15. října 2009

Je snad ústavní soud kompetenčním soudem?

Alexandr Vondra: "Pokud Klaus Lisabon nepodepíše, měla by se vláda obrátit na Ústavní soud … Ten by měl rozhodnout, kdo má Lisabon místo Klause podepsat."

Zdá se, že Pravda a láska má představu, že ÚS je soud pro všechno. Opravdu svérázná právní ignorance. Nicméně, lze se jim divit po skandálním nálezu Melčák v. Parlament? Přečtěte si prosím výtečný dissent Jana Musila.

112 komentářů:

  1. Pane Peters, nejlepsim znakem odborne erudice je, kdyz dotycny dokaze psat o slozitych veceh jednoduse. Treba jako Paul Krugman. Pan Pecina je v tomhle zrucnejsi nez vy, kdyz se snazi, ale kdyz vy to taky zkusite, bude to vasemu blogu jen k dobremu.

    Kdyz se po 150. dozvime, ze vy tomu rozumite, ma to asi tak stejnou hodnotu, jako kdyz jsme se to dozvedeli po 137. (blizici se limitne nule).

    OdpovědětVymazat
  2. Byl jsem si teď na poště kupovat známky... "s Klausem a nebo kytku" ptala se paní pošmistrová... ale já tam z tý dálky viděl Husáka nebo kytku... vybral jsem si kytku... tyhle třeskutý státoprávní argumentace nezakryjí substanci: Klaus možná formálně splňuje literu, ale fakticky je to looser který prohrál... nezaložil stranu která by byla státotvorná v jeho odkazu, nestal se státníkem který inspiruje, neprosadil výhrady když se o nich jednalo, ale stal se suveréním, svébytným kazišukem. Vzppmínáte jak bylo slovenští národovci směšní se svými svébytnými suverenitami? Teď tu máme totéž s ampliónem.

    OdpovědětVymazat
  3. Jezovče, nemohu si pomoci, ale loser se píše takto.

    OdpovědětVymazat
  4. Lůzr se česky píše a vyslovuje lůzr.

    OdpovědětVymazat
  5. Já bych v češtině nezaváděl ani to slovo ani pojem, který patří k nejohavnějším dědictvím kalvinismu v americkém vlčím kapitalismu. To je přesně to, co se mi tam nejvíc ekluje.

    OdpovědětVymazat
  6. Peters: máte pravdu... je zajímavý že tohle slovo napíšu skoro vždycky špatně. A taky ho nemám rád, ale v tomhle kontextu myslím sedí.

    OdpovědětVymazat
  7. Leone, to je myslím nepochopení smyslu tohoto blogu. LW nikdy nechtěla být edukačním blogem. Nevíte-li, co je to negativní a positivní kompetenční konflikt, tak holt nemůžete k tomuto thematu diskutovat. Není to žádná tragédie, diskutovat není povinné.

    Ke vzdělávání slouží Iuridictum. Mohl bych sice LW rozdělit stejně jako Tomáš Pecina na obecný a odborný blog, ale nemyslím, že by jeho řešení bylo šťastné.

    OdpovědětVymazat
  8. Jene, velice případná poznámka.

    Hlavním definičním znakem kommunismu je nekritická rusofilie. Protože klassický orientální despotism ruské provenience vyšel z módy (až na pár exotů typu Vodníka), stal ve 20. století typicky ruskou národní ideologií západní blanquism, okořeněný marxismem. To přitahovalo a přitahuje i mnohé intellektuály.

    V druhém plánu se kommunism orientoval na skupinu lidí, které se česky říká lusa. Je mi líto, ale tihle lidé jsou neštěstím každé společnosti a ani kommunism nemá pro bezďáky žádné skutečně účinné řešení.

    OdpovědětVymazat
  9. Jene, já s Vámi v tomto ohledu sympathisuji a americké dělení společnosti na winners a losers je mi rovněž protivné. Bohužel, po 40 letech kommunistické totality se český národ ve své většině s odporem obrací zády ke všemu východnímu bez rozdílu, ať je to Rusko nebo Čína, autochtonní pravoslaví (nebo hinduismus) či importovaný kommunismus a hystericky se hlásí k "západním hodnotám", a to třeba i v jejich nejxtrémnější a nejzdegenerovanější podobě, kterou představuje právě americká společnost. Zejména čeští intellektuálové se hrdě hlásí k dědictví latinské civilisace. Že je realita postkommunistického Česka mnohem podobnější Balkánu, tím se nenechávají zmást a o to úporněji tunnelují a klientaří, aby byli co nejdřív tak cool mafie jako v Americe. (O.k., ne všichni; někteří se "západisují" např. přilnutím k soudobé dekadentní nicneříkající "filosofii")

    OdpovědětVymazat
  10. Hlavním definičním znakem kommunismu je nekritická rusofilie.
    Vážně? Opravdu "hlavním"? Co bylo rusofilního na Marxovi, Kalandrovi nebo Maovi? Popř. na Trotském, Jagodovi nebo Kaganovičovi?

    OdpovědětVymazat
  11. Ústavní soud samozřejmě je kompetenčním soudem, milý ignorante [čl. 87 odst. 1 písm. k) Ústavy, nejde-li o výjimku podle odst. 3 písm. b)].

    OdpovědětVymazat
  12. Jako konservativec sice dělení lidí na winners a losers odmítám, ale nemohu si odpustit poznámku, že k vrcholu ho dovedl bolševismus, který vytvořil kastovní režim, v němž byli nakonec lůzery všichni.

    OdpovědětVymazat
  13. Mohl bych sice LW rozdělit stejně jako Tomáš Pecina na obecný a odborný blog, ale nemyslím, že by jeho řešení bylo šťastné.

    Podle Google Analytics vykazují oba blogy téměř stejnou čtenost, která je v součtu vyšší, než byla čtenost samotné Slepecké hole. Pro statistiku by bylo cenné vědět, kolik lidí čte jen jeden ze dvou blogů, ale to bohužel G.A. nezjišťuje.

    OdpovědětVymazat
  14. Vodniku Tulipanovy snad stihnu odpoved nez Te "osoli" GP
    ..
    Popř. na Trotském, Jagodovi nebo Kaganovičovi?

    Ty ses nenapravitelnej provokater kdyz uvadis tato jmena neb sam dobre vis ze Tebou jmenovani byli predefsim zasrani Chazari a vubec ne cisti z rodu Bohem vyvolenych ( take jim to bude na onom svete spravne spocitano)a take proto se od nich FSICHNI spravne idedologicky cistokrevni rozhodne a zasadne distancuji. Treba takovy Jagoda bude na Bozske nastence viset coby prvni holokoustak a odstrasujici priklad z pokurveneho sveta planety Zeme na prelomu 1 a 2 tisicileti:-(
    Na rozdil od ustavniho soudu CR ten Stvoritelum soud bude presny a dle jeho meritek i spravedlivy pokud ma tento lidsky zmrseny vyraz take ve svem slovniku.
    To vychazim z Bible kde se rika, ze stvoril cloveka k obrazu svemu a tak mozna na nem studuje prave ty nepovedenosti:-)

    A s ohledem na to ze KAZDEJ kdo nesouhlasil s radarem byl a je dle GP proruskej uzitecnej idiot vcetne starostu ze Sumavy, asi tady ztracis marne cas:-)
    Gdo nebyl pro radar byl pro Rusko, vedomky ci nevedomky
    hlavne zvladni politicke zlomky,
    nauc se sametovou nasobilku
    jak se dostat Kremlu na kobylku,
    ze na Ruske zasrance
    plati jenom kopance
    a pak s Emerikou v objeti
    jiz nikdy v Ruskem zajeti
    -----------------------------------

    OdpovědětVymazat
  15. Ohavná arogance, ať už plyne z tvrdosti srdce či z hlouposti či z jejich směsi v různém poměru, která se tak epidemicky objevuje v matičce Praze, podle mého názoru plyne z tamních bizarních poměrů. Kde na tom širém světě vidíte velkoměsto, ve kterém zkrachoval prakticky veškerý průmysl, ale nezaměstnanost se přesto blíží nule. Po tomto městě se pohybují kvanta podivných existencí, jež se zoufale snaží svůj parazitismus vylíčit jako úspěch. Mraky právníků, finančních poradců, členů MLM sekt a podomních prodejců čehokoli, jež přejaly nejvýstřednější teorie z USA a přizpůsobily je zcela jiným poměrům v této nevěstce babylónské. Těžko jim to vyčítat, poctivě se tam živit nelze, ale přesto samozřejmě člověk tyto nesmysly nemůže brát vážně.

    OdpovědětVymazat
  16. ad Tomáš Pecina. Omlouvám se za zavádějící nadpis. Správně měl znít: "… v této věci".

    OdpovědětVymazat
  17. Jinak čl. 87 odst. 3 ústavy není výjimkou, nýbrž svolením ústavodárce k odbřemenění ústavního soudu.

    OdpovědětVymazat
  18. Kalvinism není konservativní? Od kdy?

    OdpovědětVymazat
  19. Co se týká srovnání čtenosti, myslím, že porovnáváte jablka s hruškami. I kdyby Váš blog nebyl rozdělen, tak by se jeho čtenost v čase měnila. Proto nelze vyvozovat závěry z toho, že součet čtenosti dvou blogů dnes je vyšší než čtenost jednoho blogu dříve. To je pouhá koincidence.

    OdpovědětVymazat
  20. ad Vodník. Marx nebyl kommunista, jak jste na to přišel? Sice byl členem Svazu kommunistů, ale tehdy (ve 40. a 50. letech) se to slovo používalo v úplně jiném slova smyslu. S Vaším přístupem bych klidně mohl označit Ježíše za žida či muslima.

    Myslíte, že Kalandra psal do Rudého práva rusofobní články? Nevím, natolik ho neznám.

    Čínská sovětská republika byla založena 7. listopadu 1931. To je snad málo?

    Trockij, Jagoda i Kaganovič byli Rusové; tím je řečeno vše.

    OdpovědětVymazat
  21. Jene, jaký průmysl je v New Yorku, Londýně, Paříži či Berlíně?

    OdpovědětVymazat
  22. Marx nebyl kommunista
    To je to vaše zmatení jazyků. S jakým "mým přístupem"? Kdo se má všem těm vašim falsifikacím učit? Těžko může být něco bizzarnějšího než tvrzení, že vynálezce kommunismu nebyl kommunista...:-\

    Myslíte, že Kalandra psal do Rudého práva rusofobní články?
    Čili z rusofilství je člověk exkulpován pouze psaním rusofobních článků, aha. Ty má svatá černobílá prostoto!

