7. září 2006

Shrnutí debaty ze Sprchy

David Pavlíček presentoval několik jednoduchých faktů:
  1. Program Hvězdných válek (ničení mezikontinetální střel antiraketami) za 25 let spotřeboval 500 miliard dolarů.
  2. Jeho úspěšnost v likvidaci "přátelských" raket (s předem známou dráhou letu) je pouhých 33 %.
  3. Jeho úspěšnost v likvidaci nepřátelských raket (s předem neznámou dráhou letu) je čistých 0 %.
Jak na to reagovali sprší fanatičtí neokonservativní jestřábové (Max, TL, Tomáš, Boutros, Prokop a mxp)?
  1. Pokusili se p. Pavlíčka umlčet nulováním. Tomu jsme s p. Juchelkou zabránili. Oněm neznámým nepřátelům diskusse by právo nulovat mělo být okamžitě odebráno.
  2. Pokusili se stočit diskussi na lokální antirakety (mxp). P. Pavlíček správně opáčil, že Patrioty nejsou předmětem diskusse.
  3. Věcnou debatu převést do osobní roviny (Boutros). Boutrosi, i když to nemá žádný smysl Vás na to upozorňovat, protože Vy už jiný nebudete, to, že neumíte věcně diskutovat, nezachráníte tím, že budete kádrovat opponenta. Navíc pochybuji, že by Elvis najednou začal používat háčky a čárky.
  4. Argumentovat pochybnými autoritami (ruským generálem, Max). Maxi, když je zjevné, že má někdo osobní zájem na věci, tak jeho slova nemůžete brát jako vtělené slovo Boží.
Od Pepka Vyskoče Prokopa Krásného se nic kloudného čekat nedalo. P. Pavlíček zcela správně na "diskussi" (tj. reagování na Prokopovy urážky) zcela správně resignoval. Ale mnohem více se čekalo od Gorilly Maxe. Ale když mu schází argumenty, tak se uchyluje k trollingu. Opouští i půdu logiky, která mu jinak obvykle neschází:

"Tvrzením, že náčelník je i politik nijak nevyvracíte jeho argumenty."
Ale ano, Gorillo, když někdo mluví jako politik, tak resignoval na odbornost ve prospěch demagogie. Přesně jako Vy.

"Náčelníku generálního štábu ruské armády Jurij Balujevskijmu asi nejsou."
Oblíbená zbraň trollů je vyvracet tvrzení, která nikdo netvrdí.

"Možná proto, že ho odebíráte zdarma, tak na náčelníka Balujevskijho nezbylo."
Pokus o humorný effekt, který nevyšel.

Všimněte si, že Gorilla nijak neregoval na úvodní these p. Pavlíčka. Zkrátka a dobře "Denní dávka zdravé kritiky pro osvěžení mysli" v plné nahotě, pane Zemane.

8 komentářů:

  1. To je zvláštní. Dříve jste byl nesnesitelný na Sprše. Nyní se tam chováte slušně. Tak proč trollujete zde?

    OdpovědětVymazat
  2. ad p. Juchelka. Nesouhlasím s Vámi. Podle mne je nullování přirozenost členů Klanu.

    OdpovědětVymazat
  3. Dodatek. Podívejte se třeba na JzP. Copak takto chová slušný člověk, který není troll?

    OdpovědětVymazat
  4. Ta diskuse má nejméně 100 příspěvků. Chcete od mne moc. To mám je projít všechny? Ono však stačí už jen ten první.

    Ohledně p. Pavlíčka jsem před zářím 2006 netvrdil nic. Trpíte paranoiou. Tak mohu tvrdit dnes: Tento příspěvek p. Pavlíčka bych podepsal. Vystihl Magna jako málokdo. Přesto dostal nulu. Vsadil bych své boty, že od toho dobráka, co příspěvky s kokotem hodnotí pětkami. A to je pro Sprchu zcela příznačné.

    Opravdu jste, Jardo, musel klesnout tak hluboko? Vážil jsem si Vás víc.

    OdpovědětVymazat
  5. Pan Pavlicek jim jiste dobre vyprasil kozich. Udelal vsak jednu velkou chybu - nekoupil vcas akcie americkeho vojenskeho prumyslu a vsechen ten financni papir. Jinak by drzel usta.

    OdpovědětVymazat
  6. Vazeny pane Petr, ja to vidim jinak. Ani jeden z vas tam neprinesl proti panu Pavlickovi ani jeden rozumny argument. A ja si tu diskuzi precetl velice pozorne.

    NMD je Potemkinova vesnice a kazdy argument bych panu Pavlickovi podepsal, az na jeden - nedomnivam se ze vyvoj technologie stal dodneska 500 miliard dolaru. To mozna tak vsechny dohromady i s temi lokalnimi, jinak to bylo o dost mene, mozna tak 200-300.

    To "prohral jsem a co mam rict," nevim proc, kdyz vas vsechny predtim v ringu knockoutoval. To byla rez jak s Maximem proti Hotentotum.

    Ze Max neprinesl nic jineho nez se odvolavat na politicka prohlaseni ruskeho generala, ktera se navic vubec nevztahuji k jadru Pavlickovy argumentaci (prokazana neucinnost pri sestrelovani raket), to bylo dost smutne. Sam nacelnik Hotentotu Max prisel proti Maximovi se sipem a lukem a Pavlicek ho rozstrilel kulometem na mraky. Potom jak Max vyprasil kozich googlovi s Nohejlem bych od nej cekal vic. Sprcha je holt za zenitem.

    OdpovědětVymazat
  7. Samozrejme a ma pravdu. Jen at Americane plati, oni nam to dluzi, za ten holokaust. Koupim z toho hezkou vilku pro vnucku z Askelonu.

    OdpovědětVymazat
  8. Vazeny pane Juchelka, nejak se to posralo na webu a ted to tam nemuzu zpatky dostat.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>