10. listopadu 2007

Proč číst propagandu

Obvykle nemá cenu propagandu číst. Jsou v ní stále stejné, stokrát opakované polopravdy a lži, které se neustálým opakováním mají stát pravdou celou. Tak ani kolovrátek Oty Ulče nepřináší ve svém fanatickém proisraelském nadšení mnoho nového. Ale něco přece. Je to věta: "Carterovi jakoby unikalo, že hlavní překážkou k ukončení okupace západní části palestinského území (West Bank) přece není současná vláda, ale předáci náboženských stran, druhu domácích fundamentalistů, porovnatelných k zatvrzelým dogmatikům v opačném arabském táboře."

Hm, hm. Tak že by pohrobci fašistické Nové sionistické organisace nejen nechtěli "Judeu a Sámaří" anektovat, ale už ani okupovat? Hleďme, hleďme. מתיישבים (kolonisté) jsou náboženskými fanatiky? To jsem netušil. V roce 1996 jich 36 % volilo Likud, Jabotinského pohrobky. To se snad změnilo?

12 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Kdypak Labour Party kradla hlasy CPGB? To byla vždy zcela okrajová organisace.

    Naproti tomu, Likud je přímým dědicem NZO, a to přes Begina. Na moc si museli pěkně dlouho čekat, Ben-Gurionovi dědicové – socialisté – to měli pěkně dlouho v ruce.

    Takže Blair komouš rozhodně není. Když už to chcete brát historicky, tak je "odborář".

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Ale já přeci vím, že se Likud rozpadl a že Kadima nemá jako moderní populistická strana s NZO nic společného.

    OdpovědětVymazat
  5. panove nechci Vam tu vymenu kazit, je dojemne ukazkova. Od Postavy opakovani info jak je dulezita barva symbolicke pokryvky hlavy.
    Vemi poucne :-)
    Od autora clanku se dozvidame jak od Ben-Guriona az k nynejsi podobe Likudu......
    take velmi poucne:-)

    { muj comment, alis dojem na nezasvedceneho ctenare:
    asi tak jako se nevyzna soused v sousedovi zprava ani sousedovi zleva, i kdyz pokryvky maji rozdilne v tom, ze jeden ma pitbulla s cervenym a druhy s filajovym nahubkem, je tezke se vyznat v tech ktery vladnou v Israeli a teck kteri rikaji ze oni jsou ti spravni representanti Palestiny a Palestincu.

    Zminuji obe znepratelene strany podle hesla PADNI KOMU PADNI a plati presne stejne o spektru Israelskem tak i Palestinskem, jen nam sem zadny priznivec nedal info jak je rozlisit pokud jde o pokryvku hlavy ci na co se zamerit pri pozorovani zevnejsku cha cha cha.. :-(
    Vymena dostala svoji"hloubku" zminkou a prirovnanim k pomerum v Anglii cha cha cha :-(
    Pro nechapavejsi zminka o Labour Party za Blaira a pred 100 lety kdyz jeste kradli hlasy komunistu?
    Skoda ze tam dnes neni co krast, ale zato v CR je pole jeste neorane, mnam mnam to si nejaky polupista? ci jak jim v CR rika pochutna az sebere komousum v CR jejich 15% hlasu ci kolik jich stale jeste maji?

    jen se obavam, ze pres pokryvku hlavy tato kradez asi nebude mozna :-)

    Zaverem si dovolim comment, ze nez pozorovat osaceni a mimikry kterymi se pravoverni jedni i druzi maskuji, je mnohem prehlednejsi sledovat ne co rikaji, ale co delaji !(svinstva kterymi se vzajemne castuji)
    PADNI KOMU PADNI)

    na otazku:
    "Proč číst propagandu"
    uprimne odpovidam ze NEVIM.
    Ti kteri vedi pro ty je propaganda na nic.
    Je na nic i pro ty kteri maji svuj nazor utvoren a zafixovan. Nestava se, ze propaganda prinese novou zasadni informaci ktera muze zpusobit posun v mysleni lidi.
    Pokud ovsem to nejsou informace typu hroziciho nuklearniho nebezpeci ci terroristicky utok s mnoha obetmi na zivotech:-(
    --------------------------

    jinak fajn panove:-)
    Prinosne pokracujte dal, ja se obcas pripojim nejakym pokusem o comment ve svych hranicich nesrozumitelne srozumitelnosti:-)
    -----------------------------
    God bless You :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  7. Já nepopírám, že značná menšina volí מפד"ל (Mafdal, NRP). Nicméně většina vždy volila Likud. Jak je to po Kadimě, to nevím, ale řekl bych, že Kadima získala voličskou podporu kolonistů proporcionálně stejně jako u ostatní populace.

