14. července 2009

Affront České republiky

Kanada zavedla visa vůči ČR, ačkoliv její představitelé doslova měsíce lživě ujišťovali veřejnost, že nic takového nehrozí. Česká strana reagovala zcela správně, retorsí: Zavedla visa pro kanadské diplomaty a povolala (v dikci stupidního novináře "odvolala") velvyslance ČR do metropole na konsultace.

To jsou všechno správné kroky a pokud to nepomůže, tak bude nutné retorsi ještě zostřit: vypovědět kanadského velvyslance Michaela Calcotta jako personu non grata. Za své lhaní a za kanadské diplomatické pohrdání Českou republikou (nóta předaná po půlnoci 6 hodin před účinností – sic!), na němž má svůj podíl, si koneckonců osobně ani nic jiného nezaslouží. Veřejně tím blamoval českého ministra zahraničí: "Jan Kohout v televizních Otázkách Václava Moravce věřil. A tvrdil, že je vyjednávání s Kanadou na dobré cestě. O zhruba 34 hodin později se Kohoutovy řeči a naděje zhroutily jako domeček z karet - Kanada oznámila, že od úterního rána opět zavádí pro občany České republiky víza." Update: Dobře Kohoutovi tak.

Nechápu, jak v této situaci se mohou ODS a ČSSD obviňovat navzájem. To je jako kdyby se Zenkl hádal s Laušmanem, kdo za to může, že nás Stalin spolknul. V první řadě jde o ostudné chování Kanady. Nyní musí EU ukázat, zda je nám v zahraniční politice k něčemu platná. Pokud by se snad ukázalo, že nikoliv, měli bychom z toho vyvodit závěry. A nesmyslné návrhy Cyrila Svobody je třeba dát k ledu.

Dementi: Dodatek ke kanadským visům.

57 komentářů:

  1. Tohle je pekny nesmysl a docela hezky zapletena situace.
    Cesko se muselo polepsit aby mohli vstoupit do EU. Jaksi se jim to povedlo, cili situace s Cikany se jiste zlepsila tak, ze ji EU uznala za dostacujici.
    Cikanum to ovsem neyhovuje a hledaji v Canade azyl. Azyl? To se snad zase otevreli koncentaraky?
    Nahle Canada ukazuje, ze jsou take rasiste, kdyz odmitaji ubohe uprchliky, kteri musi zit v sidlistich jako je Chanov a podobne. Dokonce jsou natolik vychcani, ze ani rasu nepripominaji. Sychr jr sychr, nakonec by se zase prinesl antisemitismus.
    Proc se ale Cesi zlobi? Vzdyt, kdyz se, rasisti, zbavuji svych zbytecnych, Canada ma zase pravo na vyber.
    A ze by Canadanum nejak vadilo si delat visa? Spis jde o ceske exulanty. Kolik Canadanu musi do CR?

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlasím. Vyhostit ho by byl také dobrý nápad. Byl jsem také velmi nespokojen s páně velvyslancovou odpovědí na mou otázku v chatu, kde ukázal základní neznalost celé problematiky, nebo ji alespoň předstíral. Proč zrovna naši Rómové vyplňují tyhle aplikace.

    Kdyby byl člověk stejně stupidní nebo pokrytecký jako pan velvyslanec, tak by také mohl říct, že je velmi divné, že si naši Rómové vybírají právě Kanadu a ne jiné.

    Ale každý, kdo sleduje historii této kauzy, musí moc dobře vědět, proč tahle šílenost vypukla právě mezi českými Rómy a proč je zemí zaslíbenou právě Kanada. Pan velvyslanec nejspíše lže, protože tyhle věci musí vědět také.

    OdpovědětVymazat
  3. Nic se však nesmí uspěchat. Po vyhoštění velvyslance už nám moc retorsí nezbývá.

    OdpovědětVymazat
  4. Trochu kanadskou stranu nechápu, naříká nad přívalem Romů a přitom stačilo neudělovat status "refugee" jak na běžícím páse.

    Protože kdo vezme vážně takovýto blábol, měl by se nechat vyšetřit.