    Čínská sovětská republika byla založena 7. listopadu 1931. To je snad málo?
    To není "málo". To nesvědčí vůbec o ničem.

    Trockij, Jagoda i Kaganovič byli Rusové; tím je řečeno vše.
    Nebyli a Vy to dobře víte, takže tím není řečeno nic. Vy ovšem prohlašujete za Rusy i Netanjahua a Liebermana, což si nemyslím, že Vám projde kdekoli jinde než uvnitř Vaší vlastní lbi.

    OdpovědětVymazat
  23. GP: Kalvinism není konservativní? Od kdy?
    Opět důsledek falsifikace pojmů. Kalvinism vystupoval progressivně v 16. stol., dnes je to v Holandsku ta nejkonservativnější síla. Proto individuální konservativism nemůže být hodnocen podle affinity k té či oné ideologii (která je dnes progressivní a zítra konservativní) nýbrž podle psychologické struktury osobnosti, podle toho vektoru uvnitř, který možná dnes ukazuje tím samým směrem jako kalvinism, ale jelikož je tento čímsi z podstaty progressivním, nesmí se s ním ztotožnit.

    OdpovědětVymazat
  24. TP: Jako konservativec sice dělení lidí na winners a losers odmítám, ale nemohu si odpustit poznámku, že k vrcholu ho dovedl bolševismus, který vytvořil kastovní režim, v němž byli nakonec lůzery všichni.
    To se hluboce mýlíš. Lůzry byli v bolševismu téměř všichni, s výjimkou toho typu lidí, kteří na konci filmu Bony a klid odcházejí v přátelském obětí. To ovšem nebyli bolševici, nýbrž v kontextu bolševické diktatury skrytě triumfující praví kapitalističtí winners. Jiná věc je společenské uznání: za bolševika být "lůzrem" bylo důkazem jistého morálního kreditu a důvodem k respektu okolí; v Americe být lůzrem znamená být cílem pohrdání a posměchu těch úspěšnějších, v jejich očích pohrdání a posměchu zaslouženého - a to je na tom kalvinismu to nejhorší! :-((

    OdpovědětVymazat
  25. Astr: jestli to byli Chazaři, Židi, Litevci nebo dokonjce i Rusové je celkem jedno, protože to nebyli rusofilové, nýbrž Rusko a vše ruské nenávidějící sběř. Možná by se Peters mohl od sionistů nečemu přiučit a ve své zběsilé potřebě falšovat realitu nazývat tyto lidi "self-hating Russians". Buď jak buď, o rusofily se nejednalo a o tom byla řeč.

    Radar atd. - já trpělivě čekám na moment, kdy Peters napíše takovou kravinu, že mu nesmyslnost celé té jeho černobílé optiky naplno dojde a on ji odloží tam, kam patří - do starého železa mylných myšlenkových konstrukcí.

    OdpovědětVymazat
  26. Ad Jan: přehršlě parasitních pseudozaměstnání, navrch výtečně placených, je jedním z charakteristických rysů vyspělé západní společnosti. Klassickým příkladem je "koordinátor vnitropodnikové kommunikace". Nad ním ještě parasituje "instruktor koordinátorů vnitropodnikové kommunikace", další metaparasit organisuje tyto instruktory ke školení, jiný koordinátor koordinuje organisátory atd. atd. až do zblbnutí. Nevím, kdo to všechno platí - Třetí svět?...

    OdpovědětVymazat
  27. Tak to vite pane Vodnik, kdyz vykopy kopou stroje, boty sijou stroje a pluhy taky kovou stroje, cim se maji ti chudaci parazitni skolitele koordinatoru zivit?

    Leda ze vyskoli nekoho aby vymyslel nejaky novy stroj, nebo zmeni proces vyroby a tim usetri po svete miliardy, nebo vynaleznou novy lek, nebo tak. Poctive pracanty co hazeji lopatou nebo machaji kladivem naleznete dneska na kazdem rohu 12 za desetnik a prace pro ne neni.

    Paradoxne jsou to pak ti poctivi sevci a kovari z Podkrkonosi, co na podpore pres rudochy parazituji na skolitelech koordinatoru a jeste jim nadavaji do parazitu.

    OdpovědětVymazat
  28. LK: Vaší poslední větě nerozumím. Jak může někdo parasitovat na organisátorech školitelů, kteří žádné skutečné hodnoty nevytvářejí?

    OdpovědětVymazat
  29. No oni ti skolitele koordinatoru berou za sve nicnedelani plat. Pulku jim z nej vezme Paroubek a da ji tem poctivcum od kosti jejichz boty a pluhy nechce nikdo kupovat, tak se cele dny valeji doma a nevydelaji si tak ani na slanou vodu.

    Oni pak jdou a koupi si za tem skoliteluv plat boty, co usil ten stroj, co vymyslel ten koordinator, so ho vyskolil ten skolitel.

    OdpovědětVymazat
  30. Jenže koordinátor vnitropodnikové kommunikace žádný stroj nevymyslí! Školitelé vynálezců stroje na boty bych ocenil, ba vzal bych na milost i koordinátory těchto školitelů; asi už ne školitele těchto koordinátorů ani organisátory těchto školitelů.

    OdpovědětVymazat
  31. Vy jste vůbec nějakej chytrej, v.p.Kreutzfeld! Nechtěl byste v takové koordinační nebo školitelské kanceláři dělat poradce? Já bych Vás a ostatní poradce mohl školit, Peters by to školení poradců organisoval a Jan by mohl Peterse a ostatní organisátory koordinovat. Za naše platy si pak švec nebo zdravotní sestra koupí chleba a zubní pastu.

    OdpovědětVymazat
  32. Pane Vodnik, tak abysme se zase nezapletli do alegorii! Skolitel koordinatoru vnitropodnikove komunikace je samozrejme treba brat jen jako humornou nadsazku pro cloveka pracujiciho dusevne a nevytvarejiciho nejake materialni hodnoty. I kdyz si dovedu predstavit, ze treba ve firme jako Wal-Mart, ktera ma pres milion zamestnancu by tato funkce mohla pridavat hodnotu

    Proste s tim, jak je cela ekonomika stale vice knowledge-based, tak je holt stale vic zamestnani, na jejichz konci nejsou usite boty nebo ukovany pluh a ta zamestnani mohou nekomu kdo nepracuje v organizaci dilbertovskeho typu jako zbytecna nebo parazitni.

    Na druhou stranu, diky bohu za Dilberty vazeny pane Vodnik! Kdyby jim Paroubek kazdy mesic po odchodu ze mzdove uctarny nepritisknul v temne aleji ke spanku revolver a nevysacoval schreitoffli, vsichni ti poctivi sevci a kovari co uz roky nezavadili o praci by se mohli jit past. Zdravotni sestry, to je pochopitelne jiny pripad, o jejich praci na rozdil od sevcu a kovaru nekdo stoji.

    OdpovědětVymazat
  33. Na druhou stranu, diky bohu za Dilberty vazeny pane Vodnik!
    To snad spíš díky Bohu za Paroubka, ne? Jsou-li Dilberti hnisajícím vředem na těle nemocné společnosti, je Paroubek skalpel, který do nich řízne a společnosti tím trochu uleví...

    OdpovědětVymazat
  34. No jo, ale kdo potom bude zivit tu armadu poctivych pracantu co nezavadi o praci, az Paroubek ten hnisajici dilbertovsky vred vyrizne? Obavam se, ze na dluh uz to ted pujde tezko. Eurozidozednari zapsali Kocourkov tento tyden na seznam plonkovych statu.

    OdpovědětVymazat
  35. Ale Vodníku, to nesmíte dát na to, co se po internetu povídá, pokud si pamatuji platí se daní pořád míň a míň, ať už vládne ODS nebo ČSSD, za Paroubka nám živnostníkům zvýšili paušální náklady na padesát procent. Za chvíli ten stát bude žít ze vzduchu. Něco takového mi děda vyprávěl o jednom cikánovi, který odnaučoval kobylu žrát. Už se mu to skoro povedlo, ale bohužel chcípla.

    OdpovědětVymazat
  36. Eurozidozednari zapsali Kocourkov tento tyden na seznam plonkovych statu.
    ???

    OdpovědětVymazat
  37. Ad Jan: no já ekonomice nerozumím, ale přijde mi bizzarní, když nezaměstnaný švec může žrát jen díky tomu, že parasit, který dělá hovno - pardon, duševně pracuje, je dobře placený a tudíž mocně zdaněný.

    OdpovědětVymazat
  38. To jsou samozřejmě jenom přechodné jevy při dezindustrializaci, později dojde i na ty "manažery", kteří si podřezávají větev pod zadkem.

    OdpovědětVymazat
  39. Pane Vodnik, kdo z nas udela vic prace? Ja vymyslim rano lopatu, vrazim vam ji do ruky a pujdu si zase lehnout.

    Vy pak s tou lopatou za 2 hodiny slozite hromadu uhli. Bez lopaty byste to skladal holejma rukama treba osm hodin. Tak ja sem vam usetril 6 hodin prace a priste zase.

    Tak ten skolitel koordinatoru je proste nekde nejakej sroubek ve vymysleni te lopaty. Naprosta vetsina hodnoty v ekonomice uz pres 200 let nepochazi z nejake "poctive prace", ale z vymysleni, jak to udelat lepe, levneji a rychleji. Holt je pak vic prace pro skolitele a min pro sevce a to plati tim vic, cim je zeme vyspelejsi.

    Jinak Evropska komise preradila tento tyden Cesko z druhe do treti, nejhorsi skupiny zemi s kritickym stavem verejnych financi, to k tem vasim otaznikum. To znamena, ze se bude hure pujcovat a za vyssi urok.

    OdpovědětVymazat
  40. Ale hovno, v.p. Kreutzfeld. Za vynálezce šroubku do lopaty, ba i za jeho školitele zaplať Pán Bůh. Jenže tady mluvíme o koordinátorech vnitřní komunikace v podniku, kde školí poradce financování vývojových laboratoří, kde studují methody organisace školení vynálezců šroubků do lopaty. Chápete, co chci říct? Na jednoho Cikána, co mává tou lopatou, je jeden vynálezce lopaty, potom - ať nežeru - dva vynálezci šroubků a k tomu pětadvacet parasitů a metaparasitů, kteří neprodukují vůbec nic, jen se navzájem školí, organisují a koordinují.

