24. listopadu 2007

Ovoce z jednoho stromu

O Antonínu Kostlánovi (* 1955) jsem na tomto blogu již psal. O jeho starším bratrovi Františku Kostlánovi (* 1954) dosud nikoliv. Je čas to napravit. V článku Hra na demokracii: ultraliberální tupost doslova napsal: "S tvrzením, že i extremisti (neonacisti, fašisti, bolševici) mají právo na svobodu shromažďování a svobodu slova, ať na mě nikdo nechodí. Nemají, respektive neměli by mít. Jde o naprostý nesmysl a pokud si opravdu chceme chránit svobodu a demokracii, měli bychom jim toto právo co nejdříve a jak nejvíc to půjde upřít."

Tento názor není nic jiného než fašism. Přesto p. Kostlánovi nejen neupírám právo ho mít, ale také ho hlásat. Jak podle Evelyn Beatrice Hall napsal Voltaire: "Je ne suis pas d'accord avec un mot de ce que vous dites, mais je me battrai jusqu'à la mort pour votre droit de le dire."
Kostlán pokračuje: "demokracii nebezpeční extremisté: ultraliberálové. Ti si při obhajobě svobody a práv vždy neomylně stoupnou vedle těch nejhorších grázlů. A právě tím jsou nebezpeční demokracii i svobodě." Hrdě se prohlašuji za ultraliberála a stojím po boku ACLU v obhajobě graselů. Nebudou-li totiž mít lidská práva oni, nebude je mít nikdo. Establishment si totiž nějakého obětního beránka, na kterého může svalit své viny či odpoutat pozornost, vždy najde.

0 – počet kommentářů:

Okomentovat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>