    OdpovědětVymazat
  5. Nebylo to náhodou jinak? Kanadský ministr informoval českou vládu o zavedení víz před 14 dny a oni to zatloukali a zatloukali... To není vláda, ale kýbl bolševických sraček.

    OdpovědětVymazat
  6. Prezident a premiér se osobně setkali s předsedkyní strany, která zřídila polovojenské jednotky

    http://www.narodni-garda.cz/

    ze kterých jde strach nejen Romům. Vicepremiér minulé vlády se dostal nahoru na vlně anticiganismu. Anticiganismus je velmi rozšířen. Kdo se proč čemu diví.

    OdpovědětVymazat
  7. Janek: Ja jsem take slysel tuto versi.

    OdpovědětVymazat
  8. ad Janek. Nebylo. Řekli nám, že o tom uvažují. Své rozhodnutí nám sdělili pár hodin předem jako někdě v Mnichově.

    OdpovědětVymazat
  9. ad Jan. Já se Romům nedivím. Divím se úděsnému přístupu Kanady.

    OdpovědětVymazat
  10. No já samozřejmě souhlasím, že vyhoštěním velvyslance "dojdou náboje". Ale zase bych přemýšlel dvakrát o otázce, zda je pravda, že se podobné rozhodnutí nemá uspěchat.

    Možná že se naopak má uspěchat, a čím rychleji ten náboj padne, tím lépe, protože tím jasněji bude cítit kauzální souvislost a tím více ztratí kanadští koumáci možnost vymyslet, jak na nás vyzrát i v dalších kolech.

    Jinak když se EU svými činy na ČR vykašle, což samozřejmě očekávám, protože víza pro celou EU by pro Kanadu bylo asi o dost drsnější než jejich víza jen pro Čechy, tak doufám, že alespoň najdou naši představitelé způsob, jak zavést víza separátně.

    Pokud by EU neumožnila diplomatickou obranu členů "solidárně ve sboru", ale zároveň jim čili nám zabránila v odvětě individuální, asi bych měl opět o něco zvýšené pochyby o tom, zda je pro nás členství v EU plusem, nebo minusem.

    V Kanadě to musí být také zajímavá otázka. Evidentně si politici přihřívají polévku hlavně u antiimigrační ultrapravice, takže tentokrát i lehce potlačili ultralevicovou rétoriku o diskriminaci. Oni už začínají chápat, že takové soužití není zcela triviální.

    Ale my rómům umožňujeme sem ze Slovenska a odjinud chodit už dlouho. Jsme tedy mnohem více vítající země než Kanada. Ale Kanada zase má větší vliv na novináře, kteří jí vytvářejí permanentním lhaním pozitivní mediální image. Možná by se někdo u nás měl o takové věci profesionálně starat také.

    OdpovědětVymazat
  11. Vyhoštěním velvyslance samozřejmě náboje nedochází - jest možno i válku vyhlásit. Boje by probíhaly na území Afghanistánu, kde jsou nejlepší jednotky obou zemí...

    OdpovědětVymazat
  12. No, osobně jsem celkem uklidněn přesvědčením, že česká armáda by do té Kanady doplavala jedině v gumových člunech, přičemž invase by se mohla změnit v neplánovanou záchrannou akci.

    OdpovědětVymazat
  13. Ceska vlada byla informovana, ale patrne si "nestranici" verili ze to nejak odvrati :-)
    Nebudou prece svuj Lid plasit, mnohem efektivnejsi je plasit a strasit s neonacisty a extremisty, take dlouho zadna zminka o terrorismu.
    ====================

    Agentury připomínají, že z Mexika a České republiky pochází největší počet žádostí o azyl v Kanadě. Počet českých žadatelů stoupl podle kanadských údajů z méně než pěti v roce 2006, kdy ještě platila vízová povinnost, na 3000 počínaje říjnem 2007, kdy byla tato povinnost zrušena.