    OdpovědětVymazat
  41. Ja vam rozumim, co chcete rici pane Vodni, ale vase stanovisko nesdilim.

    Ne, ze by se nekde nenasel nejaky zbytecny skolitel nebo koordinator. Ale dilbertovske korporace jsou strojem na penize a je naivni si myslet, ze zvlast v dobe krise tam massove vysedavaji ruzni parasite co nemaji co na praci.

    Naopak korporace najimaji cele armady poradcu a jejich skolitelu a koordinatoru, kteri ty jine, zbytecne koordinatory a skolitele najdou a nemilosrdne se jich zbavi.

    OdpovědětVymazat
  42. V té skupině plonkových států jsme pokud si pamatuju v pěkné společnosti třeba Nizozemí a Spojeného království. Ne že by to proto s českejma financema bylo v pořádku....

    jinak k těm koordinátorům školitelů: analogicky je to i ve firmách co dělají v informačních technologiích: i tady je spousta kodérů (dělníků programování), instalátorů Windows a čističů myší co si myslí že všichni ti project a account manageři a product development či research & development inženýři jsou jenom takoví vyžírkové jejich poctivé práce... Všechny pokusy jak se bez nich obejít co jsem viděl byly ovšem naprosto tristní.

    Skutečným problémem je naopak najít na tyhle pozice lidi kteří to opravdu dokážou dělat. Ale to platí i pro dobré kodéry a čističe myší. Patlalů kódu a žvanilů co chtějí něco menežovat je 12 do tuctu v databázi každé HR agentury.

    OdpovědětVymazat
  43. koordinovane skoleni skolitelu panu Kreutzfeldo Vodniku je ukazkovym skolenim o fungovani nefungovani nazorne ukazujici proc to nekdy funguje a nekdy jen s velkejma zadrhelama.
    Podle tohoto vzorce je zde nazorne VodnikofskoKreutzfeldofsky vysvetleno ze to tu (na tomto blogu ZMP) funguje jen proto ze tu je jen jeden
    "hlavni koordinátor vnitřní komunikace v podniku ZMP", jmenem Jeho Ctene Vysokoblahorodi GP :-)
    Kdyby tech koordinatoru dalsich podkoordinatoru bylo vice vstoupila by v platnost poucka druha to ta pane Kreutzfeldova, ze by podnik ZMP musel najmout dalsi team novych koordinatoru co by ty zbytecne a nefunkcni koorinatory(alias kazisuky) nasla a vyhazela, aby tak neproduktivni podnik zestihlel a stal se opet fungujicim.
    Co jste tu ale nerekli, je kolik prace na hovno vyprodukovali nic produkujici koordinatori nez byli vykopnuti koordinatory fungujicimi, kteri ovsem v nasledujicim okamziku uz nebudou mit co hledat a stanou se taktez pritezi ne prinosem ve Vami ucebnicovem lopatosroubeckovem procesu.
    Uz tedy zbyva pane Kreutzfeld uhodit hlavicku na hrebicek a vysvetlit proc se to tak casto posejsi. Mozna tu predlozite vedeckou theorii o tom ze je tomu tak proto, ze neexistuji koordinatori kteri by umeli presne a hlavne vcas upozornit na to kteri koordinatori jsou ti neco produkujici a jini kteri jsou na hovno a kteri jsou uplne na hovno, ze ani hovno nejsou schopni vymyslet.
    Tato kategorie pak dlouhodobe pobira penize ktere tim prestavaji byti penezi a to dvojnasobne, kdyz ti dosud neodhaleni koordinatori nekoordinovatelneho vytvari dalsi financni derivaty a derivaty derivatu:-( To nazorne vysvetluje PROC ten Vas sekel a dollar a opacne zasrane se stale vice blizi hodnote toaletniho papiru.
    I kdyz pak Paroubkove seberou koordinatorum penize, seberou jim vlastne jiz penize tak znehodnocene ze uz prerozdeluje skoro hovno ne hodnotne penize :-(
    Chyba a zcela viditielna je f tom pane Kreutzfeld, ze zatim co Vodnik uz vod rana usilovne hazi lopatou kterou ste mu vlozil do ruky zapomel ste pojistit a ochranit pracujici Vodniky pred prebytecnymi koordinatory:-)
    A uz jen na zaver, ze mi to Fsechno trochu pripomina jednoho davneho pred nekolika stoletimi bohabojneho bojovnika za lepsi pristi utlacovaneho a vykoristovaneho lidu, ktery se vzdy rano modlil
    "BOZE OCHRAN ME PREM PRATELI, PRED NEPRATELI SE OCHRANIM SAM"
    Mozna by do te modlitby vlozil i fsechny koordinatory i Trh fsemocny co svet z nej bude nemocny, kdyby vedel k cemu se spolecnost homo sapiensu za par stoleti po nem dopracuje, vlastne dokoordinuje:-(
    ---------------------------
    a ste na tahu KreutzfeldoVodnici :-)
    a mozna i doslovne, protoze misto kvalitnim alkoholem se vozirate blbejma teoryjema zatim co Lidstvo trpi a potrebuje nutne pomoct!!!

    A tak se s Vami loucim pozdravem
    za koordinatory kvalitni
    jen co jsou nezbytni
    ============================

    OdpovědětVymazat
  44. zase pozde:-(
    strucneji to prede mnou prave rekl Mr.Jezovec:-)

    I kdyz uplne simpletonsky by se to dalo rici i tak, ze jiste mnozi z Vas videli partu u lopaty co se o ni jen oprali a jen jeden pracoval.
    Ze ale tento zpusob koordinace pronikne a prosakne celym TRHEM, kdo by tohle rek:-(
    Uz jednou tu pry bylo neco podobneho. Je to popisovano tak ze Stvoritel nebyl spokojen s vysledkem a Sodoma a Gomora byla zlikvidovana a zari nam radioaktivne dodnes. Jak dopadne navsteva pristi bych podle soucasneho stavu ktery v mnohem pripomina ten se kterym byl Stvoritel jiz jednou nespokojen v tom bych nechtel plytvat optimismem. I kdyz mozna bude pouzita jina methoda. Uz i proto ze Sodoma a Gomora vypada dnes na celosvetovou:-(

    OdpovědětVymazat
  45. Vodníku, kommunism je nyní jasně definován jako původně ruská národní doktrína, jejímž autorem byl Lenin, když smíchal blanquism s ruskými tradicemi (samoděržaví, provokace, úzké kroužky etc.). Jako třešničku na dortu dodal marxism, ale to byl optický klam. Jako klamný manévr svou novou a originální ideologii pojmenoval jako kommunism po vzoru Marxe ze 40. a 50. let, s nímž však neměl prakticky nic společného. Dávat do jednoho pytle Marxe a Lenina je to samé, jako kdyby byl dáván do jednoho pytle Ježíš a Muhammad či realista Guillaume de Champeaux a realista Tomáš Masaryk.

    Nejde o žádnou exkulpaci, ale o důkaz toho, že Kalandra byl rusofil.

    A co by Vás tedy přesvědčilo o tom, že Čínská sovětská republika byla založena podle ruského vzoru?

    Trockij, Jagoda, Kaganovič, Benjamin "Netanjahu" Milejkovskij i Lieberman, ti všichni jsou россияне. Nemohu za to, že Vás více zajímá ethnicita; to je typicky ruské myšlení.

    OdpovědětVymazat
  46. Vodníku, co je na světské askesi progressivního? Kalvinism nebyl nic jiného než odvrat od renaissance ke gothice.

    A naopak: Od kdy jsou náboženské kommuny konservativní?

    OdpovědětVymazat
  47. Self-hating Russians, už je to tady. Vodníku, s vámi realisty je největší potíž v tom, že si něco vymyslíte a pak podle své apriorní představy doslova znásilňujete realitu, jinak to nejde nazvat.

    Tak i v Rusku. Což si takhle přiznat, že ruská klassická despocie skončila v roce 1905, když car svolal Dumu? Октябрьский манифест dokonce Rusům přiznal lidská práva.

    Jak jsem Vám dokázal rovněž již dávno, monarchistické strany (černosotněnce) nikdo nevolil, protože Rusové měli monarchie dost. Pochopitelně ne všichni, ale většina a je to většina, která definuje národní vůli. Pokud toto nejste ochoten uznat, tak si klidně dál spekulujte o pravé ruské povaze, kterou splňuje celých 0,000000000000000001 % Rusů. Takové debaty mají ale stejnou cenu jako debaty o povahových charakteristikách Marťanů. Proto mne tak fascinuje nominalism, který podobné debaty nechává jako koníček několika výstředníkům a zabývá se pouze reálným životem, tj. např. kommunismem, nikoliv nikdy nerealisovanými fantasmagoriemi Marxe.

    OdpovědětVymazat
  48. "Instruktor koordinátorů vnitropodnikové kommunikace", to je sice vtipné, ale Vy jste, Vodníku, nepochopil to základní:

    Podle nějakých odhadů již v 60. letech by stačilo, aby na Západě pracoval každý pouze 2 hodiny denně a byl by dostatek jídla, oděvů a bydlení pro všechny. Ale to je tak všechno. Kde je umění a jiná zábava? Internet? Proto se na Západě pracuje 8 hodin denně. Chápu, že různým asketům to nevyhovuje, ale nikdo je do konsumu nenutí. Konsumují zcela dobrovolně. A celý svět hlasuje nohama a z bídy, kde není nikdo v rozjímání vyrušován konsumem, utíká na Západ. Proč asi?

    OdpovědětVymazat
  49. Ještě něco. Na páteční francouzštině jsem se dozvěděl, že Français nemá žádný ethnický význam, což my v praxi redukujeme na to, zda umí jazyk. Français tedy vůbec nemusí umět francouzsky a přesto může být dobrý Français; naproti tomu Francouz neumějící francouzsky je nemyslitelný.

