1. června 2009

ČSSD by měla svou paranoiu krotit

Jako kdyby nestačilo, že ČSSD podle mého názoru zcela nepodloženě obvinila ODS z vajíčkové války. Za nejslavnější modrou fašistku falešně označili Lucii Litomiskou. Jak upozorňuje Stream, podoba je prakticky nullová. Trochu méně paranoie bych v ČSSD prosil.

Update: Týden vypátral, že modrou fašistkou není Lucie Litomiská, nýbrž studentka Nina (aka Aloha). Stejně tak se od nesmyslného obvinění distancuje Josef Myslín. Petr Nachtmann je známý ostrostřelec; kdysi na svém serveru publikoval článek o opravdovém dětském pornu, které jinak podle zjištění Martina Maniše na Internetu prakticky neexistuje.

55 komentářů:

  1. Ale jakýpak problém, ta dáma se dopustila minimálně přestupku, jestli ne trestného činu, policie byla přítomná, takže je její totožnost nepochybně dobře dokumentována. Nebo snad je pravdivé mé paranoické podozření, že státní moc tyto útoky tolerovala?

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, ta fašistka. Naproti tomu obviňovat z toho L. L. je křivé obvinění.

    OdpovědětVymazat
  3. Takže myslíte, že se to dozvíme, až se s Lucií Litomickou povede trestní řízení? A nebo se to nedozvíme nikdy a po volbách se na to postupně zapomene, jako se to stalo s Kubiceho zprávou?

    OdpovědětVymazat
  4. A není vám nápadné, že všechna média, která zjevně podporují ODS, dělala až do demonstrace u Anděla vše pro to, aby to neusnulo a aby na sebe vajíčka strhla co největší pozornost?

    OdpovědětVymazat
  5. Tady bych neviděl konspiraci, hlavně ať je o čem psát.

    OdpovědětVymazat
  6. ale kdepak, to je úplně jasné, podívejte se na jejich způsob informování o celé té věci

    OdpovědětVymazat
  7. "Ano, ta fašistka"

    Kdybyste se tak někdy podíval na tu wikipedii, když ji má váš blog v názvu a jste jeden z otců zakladatelů. A historik.

    To je nějaká nová móda, nazývat každého, kdo nám názorově nebo chováním nevyhovuje a přitom si stěžovat, že není dovoleno hajlovat?
    Nechápu to.

    OdpovědětVymazat
  8. Ten, kdo hází vajíčky, napodobuje SA a je to u mne fašista. O tom nemůže být diskusse. Nebo je snad považujete za demokraty? Demokraty kladiva?

    Tvrdím ale, že Lucie Litomiská fašistkou není. Už kvůli svému rodinném zázemí by to bylo nepřirozené.

    OdpovědětVymazat
  9. Důkaz, že Lucie Litomická netrpí leprou, jak to vypadá na té fotce v Junge Front

    http://www.facebook.com/s.php?ref=search&init=q&q=lucie+litomisk%C3%A1&sid=3ebeb241f84978d6f4f56fe11a227312#/profile.php?sid=3ebeb241f84978d6f4f56fe11a227312&id=1447582276&hiq=lucie%2Clitomisk%C3%A1&ref=search

    OdpovědětVymazat
  10. Ta holka, co se tam prala s tou babkou, zcela jasně není Lucie Litomiská! Copak jsou všichni slepí? Já tam nevidím podobu naprosto žádnou!

    OdpovědětVymazat
  11. Tvrdím ale, že Lucie Litomiská fašistkou není. Už kvůli svému rodinném zázemí by to bylo nepřirozené.

    Proč, její otec byl chartista, člen VONSu a ódéesák

    OdpovědětVymazat
  12. Andyo

    Ta házející mládež skutečně asi nebude fašistická, ale na druhé straně je zcela jistě vizitkou svých rodičů. To jsou IMHO ti, co na Psu nazývají každého, kdo jim názorově nevyhovuje komunisty a posílají je do Severní Koreje, apd. Toleranci k názorům jiných se zrovna tato skupina bude ještě dlouho učit.