    Počet mexických žádostí stoupl od roku 2005 trojnásobně a v roce 2008 jich bylo už 9400, tedy čtvrtina všech žádostí vůbec. Uspokojeno bylo předtím jen 11 procent mexických žadatelů.
    ===============
    myslim ze tu je jeste moznost podniknout asylovou invazi na New Zealand, ti snad zatim nemaji visovou povinnost. Loni jsem tam potkal nekolik "pracujicich" studentu, legalne !
    Ejhle chance pro mladez,ale nase starsi(drive narozene) generace jen coby turiste :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Vedení války v Afghánistánu není špatný nápad, ale stěží si umím představit, jak to dostat pod mandát, na základě kterého tam ti vojáci jsou. Takže jedině, že by válečné operace probíhaly po službě: vojáci mají padla a mohou si jít zastřelit pro čest vlasti pár Kanaďanů nebo třeba vyhodit kanadský muniční sklad (v ideálním případě společný – pak by to mohla být joint operation).

    OdpovědětVymazat
  15. srandicky, srandicky,
    ale Emericani uz maji a provozuji zajimavy druh turismu
    "zastrel si sveho terroristu"
    a poradaji se "turisticke" zajezdy k pobrezi Somalska!

    OdpovědětVymazat
  16. No vidite, uz i ti potresteni multi-kulti Kanadane poznali, ze profesionalni lemplovstvi a parazitismus neni obohacenim jejich melting-potu. Kdy uz i vy kocourkovsti poznate, ze v nekterych pripadech je poradna sukovice stejne legitimnim prostredkem jako mrkvicka?!

    OdpovědětVymazat
  17. Většina z nás to ví, ovšem vědět a moci jsou dvě různé věci.

    OdpovědětVymazat
  18. Ja to myslel samozrejme obrazne Yamato-san. Je to stat, ktery musi nastavit ty spravne podminky a uplatnovat vuci neprizpusobivym nulovou toleranci a tough love.

    OdpovědětVymazat
  19. G. Peters: Tak vedeli o tom vasi politikove dopredu, nebo ne?
    ---
    Jakou ma Česká repubika visovou politiku ke státům, z nichž přicházejí do ČR lidé za prací, apd.?

    OdpovědětVymazat
  20. Asyl se uděluje jen výjimečně, za vysoký úplatek, visová povinnost vůči zemím jako Vietnam, Mongolsko, Ukrajina existuje a visa jsou za běžný úplatek.

    OdpovědětVymazat
  21. Opravdu, uplatek? Hm.

    Zda se ale, ze si to sami regulujete vizy? Nerikam, ze tomu rozumim, ale neni v tom jista dvojakost pohledu?

    OdpovědětVymazat
  22. Prezident a premiér se osobně setkali s předsedkyní strany, která zřídila polovojenské jednotky.

    Tak to je opravdu vážný důvod. :-) Asi jako když jsem se osobně setkal s Davidem Pazderou z KSM...

    O tom, že Národní gardy nemají skoro žádné členy a NS ve volbách opakovaně zcela propadla, nemá snad smysl hovořit.

    OdpovědětVymazat
  23. Je to přesně ten typ informací, které hrají roli v azylovém řízení.

    OdpovědětVymazat
  24. Pokud hrají roli v něčím azylovém řízení informace, že se politici legálních stran běžně občas sejdou, tak to svědčí o prohnilosti takového systému a dá se předpokládat, že takovýto systém, který bude mít nejspíš i řadu dalších prohnilostí, bude zneužíván různými zlatokopy.

    Pokud by nebyla ochota změnit prohnilý systém, tak by zbylo akorát pokrytecky zavést víza a tím nepřímo přiznat, že si parazité azyl nezaslouží a lezou hostitelské zemi krkem. Uzavření země před uprchlíky, kteří azyl opravdu potřebují, by bylo jistě nepřípustné.

    OdpovědětVymazat
  25. politici legálních stran běžně občas sejdou

    Legálních stran - no to je dobrý. Národní strana je přece jen něco jiného, než ostatní partaje, to je ten rozdíl mezi vajíčky a speciálními ženijními noži. Prostě existuje svět mimo tuhle kotlinu, který je takový jaký je, můžete si stěžovat na jeho pokrytectví, ale moudřejší je snažit se pochopit jak funguje. Ne ve všem špatně.

