27. října 2009

Úspěchy irácké invase

Pokud si ještě někdo myslí, že irácká invase stála za to, protože všechno je lepší než Saddám Hussein, nechť si přečte tato čísla (originál).

49 komentářů:

  1. A za takovou paseku maji byt americti vojini hrdi?
    Leho je ale doporucuji shlednout zajimavy film: The Lucky Ones

    OdpovědětVymazat
  2. JWB a jeho poradci kteri to maji na svedomi budou az do smrti smrtouci tvrdit ze udelali nejlepe jak mohli.

    Kdyby se o vysledky ktere jsou uvedeny v clanku o soucasne situaci v Iraku pokusil sam Sadam Husain, takovy bordel, masove vrazdeni a absolutni rozklad statu tak to by se mu nemohlo podarit!
    To si dovoluji tvrdit s pravdepodobnosti vetsi nez velkou:-(
    Takto rozesrat stat, to je opravdu mistrovske dilo.
    Udajne za ucelem svrzeni svetove hrozby, svrzeni diktatora a nastoleni demokracie :-)
    :-(

    OdpovědětVymazat
  3. To si Iráčani udělali sami. Američané jsou i v Německu a tam k roku 2008 žádná takové čísla nemají asi až na ten AIDS. Ale za to si také mohou sami.

    OdpovědětVymazat
  4. Lucy, to je naprosto přesné. Asi budete mít potíže:)

    OdpovědětVymazat
  5. Není to přesné, je to blbé. To se bude Andy líbit. Do Německa se Američané dostali po válce, která jim byla vyhlášena, nikoli jako agresoři.

    OdpovědětVymazat
  6. Lucy: Proč si to tedy Iráčané neudělali sami už za Saddama?

    OdpovědětVymazat
  7. Není to blbé, je to přesné.
    Blbé je tvrdit, že nevyhlášení války je důvodem, že se Iráčané mydlí navzájem jako pominutí. To je opravdu blbé.

    OdpovědětVymazat
  8. Alex Juchelka: Ale udělali, přečtěte si historii Iráku od začátku války s Iránem, přes masakrování Kurdů a Šíitů.

    OdpovědětVymazat
  9. OT: Zde je odkaz na jeden z posledních článků J. Raimonda, výborné shrnutí působení židovských lobby v USA.

    V poslední době se zde začala aktivizovat další židovská lobby, J-Street, jako alternativa k nechvalně známému AIPAC, s jehož politikou podpory Israele 'za každou cenu' začali být někteří američtí židé postupně čím dál tím více otráveni.

    Ačkoliv je mi J-Street nepoměrně bližší než AIPAC, po zkušenosti posledních let bych zde raději neviděl žádnou židovskou lobby. V naši zahraniční politice je rozhodně 'přežidováno'.
    ---
    Dopis, kterým jeden z diplomatů v Afhanistánu oznámil svou resignaci je zde. Smutná realita ukvapených válek vedených na základě nesmyslného motta failure is not an option.

    OdpovědětVymazat
  10. Lucy: Neplácejte nesmysly. Srovnávate nesrovnatelné.

    Boj Kurdu za osvobození se nám v Iráku hodil a na začátku jsme zplynování Kurdu hodili na Irán - Saddam byl spojenec. Když na Kurdy udělají jednou za čas zátah Turci, tak je ticho po pěšině.

    Pointa je v tom, že před naší invazí byl Irák relativně normální stát, v němž se dalo žít. Nevěřila byste, kolid potkávám v poslední době na letišti iráckých emigrantů. Celé rodiny. Za stav na okupovaném území je zodpovědný okupující stát. Možná, že by stálo za to, si předem rozmyslet koho okupovat, než vinit okupovanou populaci za své vlastní chyby!

    OdpovědětVymazat
  11. Nesmysl. V Německu jsou Americké okupační jednotky také a nikdo se tam nemydlí.

    Za to, že se někdo mydlí, si může sám. Nemá se mydlit.

    OdpovědětVymazat
  12. Lucy: Debata s Vámi je očividně ztrátou času.

    OdpovědětVymazat
  13. Zejména, když nemáte argumenty.

    OdpovědětVymazat
  14. Názor, že irácká katastrofa je důsledkem toho, že Iráčané po americké invasi netancovali poslušně podle píšťalky okupanta, je ukázkou zcela odlidštěného cynismu.

    Někomu takovému není třeba připomínat, že v několika případech byly do "sebevražedných atentátů" prokazatelně zapleteny americké nebo britské zvláštní jednotky.

