30. října 2009

Z tohoto národa bleju... :-(((

Po Doležalovi a jemu podobných si tentokrát konečně s rozběhem do tohoto národa kopnu i já.

Karel Gott a Eva Pilarová dostali medaili. Jestliže Bohuš Doležalů, tento neochvějný obránce práv vyhnaných sudetských Němců a přistěhovalých Židů z bývalého SSSR na "jejich" zem, říká, že měl Gott padnout na barikádách, aby si vyznamenání zasloužil, pak se ten dobrý muž mýlí! Stanovy říkají jasně:
"Medaili Za zásluhy uděluje prezident republiky osobám, které se zasloužily o stát nebo územní samosprávný celek v oblasti hospodářské, vědy, techniky, kultury, umění, sportu, výchovy a školství, obrany, bezpečnosti státu a občanů."

Nebyl to jen Doležal. Proti vyznamenání Karla Gotta protestovala celá řada lidí (Liška, Rejžek). Gott jim tentokrát odpověděl IMHO zcela adekvátně. A jeho následné kommentování tohoto gesta mé sympathie k němu ještě prohloubilo.

Nemyslím, že zejména Gott se o stát v oblasti kultury a umění zasloužil méně než jiní nositelé metálu (Kodet, Tříska, Svěrák, Smoljak, Suchý, Šlitr). Gott možná podepsal Antichartu, ale taky podporoval finančně Dubčeka nebo Kubišovou, což ani nenapadlo většinu těch, co Antichartu nepodepsali. Pokud jde o ohlas v zahraničí, nemůže se Gottovi v jeho zásluhách vyrovnat zřejmě nikdo, ať už si o jeho hudbě myslíme cokoli. Ve sportu pak mu může konkurovat snad jen Zátopek. Čím se zasloužili o stát v kterékoli oblasti Paumer a Mašínové? Byť připustíme for the sake of discussion, že to jsou STATEČNÍ vrazi.

Podobná štvanice na představitele majora Zemana Vladimíra Brabce je další odpornou ukázkou závistivosti české luzy, která sice za totáče sledovala Zemana s jazykem na vestě, nicméně po listopadu si na hlavním představiteli titulní role seriálu (v němž ostatně účinkovala téměř kompletní sestava tehdejšího českého filmového hvězdného nebe) vylila svou žlučovitou závist a frustraci. Musím připomínat ještě Reginu Rázlovou nebo Adinu Mandlovou?

Gottovi bych vzkázal: Karle, nikdy jsi mě moc nezajímal ty ani tvoje hudba, i když jsi světový zpěvák. Ale teď ti držím palce a jsem rád, že nejsem sám!

18 komentářů:

  1. Pane Vodníku, těch pár idiotů, to přeci není tento národ. Nebuďte přeci jak Tydlitátka...

    OdpovědětVymazat
  2. Omlouvám se, že opět porušuji závazek, ale v tomto případě mi snad, vzhledem k dobrému úmyslu, bude odpuštěno.

    Pane Vodníku, s Vaším článkem souhlasím a pokládám je za dobrý. Až na jednu věc. Tato věta: "Jestliže Bohuš Doležalů, tento neochvějný obránce práv vyhnaných sudetských Němců a přistěhovalých Židů z bývalého SSSR na "jejich" zem" mi v něm přijde zbytečná a článek znehodnocující.

    OdpovědětVymazat
  3. Ad Starý pán: to je v pořádku. To je věc názoru.

    OdpovědětVymazat
  4. Ad Yamato: snad máte pravdu, v mém okolí nikdo takový není. Budu se tím utěšovat. Bohužel - čím to je, že ty stvůry je nejvíc vidět?

    OdpovědětVymazat
  5. Což o to, Gott se o stát zasloužil, jenže o ten komunistický.

    OdpovědětVymazat
  6. POSTARSI PANE
    Vodnik sice a jiste by mohl a byl schopen napsat obsahove neco velmi podobneho i kdyz slovne jinak poskladaneho:

    Jestliže Bohuš Doležalů, tento neochvějný obránce práv vyhnaných sudetských Němců a přistěhovalých Židů z bývalého SSSR na "jejich" zem, říká, že měl Gott padnout na barikádách, aby si vyznamenání zasloužil, pak se ten dobrý muž mýlí!

    Ja bych vystacil s jednou vetou "prosudetsky krasoduch"
    Coz lze i rozsirit
    umi Cechum kazit vzduch
    skrzeva sve broskvoviny
    ockuje jim pocit viny
    a Sudetakum dela laskominy.