    OdpovědětVymazat
  26. Ad AJ:

    Úplatky jsou u cizinecké policie naprostou samozřejmostí. Neúplatného cizineckého policistu nikdo nikdy neviděl, leda ve snu. Výsledkem je Praha plná arabských dealerů drog, Karlovy Vary plné mafiánů a tržnice plné padělaného zboží.

    OdpovědětVymazat
  27. Přeháníte, s pracovníky cizinecké policie jsem měl pracovně dost do činění a setkal jsem se tam se slušnými a normálními lidmi. Problém bych viděl spíše v konzulární službě, která je opravdu dost zkorumpovaná.

    OdpovědětVymazat
  28. Nevim, kde bere autor jistotu, ze duveryhodnejsi je cesky ministr urednicke vlady (do roku 89 tusim clen KSC), nez kanadsky velvyslanec.

    Chyb bude povicero, zacinaje neresenim situace v Ceske republice a konce velmi stedrou imigracni politikou v Kanade (vim o cem mluvim, prosla jsem systemem). Kanadska imigracni politika se nemeni, at jsou u vlady konzervativci, ci liberalove, rekla bych,ze jsou za ni videt prstiky lobingu (do nekonecna placeni pravnici, kteri se v pripade neobdrzeni azylu pro sveho klienta odvolavaji a odvolavaji a ..a vlada plati a plati..proces muze trvat roky a vlada zadatele-cekatele plati a plati..).

    Mimochodem, vcera se v mistnich novinach zminovali, ze svedske predsednictvo EU zada reciprocitu, Evropska komise(?) vyzaduje vyckani a jednani. Na ceskem internetu jsem o tom nic nenasla.
    Aja

    OdpovědětVymazat
  29. Výsledkem je Praha plná arabských dealerů drog, Karlovy Vary plné mafiánů a tržnice plné padělaného zboží.
    ======================
    to TP
    jiste mate pravdu pokud jde o Vami vyse zminene skutecnosti, ale...
    neni to podobne jako s Canadou, kde at je tam vlada jaka je, immigracni politika je stale stejne nastavena,
    totez je v CR, ci neni?
    Vlady se stridaji a jedine polepseni pro business bylo zavedeni geeen cards po emerickem vzoru(doufam ze vypadaji stejne a jsou i stejne modre..cha cha cha)
    cimz se rozsirila moznost podvadet o dalsi stupen:-))))
    Je to businessove korektni, hlavne take politicky korektni nebot maximalne multikulti, jen lid je nasranejsi, zaklada ruzne strany ktere pak "korektni" vlada at jakakoli stranicka ci nestranicka muze oznacit za extremisticke a tak stale dokola:-(

    Gotham alias Kocourkov funguje v tomto smeru jak se to v pripade pristupu k mensinam ukazuje velmi dobre:-)
    Ale jak pro koho :-(
    Skoda ze nepouzivate presne stejnych slovnich obratu jako predchozi vladcove.
    Drive se vzdy napsalo ze to je
    PRO BLAHO LIDU.
    Jiste to plati i dnes, jen se to v Kocourkove dnes nezduraznuje.
    Amen

    OdpovědětVymazat
  30. jestli pry umim neco jineho nez "rejpat" do sametove CR?
    Jiste ze ano, treba pohodove zde:
    ------------------------
    Nezapomínejte na své blízké!
    Dobrý den, dovolím si Vám připomenout, že se blíží svátek jednoho z nejoblíbenějších jmen u nás! Jistě někoho toho jména znáte...
    26.7. svátek slaví ANNA

    Jméno ANNA vzniklo z hebrejského základu slova "channáh" a znamená milostná, milá, líbezná či milostiplná. Víte, že toto jméno nosí u nás celkem 151.558 žen a dívek?

