24. listopadu 2007

Topolánek má pravdu

Premiér řekl: "Nedopustit, abychom se opět plíživě sunuli do sféry geopolitického vlivu Ruska. To je ten pravý důvod, proč u nás má stát radarová základna." V tom má naprostou pravdu.

34 komentářů:

  1. NO TO TO TRVALO NEZ SE TO KONECNE NASERVIROVALO LIDU CR TAKTO OTEVRENE :

    Premiér řekl: "Nedopustit, abychom se opět plíživě sunuli do sféry geopolitického vlivu Ruska. To je ten pravý důvod, proč u nás má stát radarová základna."

    ted kdyz vite jak jste na tom
    spat Vas necha cizi atom
    ciste vino nalito
    s chuti at je vypito
    cha cha cha
    ---------------------------------
    dovoluji si vznest otazku na tento zaver:
    V tom má naprostou pravdu.
    posted by Petr Urban at 5:57 PM on Nov 24, 2007
    -------------------------------
    Naprostou pravdu v cem ?
    Rusove byli nuceni odejit po Vasem Sametu a nyni hrozi nebezpeci ze by se chteli do CR a na Slovensko vratit?...
    jake nebezpeci hrozi ? v cem?

    radar USA v BRDECH znamena ze bude zamezeno nebezpeci " plíživě se sunout do sféry geopolitického vlivu Ruska? ????

    To ze Emericane jsou taci srandiste a uvazuji o pozvani Rusu na Brdy znamena co? ze si je ty expansivni Rusy Emericane sami ohlidaji, aby nahodou Rusove neuchvatili CR a nezatahli do sfery sveho vlivu?
    ---------------------------
    Takze misto spravnych nespravnych technickych parametru, nebot x % CR obcanu kdyby vedeli a znali PRAVDU o zdravotni NESKODLIVOSTI radaru, rekli by sve ano?, od ted pujde o neco jineho? ted pujde vysvetlit LIDU vo co GO z jineho mnohem zavaznejsiho pohledu nez jsou nejake blbe namitky proti radaru?,rici otevrene kde je jadro problemu?
    Drahy nam Lide Cesky Moravsky Slezky, ano 18 let jsi byl bez cizich vojsk, ale od ted zacina platit zakon, ze tak mala zeme jako CR nemuze byt bez vojsk a vlivu nejake velmoci. Smir se s tim a bud rad, mohlo by byt hure! Drive to byli zli Rusove, dnes to jsou a budou hodni Emericane.
    Proste tak mala zeme jako CR nemuze zustat bez velmocenskeho vlivu a SMYTEC!
    -------------------------------
    A jeste poznamku, Eurooptimiste kteri maji namitku ze jste soucasti Velke Evropy a proto se ubranite sami, nemaji pravdu.
    Kdyby Evropa byla opravdu Velka uz by davne na pr. v Nemecku by armada USA nebyla !
    Takze HO*NO a ne ze je Evropa Velka a Silna!
    Kdybyste byli Velka a Silna Evropa, byli byste schopni poslat Ami zpet domu.
    Nevim ale jak uje to s Vasi samostatnosti v CR. Pokud plati ze si muzete vybrat sami koho si pozvete a komu date ci pronajmete BRDY, totez by mohli udelat treba Vasi sousede. Co kdyby v ramci sve samostatnosti propujcili Rakusane kus Alpskeho pohori treba pratelum z Ciny? V ramci sve suverenity by jiste mohli stejne jako mohou zastupci Lidu v CR Emericanum. Ci ne?
    Jiste by mohla nastat komplikace Strasbourg by mohl ty Emericany pro Brdy posvetit a odhlasovat, ale Rakusanum Cinany zakazat?
    -------------------------------
    Hlavne ze jste "popojeli" a ze se nad BRDY vyjasnuje :-)
    -----------------------

    OdpovědětVymazat
  2. Vůbec nemá pravdu! Proti geopolitickému vlivu Ruska (zatím striktně teeoretickému) nás má chránit EU a NATO; platíme za to účastí našich vojáků už ve třetí (ne-li čtvrté) válce.

