7. června 2009

Podotek k Filipovi

Můj článek byl o problému adolescentů. Když už ale Filip kousl do kyselého jablka pedofilie, což je vedle antisemitismu největší tabu Západu, tak několik poznámek:
  1. Přes různé fígle se zletilostí apod. je pedofilie jasně definovaná: Je to sexuální orientace na nedospělé. Dospělost je v celé živočišné říši nezpochybnitelně vymezená schopností mít vlastní potomky. U chlapců je to tedy schopnost ejakulace, u dívek je to menarché, byť obě funkce zpočátku nefungují právě optimálně.
  2. Pubarché není znakem dospělosti; k ní dochází dříve. Je mi líto, ale ve fasi Tanner II je dotyčný ještě nedospělý.
  3. Sex s nedospělými je skutečně nezdravý, protože příroda s ním nepočítala.
  4. Na druhou stranu souhlasím s tím, že opressivní výchova musí skončit. Na prvním stupni je vše co-ed, proč ne i na druhém stupni?
Protože Filip svou reakci pojal velice košatě, tak se vyjádřím i k ostatním otázkám. Ke gay&lesbian ideologii jsem velice skeptický. Nebýt homofobů, vyjádřil bych svou nechuť mnohem otevřeněji. Takto mám pocit, že bych kálel do vlastního hnízda ochránců lidských práv. S kritikou tedy počkám do plného a žádoucího zrovnoprávnění gayů a leseb, tj. dokud nebudou mít možnost adoptovat děti. Tím nastane čas zaměřit se i proti této ideologii.

Není pochyb o tom, že muž muži rozumí více a stejně tak žena ženě. Nicméně podstatou existence sexuality, jejíž vznik evoluční biologové podle tvrzení Jaroslava Flegra nedokáží uspokojivě vysvětlit, je spojení právě málo podobných jedinců: samce a samičky. K štěstí to opravdu může stačit, jak potvrdí každý zamilovaný. Pro vztah k jednotlivcům stejného pohlaví máme jinou instituci: přátelství.

Nevím, kolik lidí má zkušenosti s vášnivým líbáním protějšku stejného pohlaví. Ale když už to někdo udělá, tak to udělá proto, že dotyčný je stejného pohlaví, nikoliv navzdory tomu. Articistní vzdychání Ladislava Klímy z dob, kdy homosexualita byla zločinem, není třeba brát příliš vážně.

Závěrem si nemohu pomoci, ale Filipova these o dlouhodobých erotických vztazích adolescentů mi připadá puritánská.

5 komentářů:

  1. adGP "Ale když už to někdo udělá, tak to udělá proto, že dotyčný je stejného pohlaví, nikoliv navzdory tomu."

    ALE, ALE? Kde berete tu jistotu?

    OdpovědětVymazat
  2. Je to otázka. Ale líbat X, přestože je to chlap? Když už mám erotický vztah k X, tak je mi jedno, jakého je pohlaví, ne? Nebo ho budu kádrovat?

    OdpovědětVymazat
  3. Petersi. Důrazně Vás žádám, abyste si nejprve pořádně přečetl, nač reagujete. Já naopak slibuji, že budu dělat totéž. Ušetříme si tak polemiky, kdy jeden mluví o počtu kol vozu, a druhý o rozích kozy. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Je fascinující, že takový text, jako je Sklenářův článek, může být zveřejněn ve stejné zemi, ve které je zároveň trestné pochybovat o počtu obětí 60 let staré genocidy.

    Pouze věta "...vztah mezi patnáctiletou dívkou a padesátiletým mužem může být dlouhodobý a nesmírně přínosný pro obě strany" sama o sobě dostatečně prokazuje, jak je FS odtržen od reality a je zbytečné se jeho thesemi zabývat tak podrobně, jako to dělá Peters.

    OdpovědětVymazat
  5. I když, Petersi...

    Beru svou předchozí poznámku zpět. Kromě věcných námitek mě ten váš mentorský styl upozorňuje na významnou vlastní chybu: beru věci hopem; zdržuju se u toho, u čeho se zdržovat nemusím, a tam, kde vycházím z úplně odlišného pohledu na věci, tam ho naopak nezdůvodním, nebo to zdůvodnění odfláknu.

    Vodník: mýlíte se v obou bodech. Bod jedna: o můj kontakt s realitou nemějte obavy. Bod dva: i vztahy s mnohem větším rozpětím na obou stranách mohou být až překvapivě uspokojivé, ale vynášení na světlo těchto poznatků ze sexuologických studií ponechám na jiných.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>