    Potěšit můžete voňavým parfémem, nebo originálním šperkem. K nákupu jakéhokoliv šperku nebo parfému, Vám nabízím slevový kupón v....atd
    prislo z Vltavy
    www.vltava.cz
    -----------------------
    jak pozorne, mile, az sametove,... :-)))))))))))

    A pak ze Vas nechvalim :-)?
    ... stale tam mam u Vas pribuzne a pratele. ..
    ....a sejri me, kdyz to az v zahranici bije do oci, jak se to tak nekdy sere :-(

    Presneji jen nekteri do neceho :-(
    sorry
    -------------------------

    OdpovědětVymazat
  31. T. Pecina: S korupcí je u vás asi větší problém, než zde nebo v Kanadě, ale mě zaujalo, že vám přístup Kanady zásadně vadí, přesto, že sami používáte víza ke kontrole přístupu cizinců do ČR.

    OdpovědětVymazat
  32. Já v zásadě nemám nic proti tomu, pokud země reguluje přístup na své území pomocí viz.
    Zde mi vadí pár věcí:
    1. Jsme členy EU a součásní Schengenu. Separátní vizová povinnost pro člena je výsměchem této organizaci. V tomto bodě se moje pocity míchají s určitou škodolibostí, protože nejsem zrovna Eurohujerem.
    2. Jde o pokrytectví Kanady. Nechtějí tam Cikány, přitom nemají dost odvahy je prostě poslat pryč proto, že jejich důvody pro emigraci jsou neopodstatněné. Stačilo by říct, že ČR je bezpečnou zemí (což pro Cikány v českém prostředí je ve větší míře než pro Čechy v Cikánském)
    3. Naši papaláši se chovají jako by vedli protektorát.
    4. Každý ví, jak se věci mají, přitom se pořád hraje otřepaná taškařice o rasismu, xenofobii a utlačování.

    Celá věc je způsobena několika levely parasitismu, mnohdy organizovaného.

    Mně by viza vůbec nevadily, mně vadí, že z nás dělají blbce.

    OdpovědětVymazat
  33. Stačilo by říct, že ČR je bezpečnou zemí (což pro Cikány v českém prostředí je ve větší míře než pro Čechy v Cikánském)

    více pravděpodobně zde

    OdpovědětVymazat
  34. A má to

    Jinak zdravím Luma. Nechcete ho někdo píchnout do břicha, ať si Luboš zavzlyká?

    OdpovědětVymazat
  35. Gogo:

    Bod 1 beru, to je skutečně podivné, jak to může takto, v rámci nějaké širší dohody selektivně fungovat.

    Bod 2 taky částečně beru. Asi existuje nějaký důvod, proč cikáni nejezdí houfně do USA a možná, že kanadský systém je opravdu blbě nastaven.

    Ale na druhé straně, aspoň z mého amerického hlediska, je v ČR nepochybně rasismus. Jeho projevy vidím na internetu a setkal jsem se s nimi i během své poslední návštěvy na začátku roku.

    Z pohledu kanadského immigračního úředníka to bude vypadat jistě ještě hůře...

    OdpovědětVymazat
  36. Starý Pán: Ano, začíná to dostávat skutečně absurdní podobu.

    OdpovědětVymazat
  37. A jak jsem již řekl, úředník, který rozhoduje o udělení azylu, je vybaven informacemi o zemi původu, které dostane z velké části z vyslanectví. No a to mu pošle informace o Dělnické straně, Národní straně, Národní gardě, Čunkovi, Řápkové, Chanovu .... - prostě všechno co nějaký diplomatický elév najde v novinách.

    Že ti lidé utíkají z důvodů jiných politických je jisté, že to není z důvodů "rasových" si tak jist nejsem, prostě chtějí žít někde, kde se ztratí v davu. V Kanadě si najdou nějakého kolegu pana Peterse, a zeptejte se ho, co by jim radil, kdyby byli jeho klienti, určitě by to za daného stavu věcí vymyslel tak, aby řízení dopadlo pro jeho klienty pozitivně. Takže pravda je tak nějak uprostřed, jako se vším.

    Zvlášť stojí za zeptání jak je to s tou materiální pravdou v řízení, to uslyšíte nějakého relativismu, ještě více než čerpal při četbě Třeštíka.

    OdpovědětVymazat
  38. Ale, Starý pane. Nebylo lepší, když jste pod krycím jménem D. H. skládal na LuMa pochvalné básničky?