    Pokud jste zastáncem té absurdní teorie, že EU i NATO jsou k ničemu bez USA a chcete lézt do americké prdele ještě speciálněji, mimo tyto struktury, pak nádherně demonstrujete, jak se stalo, že specielně český národ lezl za normalisace do sovětské prdele tak specielně přičinlivým způsobem (100%ní účast v SSM, na prvomájových demonstracích, u voleb - nic z toho Sověti nevyžadovali!).

    A nedivte se pak, že ČR nemá v Evropě přátele, že se na vás dívají zvysoka a s nedůvěrou.

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Mongolský xindly, hm - před pár desítkama let se takhle podobně mluvilo o vás...

    Už jsem to napsal na Vrbu: pokud se budeme k Rusům bezdůvodně chovat jako k nepříteli, nezbyde jim, než tu roli přijmout. Je to stejné jako s muslimy zde v západní Evropě. Rusové nikomu nehrozili, není tedy důvod stavět radar proti nim. A už vůbec ne na basi soukromého lízání velkobratrské prdele mimo struktury, do kterých patříme a které nám toto počínání nikyterak neschvalují! Pokud nás o to požáádá NATO, bude to úplně jiný příběh, a o to tady jde!

    OdpovědětVymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. V Bělorusku mají pana presidenta, který - mimo jiné - natahoval svoje špinavé prsty po ruské ropě, která protéká jeho územím do Evropy, nevzpomínáš si? Rusko ovšem mělo patrně povinnost mlčet...

    "Oranžovou revoluci" na Ukrajině financovaly a organisovaly tzv. "demokratické síly na Západě". Opět: Rusko mělo patrně povinnost mlčet i k eventuálnímu vstupu Ukrajiny do NATO.

    Já nechci vynášet současný ruský režim jako vzor a příklad k následování. Jen je mi odporné to chucpe, se kterým kritisují Rusko váleční zločinci a jejich poslušní otroci.

    OdpovědětVymazat
  7. Ukrajina jako není nezávislý stát? Bude navždy jen kolonií Ruska?

    O to přesně jde. Podle mne obnovení SSSR nehrozí. Rusové poznali, že tudy cesta nevede. Klíčové slovo nynější podoby ruských imperiálních ambic zní jinak: blízké pohraničí. Jeho symbolem je socha ruského vojáka – osvoboditele. Protisymbolem je radar. Pokud u nás bude radar stát, už nikdy nebudeme součástí "blízkého pohraničí". Navždy se vymaníme z ruské sféry vlivu.

    OdpovědětVymazat
  8. To Vaše slovo "navždy" mě v souvislosti s radarem vůbec, ale vůbec neuklidňuje!

    Ukrajina samozřejmě je samostatná - a co má být? Když by na Slovensku byl u moci pořád Mečiar a začal jednat s Rusy o umístění ruské základny na Slovensku, jednalo by se o naše blízké pohraničí - a to nemají schweici žádné imperiální ambice.

    Vy prostě s Doležalovou pomocí neustále gumujete ze své paměti, že současné zhoršování napětí začal svými kroky Západ a kroky Ruska jsou pouhou odvetou.

    OdpovědětVymazat
  9. Chápu, že pro rusofila je konec sféry vlivu Ruska tragický, ale pro nás Zápaďany je to naopak velice positivní vývoj. Z Ruska nic dobrého nikdy nepřišlo.

    No sice je samostatná, ale píšete ironicky: "Opět: Rusko mělo patrně povinnost mlčet i k eventuálnímu vstupu Ukrajiny do NATO." Na to odpovídám, ano, samozřejmě, je to svrchovaný stát.

    S napětím začal Putin, za Jelcina byl klid. Proč asi? Protože Jelcin resignoval na imperiální ambice Ruska.

    OdpovědětVymazat
  10. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  11. Rusofóbové všech zemí, spojte se!!

