7. června 2009

Zpověď člověka, kterého semlela media

Odvrácená strana nechtěné popularity.

9 komentářů:

  1. Pane Petersi, já se vám divím, že po tom, co jste správně rozpoznal že vajíčkové hnutí je výhřezem wikipedie na náměstí, berete celou tu záležitost s takovým klidem. Když to takhle půjde dál, nebude ve veřejném prostoru možné nic, čím by kdokoli urazil jemnocit wikipedistů. Je to strašidelná představa. A nepleťte se, přestože k těmto lidem máte myšlenkově blíže než já, takovýto svět se vám líbit také nebude. Vím, že jste odsoudil násilné prvky v tomto hnutí, ale ono je to nebezpečné i jinak. Vždyť takto se se vším úlový rozum dostane na nejnižšího možného činitele.

    OdpovědětVymazat
  2. Být na Petersově místě, tak se urazím, protože "vajíčková intifada", to je komunismus jak vyšitý, a vy byste byl (s Kapitánem a Vodníkem) první, kdo by pěl chválu nad těmi, kteří by takto útočili na meetingy ODS.

    Na druhé straně bych se rozšíření podobných excesů nebál, Češi jsou přece jen příliš neradikální, resp. zbabělí, víc jim vyhovuje "organisované násilí", jaké tu bylo po válce a v 50. letech.

    OdpovědětVymazat
  3. vy byste byl (s Kapitánem a Vodníkem) první, kdo by pěl chválu nad těmi, kteří by takto útočili na meetingy ODS.

    A KSČM, KDU-ČSL a Zelené. Já jsem se vejcometů zastával s tou výhradou, že vajíčko patří na hlavu každému politikovi. Pokud tyto "útoky" zůstaly (a asi zůstanou) omezeny proti ČSSD, pak to staví celou akci do poněkud jiného světla.

    OdpovědětVymazat
  4. V žádném případě neschvaluji rozbíjení předvolebních akcí, i kdyby to byly akce strany, která zničila polovinu českého hospodářství.

    OdpovědětVymazat
  5. A kromě toho bych chtěl poznamenat, že ti výtržníci v žádném případě nebyli sympatizanti KSČM, podle hesel, která provolávali, byli jednoznačně ovlivněni názory ODS.

    OdpovědětVymazat
  6. Možná jsem se měl více rozepsat, ale zdálo se mi původně jasné, že ta výpověď ukazuje v plné nahotě odvrácenou tvář druhé strany. Zjevně se to nestalo, tak to napravuji dodatečně:

    Celý ten příběh ukázal, jak šéf volební campagne ČSSD, Dimun, nemá absolutně žádné skrupule. Vymyslil si rovnici vajíčka = ODS, tak ji chtěl dokázat doslova za každou cenu, i za cenu mediálních mrtvol. Využil k tomu prastarou techniku amalganace. Tu používali už Robespierre a spol. v roce 1794 v processech proti zběsilým a shovívavým. U nás se to používalo v processu proti Horákové a dalších. Principem je, že se účelově vybere člověk, který má dokázat souvztažnost cíle s vybraným objektem, a ten se zamíchá do skupiny.

    OdpovědětVymazat
  7. Je to tak, vajíčka rovná se primitivnost rovná rovná se ODS. Ten člověk se účastnil rozbíjení demonstrace jiné strany, sám to nepopírá. Rozdíl mezi jeho tvrzením a tvrzením pana Dimuna je jenom v tom, jestli jich rušil víc nebo jen jednu. Když si poslechnete, co vajíčkáři vykřikovali, je to většinou zadlužení, koalice s komunisty (nesmyslné je tedy tvrzení pana Peciny), "populismus", tzn. sociální výdaje. Napadali staré lidi, je zjevné, že nenávidí důchodce.

    OdpovědětVymazat
  8. Vidím průběžné výsledky voleb, ODS se lehce teroristická taktika vyplatila, takže ji použije při volbách parlamentních, bude binec.

    OdpovědětVymazat
  9. Nesmysl. Příčinou porážky ČSSD přes všechnu Dimunovu mobilisaci je, že voliči ČSSD zůstali doma. Pečinka to včera v TV řekl jasně, jeho odhad byl skoro úplně přesný, jen podcenil lidovce a přecenil kommunisty.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>