    PS. Pěkná fotka : )

    OdpovědětVymazat
  13. Fašismus je poměrně přesně specifikovaný pojem.
    Cituji z Wikipedie ( kterou nepokládám za nějaký obraz nezměrné pravdy, ale je obecně používána a stačí ji kopírovat, nemusím opisovat nějakou encyklopedii z papíru):
    "Charakteristika fašismu
    Nadřazuje zájmy celku (národa, státu) nad zájmy jednotlivce
    Usiluje o totalitní stát (nikoliv však ve všech svých formách), proklamuje snahu o udržení disciplíny a plynulého chodu státu
    Vše je podřízeno jedinému zájmu: stát musí fungovat „jako hodinky“ (cit. Mussolini)
    Stojí v opozici vůči demokracii a liberalismu, spolu s cizinci a přistěhovalci je považuje za původce všeho špatného
    V čele státu požaduje silného vůdce (vůdcovský princip)
    K potlačení opozice využívá násilí a moderní metody propagandy a cenzury
    Zavádí korporativismus
    Zavádí přímou či nepřímou, zjevnou či skrytou státní kontrolu či ochranu veřejných forem soukromého vlastnictví (holdingů, akciovek a jiných korporací), tzv. ekonomický fašismus
    Podporuje klientelistické a mafiánské vazby vyhovující ekonomickým a politickým zájmům režimu a s jejich pomocí upevňuje ekonomickou a politickou kontrolu země
    Demagogicky zneužívá možnosti propagandy, manipuluje s fakty a idejemi a zvyšuje kontrolu médií"

    Házení čehokoli kromě bomb po politicích jako způsob vyjádření nesouhlasu je jistě nehezká metoda protestu proti dejme tomu demagogii nebo projev odporu k chybně vedené kampani, ale asi těžko to můžeme přirovnávat k bojůvkám SA. Tento způsob dehonestace používají zase a pouze demagogové v argumentační nouzi.
    Pro připomenutí, co byly SA můžeme opět použít oblíbenou Wiki:
    "
    Na podzim roku 1920 Adolf Hitler založil Ordnertruppen (pořádkové oddíly). Začal do nich nabírat hospodské rváče, zápasníky a bývalé vojáky, kteří měli za úkol ochraňovat jej při jeho vystoupeních proti sociálním demokratům a komunistům, kteří se snažili jeho výstupy narušovat."
    Podle této definice lze SA nazývat ( pokud jsme takovými ubožáky, že to potřebujeme) spíše ochranku ČSSD, osvalené maníky, údajně se náhodně vyskytující na meetingu, čirou náhodou s vysílačkami za uchem.
    Celá vajíčkiáda nesla prvky známé z divadla, kde bývala od nepaměti šmíra zasypávána rajčaty, salátem, vajíčky ( dokonce shnilými) a dalším neřádstvem.

    OdpovědětVymazat
  14. Když se tak koukám na ty její fotky, vidím, že je to améba. Není si příliš podobná na jednotlivých fotografiích, které nejsou zpochybňovány, nejenom z té demonstrace.

    OdpovědětVymazat
  15. Alexi, ta mládež je zjevně ve věku, kdy uvažuje, koná a prezentuje pravý opak toho, co jejich rodiče.
    Přeberte si tuto hlubokou pravdu jak chcete.
    Jaká fotka?

    OdpovědětVymazat
  16. A byla tam v partičce s tím dalším modrým svazákem, jmenuje se Josef Myslín.

    OdpovědětVymazat
  17. Mimochodem zná se s tím Petrem Maule, co o něm občas tady píšete, co kdybyste se ho zeptali

    OdpovědětVymazat
  18. A podle facebooku se s tím Mylínem zná

    OdpovědětVymazat
  19. A tady máte další výtečníky z té partičky, podle facebooku se všichni mezi sebou znají, navíc ten Klouda je tak blbej že si tam napsal moto "zničit Britské listy a rozkopat Nachtmanna"

    http://img.aktualne.centrum.cz/235/61/2356185-cssd-andel.jpg

    Filip Klouda
    http://www.facebook.com/profile.php?id=561020992

    Václav Čech

    http://www.facebook.com/profile.php?id=1334830221

    OdpovědětVymazat
  20. A to je ten důvod, proč se zlobí na toho Nachtmanna

    http://www.blisty.cz/art/47099.html

    Prosím pana Peterse, aby smazal sprosťárny té rasistky

    OdpovědětVymazat
  21. 2 Michaela:

    podle urovne jeho policejni prace to spis tipuji na domovniho duvernika zverbovaneho mezi propadliky v pomocne skole nebo spis reinkaranci inspektora Clouseau. Takovehle idioty by nevzali ani do StB, pres jejich rudou zari oslepeny mozek ;-))

    podle nachylnosti k fizlovani a postovani lzivych obvineni by to ale klidne mohl byt sam velky admin blogu, ci kterykoliv z jeho squadry ;-))

    OdpovědětVymazat
  22. Já to říkal, diskuse Michaeli a Jana je zábavnější než sledování střetů ODS a ČSSD, které se od sebe liší akorát opačným znaménkem sprosťáren.