    OdpovědětVymazat
  50. Jezovec: já jsem se asi špatně vyjádřil, ale vcelku mám na mysli - tak trochu - co říkáš. Nejde mi o funkční koordinátory a školitele, ti jsou skutečně někdy zapotřebí. Klíčové slůvko je slůvko "někdy". Já se domnívám, na základě svých pozorování, že proces funguje jinak: nehledají se skuteční a schopní koordinátoři a školitelé nýbrž se uměle vytváří (už mnoho let) a rozvíjí situace, resp. ji vytvářejí právě tito parasité, že bez jejich školení ten koordinátor není ten pravý koordinátor. Jiný parasit zase přijde s nápadem, že tito školitelé pravých koordinátorů nemohou fungovat bez toho, aby je oni koordinovali. Další parasit s titulem poradce otevře kancelář, kam mu jiní manageři posílají koordinátory školitelů na porady atd. atd. Najímat pak další koordinátory a školitele na to, aby se těchto parasitů zbavili, je jen vyhánění čerta ďáblem. Výsledkem je - na tom trvám - že na jednoho Cikána, mávajícího lopatou za minimální mzdu jsou tu dva, tři výtečně placení koordinátoři a jejich školitel a pětadvacet výtečně placených parasitů. Můj názor je, že jeden školitel vyškolí dvacet koordinátorů a ti zkoordinují bez problému 150 Cikánů. Že to "funguje" jinak, je mi známo, ale to neznamená, že je to správně a že to tak má být všude; už vůbec to nedokazuje to, že sem z Třetího světa utíkají ti, které toto "fungování" ožebračuje.

    OdpovědětVymazat
  51. Peters: já trvám na tom, že celý diskurs je paralysován falsifikací řeči, která aspoň v případě kommunismu není Vaše vina. Nicméně trvám na tom, že zcela základní a nosné myšlenky trockoleninského terroru v Marxovi obsaženy jsou a že leninismus byl jeho rozvinutím IMHO přirozenějším než ideologie současných sociálně-demokratických stran. Klamné je naopak srovnávat samoděržaví s diktaturou sovětů nebo s diktaturou Stalinovou. Nepopírám, že je tam celá řada vnějškových analogií a podob, ale to jste právě Vy (mezi celou řadou jiných, bytostně rusofobních intellektuálů) nalétl tomu Ďáblovi, který je, jak známo, opice Boží.

    Kalandra prostě rusofil nebyl, byl to trockista a Trockij Rusko nenáviděl. Mao nebyl rusofil, i kdyby ČLR byla skutečně založena po sovětském vzoru.

    Trockij, Jagoda, Kaganovič, Benjamin "Netanjahu" Milejkovskij i Lieberman, ti všichni jsou россияне. Nemohu za to, že Vás více zajímá ethnicita; to je typicky ruské myšlení.
    Nevím, jestli je typicky ruské, ale Vy jste úplně mimo člověče! To je nějaký nový odvar politické korrektnosti? Chápete Vy vůbec jaké nekonečné rozdíly existovali v rámci té kategorie россияне? Že Trockij nebo Kaganovič se odcizili i svým Židům? Že takový Lieberman je především homo sovieticus (v židovské, sionistické variantě) a žádný россиян? A nebo ten pojem ztrácí jakýkoli obsah, jestliže россияне jsou Putin, Zjuganov, Javlinskij, patriarcha Kyril, vrchní rabín, vrchní mufti i jakutský rybář někde v tajze.

    Kalvinismus si možná myslel, že se někam vrací. Ve skutečnosti to byl v kontextu celé doby skok dopředu, jeho askese byla v důsledku heretické teologie za světským cílem, jakkoli jste i v tomto případě nalétl na vnějškové mimikry "návratu". O žádných náboženských kommunách jsem nemluvil.

    Ten Váš poslední příspěvek nějak nechápu. Samozřejmě, že přinejmenším po r.1905 už samoděržaví nebylo to, co bývalo. Nemohu ani vyloučit, že značná část Rusů (většina?) měla monarchie plné zuby (opět v rámci celkového úpadku a apostase), ale neměla představu, co s tím. Veškeré alternativy, které se v takovém případě nabízely, měly svůj původ na Západě. Vy ovšem tvrdíte, že si Rusové ve své většině zvolili - patrně díky své barbarské a krvavé mentalitě - nahradit samoděržaví tou nejbrutálnější krvavou variantou marxismu: trockismem a leninismem. To se rovná tvrzení, že když někdo nemá moc rád Židy, tak je rovnou chce vyhladit, je to nacista. Vy jste černobílý do morku kosti.

    Ad koordinátoři - viz odpověď Jezovcovi.

    OdpovědětVymazat
  52. Astr: Chyba a zcela viditielna je f tom pane Kreutzfeld, ze zatim co Vodnik uz vod rana usilovne hazi lopatou kterou ste mu vlozil do ruky zapomel ste pojistit a ochranit pracujici Vodniky pred prebytecnymi koordinatory:-)
    Na to si Kreutzfeld nechá vyškolit ty pravé koordinátory a organisátory tohoto školení bude koordinovat prostřednictvím poradenské kanceláře. Tak díky Vodníkovi a jeho lopatě získá výtečnou práci 15-20 parasitů a jedna hajzlbába, co bude uklízet tu poradenskou kancelář - za to si může Kreutzfeld nechat pořádně zaplatit, no uznej!!...

    OdpovědětVymazat
  53. Ještě v.p. Kreutzfeldovi

    Ja vymyslim rano lopatu, vrazim vam ji do ruky a pujdu si zase lehnout. Vy pak s tou lopatou za 2 hodiny slozite hromadu uhli. Bez lopaty byste to skladal holejma rukama treba osm hodin. Tak ja sem vam usetril 6 hodin prace a priste zase.
    Tady je ta strukturální chyba, v.p.Kreutzfeld, chyba celého toho systému pokroku. Vy Vašimi vynálezy mi sice v první instanci usnadňujete práci, ale v druhé instanci způsobujete moji (a dalších pracujících Vodníků) nezaměstnanost. Pak se musíte školit a koordinovat, abych se mohl najíst, protože mi produkty vašeho školení sebraly práci.

    Tím nechci předkládat nějaké utopické theorie o tom, že by bylo lépe nevynalézat, že by člověk měl vynálezecké nápady potlačit jako rohy belzebuba, na toto thema by se dalo fantasírovat do nekonečna. Jednoznačně ale tato společnost svému racionálnímu rozvoji po všech ostatních stránkách nestačí a toto jsou důsledky.

    dilbertovske korporace jsou strojem na penize a je naivni si myslet, ze zvlast v dobe krise tam massove vysedavaji ruzni parasite co nemaji co na praci.
    To si špatně rozumíme, v.p.Kreutzfeld. Já netvrdím, že se školitelé koordinátorů flákají! Já je mám každý týden polozhroucené pod rukama, polomrtvé stressem a nejrůznějšími psychosomatickými potížemi. Oni makají jako čerti! Nesmyslná a parasitická je jejich práce svým obsahem a samou svou existencí - až na ty potřebné výjimky. To je na tom nejbizzarnější a nejnepochopitelnější, že tihle vykonavatelé naprosto zbytečné "duševní práce" bývají nezřídka ti nejudřenější.

    OdpovědětVymazat
  54. Na zaklade ceho si pane Vodnik myslite, ze prace skolitele koordinatoru je parasiticka, nesmyslna a zbytecna? Evidentne kdyz ho nekdo najme a plati mu, tak ma ta prace pro nej nejaky uzitek.

    S tou lopatou ja vam chtel vysvetlit, ze vetsinu prace dneska nedelaji nejaci poctivi pracanti z pohadek Jana Wericha, jak si je prestavujete vy s Janem, ale technologie. Treba v Mlade Boleslavi stoji vyrobni linka a z te sjede za den par set aut. Obsluhuje ji par negramotnych Mongolcu co neumi cesky a za 10 let to zvladne i cvicena slepice, kdyz to trochu prezenu.

    Ona uz neni fuska to auto vyrobit, ona je fuska to navrhnout, navrhnout vyrobni linku, odladit ji, aby zavada byla jen na 2-3 autech z milionu, udrzovat v chodu a pak ho jeste distribuovat, prodat a neskoncit se ztratou. To ale obnasi e-maily, briefingy, meetingy, brainstorming, reporting a ne svareni a lakovani. No v takovem prostredi jiste najde praci vic skolitelu a koordinatoru a mene klempiru a lakyrniku nez driv.

    Ze je svet prilis racionalni, to muze byt pravda. Ze to ty skolitele bavi min nez treba lyzarske instruktory nebo porn stars, to muze byt pravda taky. Ale aspon se zivi sami, a nehloubaji furt nad tim, ze by bylo lepsi, kdyby brambory rostly na strome jako jabka.

    OdpovědětVymazat
  55. Jsi v zajetí marxistického myšlenkového schématu, Vodníku, že hodnoty vytváří jen ten, kdo "opracovává" přírodu mechanicky. Ve skutečnosti je vytváří (téměř) každý, kdo za to dostává mzdu nebo jinou odměnu: nebo chceš tvrdit, že zaměstnavatel mu ty peníze dává jen tak, z plaisiru?

    OdpovědětVymazat
  56. Pane Vodnik, ted jsem si jeste vzpomnel, ja vlastne jednoho takoveho osobne znam! Je to poradce a skolitel koordinatoru a dokonce Holandan jako vy.

    On je na volne noze a uci projektove manazery (to jsou takovi trochu sofistikovanejsi koordinatori) ruzne metodologie rizeni projektu. On je tedy vlastne uci, jak koordinovat ruzne aktivity v nejakem projektu.

    Ten pan si rika o 2 tisice Euro za den, plus cestu a ubytovani.

    OdpovědětVymazat
  57. Pane Kreutzfeld

    Ten pan si rika o 2 tisice Euro za den, plus cestu a ubytovani.

    V podobne relaci je ohodnocena porace vojaka z Iraku co svlekl uniformu a presedl do security .

    Voba tihle parasiti bud musi skoncit a nebo to fsechno kolem pujde tam kam se to riti, do riti:-(
    Sice nevim jak ale mozna tak, ze ti CikanoVodnici je vymlati tema lopatama s kterejma nemaj do ceho pichnout.
    Posledni ukazka z oblasti derivatu derivatu nebyla jeste dost rasantni na to, aby na systemu tvorby a prerozdelovani neco zmenila dost zasadne.
    Az se to posere priste mozna to ten Augiasuv clif konecne poradne vyplavi :-)
    A k tomu nam dopomahej Stvoritel, az prijde coby boritel.
    Bordel to je neskutecny, nelze verit ze je vecny.