    OdpovědětVymazat
  15. Jaká píšťalka? Jaké tancování? Stačí, když se Iráčané nebudou mydlit jako nepříčetní stejně jako se nemydlí Němci. Žádné zapojení do atentátů se neprokázalo. V Německu také americké nebo britské zvláštní jednotky neprovádějí žádné atentáty.

    OdpovědětVymazat
  16. Lucy, nevadí Vám, že Vaše analogie je primitivní? Nevidíte ten zásadní rozdíl mezi těmito dvěma státy, průmyslovým Německem, kde by občanská válka spolehlivě zničila veškerý potenciál té země, a těžařským Irákem, kde na životě nezáleží a hodnotu má jenom ropa?

    OdpovědětVymazat
  17. Není to primitivní analogie. V Kuvajtu mají taky ropu a nemydlí se tam jako nepříčetní. Jestliže Jane nemáte kvalitní argumenty, tak mi sem ty hloupé prosím nedávejte.

    OdpovědětVymazat
  18. Kvalitní argumenty? A co se dá na poznámky primitiva argumentovat? Snad to, že Američané v Iráku opravdu, ale opravdu nemají co dělat? To ví každý. Že lhali aby se tam dostali? To také. Že to pro všechny ostatní velmoci včetně amerických spojenců je naprosto nepřijatelné a proto jim budou více nebo méně otevřeně všechno kazit? Že nemají šanci toho opravdu využít? Opět bych jenom opakoval zjevné věci. Řekněte mi co z toho má běžný irácký občan možnost ovlivnit. Vždyť už toho Saddáma jim tam dosadily Spojené státy.

    OdpovědětVymazat
  19. Neurážejte diskutujícího. Neodvádějte diskusi, kterou jste prohrál k jinému tématu. Řeč je o tom, že se Iráčané řežou navzájem jako psi. Kdyby se neřezali, tak by neměli takové oběti.

    OdpovědětVymazat
  20. Jiné téma? Jiné než že cizinci kteří vypadají jinak a mluví jiným jazykem jsou špatní? Že svět je složitý? Dobře, nechme to tak, prohrál jsem, buďte dále primitiv.

    OdpovědětVymazat
  21. Pane Pavlicek, nebudte bloud. Ja to vidim tak, ze kdyby nebyla rozvracena v Iraku struktura moci, tak by ty statistiky byly o dost lepsi. Tvrdit, ze si to Iracane zavinili sami je nesmysl. Iracane tu moc nerozvratili.

    A to ja jsem zastancem invaze, protoze samozrejme ucinil Izrael bezpecnejsi.

    OdpovědětVymazat
  22. 1. Prohrál jste.
    2. Primitiv je jenom ten, kdo uráží druhého.

    OdpovědětVymazat
  23. Leon Kreutzfeld: V Německu také byla rozvrácena moc, Hitler se zabil a nacisté byli z vedení odstraněni a Němci se jako nepříčetní neřezali. Také Němci nemají ve zvyku vlastnit kalašnikovy a mít doma několik pancrfaustů, zato si na rozdíl od Iráčanů potrpí vlastnit kvalitní boty. Když se ve státě změní moc, tak nikdo nemusí na někoho střílet nebo na něj nastražovat výbušná zařízení. Můžou si za to sami.

    OdpovědětVymazat
  24. Re: David Pavlicek

    Ja s vami vicemene souhlasim, ale kdyz je nejaky vysledek vicemene jisty jako aftermath v Iraku diky tomu ze Iracane nejsou jako Nemci, tak zodpovedny je ten, kdo ten aftermath vyvola.

    V Nemecku meli spojenci mnohokrat vice vojaku na nemeckeho obcana nez meli spojenci v Iraku. V Iraku jich bylo MALO na to aby zavedli poradek jako v Nemecku. Diky planovani Rumsfelda a jeho lean army.

    OdpovědětVymazat
  25. Za to, že Iráčané nechovají jako Němci si můžou sami. Kuvajťané se taky nemasí jako šílená paka. Nikdo není zodpovědný za chování někoho druhého, který se chová jako šílenec. Zodpovědný je jenom rodič za chování nedospělých dětí.

    I kdyby Americký voják byl v Iráku jen jeden, tak se Iráčané mydlit nemusí. Kdyby nechtěli, tak se nemydlí.

    OdpovědětVymazat
  26. Vase argumentacni linka je chybna, jak jsem mimo jakekoliv pochybnosti dokazal.

    OdpovědětVymazat
  27. Myslím, že podobná flame war snižuje úroveň tohoto blogu, ale sdělím svůj názor:

    Počet obětí je způsoben občanskou válkou, nikoliv okupačním régimem. Primární odpovědnost za občanskou válku mají ti, kteří ji rozpoutali. Sekundární odpovědnost mají okupační velmoci, které okupaci měly naplánovat mnohem kvalitněji. Obávám se, že celý plán tehdejšího vedení USA byl: šeříky a pak už jen happily ever after.

