11. dubna 2008

Vzpomínky na konservativce

via Malý čtenář (který všude vidí fašistu, nebo aspoň rasistu): "Ptal jsem se ho [nynějšího vůdce konservativců], jestli souhlasí s kriketovým testem (to vymyslel arcikonzervativec Norman Tebbit, dnes lord Tebbit, jinak člověk s názory mírně napravo od Attily; návrh je jednoduchý: občanství v Británii by měl dostat jen ten, kdo fandí v kriketovém utkání Anglie s původní vlastí Anglii). Ale kdepak, kriketový test je hloupost, povídá pěkně po korektnu Cameron. A co váš návrh o loajalitě jako podmínce získání občanství, jaký je v tom rozdíl? "Kykyryký," řekl Cameron. Ne doslova, ale ta fráze byla tak absurdní, že si její přesné znění ani nešlo zapamatovat. A pročpak že nechal vyhodit poslaneckého kandidáta, který si dovolil říci, že leccos z toho, co říkal Enoch Powell (v šedesátých letech odpůrce nekontrolované imigrace), má realistický základ? "On ví, že udělal chybu," řekl Cameron a rozhovor ukončil."

4 komentáře:

  1. Když oni opravdu jsou všude, na DT obzvlášť :-)

    Byl bych vděčný, kdybyste si nastudoval linkovací logiku a nepoužíval mé (potažmo jiných bloggerů) jméno, ve spojení s "via", pro odkazy na cizí články.

    OdpovědětVymazat
  2. Co je DT?

    OK, máte nějaký návod? Chtěl jsem jen zdůraznit, že jsem ten text neobjevil sám, ale že jej mám od Vás.

    OdpovědětVymazat
  3. "Deylí Telegraf".

    Já vím, ale to pak mícháte dvě různé věci. Problém je, že shrnutí obsahu odkazované stránky dáváte přímo do titulku svého postu, a tam se už odkaz jen tak vložit nedá (pokud by to vůbec šlo, rozhodně ne v současné šabloně). Takže buď se opakovat, nebo nějak změnit formát (můžete kupříkladu uvádět "píše Daniel Deyl" atp.); rozhodně u jména zdroje "via" (jež uvádět je chvályhodné) by neměl být jiný odkaz (pokud vůbec - pro sebe na nich netrvám), než jeho hlavní stránka nebo konkrétní post.

    OdpovědětVymazat
  4. Díky. Budu se to snažit respektovat.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>