    OdpovědětVymazat
  58. Pane Aster, lopatou uz dneska nikdo nikoho neumlati, protoze lopatou uz dneska nikdo nedela. Dneska se skoli a koordinuje. Lopatou za vas dela ta Six Sigma nadesignovana, Poka Yoke nakalibrovana, ERP softwarem pomazana vyrobni linka, JIT propojena s globalnim nabidkovym retezcem. Kapisto? Jestli dosud ne, budete asi potrebovat navstivit nejake skoleni, kontaktujte prosim sveho koordinatora.

    Ze se ty nuzky v prvnim svete rozeviraji, to je fakt, ale to je ukol pro politiky, ekonomy a sociology, ne pro ty skolitele a koordinatory, kteri delaji po cem je poptavka, a kteri ze svych dani jeste zivi ty byvale poctive pracanty, kteri nechteji nebo neumi delat po cem je poptavka.

    OdpovědětVymazat
  59. TP: Podívej se, já nejsem nějaký senilní kommunista, který vzpomíná na časy, kdy "tvořil hodnoty" tím, že za zvuků sirén nastupoval ráno s chleby a termoskou do fabriky spolu s massou proletářů, kde kalili ocel nebo soustružili díly k lokomotivám. Já pouze tvrdím, že koordinování a školení koordinátorů žádným vytvářením hodnot není. A jestliže se uvolněné pracovní síly přenesly do těchto parasitních sfér, tak to v pořádku není. Jak a proč se jim to vyplatí, na to se mě neptej, vždyť o těch papírkách, co se pro ně vraždí a vedou války, je dávno známo, že žádnou reálnou hodnotu nemají. Proč by jich tedy nemohl dostávat každý měsíc celou hromadu nějaký postradatelný parasit?

    OdpovědětVymazat
  60. LK: viz mou odpověď v.p.Pecinovi. Jinak ten Holanďan, to bude klassik!! :-))Základem úspěchu takového parasita je přesvědčit dotyčné managementy, že je pro ně nepostradatelný, tj. že pokud jejich koordinátoři nebudou pracovat podle jeho method na základě jeho školení, konkurence (která už spolupráci s ním zvolila) je pohltí.

    OdpovědětVymazat
  61. Jo s tou Boleslaví .. takhle nějak si prej jakejsi kleine Moritz představoval das Krieg. Vono stojí za to, když se zadaří, nějakou tu "montovnu" občas vidět zevnitř.

    OdpovědětVymazat
  62. Klein Moritz a der Krieg. Ani v pádu by to nebylo das.

    Jinak k těm poctivým pracantům ... už poměrně dlouho žiju v pěkně rozmrdaném bytě, protože při rekonstrukci koupelny prakticky všichni poctiví pracanti něco zmršili, takže se to zpětně muselo opravovat. Instalatéři udělali vodu tak, že jsem potom vytopil souseda, elektrikář zapojil elektřinu tak, že pak byla zásuvka bez proudu, navíc jsem po něm musel předělávat stropní svítidlo, protože se neobtěžoval zasádrovat hmoždinku, takže vypadla. Omítku do hrany jsem si nakonec musel nahodit sám, protože mi ten čurák zedník několik dní nebral telefon. Vesměs všichni si za hodinu práce účtovali víc než dostávám já. Ale bodejť, vždyť já narozdíl od nich žádné hodnoty nevytvářím.

    OdpovědětVymazat
  63. Der kleine Moritz und der Krieg

    OdpovědětVymazat
  64. Ne. Jakejsi kleiner Moritz und der Krieg.

    OdpovědětVymazat
  65. vždyť o těch papírkách, co se pro ně vraždí a vedou války, je dávno známo, že žádnou reálnou hodnotu nemají

    Fajn, to je zdravý názor. Když jsou bezcenné, můžeš mi jich pár poslat?

    OdpovědětVymazat
  66. Když jsou bezcenné, můžeš mi jich pár poslat?
    To nemůžu. Pro Tebe a pro mne cenu mají. A mají samozřejmě cenu i pro ty vyplacené školitele koordinátorů. Ale jejich faktická bezcennost umožňuje strukturální zabudování fakticky bezcenné práce do toho systému. Je to samozřejmě všechno na úkor něčeho a někoho, předpokládám Třetího světa (i když ten přitom taky "bohatne", absolutně viděno), ale to by Ti asi lépe řekl v.p.Kreutzfeld.

    OdpovědětVymazat
  67. ad Starý pán
    Pamatuju, jak jsem jednou při jednání s šéfem o platu požadoval tolik, kolik jsem dával zedníkovi, když jsem rekonstruoval dům. Napřed se zasmál proto, že si myslel, že to je samozřejmé, následně se ale ukázalo, že tak daleko nezajde.
    I proto jsem se snažil většinu si udělat sám. A některé "řemeslníky" jsem pochopitelně vyhazoval, když byli leví.

    Tyto profese mají smůlu, že výsledkům každý rozumí. Když nejdou zavřít dveře, je to prostě viditelný průser a lempl to neokecá, kdežto díra v rozpočtu nebo idiotské zákony nám asi spadly z nebe a nikdo za ně nenese faktickou odpovědnost.

    OdpovědětVymazat
  68. Ale jejich faktická bezcennost umožňuje strukturální zabudování fakticky bezcenné práce do toho systému.

    No to jsi řekl moc hezky, jen nevím, jestli sis pod tím taky ještě něco představoval :-)

    OdpovědětVymazat
  69. TP: celá ekonomika je postavena na bublině - na oběhu papírů, které už nejsou ani stvrzenkou jako kdysi, když byly ještě kryty zlatem, nýbrž nepředstavují fakticky nic. V takovém systému pak nemá smysl argument, že toho školitele nebo koordinátora by neplatili, když by jeho práce byla zbytečná, tj. nějakým způsobem "nebyla kryta zlatem" (rozuměj: neobsahovala nějakou skutečnou hodnotu - a nemyslím tím hrubě opracovanou přírodu, ale třeba vyléčeného člověka, napsanou knihu nebo obhájenou nevinně nařčenou osobu).

    Žijeme ve světě, kdy celá řada parasitů dostává hromadu bezcenných papírků za zcela zbytečnou práci, ale za ty papírky získává skutečné hodnoty, produkované a) mašinami b) jejich méně šťastnými a zmíněnými papírky podstatně hůře obdarovávanými obsluhovateli.

    OdpovědětVymazat
  70. Když se za "bezcenné" papírky dají vyměnit "skutečné" hodnoty (chléb, počítač, vila se zahradou), pak snad nejsou bezcenné, ne? Vysvětli mi, jak to s tou bezcenností myslíš, co jsi napsal, mi připadá jako zjevný protimluv.

    OdpovědětVymazat
  71. No já jen vím, že to tak je, jak k tomu došlo, to je mi záhadou. Je to nějaká další degenarace "smluvní hodnoty": nejprve to byly hřivny, pak mince, pak poukázky na tyto mince (tedy stále cenné kovy), ale v určitém okamžiku ty poukázky přestaly být kryté - nejprve malá část, dnes většina. Ale všichni "dělají jako" že stále nějakou hodnotu mají a jak vidno, systém funguje; přesněji řečeno donedávna fungoval, teď to ňáko hapruje. Je jen otázkou domluvy předstírat, že to nebo ono školení či koordinace je skutečně hodnotné a dotyčnému školiteli za něj dáme hromadu papírů, o nichž předstíráme, že jsou poukázky na zlaté mince (=smluvní hodnotu).

    OdpovědětVymazat
  72. no konecne gogo:-)
    sem marne premejslel jak je mozny ze blbyho remeslnika ci vubec nekoho za nimz je videt co udelal a co neudelal, ze na tom se shodneme, ale na koordinatorech a koordinatorech koordinatoru uz ne tak samozrejme:-)
    Ofsem tim zes do toho zamontoval nebesky rozmer, je hned fsechno jinak:-)

    Když nejdou zavřít dveře, je to prostě viditelný průser a lempl to neokecá, kdežto díra v rozpočtu nebo idiotské zákony nám asi spadly z nebe a nikdo za ně nenese faktickou odpovědnost.

    pritom pokud jde o samoregulujici se Trh pak i pan prof.Klaus Vam vysvetli ze pokud koordinator to zkoordinuje tak, ze company vyprodukuje po jeho koordinaci bud levneji ci lepe proda a to vcetne odecteni castky ktera byla i jemu za radu zaplacena, pak TRH predvedl svoji zazracnou samoregulovatelnost a svet bezi podle ucebnice. Jenze nebezi:-(
    Derivaty derivatu udelaly z penez hajzlpapir a nez si nekdo troofnul zarvat "halt" tak bylo rozkradeno ci nezaplaceno ci pracovne nesmeneno ci jak chcete az tam moc, ze cislo opravdu KOLIK PENEZ NIKDY PENEZI NEBYLO A DOSUD NENI vlastne nikdo poradne nezna a taktez dodnes poradne nikdo nevi jak z toho ven a hlavne nikdo nevi a nezaruci jak to udelat, aby se to neopakovalo.

    Ale mozna si GOGO uhodil hlavicku na hrebicek?
    Ze by stacila "odpovědnost"
    Nebo je to v tom, ze po remeslnikovi co to zkurvil Tobe jakoz i Staremu panovi v byte, po tom spravne tu odpovednost chcete, ale po tech co delaji zakony? nebo dokonce rozpocet?

    uff, no zatim si o tom jeste muzeme povidat, ale mozna pro priste vydaji dalsi zakon, ze jejich odpovednost je mimo zakon. Kdyz nam to ukazali jak se to spravne dela krasoduchove z Wolstrytu vzor pro cely svet, co byste chteli za vysledek od tech co se to od nich uci a kopiruji?
    Jedine ze by nejaky genialni koordinator vstoupil do dejin a vyresil to co dosud vetsinou resili diktatori kteri se dostali k moci vetsinou kdyz se neco posralo a nevedelo se jak z toho ven:-(
    toz do toho :-(

    OdpovědětVymazat
  73. Gogo, je to tím, že momentálně mi jsou nějaké zákony někde, protože já už prostě jen chci po tom půl roce zase normálně bydlet, ale furt je to v nedohlednu. Jediné, co doma můžu používat, je záchod a postel, a to díky těm, které někdo označuje za sůl země. Nechtěl jsem, aby to vypadalo, že je mám za horší než ty tuneláře a posrance, ale že si myslím, že něčí představa, že třídním bojem, který by něco vyměnil, by se něco změnilo, je naivní.

