30. října 2009

Démonisace Srbů a studená válka s Ruskem

Vždy mne fascinovalo, jak se i poměrně myslící a uvažující lidé stali obětí amerického protiruského tažení v mediích. Profesor Emil Vlajki je autorem knihy s názvem v titulu tohoto postu a v tomto interview z odkazu pana Mikovce osvětluje některé aspekty rozpadu Jugoslávie. Jak on sám píše, v Evropě "dominantní intelektuální masa je pravicová, podporuje politiku USA a aktivně působí v nové studené válce proti Rusku. Západní elita je proti rozvoji jakékoli části společnosti a lpí na padoušské politice Američanů." Naši intelektuálové se tedy jen tak obalamutit nenechají.

6 komentářů:

  1. Dobrý odkaz, Josafate! Cituji:

    Jak vysvětlil v roce 1993 manažer firmy Ruder Finn James Harf, „když židovské organizace vstoupily do hry na straně Muslimů, mohli jsme hned v mysli veřejnosti Srby začít přirovnávat k nacistům.“

    A zabralo to! :-(

    Mimochodem skvělý dokument o manipulaci lidských mozků je zde. Doporučuji oddíl "Bosenská kráska a srbští váleční zločinci" - to je k smíchu i přes tu tragičnost celé věci...

    OdpovědětVymazat
  2. dominantní intelektuální masa je pravicová - to je naprostý nesmysl

    Západní intelektuálové nejsou pravicoví, nýbrž totálně zbabělí nebo ještě výstižneji předposraní.

    OdpovědětVymazat
  3. Ad neználek: já myslím, že author má na mysli "pravicovost" v takovém tom mlčky přijatém konsensu. V mezinárodní politice se prostě považuje za "pravicové" přilnout k USA, Západu a harašit zbraněmi, zatímco "levičáci" jsou "pacifisti" a "rusofilové"... Jistěže je to blbé, schématické a zjednodušující, ale to je 90% veřejného diskursu!

    OdpovědětVymazat
  4. Není pochyb o tom, že Emil Vlajki je komunista. Zároveň má ale pravdu v tom, že USA měly zájem na rozpadu Jugoslávie jakožto potenciálního spojence Ruska. A povedlo se jim to dokonale.
    Všechno ostatní jsou nesmysly viděné z jeho levicového úhlu pohledu, včetně jeho tvrzení, že elita je pravicová - všichni pravičáci dokonce ani nejsou proameričtí.

    OdpovědětVymazat
  5. Všechno ostatní jsou nesmysly
    To je jednoduché říct, ale s tím se nedá souhlasit.

    všichni pravičáci dokonce ani nejsou proameričtí.
    Jistě ne! Všichni Italové taky nejsou horkokrevní!...;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Vodníku, s tou propagací fanatického Srba Emila Vlajkiho, který se kryje za umělé slovo: "Jako ne-Srb, ale Jugoslávec v srdci" (Jugoslávec je stejně neživotná postava jako Čechoslovák či Sovět; ty také nikdy nikdo neviděl.), to nemyslíte vážně, že ne?

    Irenicus má pravdu: Ten, kdo podporuje kommunistu Miloševiće, je sám kommunista.

    Pro jistotu dodávám. USA neměly žádný zájem na rozpadu Velkého Srbska (= SFRJ). To se rozpadlo samo, protože všichni Nesrbové měli Srbů dost, a to dokonce i Černohorci, od nichž se to nečekalo.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>