    Ad Peters: nejsem rusofil a Vy to dobře víte! Jsem hellenofil, k Rusům mám řadu výhrad, ale nebudu mlčet, když jim ve své okcidentální imperiální nadutosti spojené s nejprimitivnější xenofobií přisuzujete ty nejhorší úmysly bez jakýchkoli příčin! Soudíte jiné podle sebe a to jako typický odporný imperialista, tudíž Rusové chtějí expandovat na Západ, muslimové chtějí zaplavit svět, Číňani nás sežerou atd. atp., zkrátka všechny zločiny, kterými se v nedávné historii provinil vůči zbytku světa (i samotnému Rusku) postkřesťanský Západ.

    samozřejmě, je to svrchovaný stát.
    To je Slovensko taky, přesto by Česká republika v mnou uvedeném případě učinila opatření, která by slovenský Doležal nazval „provokací“, „nemístnou aggressivitou“ apod.

    Protože Jelcin resignoval na imperiální ambice Ruska.
    Ne. Protože Jelcin resignoval na rozkrádání ruského bohatství cizáckými firmami a mafiosními strukturami. Putin tomu učinil konec, dokonce jednoho oligarchu šoupl do basy. No to je drzost, co?!

    Ad Postava: nejsem Holanďan a neměl jsem na mysli Čechy nýbrž „turkotatarskou chazarskou stepní svoloč“. Ale můj bráchanec má doma nějaký Volkischer beobachter nebo něco podobného a tam nějaký pan profesor porovnává fotografii německé růžolící selky s fotografií českého sedláka a poukazuje na jeho „asiatské rysy“. :-)) Byzantská civilisace je řecko-křesťanská, tudíž je Rusko civilisací řecko-křesťansko-tatarskou. Který z těch prvků je tam zastoupen nejsilněji, to přenechám odborníkům (nepochybuju o tom, co navrhneš Ty nebo Peters).

    Hanba kolaborantům a lízačům velmocenských prdelí bez rozdílu barvy pleti, víry nebo jazyka!! Nechť se Bůh smiluje nad trpícími paranoidní psychopatií a než tak učiní, nechť je zbaví vlivu na chod věcí veřejných!

    OdpovědětVymazat
  12. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  13. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  14. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  15. Na ten článek z Lidovek jsem dával odkaz na Vrbu. On ten pan profesor z těch novin byl ideologickým mluvčím té správné partaje v tom r.1941, asi jako Neff dneska, kdo by se odvážil mu vyčíst jednu fotografii! (Já ale spíš reagoval na Tvůj komentář, že totiž se vyskytli i tací borci, co rozeznávali mongolské rysy u Čechů).

    Pobaltské problematice raději nerozumím, tam onehdá oslavovali esesáky. A s tou poloniovou kremrolí bych byl velice opatrný, kdoví, kdo a proč ji Litviněnkovi (agentovi několika tajných služeb) poslal.

    Abramovič nebo Děripaska jsou pro Putina o.k. pořád. Asi kradou tak, že na tom Rusko neprodělá. Chodurkovskij to asi ulejval do Israele...;-)

    No nevím, kdo je přívžencem spikleneckých teorií.
    Já. Ono věřit třeba vládní versi 9/11 není důkazem duševního zdraví, ale duševní zaostalosti. A nejen to. Nějaké věci prostě nelze nevidět...

    „Byzantská“ v sobě skutečně nese i ten Orient. Jenže ono se zapomíná, že křesťanství je v podstatě východní záležitost a západní křesťanství je zmršeno mimo jiné tím, že zcela ztratilo ten orientální rozměr. Proto okcidentální civilisace vyžaduje k tomu epitetu „křesťansko-“ doplňkové charakteristiky víc než Východ. IMHO.

    Na prvomájovém průvodu jsem byl naposled ve čtrnácti, kdy jsme tam s kámošem zbalili o rok starší holky z devítky. K těm výkřikům mě inspirují bolševické tanečky našich vládních kollaborantů, kterým vy tu aplaudujete, chásko zaprodaná! :-(((

    OdpovědětVymazat
  16. Vodniku , ta Tvoje vymena s Postavou to je chutovka :-)

    a ten zaver :
    ... tanečky našich vládních kollaborantů, kterým vy tu aplaudujete, chásko zaprodaná! :-(((


    je zajimave cist Vase tanecky kolem neceho na cem jste se od pocatku vlastne shodli, ze komousi byli vladni kollaboranti proMoskevsti, Topolankovci dnes jsou kollaboranti proWashington,
    a na to jsem reagoval jiz minule otazkou:
    je mozne aby malinky stat uprostred Evropy byl samostatny ve smyslu bez ciziho vojaka a zakladen? Navic kdyz je dnes soucasti Velke Evropy?
    Ekonomicke vlivy, regulace, brzdy, ci jak to nazvat, ktere si zaclenili CR do svych struktur a ktere nejakou extra samostatnost z principu nedovoli,to vse neni dosti silne a proto nutno jeste pribalit dalsi bezpecnosti pojistku ?