    OdpovědětVymazat
  39. Jinak musíte dávat odkaz, který něco vydrží, např. Právo. Jinak snad poprvé v životě musím pochválit novináře, neboť do iDNES dali hluboký odkaz a obešli se dokonce i bez čulíkovského patvaru (slavné: "zde, zde a zde"), což vidím zřejmě poprvé v životě. Výjimečné a jen tak dál!

    OdpovědětVymazat
  40. Důvod je myslím zřejmý - hledají zemi se štědrým zabezpečením a solidní jistotou, že budou úspěšní. Mnohdy totiž odcházejí z ČR v situaci, kdy dluží úžerářům (také Cikánům) horentní sumy.

    Co znamená, že v ČR je rasismus? Myslíte tím situaci jako je apartheid, tabulky "For white only" nebo pouze většinovou individuální nechuť vůči Cikánům?
    Jen bych rád podotknul, že téměř nikdy nejde o opravdový rasismus (primární zaměření na fysiognomii), nýbrž desetiletí či staletí potvrzovanou korelaci mezi určitým způsobem života, chováním a jistou skupinou obyvatel.

    Mimo to, pokud jsou Kanaďané přesvědčeni o tom, že Cikánům v ČR hrozí smrt, je od nich dost nelidské jim ztěžovat záchranu.

    Ale to jsou jen takové plané řeči. Jistě i v Kanadě někteří vědí oč jde a hledají jen způsob jak zamezit problémům pokud možno tak, aby nebyli sami nařčení z rasismu. Nejlepší metoda je nařknout někoho jiného.
    Bylo by to směšné, kdyby to nevedlo k tragédii přes pár generací.

    OdpovědětVymazat
  41. Gogo: Ne, nemyslím tím přímo aparthaid, ale to, že u vás je IMHO mnohem normálnější, než zde, poukazovat na barvu pleti, davat (hlavně barevným) cizincům hromadné přezdívky, apd. Je dost možné, že vy osobně to již nevnímáte, ale pro někoho, kdo přijede z jiného prostředí a setká se s tím, je to nápadné. V minulosti rovněž došlo k napadení Indů, apd. Je to soubor věcí, reakce Čechů na americke černochy, apd.

    Netvrdím, že část takových postojů namířená konkrétně proti cikánům nemůže být založena na jisté historické zkušenosti (cikáni se mi pokusili ukrást šlapací autíčko již v předškolním věku : ), ale pochybuji, že se to dá vztáhnout na celé etnikum. Já osobně jsem znal cikány, kteří byli naprosto normalní.

    Tím se cikánů v žádném případě nezastávám, pokud žijí parasiticky, přesto, že mají příležitost pracovat a vzdělávat se, na ulici s nimi. Rovněž bych doporučil začít s omezením sociálních dávek u vás, nekritizovat za to Kanadu. Řekl bych, že vydávání dávek zpětně, poté, co se dotyčný vrátil po půl roce z ciziny, je vaše vlastní blbost...

    OdpovědětVymazat
  42. Zajímavé je, že pan Juchelka vnímá v USA jen výsledek a ne proces, který k němu vedl, přestože to celé se patrně dělo již za jeho života. Ještě nedávno byly Spojené státy typická společnost s koloniálním dědictvím, kde rasa hrála velmi významnou roli, byla to základní koordináta, jež určovala postavení jedince ve společnosti.

    Ke změně vedla studená válka. Rok 1960 byl tzv. rok Afriky, a najednou byl v OSN tucet států, a brzy další dva tucty, ze kterých do New Yorku jezdili diplomaté černí jako bota. Když si potom cestou z hotelu chtěli koupit v báru dvě deci pomerančového džusu, byli seznámeni se svým místem ve společnosti. Nelibě to nesli a ovlivňovalo to jejich hlasování. Změna byla nutná, dala se na tom prohrát studená válka. Změna nebyla možná bez drastického postupu státu proti statu quo. A teď nám proboha řekněte, jak by to tady mohlo být stejné.

    OdpovědětVymazat
  43. Gogo, Vy jste se rozhodl mluvit slovensky? Nicméně lichvář se řekne úžerník, ne *úžerář.