    OdpovědětVymazat
  23. Andyo

    To můžete mít pravdu, možná, že ta neúcta k opačnému názoru je víc kulturní, než daná výchovou a není ovlivněná generačními rozdíly. Já vidím pouze její projevy a ty jsou si nápadně podobné u lidí s podobnými politickými názory.
    ---
    Ta identifikační fotka u vašeho komentáře, pokud to tedy je fotka.

    OdpovědětVymazat
  24. AHL 71
    Ano, už jste to říkal, proto nevím, proč to říkáte znovu. Ale každopádně, dobře se bavte.

    OdpovědětVymazat
  25. Alexi, nevím, zda to nazvat neúctou k jinému názoru. Na těch shromážděních žádné názory nebyly prezentovány. Vlastně ano, jeden- zničte ODS ( protože mi stojí v cestě na trůn). To už bychom mohli usoudit, že pokud vám telefonní operátor vykládá o výhodnosti nákupu nového mobili "Ohne mechanismus", tak je to jeho názor a ne jeho práce.
    Tolik zas politikům nevěřím, abych jejich slova na předvolebním meetingu pokládala za jejich názory.
    BTW, ano, byla tam fotka a nějakým nedopatřením jsem svůj profil uzavřela veřejnosti. Chtěla jsem to nyní změnit, ale pak mne napadlo, že by mne podle ní mohl časem Jan identifikovat jako toho, kdo propíchl Paroubka partyzánou - shodný identifikační znak by zřejmě byly dvě nohy, dvě ruce. Takže raději prázdný čtvereček.

    OdpovědětVymazat
  26. Víte, vy primitivové to máte nějaké divné, jste úplně zblblí agresivitou jak to do vás hustí ta média a proto na sebe vždycky všechno řeknete.

    OdpovědětVymazat
  27. Andyo

    Já jsem nemyslel konkrétně na těch shromážděních, ale celkovou démonizaci/zesměšňování všeho s čím ti lidé nesouhlasí a naopak vyzdvihování/prosazování všeho, s čím souhlasí, na úkor jiných názorů. Mám na mysli především názory, které mají něco společného s politikou. V duchu toho zmíněného článku od p. Bělohradského.
    Paroubek (oni) zlo, jeho oponenti (my) dobro.

    Nevím, zda tím jsou vinni pouze oponenti Paroubka, ale ty manýry jsou (pro mně) do očí bijící a mám bohužel pocit, podpořený osobní zkušností, že většina hulvátů s nimiž jsem se já 'setkal', se hlásí do modrého tábora.
    ---
    No, doufám, že jste tu fotku neodstranila kvůli mně. Já si myslím, že jste na ni vypadala velmi dobře! ; )

    OdpovědětVymazat
  28. cas od casu zde proskoci komentar, ze pry se nekteri vyjadruji "mimonsky". Nemusi to byt vzdy tak.
    Jak je tomu nekdy skutecne vysvetluje Pepicek:-)
    ---------------------------------

    Paní učitelka zadá dětem úkol, aby vymyslely větu, která bude
    obsahovat slova
    jelikož a pravděpodobně.
    Přihlásí se Anička a říká: "Jelikož jsem byla celý rok hodná,
    pravděpodobně dostanu nové kolo."
    "Výborně Aničko," pochválí ji učitelka.
    Další se přihlásí Toník: "Jelikož jsem se pěkně učil, pravděpodobně
    budu mít pěkné vysvědčení."
    "Výborně Toníku."
    Jako další se hlásí Pepíček.
    Když je vyvolán, říká: "Babička jde po zahradě a nese si New York
    Times." Všichni na něj koukají a učitelka říká:
    "Ale Pepíčku, v té větě není ani jedno z těch slov."
    "To taky ještě není celý," odvětí Pepíček a pokračuje: "Jelikož neumí
    anglicky, pravděpodobně se jde vysrat.

