu, což je řízení, které dvoustupňové není. Slovem impeach tedy mysleli celé řízení s překážkou ve funkci ústavního činitele, nikoli pouze jeho první fázi.

    OdpovědětVymazat
  32. to Pepek:
    proti zajmum FSECH ?
    Německa a Francie, ale také Británie a především USA - všech najednou.
    --------------------
    Poslusnost nekterych Vasich vladnich predstavitelu a poslancu je to co zpusobi ze dalsi novy Mnichov jiz nebude:-) Proc? Protoze si upletete ten bic na sebe sami !
    Možná nechtěně to potvrdil právě dočasný vůdce Zelených Ondřej Liška, který tak vehementně chce odvolávat prezidenta. Liška stvrdil, že Bursík se Schwarzenbergem skutečně prosadili vypuštění tohoto požadavku do vyjednávání. Prý ze strachu, abychom nebyli Evropou odsunuti na vedlejší kolej. Skvělá predposranost"

    Detailneji v odkazu nize se lze docist jak se nekteri vladni cinitele v CR a poslanci jiz snazi uposlechnout"rady" silnych sousedu:-(
    Vy kteri zijete v CR nejlepe znate sve predstavitele, kolik bude takovych, kteri by z toho radi udelali supershow, aby se predposrane zavdecili:-(
    impicovat
    Zda se ze jste po 20 letech dosametovali, ted jiz jen poslouchat zdrave jadro Evropy. Hlavne neverte tomu ze by president chtel hajit zajmy Lidu. Jak by mohl, kdyz je to jen NARCIS, ze ano:-) Naopak zdrave jadro Evropy co Vam zatim jen doporucuje co a jak delat, ti to s Vami mysli nejlepe:-(

    OdpovědětVymazat
  33. silny Emericky Bratr, ktery by Vas ochranil se nekona, maji proto nekteri silni sousede pocit ze Vam mohou diktovat :-(
    A jiste se najde dost takovych z Vasich rad, kteri jsou schopni a ochotni udelat z Klause Milosevice:-(
    Srbum slibovali alespon 3 milliardy i kdyz pozdeli dostali kulo, za kolik "vydate" u Vas sveho presidenta?
    Kam az chcete klesnost?
    --------------------------

    OdpovědětVymazat
  34. Dal bych ho levně, ale pochybuji že by ho někdo chtěl.

    OdpovědětVymazat
  35. A jste si, Astře, z tý dálky tak stoprocentně jistej, že je lepší ořezat z nejasných obav ze Sudeťáků listinu práv EU, nebo že by ji bylo lepší nechat, jak je? A že tedy je lepší postavit se za Klause a nechat si odsouhlasit, že nám Evropa nemůže zaručovat práva, o která nestojíme?

    Ústavní soud se pro zajímavost postavil (aspoň co jsem o víkendu slyšel jeho mluvčího) na stranu neořezané listiny práv - že nemůže být v rozporu s Ústavou, když dokument posiluje práva občanů.

    Taky si myslím, že by teď aktuálně Klause chtěli tak akorát konzervativci v Británii.

    OdpovědětVymazat
  36. Re Jan, souhlasim at si alespon jednou notujeme. :-)

    OdpovědětVymazat
  37. ?
    Pokud si vymohli vyjimku Polaci a Anglicani, proc ne CR ?
    Ti nemeli Knizeci obavy?

    Liška stvrdil, že Bursík se Schwarzenbergem skutečně prosadili vypuštění tohoto požadavku do vyjednávání. Prý ze strachu, abychom nebyli Evropou odsunuti na vedlejší kolej. Ukazkove diplomaticka predposranost? Nebo prave naopak hluboka statnicka moudrost z posice male CR, na rozdil od Klause:-(

    Co referendum v CR ?
    Jaky je vetsinovy nazor LIDU dnes?
    Podobny jako v pripade radaru ?
    Na rozdil od nepodajnych Polaku a Anglicanu Vase vlada je jina, jiste velice tvarna a podajna, kdyz se Vam nekterym vyraz predposrana nelibi.
    Bohuzel knizeci cesta neni ta ktera neco zmeni na skutecnosti ze pro Nemce a Frantiky jste jen kus "podradneho" Vychodu a podle toho s Vami zachazi:-(
    Hlavne ze nekteri vidite jak nejvetsi nebezpeci Vam opet hrozi odjinud :-(
    Hrozba noveho Mnichova a ze si tentokrat za to budete moci opravdu sami sami nic nezmenite.
    Opakuji, kdyz mohou Polaci a Anglani, proc ne Vy?
    A podle reakci Lidu to nevypada ze by cely narod chtel vydat Klause "zadarmo" ne za slibovane 3 milliardy jako v pripade Milosevice :-(
    A z dalky vim s urcitosti vetsi nez malou, ze jak Vam Vase vlada ustele,( a treba i proti vuli lidu jako v pripade radaru) tak si lehnete :-(