    Náboženský fanatism nikoho zde nehraje roli. Ulč totiž tvrdí něco jiného: že jsou to čistě jen náboženské strany, které brání ukončení okupace. Na to já odpovídám, že je to primárně Likud a ani Avoda nemá ukončení okupace v programu.

    OdpovědětVymazat
  8. Postavo:-)
    Na to já mu odpovídám, že z volebních preferencí a někdejších profilací politických stran nelze vyvozovat míru náboženského fanatismu osadníků.

    -------------------------------
    Tuto hloubku Vaseho commentu jsem neodhalil, zato jsem si dvakrat precetl Vase pripomenuti o tom cim se odlisuji nekteri Israelite v obleceni:-)
    Kdybyste se obtezoval misto komentovani jak ja jsem svym komentarem mimo, napsat srozumitelny nazor(Vas) kde ze sedi ta zaba na prameni neochoty neporozumeni a nesmireni. Samozrejme z te strany ktere Vy rozumite. Autor by mohl sehnat nekoho k vyjadreni z opacne strany barikady. Protoze tak jednoznacne nefandim jako VY rad bych nekdy dozvedel kolik je viny na problemu na kazde strane. Propagandistickych bulshitu z jedne i druhe strany uz bylo dost. Vlastne dosud nic jineho :-(
    Ano a spravne jste si neodpustil pripomenout propagandu:-)

    OdpovědětVymazat
  9. motto: definice Postavy:

    Nicméně, pokud jde o Izrael, barvy kipu stále mluví za vše.
    Samozrejme kazdeho dalsiho, kdo se domniva ze o tom neco vi:-)


    mi bohuzel mnoho nerika, prosim proto ctenarskou obec o doplnuji info ktera barva je ktera jaka ci,
    hlavne vsak z poledu ktera je ta valecnicka(pitbullove) a ktera holubici
    ------------------------------

    zatim naskocil dalsi clanek
    od PU:
    Modří a oranžoví v Israeli:

    Ptam se Vas PU kdybyste mohl nejak srozumitelne k Vami uvedenemu seznamu stran pridat pro ctenare kteri se nevyznaji
    nejake srozumitelnejsi zarazeni dle simpletonske kategorisace:
    kteri ze to jsou ti bojovni pitbullove a kteri jsou holoubci miru pratelstvi pripraveni k domluve az k objimani.

    O Palesticich neni pochyb, tam pitbullove prevladaji, ostatne v poslednich volbach to jedni taci podobni nemirumilovni v Gaze vyhrali :-(

    Samozrejme ze k jeste jasnejsimu rozjasneni objasneni v otazce Kdo je Kdo, bych si rad precetl upresnujici a doplnujici comment Postavy jak on vidi pomer v zastoupeni valecniku a mirumilovnych.
    Ale to se opakuji, o to jsem zadal jiz v predeslem prispevku.
    -----------------------
    loucim se pozdne vecerne nedelne az skoro pondelne s pranim radostneho podzimniho pracovniho tydne :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Modří jsou ochotni jít na kompromis, oranžoví jsou ultras.

    OdpovědětVymazat
  11. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  12. věnovat svým PRIORITÁM, které, navzdory Vašemu přesvědčení, nemají se Židy nic společného.
    ---------------------------
    ale vubec ne, ja si Vas predstavuji jako strasne fajnovyho chlapa, ktery at s alkoholem ci bez, kdyz cte neco co mu nejde pod fousy tak se ozve a to je OK :-)
    Znal jsem sypataka jmenem Postava do jazzu kterej na jednom serveru ukoncil debatu tim ze:(ve volnem prekladu) jde radej vosukat nejaky diplomavy sestry z vlastniho nebo vedlejsiho oddeleni nez by se blbe bavil na Internetu. Vod tech dob mi zacal bejt sympatickej:-)

    PS
    osobne pokud jde o konflikt Israel- Palestina, jsem nazoru ze by to meli zkusit se spolu nejak domluvit a zacit zit spolecne v jednom state. Kdyby jim to dlouhodobe neslo, mohou se v miru rozejit, jako treba Cesi a Slovaci, nebo kdyz se pred vice nez 100 lety trhli Norove od Svedu :-)

    ... a jsem moc rad na domluve, ze ani Vase ani moje PRIORITY
    nemají se Židy nic společného.
    :-))))))))))))))))))))))))

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>