    OdpovědětVymazat
  29. Alexi, asi nemá cenu debatu rozmělňovat něčím, co je už předem odsouzeno ke sporu, je to jen věc názoru, prakticky není možné dokázat, kdo má pravdu. Takže bych obecné řeči o tom, kdo je horší vynechala, když dovolíte. Stejně tak názory Bělohradského, kterého nepokládám za vhodného arbitra, je to permanentní orální revolucionář a mnohomluvnost není zárukou pravdivosti či objektivity. Peters dal jasné konkrétní téma a tím je obvinění zřejmě nevinné holky prostřednictvím neobjektivních médií a výhružky, které se na ni sypou od lidí, kteří zcela stoprocentně vůbec neznají ji, u případu nebyli, přesto by byli ochotni ji "zmrzačit, poslat na vozejk", podle mne ve vhodnou chvíli i zabít. Pak by pravděpodobně byli zděšeni.
    Já jsem zděšena již dnes. Dost často vidím ve tvářích těch, kteří se montují do politiky třeba jen prostřednictvím netu nefalšované emoce- vztek, zlobu, touhu ublížit.
    Ta skutečná holka na fotkách, tahající se s babkou o plakát či o a metající vejce je zjevně blbá, rozjařená akcí, nepřemýšlející a jistě by si zasloužila odvést na policii a pořádně podusit, nicméně to nemění nic na faktu, že soudce Lynch hraje v naší politice příliš silnou roli. Věřím, že by ta holka byla schopna házet kameny. Přesto si nedovedu představit, že bych jako pozorovatel toužila ji zabít.
    Pro mne z toho pramení zjištění, že můj odpor k davu a lidu je naprosto oprávněný a to k davu jakékoliv barvy a vyznání.
    Souhlasím beze zbytku s titulkem "ČSSD by měla svou paranoiu krotit" a přidávám, že by měla krotit i své voliče( o Paroubkovo partě nemluvě, snad jsou v ČSSD i normální lidé).

    OdpovědětVymazat
  30. No jasně, my máme pěnu u huby, tak za to může Paroubek. A ještě k té vykutálené rodince, otec té Lucie Litomiské byl také zmocněnec vlády pro lidská práva, koho by potom překvapil sklon k pouličnímu násilí.

    OdpovědětVymazat
  31. tatinek zmocněnec vlády pro lidská práva, koho by potom překvapil sklon k pouličnímu násilí.
    -----------------------------
    ???
    V CR jsou zmocnenci pro lidska prava vybirani z rad nasilniku?
    ouva :-(
    Otec nasilnik, dcera nepadla daleko od stromu ?
    cha cha cha
    mam pocit ze tady snad neni o cem se dohadovat, ze jak GP tak AndyO to rikaji spravne.
    Co me zajima je to pozadi ci podhoubi. Do ted to slo bez nasili a bez vajec, najednou planou vasne a nejvachnivejsi vyhrozuji upoutanim na vozicek a ublizovanim na zdravi:-(
    Co je toho FSEHO pricinou pritomni domoCesi ? Kdo povi ?

    OdpovědětVymazat
  32. Andyo

    Ale co to má být? V takovém pojetí je pak vše otázka názoru, včetně zpětně toho, zda je dívka fašistkou. A co jiného je diskuse, než výměna názorů - nikdo z nás si přece nedělá iluse, že to zde 'vyřeší'...

    BTW, nechtěl jsem obrátit diskusi jiným směrem, nebo ji rozmělnit. O Bělohradském jsem se zmínil výhradně za účelem ilustrace fenoménu, který provází novodobou českou politiku od samého počátku. Bělohradský jej v hrubých obrysech popisuje velmi dobře, i když by se to určitě dalo vyjádřit méně slovy. Já prostě vidím to, co se odehrávalo na těch shromážděních v obecnějším světle a chování vrhačů mě nepřekvapuje, neb je považuji za logickou součást/důsledek pokleslé diskusní kultury a neschopnosti bez emocí zvážit opačný názor.

