22. června 2010

Výsledky voleb

Zatím se zdá, že volby do Sněmovny v roce 2010 budou pro českou politiku znamenat skutečnou revoluci. Je to vítězství demokracie. Pouze levice zůstala jak opařená: Nějak nedokáže uvěřit, že negativism až nihilism, pokus o korrupci voličů populismem nezafungoval, když oni sami si v smrádku, ale teploučku tak libují. Průzkumy veřejného mínění přeci tvrdily něco jiného… Proto levicové blogy lkají a naříkají, přivolávají na nás Ἁρμαγεδών. Ze všeho je jim nejvíce líto, že oslabí etatism.

Avšak absolutním vrcholem v tomto kvílení jsou postkommunisté jako Gogo: "Já nad výsledkem taky nepláču, jen je mi líto, že místo nástupu nových figur se podařilo zrecyklovat staré bafuňáře v novém dresu. To by vlastně taky nebylo to nejhorší – vadí mi vlastně to, že se tento stav s velkou pompou označuje za zásadní změnu a nová vláda, kde bude hrát prim soukromý čmuchal, starý korupčník a maňásci podporovaní krajskými kmotry si hraje na vládu spasitelů rozpočtu. Budou stříhat ovce a nijak jim nepřekážejí kšefty za giga, do kterých se patrně chystají naskočit, pakliže bude munice." Pozoruhodné:
  1. Podle Goga, kdo byl jednou v politice, nebo v ní působí delší dobu, už se do ní nesmí vrátit, resp. by z ní měl vypadnout, jinak je to bafuňář. Přijde vám, že nyní je ve vrcholné politice málo nováčků? Mně tedy ne, ale podle Goga je jakákoliv změna menší než při změně régimu nedostatečná.
  2. Co je zásadní změna? Nastolení kommunismu? Putinisace ČR? Nebo co?
  3. Fascinující je rovněž třídní až kommunistická nenávist. Vlastník bezpečnostní agentury je "soukromý čmuchal", člověk, kterému nikdy nic nedokázali (kde je presumpce neviny?), "starý korupčník" a ostatní politici, na něž už jinou špínu hodit nejde, alespoň "maňásci podporovaní krajskými kmotry".
  4. Je nad slunce jasné, že pokud nová vláda neudělá něco s rozpočtem, ztratí svou raison d'être. Podle Goga však z neznámého důvodu svou snahu bude jen předstírat: "si hraje na vládu spasitelů rozpočtu".
  5. Dát rozpočet do pořádku bude samozřejmě něco stát. Najednou si vláda pouze "nehraje", ale "stříhá ovce". Gogo sám sobě odporuje v jednom odstavci, ale to mu nijak nepřekáží. Hlavně, když si může odplivnout.
  6. Státní rozpočet je nás všech. Nikdo jiný než my všichni ho zaplatit nemůžeme. Nemáme hodného strýčka někde v USA.
  7. Gogo automaticky předpokládá, že i nová vláda bude zkorrumpovaná: "kšefty za giga". Korrupce je velký problém, ale tehle apriorism ji nevyřeší.
Když si čtu podobné výrony postkommunismu, kterými se vyznačují zejména Moravané, tak si říkám, zda by nám bez Moravy nebylo líp.

7 komentářů:

  1. coby cecha rodu moravskeho me vas posledni odstavec mrzi

    Jenda

    OdpovědětVymazat
  2. Nějak ztrácíte soudnost Petersi. Za poslední generace přišla většina politického trotlismu z Čech na Moravu, nikoli naopak. Stačí připomenout volby 1946, nebo posametové nadšení pro stranu, která udělala z českého hospodářství totální trosku a v oblasti zahraniční politiky vazala, kterým by nepohrdli ani soudruzi v Moskvě. A dnes volí stranu, jejíž tváří je člověk s rozvinutou senilní demencí (nic proti, možná mne to taky čeká, ale doufám, že tomto věku stavu nebudu chtít vládnout:).

    Petersi, vy jste naturelem aktivistický svazák, ten typ si pamatuji velmi dobře, schytal jsem od nich tři svazácké tresty:) Kdyby to bylo před 30. lety, dostane od vás Gogo kartáč za buržoazní myšlenky:) Ale nebojte, určitě z toho vyrostete:)

    OdpovědětVymazat
  3. Chápu, Gottwald byl Čech jako poleno.

    A Vy jste, Kapitáne, svým naturelem zase volič KSČ v roce 1946 s odporem ke svobodě, nadšením z Ruska a nenávistí k šlechtě.

    OdpovědětVymazat
  4. Naprostý nedostatek soudnosti, situace, kdy dvě ze stran budoucí vládní koalice jsou soukromé podniky konkrétních podnikatelů (Bárty a Bakaly) posuzuje Guy Peters jako vítězství demokracie.

    OdpovědětVymazat
  5. >Chápu, Gottwald byl Čech jako poleno.


    :))) Tak to jste se vyznamenal. Podle Vaší logiky to byl vlastně rakouský fašismus, protože Hitler byl Rakušák:))) Neříkal jste, že jste studoval historii? To se tam učí takové manipulace, nebo je to vlastní tvorba?:))

    Doporučil bych shlédnout mapku, aby bylo jasno, odkud bolševismus přišel:)

    V době, kdy bylo slovo svoboda zcela ukradeno svému pravému významu o ní odmítám diskutovat. Její dnešní chápání kopírují rekurzívní konstrukci názvu GNU a co je G, řekne ten, kdo drží kvér:) Tato "demokratická" svoboda, do níž se vejde naprosto každé potřebné jednání opravdu není moje hobby.

    Ale k těm volbám, volba bolševiků po katastrofálním selhání prvorepublikových elit byla docela pochopitelná. Ale dnešní zejména TOP je výrazem mentální retardace, jinak to říct neumím.

    OdpovědětVymazat
  6. Kapitáne, pokud se domníváte, že kommunism k nám přišel podle výsledků voleb, tak prozrazujete pozoruhodné nepochopení historickým dějům. Pro poučení se podívejte do Polska a Maďarska.

    :))) Tak to jste se vyznamenal. Podle Vaší logiky to byl vlastně rakouský fašismus, protože Hitler byl Rakušák:)))
    No, rozhodně by bylo přesnější nacism (nikoliv fašism, jak si pletete) takto označovat, než jako pruský. Základnu měl totiž v Bavorsku, které se mentalitou od Rakouska prakticky neliší.

    Ale k těm volbám, volba bolševiků po katastrofálním selhání prvorepublikových elit byla docela pochopitelná.
    Nesmysl. V Rakousku prvorepublikové elity rovněž vybouchly. Přesto tam kommunisty nevolili. Navíc elita III. republiky byla dosti obměněna: Horáková, Krajina, Laušman a další – to nejsou jména první republiky. A i kdyby to všechno byla pravda, volit Belzebuba je fatální selhání lidu.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>