3. září 2006

Jaroslav Honzátko - fakta

Pokud si chcete učinit názor na bratry Mašíny bez zbytečných emocí, přečtete si následující fakta. Zaujalo mne: "na jižní Moravě ... upozornil na sebe Ctirad Mašín svým českým dialektem."

Krajní nouze bez kommunistických nánosů: "Jednání jinak trestné, jímž někdo odvrací nebezpečí přímo hrozící, není trestným činem, jestliže způsobená škoda je menší než ta, která hrozila a nebezpečí nebylo možno odvrátit jinak. Nejde o krajní nouzi, jestliže ten, komu nebezpečí hrozilo, byl povinen je snášet."

4 komentáře:

  1. Vazenu pane Vodnik, prave jsem Vam poslal mail ale vratil se mi jako nedorucitelny, napiste mi zpatky kam napsat.

    OdpovědětVymazat
  2. Mně to funguje. Nicméně cituji relevantní partii: "datum, místo: 28.9. 1951, Čelákovice
    oběť: příslušník SNB četař Jaroslav Honzátko
    akce: přepad stanice SNB za účelem získání zbraní
    plán: přivolat sanitku k fingované nehodě, zmocnit se jí (taxík nepřipadal po přechozím nezdaru v úvahu), řidiče a zdravotníka omámit a přivázat ke stromu (běžná praxe Mašínů), sanitkou se dopravit k policejní stanici v Čelákovicích, vylákat příslušníka, omámit ho a svázat, sebrat mu klíče a zmocnit se zbraní
    provedení: podle plánu, příslušník vylákán k fingované nehodě, odzbrojen a spoután, zavezen zpět na stanici, přinucen vydat klíče a ukázat ukryté zbraně, následně omámen a po vyhodnocení nebezpečí (příslušník byl evidentně velmi zkušený a celou dobu si bratry Mašínovy pozorně prohlížel), rozhodnuto že musí být zabit, aby nemohl vypovídat a podat popis pachatelů, jež si zjevně velmi dobře zapamatoval. Ctirad Mašín ho tedy podřezal.
    výsledek: Přepad byl úspěšný, zbraně byly získány."

    OdpovědětVymazat
  3. Škoda, že takových odbojářů jako skupina bří. Mašínů nebylo víc.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>