    OdpovědětVymazat
  74. Ale abych se vrátil k Jad Vašemu thematu, okomentuji zde komentář Leona Arabobijce:

    "Zdravotni sestry, to je pochopitelne jiny pripad, o jejich praci na rozdil od sevcu a kovaru nekdo stoji."

    Protože si jím podřízl vlastní větev. Leone, když o jejich práci někdo stojí, proč jim tedy za tu práci pořádně neplatí, což by podle Vašich úvah měl? Na jedno místo ředitele nemocnice dnes seženete třeba padesát uchazečů, u sester je tomu spíš naopak. Tak proč se jejich nedostatek řeší různým idiotským přesouváním služeb, spojováním personálu mezi oddělením nebo dovozem pracovnic, které se pak nedomluví ani s pacienty ani s personálem? Proč je všude zafixováno, že sestrám přidat je prostě nevhodné. Což, abych potěšil Guy Peterse, i brání jejich emancipaci, protože chudák taková sestra se se svým platem z ubytovny dostaně jedině tak, že se nechá zbouchnout od nějakého chirurga nebo jiného idiota a přinutí ho, aby si ji vzal.

    OdpovědětVymazat
  75. Vazeny pane Stary pan, ja nevim, kolik berou zdravotni sestry a jake to je v porovnani s treba uciteli.

    Asi podle vaseho prispevku prispevku berou malo. Ja bych odhadoval, ze je to proto, ze pracuji v takovem vetsinou statnim sektoru, kde se to vsechno bere podle tabulek a ze jejich mzda nereaguje prilis na zvysenou poptavku. Zapomnel jste jeste, ze ta sestra jeste mimo sexu s chirurgem si muze najit praci v Anglii nebo Rakousku treba. Jestli nechce, nebo neumi jazyky, tak pak je holt zamcena na trhu s nizkymi cenami a nema moc moznost volby.

    Ja jsem ale nemel na mysli vysi jejich platu, spis to, ze ony praci budou mit vzdycky, protoze je specificka a neda se nekam poslat lodi, dratem, nebo plne automatizovat, nepodleha tolik te strukturalni premene hospodarstvi z industrialni a postindustrialni na informacni. Treba cisnici taky budou mit praci vzdycky, ale nemusi byt dobre placena.

    OdpovědětVymazat
  76. Tak to potom ano, pane s UZI. Ale je mi to divné, podle pana profesora by to mělo přece fungovat tak, že neviditelná ruka trhu by měla jaksi i ceny práce upravovat podle nabídky/poptávky. Ale evidentně v tom něco hapruje, protože ve skutečnosti je ta cena určena spíš tím, jak blízko ke kohoutu se nacházíte. (Tedy nejlépe, když si svou cenu můžete odhlasovat sám). A státním sektorem to sice je, ale taky ne tak úplně. Jistě, máte tabulky, ale ty nejsou všechno. S nimi máte možnost odměn, osobních ohodnocení atp. Ale myslíte, že ty jsou především rozdávány těm, které z nemocnic utíkají (že by třeba někoho napadlo, že by je od útěku demotivoval takto)? Ne, ty jsou spíše pro dementní pseudodůchodce, kteří už ani netrefí do práce, poslední, co si pamatují, je poklep, poslech, pohmat, poslech a per rectum (to zejména), ale přesto (aby se neřeklo), jsou stále zaměstnáváni jako dobře honorovaní konzultanti (ač po nich nikdo žádné konzultace nechce).

    Pokud jde o sestry a Anglii - Pane Arabkiller, to jste se porozhlédl po uzavřeném systému...víte, proč ty naše mohou chodit do Anglie? Protože ty anglické chodí do SRN nebo do USA. Tudíž je to stejné, jako když k nám přijmeme Slovenku nebo Ukrajinku. Není to o tom, že by v GB bylo postavení sester lepší než u nás, ale tím, že je obecně rozdíl mezi platy u nás a v GB.

    OdpovědětVymazat
  77. Ad LK: nevím jak v Anglii. Holandská zdravotní sestra, pokud nemá nějakou specialisaci, je nejvíc nedoceněná (najmě platově) v poměru k té dřině & zodpovědnosti ze všech povolání v Holandsku. Možná je to pro českou zdravotní sestru královský plat, ale to je jako když vy, Israelci, tvrdíte, že nejlepší život ze všech Arabů mají Arabové, kteří jsou občany Israele.

    Totéž učitelé a učitelky, kteří učí děti všelidským základům - čtení, psaní, počítání, chování, historii, zeměpisu, přírodopisu atd. - a mají za to mnohem míň než ti školitelé, co učí parasity koordinovat.

    OdpovědětVymazat
  78. Pane Stary pan, podle toho, co ja o ceskem zdravotnictvi od nas z Israele slysel, tak zapadni platy si zaslouzi ti skolitele a koordinatori co tam implementovali tu vyrobni linku, ale ne ten personal. Chybi jim skoleni vztahu k zakaznikum, ktere nejspis nejaky Wassermann na ministerstvu zakazal, protoze se mu zdalo zbytecne a paraziticke.

    Pry vas tam vyleci, ale je tam disciplina jako remen, jak v Polni nemocnici Auschwitz. Rikaji si tam hodnostma, budicek v 6 a pacienti jsou tam od toho aby na slovo poslouchali a byli vdecni.

    Jeden by se radsi nechal osetrovat pracovnici telefonni podpory Ceske sporitelny a zemrel v klidu a pokoji, nez se nechal uzdravit nejakou Schwester a pak z toho mel trauma na cely zivot.

    OdpovědětVymazat
  79. Pane Vodnik, vsichni mame malo!

    Rozdil je v tom, ze ty sestry a ucitelky jsou vesmes placeny z penez danovych poplatniku, zatimco ten parasit a koordinator si svoji odmenu svobodne dohodnuli se svym zakaznikem a ze svych dani ty sestry a ucitelky plati.

    Moznosti jsou dve - bud parasita jeste vic zdanit, pridat ucitelkam a doufat, ze se na to parasit radsi nevysere, nebo nechat ucitelky a zdravotni sestry napospas trhu. Ani jedna moznost asi neni moc dobra.

    OdpovědětVymazat
  80. Nevysere, za to vám ručím, když je někdo výborně placený koordinátor, pojišťovák či prodejce herbalifu bude to dělat dál a zaručeně se nepřesune do méně vydatných lovišť, a to ani tehdy kdyby tam byly nižší daně.

    OdpovědětVymazat
  81. Petře, běžte si laskavě napadat zdejší přispěvatele jinam. Zde podobné příspěvky nejsou vítány.

    OdpovědětVymazat
  82. Chybi jim skoleni vztahu k zakaznikum, ktere nejspis nejaky Wassermann na ministerstvu zakazal, protoze se mu zdalo zbytecne a paraziticke.
    Vidíte, tak to by zrovna nebylo vůbec parasitické. Nešlo by přece o koordinátora, ale o školitele, a to nikoli zbytečného školitele (zbytečných?) koordinátorů, nýbrž člověka, jehož užitečnost se blíží užitečnosti učitele - a oba by IMHO měli být ohodnoceni stejně, ne-li výš, než nějaký koordinátor.

    ten parasit a koordinator si svoji odmenu svobodne dohodnuli se svym zakaznikem
    No jo, tak jako se megazloději a metaparasiti dohodli, že ty potištěné papírky mají nějakou reálnou hodnotu...:-\

    OdpovědětVymazat
  83. Korrekshun #2:
    Napadani je to co dela Vodnik vuci mne. Bezduvodne, zlostne a hloupe. Kdy budou jeho utoky vymazany?

    Muj cenzurovany komentar nalezi do kategorie zesmenovani idiotskych nazoru.

    Mohl byste mi osvetlit myslenkovy pochod, ktery Vas privedl k tehle logicke perle?:
    ...běžte si laskavě napadat zdejší přispěvatele jinam ;-))

    OdpovědětVymazat
  84. Problem tehle debaty pane Vodnik je ten, ze vy se stavite do role arbitra, ktery urcuje, jaka cinnost je parazitni a jaka uzitecna.

    Parazitni je pak pro vas takova, ktere nerozumite (ten nas priklad holandskeho skolitele co za 2k Euro denne uci metodologii projektoveho rizeni) a uzitecna takova, ktere rozumite (ucitelka co za 2k mesicne uci deti malou nasobilku).

    Pak to jeste prozenete nejakym vasim algoritmem na urcovani "spravedlive" vyse odmeny, nevim podle jakych kriterii. Odpracovany cas, spalene kilojouly, doba ci kvalita odborne pripravy, financni prinos zamestnavateli? Pak vam vyjde, ze skolitel je parasit a ucitelka pracant.

    Takhle to delali komuniste a pak si v 80. letech minuleho stoleti utirali prdel novinama. Ja na to koukam tak, ze kdyz se dva svobodne dohodli jakou ta prace ma cenu a jeste navic statni rozpocet tahnou, misto aby ho zatezovali, tak at jedou a mazou.

    A uvedomte si s Janem, ze zde se bavime o stredni, mozna vyssi stredni tride, ne o zadnych Kozenych, kopalistech nebo komediantech, kteri maji prijmy o 2 rady vyssi. Vy uz jste ve sve tridni nenavisti zasli tak daleko, ze byste veseli i kulaky! :-)

    OdpovědětVymazat
  85. Ja se ale musim Vodnika zastat. Kdyz vezmu v uvahu obsah a smysl jeho komentaru, tak je mi nadevse jasne, ze zajiste lame zulu v kamenolomu, radkuje repu, v nejhorsim obsluhuje frezu ci laduje vysokou pec.
    Kdyby se zivil treba nejakym podezrelym, pseudolekarskym new-age balamucenim hloupe verejnosti, tak by ty sve komentare urcite nemohl psat, tak jak je pise, to by preci byl pokrytec.

    OdpovědětVymazat
  86. Já žádnou třídní nenávist k nikomu necítím, a asi právě proto si myslím, že skutečnost, že někdo vydělává prachy velmi snadno a někdo vůbec i když se snaží je současnému ekonomickému pořádku vlastní, a proto je nutno - pokud si neřekneme čím hůř tím líp - zohlednit progresivním zdaněním. Sám jsem také ochoten progresivní daň platit, samozřejmě za předpokladu, že ji budou platit také ostatní.

    OdpovědětVymazat
  87. Tak samozřejmě je můj pohled nutně z části subjektivní a arbitrážní. Nikdy jsem netvrdil opak, doslova píšu v jednom z kommentářů "podle mého pozorování". Vy mi ovšem výsledky tohoto mého pozorování svými argumenty nevyvracíte.