    OdpovědětVymazat
  44. Jane, Váš mýthus o positivním vlivu kommunismu na Západ je ta nejpitomnější pohádka, kterou si kommunisté vymysleli. Ve skutečnosti je Brown v. Board of Education z roku 1954 a oblíbenkyně Prokopa Krásného, Rosa Parks, protestovala již v roce 1955. V té době měli rudí braši jiné starosti. Dne 27. března 1953 bylo z Gulagu propuštěno 1 201 738 otroků, včetně zlodějů, lupičů a vrahů, cf. ruský film Холодное лето пятьдесят третьего.

    Vám nepřijde morálně více než pochybné, kdyby Vaše explikace byla pravdivá, že by nejlepším výsledkem obludného régimu bylo vylepšení régimu nepřátelského?

    OdpovědětVymazat
  45. Vám nepřijde morálně více než pochybné, kdyby Vaše explikace byla pravdivá, že by nejlepším výsledkem obludného régimu bylo vylepšení régimu nepřátelského?

    Já nevím jestli je americký kapitalismus lepší nebo horší s rasismem nebo politickou korektností. Pokud jsou podmínky nastaveny tak, že se v politici soutěží o to, jestli bez šance na zdravotní péči skončí černoši nebo chudí běloši, nemyslím, že by se dalo dospět k nějakému spravedlivému výsledku.

    OdpovědětVymazat
  46. Můj milý Jene, černí zástupci afrických komunistických režimů v OSN poskakovali tak, jak jim z Moskvy pískali, a ještě při tom úslužně mávali ručičkama a nožičkama a unisono skandovali, co jim předepsáno, takže vaše představy o tom, jak jejich hlasování snad ovlivňoval newyorský bartender (a ne Chruščov), jsou přesně tím, co napsal GP: pohádkami pro komunistické dětičky.

    OdpovědětVymazat
  47. pro pana Jana:-) Vy ale vazeni panove TP & GP, Vy ale pro pana Jana a s panem Janem pekne akcelerujete:-)
    Hlavne ze stihate i hluboce ideologicko argumentacne a soucasne i jednim vrzem spravne imperialisticky az tak za na tom panovi Janovi nezustala jedna komunystycka nitka sucha.. chacha cha
    uz jste meli jen pripomenout jak ty cerny Chruscevovi hlasovaci panacci v OSN hluceli, ze si na ne musel soudruh zout botu a mlatit podpadkem do pultu, aby ztichli poslusni neposlusnici :-)
    Tim aktem v OSN se take Chruscev proslavil nejvice celosvetove:-)
    A jako dalsi argument o tom jak nic nemelo na emerickou politiku vliv pokud jde o vztah k cernochum, ze si klidne pro plezir zastrelili jen tak Martina Luthera jejich Kinga kdyz zacal moc nahlas kricet ze mel svuj "drym" :-(

    Si asi svyho komunistu tady tak trochu pestujete, misto abyste ho spravne kapytalystycky tvrde preskolili:-)
    Argumenty pravymi, treba o tom co pohnulo s rasismem v USA, ze najednou (v historicky krate dobe) se svet tak zmenil, ze z cernochu ci negru jsou zasadne Afo-Americans a beda tomu kdo.....a presne podle stejneho scenare po konferenci v Londyne v 70 letech Vam zmizeli Cikani a prerodili se v Romskou mensinu a beda tomu kdo si vezme Cikany do huby...
    a korektnost roste a sili se stejnou silou s jakou u Vas narusta pocet kocovnych Cikanu tu do Anglie tu do Canady ...
    Nevhodne osloveni je ci dokonce jen zpochybneni je na kriminal, ve svete vsak lide umiraji po millionech a to jen staci secist Irak a Afganistan a vrahouni bez potrestani:-(
    mnoogo premnoogo a nic hlavne si pohlidat extremisty a rasisty na vlastnim pisecku.