    Je to stejné jako odpovědnost za massakr Sabra a Šatíla. Primární odpovědnost měli křesťané, kteří ho uskutečnili, sekundární Židé, kteří mu nezabránili, ač to byla jejich povinnost.

    OdpovědětVymazat
  28. GP: S tím by se možná dalo polemizovat, kdyby občanská válka (jak tomu říkáte) v Iráku probíhala již před americkou okupací. Násilí ale začalo až PO americkém útoku, a bůhví, kdo za některými útoky stojí. Bratr prezidenta Karzaje v Afghanistánu byl, nebo snad dokonce stale je, placený CIA...

    OdpovědětVymazat
  29. Žádná sekundární odpovědnost neexistuje. Odpovědnost má jen ten, kdo páchá nebo navádí.

    OdpovědětVymazat
  30. bůhví, kdo za některými útoky stojí.
    Přesně tak, ale s tím bych na některé zdejší diskutéry ani nezačínal, ti nevěří ničemu, co nepíší v novinách.

    A to nemluvím o tom, že skutečným cílem velmi pravděpodobně mohlo být Irák jako stát totálně rozesrat do naprostého chaosu, kterého jsme svědky (Pakistán měli rozbombardovat do doby kamenné, pamatujete?) Pak by se jednalo o úspěšnou akci, ale všechna ta hrozivá čísla padají tak jako tak na hlavu neoconských zločinců.

    OdpovědětVymazat
  31. Nepadají. Ostatní je jenom spekulace.

    OdpovědětVymazat
  32. Lucy: Už padla.

    Škoda, že se v tom angažujete tak pozdě. Mohla jste ty neokonské kurvy rehabilitovat.

    OdpovědětVymazat
  33. Alex Juchelka: Nepadla

    To nejsou neokonské kurvy, ale Iráčané, kdo se tam mydlí. Mají toho nechat a pracovat na svém blahu jako Němci.

    OdpovědětVymazat
  34. Lucy: Nepadla? Vy znáte nějakou neokonskou kurvu v prominentní pozici v současné vládě, kde může přímo ovlivňovat zah. politiku USA, jak tomu bylo v posledních letech? Nebo snad znáte někoho, kromě slabomyslného Dicka Cheneyho, kdo si myslí, že Irák a Afghanstán jsou z hlediska USA úspěšně vedené války?

    OdpovědětVymazat
  35. Nemci ohrozovali a napadali koho mohli. Cim se provinil Irak? Jak vlastne ohrozil USA, ze ho museli rozmlatit na cimpr campr? Jestli slo o to, ze Sadam byl diktator, tak potom hura na dalsi, kterych je na svete stale dost.

    OdpovědětVymazat
  36. to AJ
    cha cha cha , to se Ti povedlo,

    ..kromě slabomyslného Dicka Cheneyho, kdo si myslí, že Irák a Afghanstán jsou z hlediska USA úspěšně vedené války?

    Ze to rika vypada sice jako slabomyslnost, ale mozna nema dost?
    pan Ch alias Halliburton, kteremu kapesne od teto jeho materske spolecnosti vyneslo mnozstvi penez vetsi nez male jak se rika CR.
    Sice by moh drzet hobo kdyz uz si nahrabal, ale mozna je tak dobre duse ze by chtel vic a preje i dalsim kolem. Ty male emericke ryby co tam svleknou uniformu a nechaji se zamestnat od tech mnoha "bezpecnostnich" agentur jak zprava v clanku zminuje jim vynasi od $2k denne nahoru.
    Mozna i proto jim to tam vyhovuje, je to pro mnohe zlaty dul na penize:-)
    Od r.2003 mela Vase nejlepsi armada sveta dost casu s tim neco udelat, kdyby opravdu chtela.
    Si predstav to behem kratkeho casu vyresit a pak nemit duvod tam nadale pobyvat? (nejvetsi komplex a nejvetsi ambasadu sveta coby pevnost do toho nepocitam)
    Tam zustanou navzdy, jako FSUDE kam se nakvartyrovali:-(

    A uz i GP se ozval a bylo to na neho prilis, ze reagovat na tak superanticontramultegenialni srovnani lidu Irackeho a lidu Nemeckeho. cha cha cha :-(
    Ze obvykle ani Ty ani Vodnajzove, ani ostatni co umi pouzivat horni polovinu hlavy na takove speky neskacete:-)
    proc ste vubec na tuhle broskvovinu reagovali?