    O užitečnosti některých koordinátorů a jejich školitelů nepochybuji. Práci počítačového programátora, daňového úředníka nebo mzdové účetní vůbec nerozumím, přesto ji považuji za užitečnou. Co se pak jejich odměňování týče, nepřesvědčil jste mě rovněž o ničem.

    A necítí-li třídní nenávist Jan, nepřišijete ji ani mně.

    OdpovědětVymazat
  88. re Jan: me je jedno, jestli progresivni dan jo nebo ne (klidne treba jo), me ale zajima jeji vyse a nastaveni socialniho systemu a tam bychom se jiste neshodli.

    re Vodnik: ja jsem v otazce posuzovani uzitecnosti nejake cinnosti agnostik a ponechavam to na subjektu, ktery za to plati. Treba ja nerad platim skoro za vsechno, nicmene jsem natolik liberal, ze kdyz nekdo za neco zaplatit chce, tak at za to zaplati, asi je to pro nej uzitecne a ja to taky obcas delam a platim za veci, ktere nekomu pripadaji uplne zbytecne.

    OdpovědětVymazat
  89. Petře, Vy se, zdá se to, jinak neumíte, než ustavičně trollovat. Než takto, tak sem radši nepište vůbec.

    Je přirozeně úplně lhostejné, zda je Vodník rentiér nebo kopáč. Nevidím žádnou vyšší hodnotu v tom, co píše, kdyby byl horník a ne to, čím je.

    OdpovědětVymazat
  90. Slova mají hodnotu sama o sobě. Požadovat osobní ručení je známkou nedospělosti. Spálíme Célinea, protože to byl antisemita? To dělali kommunisté. Jak se od nich lišíte?

    OdpovědětVymazat
  91. Ad Jezovec:

    V takových situacích standardně odpovídám: "Promiňte, ale tohle já zezadu lízat nebudu!"

    Ad Vodník:

    O třídní nenávisti bych přímo nemluvil, spíš mi to připomnělo dictum, že moderní společnost se dělí na programátory a programované – no a ty se hrdě hlásíš mezi ty druhé.

    Nicméně není vše ztraceno, jestliže se shodneme, že "skutečná hodnota" je efemerní, filosofům a moralistům náležející pojem, vyjde nám, že hodnotu má vše, za co lidé dají jiné cenné předměty: mám-li chuť na čerstvý chléb, klidně ho vyměním za kilo banánů, s penězi je to jen pohodlnější, protože je snadno uložím do peněženky a nemusím všude nosit tašku s banány a jiným artiklem na směnu.

    Zdravotní sestry dostávají tak málo peněz, protože jsou ochotny za tak málo pracovat. Některé nic jiného neumějí a bojí se rekvalifikace, jiné jsou uspokojovány představou o užitečnosti své práce, další uspokojují v této profesi svou potřebu cítit se společensky povzneseny (mohou, aspoň na pár dnů, poroučet ředitelům bank nebo soudcům).

    OdpovědětVymazat
  92. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  93. Skutečnou hodnotu samozřejmě nelze přesně určit, ale naprosto jasné je, že to nejsou skutečné ceny na trhu. Přitom ale v tomto podivném hodnotovém světě se ve svém životě pohybujeme. Samozřejmě že nemá smysl si sám šít boty jako to dělal Tolstoj. Tak nejspíš to vyjadřuje výrok - nepochybně apokryfní - připisovaný Friedrichu Engelsovi:

    mezi tím, že přes den vydělám na burze sto tisíc liber, a tím, že je večer vydám na revoluci, žádný rozpor nevidím

    OdpovědětVymazat
  94. vymenu jste tu predvedli dlouhou vazeni gentlemouni, ale nepopojeli ste ani vo kousek dal, tak alespon pan Jan sel blize ke korenu zadrhelu:

    ad Jan
    mezi tím, že přes den vydělám na burze sto tisíc liber, a tím, že je večer vydám na revoluci, žádný rozpor nevidím

    Presne stejne "bezrozporove" si jedou vydelat penize Bushove Rumsfeldove Halliburtonove do Iraku,..
    Nejde mi o tu rovnici nerovnosti
    ma dati dal, v pripade Iraku by tu pan Kreutzfeld mohl prijit s cisly jako jsou tato

    Cost of War in Iraq
    $692,924,933,824
    Cost of War in Afghanistan
    $229,609,509,314
    The cost in your community
    www.nationalpriorities.org/index.php?option=com_wrapper&Itemid=182

    a ze se nemuze dopocitat zisku ktera by vyse uvedena vydani prevysovala aby se to rentovalo.
    Urcite se to rentuje jen ty cisla nejsou na tacku servirovana ani blbymu lidu ani o neco chytrejsim co si mysli ze vidi ale nevidi:-)
    Rozhodne nejsem tak presimpletonovanej abych vas tu chtel nutit do zaveru jak je ci neni moralni strkat penize do valek a tak vydelavat dalsi.

    Jen bych chtel ty penezni derivaty alias penize koorinatoru koordinatoru ukazat z pohledu bankovniho lupice ktery brzy poznal ze lepe nez jit do banky s gunem je lepe si poridit tiskarnu.I tihle byli vzdy chyceni a tak ti nejmoudrejsi se dali na derivaty misto na tisteni.
    Napsat numero je opet radove rychlejsi a je li napsano spravne ve spravny cas a na spravnou adresu nema to chybu.
    Nemluvim o radach na jejich konci je vyrobek udelan rychleji a za mene, tam neni o cem mluvit,
    mluvim o derivatovem spiknuti ktere je nejdokonalejsi masinou na vyrobu falesnych penez.
    Pokud se nenajde spolehlivy zpusob jak tyto oddelit od tech ktere vznikly na stejne "poctive" bazi jako treba 1000 bochniku za 1 laptop a nebo zaplacena rada na linku co vyrobi Skodofku za polovic, pak moznost kolapsu bude stale vetsi nez mala.
    Co ze sem to napsal?
    Ze bylo i v USA dobre kdyz fungoval soudce Lynch?
    Ale to uz ste si tu rekli, ze instalater co to v koupelne Stareho pana zkurvil je jasnej, ale jen vo kousek dal tryskace vyobchodovany za mirove helicoptery uz mene.

    Pritom ke spokojenosti staci nekdy i malo, treba dobre odvedena remeslnicka prace v koupelne:-)
    Nebo ze by v CR platilo, jaky ministr takovy remeslnik ?

    OdpovědětVymazat
  95. jeste k nezbytnosti koordinatoru:-)

    zase nic az tak noveho pod sluncem, jiz za davnych casu Vy drive narozeni jiste pamatujete ze jiz za realneho socialismu to fungovalo podobne ne li stejne:-(

    Stacilo vytvorit podnik s pouhou tisicovkou lidi a vzniko tolik problemu ze cely ten spolek vystacil sam sobe a smerem ven temer nic nevyprodukoval. Potreba koordinatora vnitropodnikovych vztahu byla zrejma jiz tehdy, jen se tomu tak nerikalo. Vzdyt take "osobni" ci "kadrova" oddeleni ci "utvary" to byla vzdy velka a velmi dulezita soucast FSECH narodnich podniku a instituci a "kadrovy namestek" vzdy postrach kazdeho podnikoveho reditelstvi, resortu ci ministerstva. Dnes jen nova jmena a nazvoslovi, obsah ale novy, drave zdrave trzni, co snadneji se przni:-(

    OdpovědětVymazat
  96. To je cena strachu, Astře. Máloco je tak dobře prodejné.

    OdpovědětVymazat
  97. to TP
    asi mate pravdu a to by mohlo vysvetlovat proc jako byznysmem jsem vzdy stal za kulo:-(
    Za par desitek let jen trochu procestovanej svet, hodne utacenejch penez, ale milliony nigde.:-)
    A jini az tak uspesni ze nadace zakladaji penize sve rozdavaji radost delaji i maji.
    Vod Vasich sousedu treba takovy pan Soros, nased do emigracniho vlaku, zaharasil na burze a ne jen milliony, ale milliony millionu tekly a tecou, za nim se penize vlecou a tecou, cestu mu dlazdi, druhe tim drazdi:-)

    Ale krasne jednovetne ste mi to vysvetlil, strach jako zbozi nejvyssi kvality, umi li se spravne prodat
    cha cha cha :-(
    A ja simpleton byl vzdy nazoru ze ne strach, ale naopak pohoda a snaha o radost a stesti nejvetsiho poctu homo sapinsu je ta spravna cesta:-)
    Hovno, ano strach mate pravdu, jen pres ten sme nabrali ten spravnej smer do Iraku, vystridali Rusaky v Afganistanu a jak to vypada strasime uspesne dal. Stale lepe a radostneji,:-(
    A kteri to jsou co to chteji?
    Ja to nejsem Vy to nejste, ani nigdo zdejsi, jen nepritel lidu vnejsi?
    A v honbe za vsivymi penezi
    vzdycky jen lotri vitezi
    zato z poctivych jen nemnozi :-(

    OdpovědětVymazat
  98. V jedné firmě zaměstnali 5 kanibalů jako referenty. Při oficiálním přivítání jim šéf povídá: "Můžete tu pracovat, vydělat si pěkné peníze a můžete se stravovat v naší kantýně, ale naše zaměstnance necháte napokoji..!!!" Kanibalové souhlasili slíbili, že nebudou nikoho > obtěžovat. Po čtyřech týdnech přišel za nimi šéf a povídá: "Pracujete velmi dobře, ale chybí nám jedna uklízečka, nevíte co s ní je...?" Všichni kanibalové odpověděli shodně NE a přísahali, že s tou věcí nemají nic společného. Když šéf odejde, zeptal se vrchní kanibal: "Kdo z vás sežral tu uklízečku...?" Zezadu se nesměle ozve: "Já jsem to byl..!" Vrchní kanibal odpoví: "Ty idiote, my se už čtyři týdny živíme vedoucími oddělení, oblastními vedoucími, hlavním manažerem pro kontroling, aby nikdo nic nezpozoroval a ty, debile, sežereš právě uklízečku!"

    OdpovědětVymazat
  99. Trochu sci-fi. Nevím, jak u Vás, ale všude, kde jsem pracoval, by zmizení uklízečky nezpozorovali.

