16. února 2011

Můj problém s atheismem

Ačkoliv se považuji za atheistu, české atheistické stránky považuji za mělké, ať již jde o Filipa Tvrdého Massive Error, nebo nový jednomužný blog Michala/Mefika i-Ateismus. Produkty vzdělaného Tvrdého a hledače Mefika se samozřejmě silně liší; společná je jim neochota ke skutečnému dialogu. Někdo může namítnout, že Mefik se o dialog u Cynika pokouší. Jenže tam, kde chybí erudice, tam vítězí i tak slabý filosof, jako je ultrapositivista Jiří J. Stodola.

Pokud podstatou atheistických webů nebudou analytické texty jako jsou Nerudovy, dále se nedostaneme.

11 komentářů:

  1. Sorry, ale když čtu na blogu Filipa Tvrdého o takovýchto výzkumech (které na mě dělají dojem, že "výzkumníci" vůbec neznají sex, pouze "rozmnožovací akt"), jež p. Tvrdý se zdá brát vážně, tak potom chápu, že se s podobným zaujetím a "znalostí" baví o Bohu. Do kapsy ho pak i s celou jeho vzdělaností hravě strčí jak Stodola, tak Cynik.

    OdpovědětVymazat
  2. Záhada. Tady se beze stopy vytratil Vodníkův příspěvek, který mi přišel v RSS čtečce.

    OdpovědětVymazat
  3. Ano, právě ho taky hledám po všech čertech...:-(

    OdpovědětVymazat
  4. Mám podobný pocit, že atheismus se přeměnil ze společnosti, která odmítá věřit v Boha, ve společnost, která Boha vlastně potřebuje, aby na něm (exaktně)mohli dokázat, že neexistuje. Představa je asi taková: V každé škole by měl být v kabinetu biologie exponát Boha, aby si na něm mohli studenti spolu s vyučujícím dokázat jeho neexistenci.

    Názor na Stodolu máme podobný(četl jste jeho knihu?)

    Spitfire

    OdpovědětVymazat
  5. Zkuste se podívat do spamu, Petersi. Na DoS skončil ve spamu Jezovcův příspěvek v diskusi pod článkem Hudební parodie (zřejmě kvůli odkazu). Google asi propadl nějaké paranoie.

    OdpovědětVymazat
  6. Díky moc. To mne bohužel nenapadlo.

    OdpovědětVymazat
  7. Vodníku, co Vás na anotaci článku Discordant Sexual Identity in Some Genetic Males with Cloacal Exstrophy Assigned to Female Sex at Birth, tak extrémně pohoršuje? Pohlaví je důležitý biologický fenomén, a proto je nutné jej i zkoumat.

    OdpovědětVymazat
  8. ad Spitfire. Velice zajímavá úvaha.

    Stodolovu knihu jsem nečetl, ani nehodlám, protože nemám čas ani chuť se zabývat něčím, co mi nic nedá. Jeho seriál nečtu.

    OdpovědětVymazat
  9. GP: Omlouvám se. Odkaz měl vést na studii o vokalisaci kopulace. Nejde ani tak o irritaci. Spíš o směšnost a nesmyslnost toho výzkumu. Mám neodbytný dojem, že ti vědci, kteří ho prováděli, jsou panici. Nebo svobodní mládenci, kteří se uspokojují onanií a občasnou návštěvou u prostitutky. To jsou přesně ty typy, které chtějí lépe pochopit Monu Lisu tím, že udělají důkladnou spektrální analysu všech přítomných odstínů a chromatografickou analysu chemického složení použitých barev....:-) (takoví cimrmani)

    OdpovědětVymazat
  10. A proč odkazujete na vlastní článek, když se bavíte o anotaci?

    Spíš o směšnost a nesmyslnost toho výzkumu.
    Další dojmologie bez hodnoty.

    Mám neodbytný dojem, že ti vědci, kteří ho prováděli, jsou panici. Nebo svobodní mládenci, kteří se uspokojují onanií a občasnou návštěvou u prostitutky.
    To som povedal a tým to aj dokázal?

    To jsou přesně ty typy, které chtějí lépe pochopit Monu Lisu tím, že udělají důkladnou spektrální analysu všech přítomných odstínů a chromatografickou analysu chemického složení použitých barev....:-) (takoví cimrmani)
    Chápu, že Vám více vyhovuje dojmologie: Jediná Pravá Katholická Církev jsou florinisté. Ne, mathewisté. Ne, ROCA. Ne, sergianisté. Osobně si myslím, že přínosnější jsou exaktní studia a osobní preference, že sergianisté jsou lepší než ROCA s florinisty dohromady, si nechat od cesty.

    OdpovědětVymazat
  11. A proč odkazujete na vlastní článek, když se bavíte o anotaci?
    Protože mi nevímproč nešel udělat odkaz na tu anotaci. Nicméně vzhledem k tomu, co jsem chtěl říct, to je jedno.

    Zbytek Vašeho textu ponechám bez kommentáře. V otázkách sexu nebo milování vůbec zůstanu rád dojmologem a exaktní zkoumání přenechám těm méně šťastným.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>