    Tohle FSECHNO vazeni moudraci vopentleni svym mladim a mnoha diploomy vidi, to vidi moc dobre i ten nejblbejsi LID dokonce i Delnicke a ajine podobne STRANY zaklada ve sve stale vetsi nespokojenosti az nasratosti, nemusi byt ani v komunisticke strane, staci kdyz se rozhlednou a vidi co vidi :-)

    Ano bohuzel stale vice plati"Quod licet jovi non licet bovi"
    ...jenze stejne jako v minulosti to nelze do nekonecna:-(
    ...az se ucho utrhne :-(
    -----------------------------
    co FSECHNO nezpusobil pan AJ z Emeriky svoji poznamkou kterak zaregistrovati racil i On nektere rasisticke priznaky naznaky paznaky v demokracii Kocourkovske, ze tu nakonec az doslo i na srovnani s rasismem v Emerice same:-)
    uff..
    ano spravne pane Jane, dodneska tam bijou cernochy, jen se pan AJ spravne nediva... nedejte se :-)

    OdpovědětVymazat
  48. Ke kritice mého textu: Máte pravdu, a proto jsem článek aktualisoval.

    OdpovědětVymazat
  49. ad LuMo. V zahraniční politice není kam spěchat. Navíc, když se ministr zahraničí ukázal jako krajně nedůvěryhodná osoba, měly by další sankce vůči Kanadě počkat až na novou vládu. Kdyby měl Kohout kouska cti v těle, tak okamžitě odstoupí. Ale to nepředpokládám.

    Příčinou souvislost lze jasně sdělit i kdykoliv později. La vengeance est un plat qui se mange froid.

    Doufám, že se na nás EU nevykašle. Švédsko již naznačilo, že to neudělá. Separátní česká visa pro Kanadu nemají žádný smysl, k retorsi je nutné volit jiné prostředky. A nečinit tak neprofessionální prohlášení jako Klaus.

    OdpovědětVymazat
  50. ad Yamato. Nepleťte si prosím retorsi s represáliemi. Nebo dopadnete jako největší odborník na lidská práva v US právním řádu, jistý elektrotechnik, který si říká Pako z Chebu.

    OdpovědětVymazat
  51. Ad Astr(a):

    Ač pamětník, pletete se. Botou tloukl Chruščov o stůl na jiného kašpárka.

    OdpovědětVymazat
  52. Botou tloukl Chruščov o stůl na jiného kašpárka.
    --------------------------------
    toho neradite mezi FSECHNY poslusne kašpárky co hlasovali jak si ON pral ?

    o tom jak kdo, pod cim tlakem natlakem utlakem hlasuje by bylo dlouhe povidani:-(

    muzete si vygooglovat treba nedavne hlasovani o zakazu lovu velryb pro Japonsko a Norsko, kdy na misce vah Japonci meli pro svuj rybolov(vedecke vrazdeni tisicu velryb) treba hlasy nekterych novych Tichomorskych ministatecku :-(
    Kde jsou ty casy kdy do toho sral jen ruskej medved :-)a i Emerika byla nekolikrat slusnejsi nez dnes :-)

    OdpovědětVymazat
  53. Milý pane Petersi, právě že šlo o úryvek z jedné z těchto básniček. Nevím už ja zněla celá, ale ta inkriminovaná pasáž zněla takto:

    Chtěl bych být třeba motýlem
    Anebo L.... M.... píchat špendlíkem
    Píchnul bych ho do zadečku
    Až by tam měl rudou tečku
    Píchnul bych ho do břicha,
    Ať si L..... zavzlyká.


    Asi před deseti lety si Lumo celý soubor vystavil na svém Hroznu, ale ten už asi z netu zmizel....

    OdpovědětVymazat
  54. Ach tak. Tak to se omlouvám, že mi to nedošlo.

    OdpovědětVymazat
  55. Jan: Já to neberu jako diskusi o rasismu v USA vs. ČR. To se nedá srovnat skoro v žádné rovině. U nás rasismus samozřejmě stále existuje, ale řekl bych, že je veřejně mnohem méně akceptovatelný (téměř úplně), než u vás.

    Berte to prostě jen jako mou praktickou poznámku, jak se na celou věc může dívat někdo odsud.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>