16. listopadu 2007

Mráz přichází z Ruska

Bohumil Doležal píše: "Chybou leteckého dispečera došlo před časem někde nad Švýcarskem k srážce dvou civilních letadel. Jedno z nich bylo ruské. Ruský občan, který při nehodě přišel o ženu a dvě děti, dispečera vyhledal a před očima jeho ženy a tří dětí ho ubodal k smrti. Švýcarské soudy ho odsoudily, a po čtyřech letech z nepochopitelných důvodů propustily na svobodu. V Moskvě jej Putinova zlatá mládež vítala jako hrdinu. Té společnosti je třeba se bát! Vyznává v mnohém ohledu úplně jiné hodnoty než my. Byli jsme pod jejich nadvládou skoro padesát let a důsledky jsou dost strašné. Pokud se vlastní vinou (jinak se to dnes nemůže stát) dostaneme do jejich vlivové sféry znovu, dorazí nás to. (Nedávno jsem si přečetl v dějinách Ruska tuto roztomilou story: Poláci dostali na počátku sedmnáctého století bláznivý nápad, že si Rusko podmaní. Vytvořili si za tím účelem vlastního lžicara – údajného syna Ivana IV. – a oženili ho s polskou šlechtičnou jménem Marina Mnišková. Rusové Poláky vyhnali a lžicara zamordovali, Poláci se o anexi pokusili znovu, při té příležitosti se Rusům podařilo zajmout Marinu Mniškovou a jejího tříletého syna. Načež nejen ji, ale i to tříleté dítě pověsili v Moskvě na šibenici. Jistě, Poláci neměli v Moskvě co pohledávat. Ale pro Krista Pána, lidé, bojte se té země!)"

A jako by to nebylo málo, tak Putin vyznamenal kommunistické špiony, kteří účinně oslabovali demokracii: "Rusko v pondělí udělilo nejvyšší státní vyznamenání dvojitému britskému agentovi Georgi Blakeovi a židovskému Američanovi Georgi Kovalovi, kteří pomohli Sovětskému svazu zmocnit se amerického tajemství atomové bomby."

10 komentářů:

  1. V Německu ve stejné době inkvisice mučila i děti. Lidé, proboha, bojte se té země!

    OdpovědětVymazat
  2. BTW, máte ode mne dva opožděné komentáře pod Přesnou analysou.

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Tu příhodu ze Smuty jsem neměl citovat. Podstatné je totiž to, co se děje dnes.

    OdpovědětVymazat
  5. Proč bych měl být mimo??? V článku jde na prvním místě o Doležalovo (obvyklé) házení bláta na Rusko a ruskou společnost. Na to jsem zareagoval (není to u nás o nic lepší, možná jen jiné). Pokud si myslíš, že jsem mimo, protože nereaguju na každý moment toho článku, tak jsi mimo Ty. Putinem se zabývá pouze poslední odstavec. Když jinak nedáš: vyznamenávání kommunistických špionů se mi líbí stejně málo, jako náboženští magoři váleční zločinci v čele tzv. demokratických států.

    Samozřejmě, že jsem emisarem ruského pravoslavného spiknutí. Všechny vás mám na háku a Doležal ani neví, kdy to na něj trhne!...

    OdpovědětVymazat
  6. Mno, nevím nic o tom, že by se na Západě oslepovalo jako trest. Ani že by se popravovaly děti.

    OdpovědětVymazat
  7. V době čarodějnické hysterie se mučily a zabíjely i děti a zvířata. V Byzanci se sice oslepovalo (v Rusku nevím), ale to není tak nehumánní trest. Na Západě zase popravovali Ravaillaca a Damiense opravdu rozverným způsobem.

    Obě strany si nemají v tomto ohledu co vyčítat. Proto je od Doležala pitomé a ohavné, když nás varuje před Rusy, ačkoli mezi námi žily a žijí podobné kreatury.

    OdpovědětVymazat
  8. Rusko bylo a je říše zla, před kterou je třeba se mít neustále na pozoru. Doležal má pravdu.

    OdpovědětVymazat
  9. Říší zla bylo SSSR. Rozhodně ne carské Rusko a jak se vyvine současné Rusko, na to si počkáme. Zatím Rusko žádnou cizí zemi nepřepadlo - na rozdíl od pokrokových západních demokracií. Doležal nemá pravdu a vzhledem k tomu, že je dost inteligentní a sečtělej na to, aby měl informace, není to nějaký omluvitelný omyl, nýbrž vědomá antiruská propagandistická lež! Hanba Doležalovi!!

    OdpovědětVymazat
  10. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>