    OdpovědětVymazat
  100. GP: to jste musel dělat v pořádném chlívu! A navrch se tam zřejmě "pracovalo" zcela minimálně, protože já mám velmi čistou práci, ale když má uklízečka volno, musíme si uklidit sami - tak moc by to bylo poznat.

    OdpovědětVymazat
  101. Připojuji se ke GP: na detašovaném pracovišti, kde jsem působil (do r. 1991), nevstoupila uklízečka zřejmě od vynálezu smetáku. Co si člověk neuklidil, to neměl.

    OdpovědětVymazat
  102. TP: pokud to programování míníš v souvislosti s organisací práce a "fysickým"/ekonomickým fungováním společnosti, pak s Tebou souhlasím. Jsem v tomto ohledu rozhodně typ vykonavatele/zaměstnance než podnikatele/projektanta. Záměrně - hlídám si totiž, abych nepodlehl programování mozků, jak se to stalo mnohým podnikatelům/zaměstnavatelům, nezřídka díky jejich pohlcení jejich podniky/projekty.

    O té hodnotě jsme se vlastně už shodli - je to prodloužení nějaké té smluvní hodnoty do oblasti práce a služeb. Pokud někdo vidí realitu ryze ekonomickýma očima jako v.p. Kreutzfeld, tak na jiné hodnoty než ty, vyjádřené kvantem potištěných papírků, které jsou za ně nabízeny, MUSÍ resignovat. Stačí pak vytvořit poptávku po koordinátorech & jejich školitelích a tito jsou vysoce ceněni, bez ohledu na jejich skutečnou nezbytnost a užitečnost, čehož jsme svědky v míře větší než malé, jak by řekl Astr. O tom byl ostatně víceméně můj první kommentář v reakci na Jana, který tuto diskussi spustil.

    Pokud si parasiti svou cenu dohodli s managery, neplatí totéž pro zdravotní sestry a Tvoje povídání na toto thema považuji za cynické. Věru, chybí jen, abys navrhl, že by zdravotní sestry mohly taky nosit tričko "Měla jsem se líp učit!" :-(

    OdpovědětVymazat
  103. Mám třetí zaměstnání a zkušenost, že uklízečky opravdu uklízí jen ráno. Ty, které chodí večer, chodí jen na návštěvu.

    OdpovědětVymazat
  104. Takové uklízečky bych vyměnil raději za nějakého koordinátora.

    OdpovědětVymazat
  105. Lve Arabožroute,
    kdybychom spolu bok po boku nebojovali u Suezu proti těm velbloudím sodomitům, myslel bych, že tentononc.
    Jednak bych řekl, že sestry jsou spíš placeny z peněz plátců zdravotního pojištění než plátců daně, ale to jednak nevím jistě, jednak to je víceméně jedno.

    Co je horší je to, že stále přehlížíte mou námitku, že současný kvaziekonomický systém znemožnuje existenci skutečného vztahu mezi cenou práce a poptávkou po této práci. Stát totiž některým profesím víceméně znemožňuje, aby se chovaly tržně. Zde Váš dilbertovský systém působí jako fantasmagorie.

    A skutečně mám na mysli pouze úměru mezi poptávkou a cenou, nemyslím tím nějakou "hodnotu" práce, kterou také nepovažují za objektivní veličinu.

    Jste legrační, když si myslíte, že ta úřednice ze Spořky by byla na Vás milejší, ta by se Vám totiž úplně vysrala na to, utírat Vám posranej zadek, milej pane.
    Vůbec mě dost fascinuje ta zakořeněná argumentace nevhodným chováním zdravotnického personálu k pacientům. Vy jeden Žide Baribale, tady jsme ve Východní Evropě, to chování je národní folklór od pošty až po neurologické oddělení, žádná výsada zdravotnictví. Až se změní kultura celé společnosti, změní se i ve zdravotnictví. To samé platí o ranním buzení, které souvisí s pracovní dobou, která je také česká, nikoli zdravotnická specialita.

    Nehledě na to, že 70% pacientů sou opravdu ....., co si lepší chování nezaslouží (můžou bejt rádi, že vždycky při větě "Si celej život platím zdravotní pojištění, tak se mnou něco dělejte a žádnejch 30 Kč vám nedám" nedostanou přes držku).

    Mám pocit, že jste na zdravotnictví zas tak moc odkázán nebyl. Jinak byste moc dobře věděl, že furt je to tu zlatý oproti takový splendid Anglii, kde byste se nejspíš dostal do rukou nějakýmu Pákistáncovi a ještě byste brečel štěstím, kdyby se o Vás starala česká sestřička.

    A nakonec - co myslíte tou výrobní linkou ve zdravotnictví? Pokud přístroje, pak fajn, dejme tomu, ale jestli jste myslel kooperaci mozků a rukou, pak jste úplně mimo. Management totiž může udělat jedinou rozumnou věc - stát stranou a do ničeho se nesrat, pokud jde o tuto linku. Ta se totiž musí vybudovat "zdola", na úplně jiných principech než dilbertovských, jinak je to průser. Jistě, management ať si pak zajišťuje ošacení a stravování, ale do tohodle ať se nesere. Vymýšlení zásad zapisování se do knihy příchodů a odchodů je nejlepším indikátorem toho, že by v něčem mohl mít Vodník pravdu. To máte jako s děkanem - také může akorát škodit.

    OdpovědětVymazat
  106. Uklízečky:
    nevím, jak vy, ale já bych byl radši, kdyby nechodily. Nevadí mi uklízet si sám, ale sere mě, že mě vždycky vyrušej z práce a já pak musím jít kouřit, čímž jednak porušuji nějaká ta vnitřní pravidla, jednak si ničím zdraví.
    Taky mě sere, když jsem zamčenej zevnitř, protože šukám, a ta kráva uklízečka se tam pět minut dobejvá a nedochází jí, že když je zamčeno, tak je kurva zamčeno.

    OdpovědětVymazat
  107. Věru, chybí jen, abys navrhl, že by zdravotní sestry mohly taky nosit tričko "Měla jsem se líp učit!" :-(

    No a ne snad? V ekonomice platí zákony jungle, Vodníku, tam nikdo druhému nic zadarmo nedá. Na co myslíš, že je většina těch školitelů? Na to, aby zaměstnanci získali pocit vlastní výjimečnosti a spokojili se tudíž s nižší mzdou. Žádní parasiti, ale tvůrci hodnot par excellence; parasity dnes zaměstnává nejvýš stát.

    OdpovědětVymazat
  108. V ekonomice platí zákony jungle
    No vždyť! Vždyť taky v jungli se nejednomu parasitovi daří o mnoho lépe než pilným mravencům, včelám, hyenám, supům, marabuům a jiným užitečným tvorům! Zákony jungle ovšem pocházejí od Boha (přírody), což o zákonech ekonomických říct nelze. A jestliže ekonomové nepokrytě přiznávají, že kapitalismus funguje na špatných lidských vlastnostech - hamižnosti, bezohlednosti, konsumerismu - řekl bych, že ekonomické zákony jsou proti Bohu (přičemž se domnívám, že oblíbený neoliberální termín "zdravá hrabivost" otřese i atheistou, jenž nepřestal být člověkem).

    Taky bys mohl navrhnout, aby zdravotní sestry, které se - husy hloupé! - neučily, dostaly občas po hubě. Fackovatel uleví svým frustracem a nasraná zdravotní sestra bude podávat lepší výkony. Ekonomicky se to vyplatí, takže najměte koordinátora, který fackování sester zabuduje do struktury zdravotnictví. Já vám ho za 2K na den vyškolím!

    OdpovědětVymazat
  109. "Zdravá hrabivost" zní poněkud morbidně, ale což si to přeložit? Healthy greed je podle mne ok.

    Proč bys sestřičky fackoval? To jejich výkon nezvýší. Spíš jim vysvětluj, jak je jejich práce posvátná a jak představují páteř společnosti, takže snáz pochopí, proč berou zlomek toho, co si vydělá taxikář z Wenzelu nebo ze Staromáku.

    Mimochodem, je zajímavé, že ty, který bys měl odmítat liberalismus s konvervativních posic, ho, ač věřící, odmítáš s posic v zásadě socialistických, což nasvědčuje správnosti Petersovy hypothesy ohledně východní orthodoxie a zvláštních předpokladech Rusů pro bolševismus.

    OdpovědětVymazat
  110. Naopak: já to četl v originále a to nikdy nezní tak otřesně jako v rodné řeči, proto jsem to přeložil. "I'm gonna fuck the shit outta you" zní nám, Čechům, snesitelněji než "Zmrdám tě na sračky".

    Proč bys sestřičky fackoval?
    A proč ne? Co já vím? Vždyť v tom vašem světě stačí, když přesvědčím dotyčné managery o užitečnosti takového fackování pro obě strany (jak jsem uvedl výše); dokonce se najde práce i pro školitele, který bude školit sestřičky v tom, jak přeměnit negativní energii nasranosti v produktivní energii pracovní. Všechno je to o tom, aby mi ten neb onen manager byl za to ochoten zaplatit.

    Idea sociální spravedlnosti (posice, ze které kritisuji liberalismus v jeho nejúpadkovější podobě) oslovuje jistě hodně lidí na celém světě, nejen v Rusku. Idea revoluční přeměny společnosti krvavým vražděním nepochází z Ruska, ale od německého Žida Karla Marxe, do praxe ji uvedla neruská kosmopolitní mezinárodní sběř. Ruský pravoslavný národ se stal největší obětí tohoto experimentu v genocidě, jaká nemá obdoby - s výjimkou holokaustu, samozřejmě!!

    OdpovědětVymazat
  111. V březnu 1917 měli bolševici 23 000 členů, z čeho bylo 364 Židů. To jsou necelé 1,6 %, ale pro Vodníka je to "neruská kosmopolitní mezinárodní sběř". Od kdy 1,6 % definují podstatu?

    OdpovědětVymazat
  112. V březnu 1917 měli bolševici 23 000 členů, z čeho bylo 364 Židů. To jsou necelé 1,6 %, ale pro Vodníka je to "neruská kosmopolitní mezinárodní sběř". Od kdy 1,6 % definují podstatu?
    Za prvé, "neruská kosmopolitní mezinárodní sběř" neznamená Židé, ba ani odpadlí Židé; můžeme do ní klidně zahrnout i odcizené Rusy. Zadruhé, odkdy pouhé procentuální zastoupení vypovídá o něčem jiném než o pouhém procentuálním zastoupení?

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>