22. dubna 2008

Jana Machalická také právu nerozumí

V Lidových novinách, zdá se, nepracuje vůbec nikdo, kdo by měl elementární ponětí o právu. Například Jana Machalická tvrdí: "Kateřina Jacques byla navíc zmlácena na povolené demonstraci." Demonstrace se nepovolují, protože svoboda shromažďovací je lidské právo. Ale Janě Machalické by měl někdo nepovolit psát do novin.

Jednalo o reakci na text vyžadující řád a pořádek za každou cenu.

Updated.

5 komentářů:

  1. Nechtěl jste napsat "ponětí"?

    OdpovědětVymazat
  2. Jinak byste si mohl všimnout, že Machalická je redaktorka kulturní rubriky Lidových novin. Že nerozumí do detailů právu, je pro mne celkem pochopitelné. Že se přesto plete do práva a politiky, už méně. Ale pořád víc, než že byste ji vy za neznalost právní terminologie cenzuroval "nepovolením psaní do novin". :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Pokud lidským právům nerozumí, což je tristní, nemá o nich psát. Tečka.

    Ale pořád víc, než že byste ji vy za neznalost právní terminologie cenzuroval "nepovolením psaní do novin". :-)
    To byl vtip; snad vtipný. Ale Vám nepomůže ani smajlík.

    OdpovědětVymazat
  4. "Rozumět" a "rozumět do detailů" je podstatný rozdíl, který vám stále nějak uniká. Když někdo řekne, že demonstrace byla povolená, právníkovi z toho sice vstávají vlasy hrůzou na hlavě, ale v běžném životě se s tím dá normálně žít asi stejně, jako když člověk mluví běžně o fyzikálních a jevech způsobem, ze kterého vstávají vlasy hrůzou na hlavě přírodovědcům.

    Machalická právu nerozumí, není to překvapení, není právnička. Je to asi podobné, jako kdybyste napsal, že právu nerozumí váš zubař, váš instalatér a váš výčepní. Kdyby rozuměli právu tak jako vy, nebyli by nejspíš zubařem, instalatérem a výčepním, ale právníky. Přesto se samozřejmě mohou všichni vyjádřit k tomu, co si myslí o případu Jacques a Čermáka. Vy byste ale Machalickou za to, že se v okrajové věci vyjádří právnicky nepřesně, zakázal psát komentáře vůbec. Už dlouho poukazuju na to, jak pokřivená měřítka na tomto webu používáte, a jaké dalekosáhlé závěry z nich vyvozujete.

    A to si jinak myslím, že ten komentář nestál za moc...

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>