    A vubec, zakladna byla ze strany Washingtonu vysvetlovana jako preventivni ochrana proti nebezpeci ..ale NENI NAMIRENA PROTI RUSKU
    cha cha cha
    az to nemohl vydrzet ani pan Topolanek a uvedl to na pravou miru svym patrne pravdivym vyrokem.

    Proc se to nereklo hned na startu LIDU CR ?
    Ze CR je HOVNO a ne samostatny stat. Stejne HOVNO jako byl za vlady komunistu, jen s tim rozdilem, ze si o tom lide mohou posametove povidat nejen v hospodach 4 cenove kategorie, ale i na Internetu:-)
    Tim jsem jenom chtel rici, ze po otevrenem vyroku pana Topolanka neni dal o cem se dohadovat :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Astře, jestliže se NATO, velmoci, Rusko s USA dohodnou, že u nás bude radar, tak tam bude i kdybychom se na hlavu postavili. Máš pravdu, že ČR je HOVNO. Ale to není důvodem k souhlasným výkřikům, jak se zvýšila naše bezpečnost nebo jak splácíme Americe trojí dluh. Jediná slušná odpověď by byla: jste silnější, tak si to tu holt postavíte, milovat vás proto nebudeme. Ale schweici neumí žít jinak než s hlavou v něčí prdeli, jak korrektně poznamenal vážený pan Jaromír.

    OdpovědětVymazat
  18. Vodniku to ses celej TY :-(

    ...neumí žít jinak než s hlavou v něčí prdeli, jak korrektně poznamenal vážený pan Jaromír.
    ------------------------------
    porad jen a furt jak ten starej Hurt, jen prehanis :-(

    Proc hned:
    s hlavou v něčí prdeli,
    Proc nezacnes opatrne?
    Treba tam zatim maji jen nos?...
    a cichaji a moc jim to voni :-)

    Predevsim jsou tam penizky a
    penize preci nesmrdi to potvrdi jiste i pan Kreuzfeld.

    S hlavou vopatrne, ne ji hned celou nekam strkat a pokud na te zastrcene hlave trvas, tak to by znamenalo ze FSECHNO je na dobre ceste, ze si to soudruzi politici dnesnich dnu dobre ocichali, kdyz nasledne nevahali strcit celou hlavu:-)

    Ty opravdu nekdy perlis:-)
    Doufam to neni prave Vasim sychravym podzimem,
    mej se :-)

    OdpovědětVymazat
  19. Problém je, Vodníku, že podle průzkumů veřejného mínění je většina Čechů proti radaru. A schweici jsou přece ti lidoví Češi, ne Topolánek, ne?

    Dál, poloniová kremrole - no, on Litviněnko není první záhadné úmrtí za Putina, že?

    Ale jinak musím uznat, že je rozdíl mezi germánským ubermensch:
    http://www.youtube.com/watch?v=3jwXQFFLSHo

    a slovanským stepním xindlem:
    http://www.youtube.com/watch?v=aR9scg8YeKQ

    OdpovědětVymazat
  20. "Schweici" je především termín váženého pana Jaromíra z Vrby. Já jím označuju ty Čechy, ke kterým se sám nerad hlásím. Což je, pravda, silně arbitrážní, v tomto případě se to týká právě Topolánka, Vondry a těch 40% národa, co je v jejich linii následuje. Nenapadlo by mě, že to tu někdo začne vědecky analysovat...

    Litviněnko - není první, ale dodal námět k nejaktivnějšímu protiputinství; určitě vzbudil víc ohlasu než ta novinářka. Já, opakuji, netvrdím, že Putin má štít bez poskvrny, jen nevidím zas tak zásadní rozdíl mezi ním a tím, co provádí Američané v USA i mimo USA (únosem cizích občanů a střílením svědků v zahraničí se Putin chlubit zatím nemůže, pokud mu neprokážou toho Litviněnka).