    OdpovědětVymazat
  38. a zadny stred Evropy ci dokonce sveta, ale naopak!
    Po uposlechnuti prikazu ci jen rady Nemecka a Francie, budete pro zdrave jadro Evropy jeste mensi hovno nez jste dosud :-(
    Pro Nemce s urcitosti vetsi nez malou:-)
    Pokud jste jim byli dobri jen k tomu aby k Vam nekteri jezdili odhazovat do prikopu pytle s odpadky, daji Vam to najevo v budou jeste jasneji:-(
    Tim nemyslim ty slusne Nemce kteri jiz pred casem koupili a opravili stara obydli a obyvatele tak nechavaji dozit.
    Nejde o par majetku, jde o princip a ani rvani od rana do vecera NARCIS NARCIS to nesmete ze stolu.
    Theoreticka moznost tu samozrejme je, ze stare pravidlo ktere rika, vysledy jedne valky mohou zmenit jen vysledky valky dalsi, muze na nejaky cas jakoby neplatit:-)
    Od tech kteri povladnou Evrope po Lisabonu bych prilis slusnosti vuci nejake CR necekal.
    K tomu Vam dopomahej uz jen Buh.

    To pro jistotu, abyste pak coby Euronadsenci nebyli zklamani a jeste prstickem "Narcise" Klause nehrabali:-)
    howk
    PS
    .a nebyt toho ze tam mam pribuzne a je to ma rodna zem, ani bych na otrockou ohnutost Vasich "sametovych" vlad nereagoval!

    OdpovědětVymazat
  39. Nejblíž k vlastizradě mají samozřejmě jednání některých našich oficiálních činitelů se zahraničními diplomaty o tom, jak svrhnout prezidenta Václava Klause.

    Někdo by na ně měl podat trestní oznámení. Aspoň z legrace.

    OdpovědětVymazat
  40. Vlastizrada? Přečtěte si trestní zákon, par. 91, abyste věděl, co to je vlastizrada... Jinak hrozí, že to od Peterse schytáte jako právní zabedněnec - stejně jako novináři. :-)

    OdpovědětVymazat
  41. Co konkrétně se vám nelíbí? Zřejmě příliš lpíte na formalismech. Vysoký státní činitel, který se domlouvá s cizáky, jak svrhnout hlavu státu, je vlastizrádce. O tom se nemá smysl dohadovat.

    OdpovědětVymazat
  42. President republiky se podle platného práva nemůže dopustit trestného činu, vyjma velezrady. Může třeba vyvraždit milion lidí, a je doživotně beztrestný, právě až na trest za velezradu, jímž je pozbytí presidentského úřadu a ztráta způsobilosti znovu jej nabýt.

    Mimochodem, vraždícího presidenta nesmí policie zadržet, ani kdyby ho přistihla při činu.

    Toť česká ústava, pýcha národní svébytnosti…

    OdpovědětVymazat
  43. Pozor, neználku, oni se domlouvali jak to udělat podle českého právního řádu, který nechtěli nijak porušit. Za trestný čin to tedy samozřejmě považovat nemůžeme. Politicky se nám to líbit může a nemusí, to je každého gusto.

    OdpovědětVymazat
  44. Hm, vzhledem k tomu, že se tu se mnou zachází definitivně jako s podřadným přispěvatelem, tak už sem opravdu nebudu dále přispívat. Petersovy nepřesnosti v poslední době opravuje už i Pecina, o ostatních nemluvě, Pecinovi a řadě ostatních ty nepřesnosti Peters uznává, mne za své nepřesnosti jen nadává, nebo prostě přestane reagovat. Celé ZMP jde postupně do kopru, nemám nic proti zásadovým a názor hlásajícím blogům, ale kde se názor pravidelně podporuje naprostými bludy a blogerovým ptydepe, které vydává za jediný správný český jazyk (pravopis teď nemyslím), tam není žádná diskuse možná. Stávalo se to tu vždy, ale poslední dobou frekvence bohužel roste, což je překážka překonatelná jedině impeachmentem Peterse z tohoto blogu.

    OdpovědětVymazat
  45. Janova námitka je zcela bezpředmětná. Když se představitel cizí mocnosti míchá do našich vnitřních záležitostí, tak vždy narušuje naši suverenitu. Politikové, kteří se dohadovali se zahraničím, jak změnit domácí mocenské poměry, jsou zrádci a patří za mříže. Jestli je chtěli změnit podle zákona nebo jinak, na tom přece vůbec nezáleží.