    Mozna mate pravdu postarsi Pane, ze zminka o Zzidech je v souvislosti s Herrn Tolezalem uz nadbytecna.
    Dolezaluv proNemecky vlezdoprdelismus by mohl bohate stacit, Vodnik ale hledal dostecne masivni agument a tak to jeste proZidofsky posilil,
    silnejsiho effectu by docilil. Sice dobre zacilil,
    Tim jen hajklich Zidy a jejich simpathyzanty a jine anti rozcilil,
    vysledek opacny tak docilil
    ze k Dolezalismu se uchylil
    a pres nej pak z naroda az blil.
    Uff az tolik lasky do zil
    kdoze mu to vlil.
    Ze by nakej pedofil?
    Vzdyt Tolezal je ukazkovy lidumil:-)
    A laska Tva kam obrati se, fcil ?
    Takou laskou lomcovati nenech se,
    zu fiel :-)
    hlavne me nekamenuj, nevim naozaj neviem estli je to spravne Jidis, nebo ma byt "naozaj privela" nebo poceskovate "presprilis" ,
    ale jinak Vodnajs joooo,
    mas to dobre na Zidy ja sem hajklich jen na nektery, na ty co delaj milliardy na holocaust Industry, na ty co z Nemecka pred 2 svetovou udelali trosky, vyrobili serii Henleinu ale stihli fcas zdrhnout a vodsrali to za tyhle kurvy milliony jinych, Zidu dobrych, lidi normalnich stejnych jako ostatni a kdyz pisi milliony nezpochybnuji cislo za kterehoz zpochybneni v CR, Deutschlandu, Oesterreichu se tresta vezenim coz zpusobili jine politicke kurvy ktere tim bud nevedomky ci umyslne zadelavani a seji nenavist a horkost v dusi
    predstirajic nevedomost co se slusi
    k nazoru lidu sveho zcela hlusi
    a busi a busi a busi :-(

    OdpovědětVymazat
  7. oprava, preskocilo mi cismenko:-(
    "sorrac" jak rika kazdej spravnej sametak v CR:-)
    --------------------------
    umyslne zadelavaji
    a seji nenavist a horkost v dusi
    predstirajic nevedomost co se slusi
    k nazoru lidu sveho zcela hlusi
    do lidu busi a busi a busi :-(

    OdpovědětVymazat
  8. Ad TP - pro jistotu ještě jednou, pokud to není úplně jasné: hlavním thematem tohoto postu není právo Karla Gotta na medajli, i když jsem se i k tomu vyjádřil.

    OdpovědětVymazat
  9. Astře, pro mě je prostě nekritický sionismus nejodpudivějšího druhu hlavní charakteristikou B. Doležala, vedle jeho sudetoněmeckého aktivismu a imbecilního zaměňování pojmů "ruský" a "sovětský". Se Židy to nemá nic společného, odsun Němců považuju taky za zločinný (přinejmenším provedením) a Rusy moc rád nemám.

    OdpovědětVymazat
  10. Vodníku, stvůry je vždy dobře vidět...a bohužel je jakási zvrácená vlastnost velké části lidí je i obdivivat.

    OdpovědětVymazat
  11. Astře,
    nerozčilil, jen šlo o odbočku od tématu článku. Osobně motivovanou. Nelucerňákovi náhodně zachytivšímu tento článek ten exkurs musí připadat úplně zmatečný.

    O to mi šlo, o stylistiku, ne o Židy nebo Němce.

    OdpovědětVymazat
  12. to Mr. Yamato

    obdivovat stvury
    dana je nam shury
    nac netroufne si simpleton
    uchylnaku jinych sklon
    obdivuje v uzasu
    nez pozna ze v tom zapasu
    vzdy fseho jenom do casu
    jak strida se tu den a noc
    ceho prilis toho moc
    pak Boha vola o pomoc.

    OdpovědětVymazat
  13. 2 Tomaš

    I všichni sportovci minulosti se zasloužili o komunistický stát, přesto je uznáváme aniž by se tom vedly tyto diskuse. Lidé to chápou jako úspěch národa a nikoli státu. Kdyby o tom naši dnešní reprezentanti uvažovali takto policky, vrátí reprezentační dresy. Být spojován se spodinou typu Paroubek & Topolánek a dnešní demokratůrou, taky nic moc.

    Kdo něco umí, neměl by se ohlížet na momentální režim, zvláště když výsledky značně překračují dobová omezení.

    Nejsem zrovna Gottův fanda, ale svou kariéru vedl naprosto profesionálně v naprosto šílených podmínkách. A navíc se u něj člověk nemusí bát dalšího tónu:)

    OdpovědětVymazat
  14. Osobně si myslím, že medaili za zásluhy by měl dostávat ten, kdo kromě toho, že něco umí, má i morální integritu, neboť medailista má být vzorem pro ostatní. Tu Gott vinou svého chování za normalisace nemá, je mi líto.

    OdpovědětVymazat
  15. Podobně jako pro TP i pro GP - pro jistotu ještě jednou, pokud to není úplně jasné: hlavním thematem tohoto postu není právo Karla Gotta na medajli, i když jsem se i k tomu vyjádřil.

    ("Tuček, Šlajs, čtyři! Stejné chyby, stejné známky!")

    OdpovědětVymazat
  16. Vodníku, pokud Vaše slova: "Nemyslím, že zejména Gott se o stát v oblasti kultury a umění zasloužil méně než jiní nositelé metálu" + "Gottovi bych vzkázal: Karle, nikdy jsi mě moc nezajímal ty ani tvoje hudba, i když jsi světový zpěvák. Ale teď ti držím palce a jsem rád, že nejsem sám!" nejsou vyjádřením podpory pro udělení medaile Gottovi, tak byste měl psát srozumitelněji.

    OdpovědětVymazat
  17. GP: já mám snad vlčí mlhu. Přečtěte si ještě jednou můj kommentář Vám a TP! Ano, já proti udělení metálu nic nenamítám (je mi to ostatně celé k smíchu), ale o tom ten post není!

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>