    A mohlo to bejt horsi to vzorne nemecke vzajemne nevrazdeni a oni ne a ne a Iracane jo a jo :-)
    uff..
    Onen provokater Vam tam zapomnel v tom srovnavani kolik dnes v porovnani s Irakem vrazdi US army Nemcu denne, ke kolika znasilnenim dochazi, dale nejake srovnatelne povalecne zlikvidovane mesto v Nemecku srovnatelne se jmenem Faludja, kde odpor proti okupaci likvidovali fosforem a snimky upalenych koncetin a zmrzacenych tel obehly svet:-(

    Presto ovsem se zachazeni s Nemci v Nemecku v dobe tesne povalecne, kdy nekolik millionu jich pomrelo hlady a zimou se nepripomina. Nyni cerstve pripominane cislo 17 tisic, uvadenych jako obeti povalecneho divokeho odsunu Nemcu ze Sudet a dnes rozmazavanych je proti tomu nic:-)
    Na Amerikany si takto zpetne nikdo netroufne, jako ne na generala Sharona co otevrel brany Sabra a Satila a k vrazdeni necine prihlizel:-(
    Nikdo se neodvazi zautocit na Cinu kvuli Tibetu, atd atd..
    Prikladu lze uvadet dlouhou radu, jen hlavne uvadet ta spravna srovnani, ze ano :-)
    Na to mam a pouzivam jiz leta nevyvratitelnou a FSECHNO vysvetlujici odpoved:
    Quod licet Iovi, non licet bovi

    OdpovědětVymazat
  37. Lucy, Vy si myslíte, že policista, který nečinně přihlíží tomu, jak osoba A vraždí osobu B, je nevinný?

    OdpovědětVymazat
  38. GP: netoliko tak. Ten policista předtím brutálním a protiprávním způsobem sám odstranil grasela C, díky kterému se A a B nevraždili. Navrch jsou závažné indicie, že policista to vraždění tajně podněcuje.

    OdpovědětVymazat
  39. Já bych (kromě kriminálně neschopné americké vojenské správy) jako jednu z příčin viděl historické důvody, všude, kde Osmanská říše zavedla civilní správu založenou na jednotlivých náboženských komunitách, které potom soutěžily o zdroje mezi sebou, to jakž takž fungovalo, dokud existovala absolutní centrální vláda. Při každém jejím oslabení to vypadalo dost divoce, ve spojení s počátky demokracie to fungovalo jako explozivní směs. Binec je všude, kde se to prosadilo, od Balkánu přes Palestinu až po Irák.

    OdpovědětVymazat
  40. Guy Peters: Nemyslím. Policista se musí řídit služebním slibem, kde slibuje, že nebude pro ochranu práva váhat ani nasadit vlastní život. To jste nevěděl?

    Jestli máte další jednoduché otázky, na které nevíte odpověď, tak mi bude radostí Vám na ně odpovědět.

    OdpovědětVymazat
  41. GP :-)
    mate jeste nejakou jednoduchou otazku?
    a nebo odmitate pochopit ze pleje len ?
    Vy snad i kdybyste chtel byste neumel bejt travic, zato skvelej bavic :-)

    OdpovědětVymazat
  42. Musim pripomenout, ze po 911 byla honba za bin Ladinem v Afganistanu. Cim se nahle provinil Sadam, ze se stal vetsi prioritou nez bL?
    V Afganistanu valcilo SSSR, udajne za komunismus.
    Dnes jakoby se 911 ani nestalo a bin Laden se jiz vubec nepripomina.
    The Show Must Go On

    OdpovědětVymazat
  43. Lucy, Vy mi velmi připomínáte dámy z mého oblíbeného serveru feministky.cz. Držím palce, nedejte se!

    OdpovědětVymazat
  44. gogo: Děkuji za podporu. Jestli chcete založit můj fanklub a dělat předsedkyni, tak máte mé svolení!

    OdpovědětVymazat
  45. Pane Pavlicku, ja zadonim o svoleni, abych mohl delat mistopredsedkyni vaseho fanclubu. Je mi sice uz 91, ale kult zeny mi neni cizi.

    OdpovědětVymazat
  46. No jo, někdo je přesvědčen, že jsou všichni gogo, někdo zase že jsou všichni Pavlíček.

    OdpovědětVymazat
  47. Starý Pán: A ve skutečnosti jsou všichni Juchelka ; )

    OdpovědětVymazat
  48. Stejně jako má policista povinnosti dané služebním zákonem, tak má okupační mocnost povinnosti dané mezinárodním právem.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>