6. září 2006

Dvojí metr

Zřejmě není nic odpornějšího než dvojí metr, dvojí morálka, kterou se projevuje pokrytectví.

Na Sprchu opět přišel další externista (David Pavlicek), kterého nalákalo lživé heslo v záhlaví blogu: "Denní dávka zdravé kritiky pro osvěžení mysli", zatímco staří pardálové se raději věnují infaltilní hře. Dopadlo to očekávatelně, nicméně debata byla velice zajímavá. Ukazuje se, že Hvězdné války (SDI) jsou dodnes k ničemu.

P. Pavlíček označil Boutrose za kreacionistu, protože věří propagandě bez důkazů. To Boutrose pohoršilo: "Mam pocit, ze Vase predstava slusne argumentace se diametralne lisi od obecne uznavaneho standartu." (Pravopisná chyba pietně ponechána.) Když p. Pavlíček poukázal na Boutrosův dvojí metr, tak mu to Boutros vysvětlil: "Kokot se zde rika tem, jez se jako kokoti chovaji." Aha. Jak se chovají kokoti a jak se chovají kreacionisti? Je označení někoho za kokota obecně uznávaným standardem slušné argumentace? Quod licet Iovi, non licet bovi? Jsou si členové Klanu rovnější?

1 komentář:

  1. Koukam, ze zde i na Sprse jste tu jako v OSN. Tam kdyz nekdo vyvede nejakou skopicinu, tak se to svede na Israel. Tady zase na Elvise. Taky jsem zde byl podeziran.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>