14. září 2010

Prohrála media

Díky médiím víme pouze jedno: Ve sporu Agentura MM Praha v. Kubišová bylo odvolání žalobkyně zamítnuto. Prakticky všechna ostatní fakta nám media zatajila a místo toho přinášela absurdní a zcela nekvalifikované názory kdejaké mediální tváře.

A opět platí nepřímá úměra: Čím méně faktů, tím bouřlivější diskusse. Jsem rád, že se tomu LW vyhnula. Rád bych proto připomněl názory lidí, kteří do toho vidí více než všichni novináři dohromady:
  1. Míla: Mrzí mě to zejména na Martu, o lístky na slibované turné byl velký zájem, nevím, proč si to pak rozmyslela. Vždy pro mě byla vzorem charakteru - ale takto se vykašlat na fanoušky?
  2. Cábik: Chybou zřejmě bude, že vše bylo založeno pouze na ústní dohodě s tím, že se bude jednat o podobnou akci jako v roce 95. Sám jsem zvědavej na rozsudek soudu ve věci, každopádně si myslím, že manažer Heleny rozjel promo, které Golden Kids nepotřebovalo a chyba je tedy na jeho straně. Můj názor je, že Martě šlo čistě o koncert, zatímco ostatním spíše o ty věci okolo apod.
  3. Ivan: Tobě by se líbilo, aby si Tě někdo "ústně rezervoval" na 30 let bez záruky pravidelných plateb?
Takže v příkrém rozporu s rozhodnutím obou soudů i tvrzením "znalkyně" Andy dobře informovaný fanoušek Golden Kids věděl, že byla uzavřena ústní smlouva.

7 komentářů:

  1. A jak to ten fanoušek věděl? Viděl plakát od MM nebo mu to Helča napsala do památníčku?
    Jak vidím, tak právník dá víc na drby než na soudy a znalce z oboru, který se věnoval autorským smlouvám a smlouvám o uměleckém vystoupení či výkonu pouhých dvanáct let.


    A

    OdpovědětVymazat
  2. Asi z fan-clubu, ne?

    A kdo má být ten znalec?

    OdpovědětVymazat
  3. nějakého takového? http://fungu.cz/ds.aspx?n=Fan-klub-Heleny-Vondrackove&i=19

    Odkud je ten fanoušek dobře informovaný? Neměl by právník takové věci znát, když je začne pokládat za důkazy? Svěřte se. Co je Cábik a kde bylo to o lístcích? U HV na stránkách?
    Myslíte že je to "Carmen Tužilová: gdy zas přijedete do Karvine, pani heleno??" nebo "jozef ruxa: To je nezpravedlive, ten soud musel byt podpaceni" ?
    To je tedy komedie.
    A

    OdpovědětVymazat
  4. Popravdě řečeno o celé kauze se dozvídám až od vás, protože kdykoli zahlédnu kterékoli z těch dvou jmen, ztrácím pozornost. Myslím, že stát by se o věci tak malicherné jako je pop mjuzik starat neměl a případné závazky v této malicherné sféře vzniklé by měly být nevymahatelné, podobně jako závazky z her a sázek.

    OdpovědětVymazat
  5. Andy, když jsem začal psát o celé té cause, tak to bylo primárně kvůli tomu, že mne naprosto rozčílila nemravnost petentů, kteří naprosto bezostyšně chtějí v ČR zavádět tribalism: Členu bratrstva se nesmí nic stát, ať udělá sebevětší levárnu.

    Teprve v druhém plánu se jedná o kritiku justice, která sice zatím nepřekročila svůj stín, ale zase se nedopustila nějakého excessu. Vinou medií o případu ve skutečnosti nevíme prakticky nic, a proto jsem přinesl několik fakt, která nasvědčují mé versi. Uznávám, že nejsou 100%, ale kdybyste byla ochotna myslet, tak byste věděla, že na nich něco je.

    Teprve z rozsudku o dovolání se pravděpodobně dozvíme více, protože české soudy na popisu skutkového stavu nešetří. Do té doby můžete bádat nad těmito otázkami:

    1. Proč by Agentura MM Praha Kubišovou žalovala, kdyby neměla v ruce dokonce ani ústní smlouvu?
    2. Proč nebyl žalován Neckář?

    Nemusíte mi samozřejmě odpovídat, není to povinné. Ale srovnejte si pak se svým svědomím, do jaké míry Vám jde o pravdu, a do jaké míry jen chcete umlátit opponenta propagandou a nechutným trollingem.

    OdpovědětVymazat
  6. případné závazky v této malicherné sféře vzniklé by měly být nevymahatelné, podobně jako závazky z her a sázek.
    Zajímavý nápad. Vzhledem k právnímu bezvědomí většiny umělců by nebylo špatné jejich závazky převést na naturální obligace, ale jak by k tomu přišly ty výjimky, které se chovají odpovědně?

    OdpovědětVymazat
  7. "Shodou náhod jsme se těsně před rozsudkem potkali s panem prezidentem Klausem. Sám za námi přišel, vyjádřil nám obrovskou podporu a tu petici neskutečným způsobem odsoudil," říká Martin Michal s tím, že právě Klausova podpora prý dodala Vondráčkové i jemu "obrovskou sílu".

    Klaus podpořil Vondráčkovou.

    To je fakt legrace jak používají stejná slůvka a slovíčka, tihle dva....

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>