    Samozřejmě, můžeme naši diskusi omezit pouze na ona konkrétní shromáždění a předstírat, že mimo ně je vše OK. Taková diskuse je pro mě ale nezajímavá. Mě zajímá právě to srovnání podobného chování obou stran a dvojí metr, který je IMHO při jeho hodnocení uplatňován.

    Z výše uvedených důvodů mi pak obavy ČSSD nepřipadají zas tak paranoické (všichni víme, že p. Peters má sklony k bombastickým titulkům - je to dobré pro diskusi) a jako těžká paranoia mi naopak připadají obavy z iránského útoku na střední Evropu, ruské invaze a nebo strach p. Peciny ze znárodnění... Opět, věc názoru : )

    OdpovědětVymazat
  33. Alexi, vy, zdá se mi, rovněž patří k těm, kteří si myslí, že jsme v listopadu 1989 zazvonili klíči, tím byl konec všemu špatnému a "we lived happily ever after". Blbost, historie neskončila, stačí mít trochu víc politické představivosti. Paroubek už ji má.

    OdpovědětVymazat
  34. Ale ne Tomáši, nemyslím.

    Nevěřím ale, že by třeba mohlo dojít k oněm třem zmíněným věcem, kterými česká pravice zřejmě ráda straší.

    Mám prostě pocit, že vy pořád, v rámci svých pidi zájmů a pidi stran, bojujete boj Rusko vs. Amerika a z tohoto pohledu si myslím, že Paroubek nemůže zato, že je jeho oponenti se rozhodli adorovat ten nejhorší extrém v dějinách moderní americké demokracie, protože jim uniklo, že Amerika není nějaký neměnný statický symbol dobra, ale živá, vyvíjející se demokracie, se všemi chybami svého současného krizového období : )

    Relativizovat americké chyby neustálým poukazováním na Sovětský Svaz a Rusko je IMHO rovněž zcela neproduktivní. To vy ale z nějakého neznámého důvodu nechápete a proto vám můžou komunisti dneska dělat lekce z morálky - koneckonců, jste to vy (česká pravice s vazbami na USA), kdo dnes omlouvá mučení, invaze, lži, apd.

    OdpovědětVymazat
  35. Ať se to komu líbí, nebo nelíbí, na LW platí pravidla, padni, komu padni. Proto, ač nerad (žádat o zásah proti osobnímu útoku osobním útokem mi přijde více než podivné), jsem nucen smazat Michaelin příspěvek.

    Aby to Michaele nepřišlo líto, podle zvyku wikipedistů jsem její příspěvek refaktorisoval: "Můžete mi někdo prozradit, co je Jan ze zdejšího blogu zač? Podle mého názoru se o jiných vyjadřuje nepravdivě a jeho texty mají omezenou odbornou hodnotu. Mám pochybnosti o jeho minulosti."

    OdpovědětVymazat
  36. Petře, jsem zvyklý na to, že mne jen proto, že obhajuji nacisty, označují za nacistu. Můžete mi ale objasnit, na základě jakého, mně neznámého, myšlenkového pochodu (zkratu) mne označujete za kommunistu?

    OdpovědětVymazat
  37. V časopise Týden píšou, že to byla studentka Nina z Prahy. To bude něco jako ten Pepa z Hongkongu.


    http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/politika/mlade-politicce-hrozi-na-andelu-ale-vejci-hazela-jina_121923.html

    OdpovědětVymazat
  38. Mám pochybnosti o jeho minulosti."

    Jaký pochybnosti o mý minulosti, myslíte že u Stb byli takoví jako jsem byl já? Já v tý době vypadal spíš jako ti blbci s těma vajíčkama teď, jenže holt člověk chce napravit aspoň částečně to co zvoral.

    OdpovědětVymazat
  39. ad Jan. Právě proto, že Jan Litomiský je chartista, člen VONS a ODS, je mizivě pravděpodobné, že by jeho dcera byla fašistka.

    OdpovědětVymazat
  40. A čím to je, že se žádnou Ninou se nikdo nezná, zatímce tu Lucii všichni z té party, co rozbíjela demonstraci, na facebooku znají

    OdpovědětVymazat
  41. je chartista, člen VONS a ODS, je mizivě pravděpodobné, že by jeho dcera byla fašistka.

    to jako má být vtip?