    OdpovědětVymazat
  46. Pepku, Vaše neznalost angličtiny jde tak daleko, že netušíte, že není impeachment z, nýbrž impeachment za/pro. Nic proti, každý z nás něco neumíme, ale měl byste si toho být vědom, než se stane něco horšího než je napsání blbého diskusního příspěvku.

    OdpovědětVymazat
  47. Dokážete pochopit složitější text, nebo budete zase jen ignorovat krátkou jednoduchou otázku - a raději se věnovat?

    Otázka zní: Psal jsem vám anglicky, nebo česky? Odpověď zní: Česky, takže z toho nemůžete usoudit ani zbla o mé znalosti angličtiny.

    Složitější text zní: Slyšel jste už někdy o tom, že anglické a české vazby se liší? Naopak je zcela běžné, že vazby mezi slovy v angličtině a češtině se výrazně liší. Dokonce se může lišit i význam slova. Dokonce se to stává i mezi mnohem příbuznějšími jazyky - třeba slovanskými.

    Jednoduchý příklad: I am leaving this blog FOR much friendlier environment elsewhere. ODCHÁZÍM z tohoto blogu DO mnohem přátelštějšího prostředí kdekoli jinde.

    Nebo jednodušeji, abyste to pochopil, a s vědomím, že to není tak přesné, protože jde o idiomy:

    Fuck OFF... - Jděte DO....

    Mějte se tu s Petersem, vy, kteří tu trpíte, nebo dokonce schvalujete jeho příšerné chování.

    OdpovědětVymazat
  48. Pepku, už to začíná být nuda. Anglické a české vazby se sice liší, ale v žádném jazyce neexistuje vazba impeachment z. BTW, "I am leaving" – právě teď?

    Jinak navrhnout vyhnat z blogu jeho majitele může jedině kommunista.

    OdpovědětVymazat
  49. Pepku, už jsem vám to říkal při vašem posledním "odchodu": vaše chování je takového druhu, že zde nikomu chybět nebudete. Být na místě Peterse, asi bych vás při příštím pokusu o příchod eliminoval hned "u vchodu", ale on má měkké srdce, takže vás znovu nechá trollovat, dokud sám neodejdete.

    OdpovědětVymazat
  50. Překvapivě máte pravdu, "I am leaving" mělo být skutečně "právě teď" - ale ještě jsem si dohledal jeden detail, takže opravdu poslední příspěvek následuje až teď:

    Podívejte se na výsledek vyhledávání na Google: http://www.google.cz/search?hl=cs&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Aen-US%3Aofficial&hs=9Rw&q=%22impeached+from+office%22&btnG=Hledat&lr= . Určitě vás překvapí, že je na internetu na celkem 24 tisíc výskytů spojení "impeached from office" - takže i v angličtině jsou lidé, kteří spojení "impeachment z" používají. Některé odkazy vedou mimochodem například i na oficiální zápisy z jednání o konkrétních impeachmentech, kde se toto spojení objevuje.

    Pane Pecino: Moje chování je takové, jaké je Petersovo. Můžete si tu najít několik příspěvků, u kterých jsme se mohli klidně domluvit, když p. Peters chtěl - a několik, kde jsem byl neustále tupen. Chápu, že u přátel se takové chování odsuzuje hůř, a nemám vám to za zlé. Mějte se tu všichni spolu dobře, když se vám tu líbí.

    Petersi: Nikde jsem nenavrhoval vyhnat vás z blogu, jak jste na takovou blbost přišel? Asi jste si to zase vymyslel - důvod je mi jasný - strašně vás lákalo označit oponenta za komunistu, bylo to tak fajn, co? :o)

    A jestli jste si ji nevymyslel, ale jen špatně pochopil, tak ještě jednou: "Stávalo se to tu vždy, ale poslední dobou frekvence bohužel roste, což je překážka překonatelná jedině impeachmentem Peterse z tohoto blogu." Je tedy impeachment = vyhnání? Takže impeachment není odstranění ani sesazení, to je od Mladé fronty špatný překlad, nicméně je to vyhnání, tak se to podle Peterse překládat smí. Há-há.

    Ve skutečnosti ale ani já vás, Petersi, nevyháním. Je mi jasné, že váš impeachment je vyloučen, překážka je tedy neodstranitelná, a proto opravdu definitivně odcházím. Vím, že se svými odchody měli někteří lidé potíže, vím, že i já je mívám, ale také vím, že to dokážu. Mně se stýskat nebude, vám asi taky ne.

    Pro jistotu tu vyhlašuji, že libovolné další reakce na mou osobu a toto vyjádření mohou být a pravděpodobně budou nesmyslné, mohou být a pravděpodobně budou urážlivé, mohou být a pravděpodobně budou lživé - ale jejich posouzení už bude jen na případných dalších čtenářích, já už na ně reagovat odmítám, rozhodně ne na tomto místě.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>