    Ani to, že mám Ramstein celkem v oblibě, nezmění můj podiv nad primitivností Vaší manipulace a nepokrytým rasismem, vloženým do oněch odkazů na Youtube. Kdybych takhle presentoval Židy, mám okamžitě na krku Ligu proti antisemitismu. :-((((

    OdpovědětVymazat
  21. "Ani to, že mám Ramstein celkem v oblibě, nezmění můj podiv nad primitivností Vaší manipulace a nepokrytým rasismem, vloženým do oněch odkazů na Youtube. Kdybych takhle presentoval Židy, mám okamžitě na krku Ligu proti antisemitismu. :-(((("

    Tak tomuhle už vůbec nerozumím. Kde je jaký rasismus a manipulace? V tom, že jsem použil Tvé termíny "stepní xindl" a "ubermensch"?
    Jestli Ti vážně připadá, že jsem sem ty dva odkazy dal kvůli něčemu jinému, než že se mi ty klipy líbí, tak opravdu ale opravdu nejsi paranoidní. O tom konečně svědčí i ten Tvůj věčný strach z toho, že po Tobě jde Liga proti antisemitismu.

    OdpovědětVymazat
  22. "Mongolský xindl" je termín Postavy, já jsem jen připomněl, že podobně se vyjadřovali nacisté o Židech (a někteří částečně i o Češích). "Übermensch" jsem snad ani nepoužil...

    Jestli Ti vážně připadá, že jsem sem ty dva odkazy dal kvůli něčemu jinému, než že se mi ty klipy líbí, tak opravdu ale opravdu nejsi paranoidní.
    Měl jsem pocit, že chcete naznačit vyšší kvalitu na západní straně a zahrnout pod "stepní xindl" i Slováky, aby jim to nebylo líto(?) Pokud jste chtěl uvedením obou clipů poukázat na to, že jsou oba stejně dobré, tak jsem to nepochopil (v neposlední řadě proto, že si to nemyslím, ač tahle hudba není můj obor).

    Já někde píšu, že po mně jde LPA?? Nevymyšlíte si náhodou? Přečtěte si tu mou větu znova! Z antisemitismu mne zatím obvinili pouze internetoví trollové ze Sprchy a primitivové ze Psa z nedostatku argumentů. Ani správce eretzu.cz se k tomu nesnížil, ač uznal, že se "věcně neshodneme". Ovšem kdybych psal o Židech jako Vy o Slovácích (nebo Postava o Rusech), už bych měl na krku nějakého toho Šimona Kleina či jiného soudobého inkvisitora.

    (Apropós, my se známe, že si tykáme?? Pište tedy pod svým jménem/nickem, nebo dál dělejte, že se neznáme...)

    OdpovědětVymazat
  23. Ano Vodníku, známe se, jen se mi nelíbilo mít tu vystavené vlastní jméno, tak jsem si změnil nick (doufal jsem, že se to změní i u předchozích komentářů, což se ale nestalo - asi si to pan Urban vždycky zpětně měmí manuálně). Ale jestli chceš, budu Ti vykat.

    Ty dva klipy jsem tam dal proto, že jsem teď ten druhý objevil. Jestli je stejně kvalitní jako ten první podle mě nejde posoudit, protože je to parodie na Rammstein. Můžeme se bavit o tom, jestli je to parodie dobrá, ale těžko můžeme srovnávat kvalitu parodie a parodovaného. Pokud Tě to urazilo, tak sorry.

    A ty klipy jsem uvedl jak jsem je uvedl, aby to nebylo úplně mimo téma komentářů, protože jsem na to nechtěl zakládat nový článek.

    A jen mimochodem - vsadím se, že termín "ubermensch" jsi za ta léta určitě použil. A navíc, já použil termín "mongolský xindl", ne "stepní xindl", ten je Tvůj.

    A už vůbec nevím, vůči kterému klipu by měl být ten můj rasismus zaměřený - proti německému, nebo proti slovenskému? Napadají mě totiž dva výklady.