    OdpovědětVymazat
  42. A nevysvětlil jste mi jak je možné, že jsou nějaké pochybnosti o totožnosti ženy, která spáchala přestupek nebo dokonce trestný čin v přítomnosti policistů.

    OdpovědětVymazat
  43. Petersi, že jste neobyčejný šašek, pokud si na vašem blogu necháváte fízlácké komentáře a la jedna paní povídala, které tu provozuje Jan. Tento druh komentářů patří ke skutečné stoce internetových debat. Dokonce ke stoce v lidské komunikaci vůbec. Proti tomu jsou veškeré osobní invektivy diskutérů ve při intelektuální debatou na výši.
    Ale co, je to váš blog a vaše vizitka. Ale systém se musí testovat, takže mi to nedá:
    Prosím pana Peterse, aby smazal sprosťárny toho rasisty.

    OdpovědětVymazat
  44. Hele a co tenhle, ten byl taky nevinnej, že jo, ta vražda mu ještě prošla

    http://cs.wikipedia.org/wiki/Pavel_Opo%C4%8Densk%C3%BD

    OdpovědětVymazat
  45. Rudy Honzik bije jak lev o mrize za socialistickou spravedlnost, aniz by vedel, ze pro sve svate RaJske socpahroubky je jen miniaturnim segmentem volicskeho trhu a zcela svobodne s nim manipuluje imperialisticka marketingova agentura, primo z luna satanizmu - USA ;-)))
    Jeste, ze vsichni tihle verozvesti vedi, jak jsou ostatni "vymyti medii" ;-))

    http://www.cepsr.com/clanek.php?ID=301

    2 piiiiiiiiitrsik

    Podminkou k me diskuzi s tebou je tva odpoved na mou otazku z minuleho tydne. Zatim mne oslovujes zcela zbytecne.

    OdpovědětVymazat
  46. Pokud vím tak toho Opočenskýha nakonec zavřeli za kapitalismu. Jaká otázka, nic si nepamatuju, takže to asi nebylo nic zajímavýho

    OdpovědětVymazat
  47. fízlácké komentáře

    Já si jsem naprosto jist, že to můžu veřejně tvrdit, protože se jí stejně nic nestane, to víte stejně dobře jako já

    OdpovědětVymazat
  48. ad Michaela. Které? Jan evidetně mínil Váš příspěvek, který byl nad jeho. U Vás to jasné není. Respektujte prosím pravidla.

    OdpovědětVymazat
  49. ad Petr. Mou trpělivost jste právě překročil. Stěžujte si třeba na lampárně, ale hnůj z LW dělat nebudete.

    OdpovědětVymazat
  50. Jinak, abyste neřekl: Omlouvám se, že jsem Vašeho nohsleda Prokopa Krásného omylem považoval za Vás, ale přišli jste mi k nerozeznání podobní. Můj omyl je mi líto, takže ho nyní nemusíte opakovat ve vztahu ke mně. Opravdu nejsem každý nick, který o Vás píše.

    OdpovědětVymazat
  51. ad Michaela věcně. Mně se moc nelíbí, co Jan zde píše, nicméně LW je svobodný blog. Mažou se tady jen osobní invektivy; na požádání postiženého a konkrétně označené.

    OdpovědětVymazat
  52. Ad AJ:

    Racionálně se snažím přesvědčit se, že nic nehrozí, ale když vezmu v úvahu, jak snadno se Češi dají ovládnout demagogií (naposledy Rath s Paroubkem, ale před ním Klaus, Sládek, Zeman a další), a také historické precedenty, moc radostná budoucnost mi z toho nevychází. Už skoro dvacet let se tady ve velkém nekradlo, to je od r. 1918 nejdelší doba, takže i psychologicky cosi "nazrává" k novému převratu.

    OdpovědětVymazat
  53. Už skoro dvacet let se tady ve velkém nekradlo

    Tak to je nejbizarnější výrok na internetu

    OdpovědětVymazat
  54. Jistě, pro komunistu je krádeží soukromé vlastnictví, takže se "krade" neustále, nicméně poslední velká krádež byla kuponová privatisace, od ní jsou majetkové poměry víceméně stabilisované.

    OdpovědětVymazat
  55. Pecina:

    Budu vám držet palce.

    BTW, nejste v tom sám, já mám také obavy. Problémy zde jsou sice jiné, ale situace je vážná... : )

    OdpovědětVymazat