    OdpovědětVymazat
  24. No, koukám, že jsi opravdu nepoužil termín "stepní xindl", ale "stepní svoloč".
    Tak sorry

    A ještě ten podpis, na který jsem předtím zapomněl


    Postava

    OdpovědětVymazat
  25. Podpis se nezmění: Můžete se podívat na loňské kommentáře, tam je stále Guy Peters. Jediná změna nastala, když se přešlo na nový engine, tak se to u všech podpisů přepsalo automaticky.

    OdpovědětVymazat
  26. Přišlo mi, že chceš poukazovat na "vícecennost" západní kultury - v tom smyslu jako Peters - na příkladu těch clipů. V těch "petersovských" souvislostech (=okcidentální imperiální supremacie) jsem potom extra háklivý na nějaké poznámky o stepním xindlu, navrch když nevím, kdo je píše. Chápu, že tu nechceš mít svoje jméno, ale stačilo podepsat "Postava". O.k., astrovské nedorozumění.

    LPA není žádná paranoia. Po mně sice (zatím! ;-)) nejdou, ale podívej se na eretz.cz. Jak jsem už napsal - kdybych se vyjadřoval o nich jako Ty o Slovanech, zaujmu čestné místo vedle Stwory v pořadí jejich zájmů.

    Pod článkem o Maulem: nikdy mě nezajímala jeho potence ani velikost jeho pindíka (čímž se nemůže pochlubit on), ale moje rodinná situace nebyla s tou jeho srovnatelná ani na vteřinu. A pokud nemá snoubenku, liší se zcela dramaticky...

    OdpovědětVymazat
  27. "Přišlo mi, že chceš poukazovat na "vícecennost" západní kultury - v tom smyslu jako Peters - na příkladu těch clipů."

    No, to Tě snad nemohlo napadnout. jestli znáš text Benzinu od Rammsteinu, tak Ti přece nemohla třeba sloka: "Ventilátor multikábel Freddy Krueger imbecil" připadat méněcenná :o)

    Postava

    OdpovědětVymazat
  28. Vyser se na Rammstein a běž pomoct Petersovi na Vrbu, tam je nás na něj přesila antiradaristů a dáváme mu co proto!...
    http://vrbanet.blogharbor.com/blog/_archives/2007/11/27/3378224.html

    OdpovědětVymazat
  29. Nějak se ten odkaz kurví:
    http://vrbanet.blogharbor.com/blog/
    _archives/2007/11/27/3378224.html

    OdpovědětVymazat
  30. Sorry,
    ale Rammstein je námrdovější než radar...

    OdpovědětVymazat
  31. To je složitý. A je to jedno.

    Heleďte, nechtěl byste někdo, nejspíš Peters, napsat něco faktografického o Texaském masakru motorovu pilou? Já jsem to teď neúplně zhlédl, protože se mi líbil ten začátek - kamera, exteriéry, ten americký balíkov. Pak tam začal běhat ten debil s pilou a začalo to stát za houby, ale přesto by mě zajímalo, co se tehdy skutečně stalo, tedy co to bylo za člověka, jestli to byla jeho rodina, jestli v tom městečku byli všichni jedna rodina (skutečně tak abnormální) a podobně. Na netu jsem totiž při svém povrchním hledání našel jen odkazy na ten film a blbé diskuse na téma, jestli odříznutí nohy bylo dost drsné nebo ne, eventuelně některé komentáře, které by mohly patřit tomu slavnému německému kanibalovi. Ale fakta nikde.

    OdpovědětVymazat
  32. Těžko psát o nečem, o čem nic nevím. Nicméně wiki to jistí.

    OdpovědětVymazat
  33. Tak už vím, proč mi to tenhle odkaz na googlu nevyjelo. Věřil jsem totiž, že je to skutečně aspoň volně podle skutečné události, tak jsem se ani nenamáhal s anglickou podobou titulu. No a teď vidím, že houby. Předloha inspirovaná sice sériovým vrahem, ale úplně jiným, bez té velké úchylné rodiny, tak jiným, že inspiroval i Hitchcockovo Psycho... To je ale pičovina.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>