6. března 2010

Soft trolling na Eretz.cz

Vodník přinesl odkaz na symptomatickou hádku na serveru Eretz.cz aneb David Pavlíček II. Předně, aby debata byla debatou, musí její aktéři k ní přistupovat v dobré víře. To "Jarda" nesplnil. Jal se dokazovat, že Západní břeh je okupován (to nikdo vyjma fanatiků nepopírá a ani ti si netroufli Západní břeh annektovat) a že tedy palestinská samospráva je jen na papíře. Přitom se to nevylučuje. V rámci "diskusse" přistihl své opponenty u základních neznalostí státovědy, ústavního a správního práva. A co má být? Vyplývá něco z toho, že si na Eretz.cz s právem netykají? A co vlastně čekal? To, že po jeho vstupu na scénu si všichni kleknou na kolena a vyhlásí zřízení Státu Israel za naprostý omyl?

Ač si Vodník myslí opak, podobné debaty mají cenu asi jako footballový zápas. Můžeme fandit těm našim, radovat se, jak to těm druhým nandali, ale to je tak všechno. Obecné poznání veškeré žádné. A je nesmyslem se rozčilovat, že se s trollem nezachází v rukavičkách, byť praktická applikace křesťanské morálky by byla působivější.

A protože přes sliby Tomáše Peciny se jeho diskusse k LW rovněž stala platformou pro podobný trolling, nebudu na ně až na další odkazovat.

13 komentářů:

  1. Smutným faktem je, že diskuse na DLW až na výjimky nečtu, ale o trolling se snad přece jen nejedná. Vaše definice trolla je v mém vidění příliš extensivní.

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, pane Petersi, s vaším hodnocením smysluplnosti diskusí na podobných serverech jako je Eretz souhlasím, proto také dávám přednost pouhému plkání. Kurva jsme Češi, ne Israelci!

    OdpovědětVymazat
  3. No, zveřejňování mého pravého jména, přes mé výslovné přání, je trolling definiční.

    OdpovědětVymazat
  4. To jsou ovšem ty nepředvídané důsledky zrušení diskusí na LW: zatímco na svém blogu můžete takový požadavek legitimně vznést a vynucovat, těžko chtít po jiných, aby ho respektovali mimo tento prostor. Uvedení vašeho pravého jména za trolling nepokládám, nic agresivního nebo urážlivého v tom není, takže chcete-li příspěvek odstranit, požádejte autora, ať ho smaže sám.

    OdpovědětVymazat
  5. Předně, aby debata byla debatou, musí její aktéři k ní přistupovat v dobré víře. To "Jarda" nesplnil.
    S tím nemohu souhlasit. Jak to víte? Já jsem tam přistupoval k debatám rovněž v dobré víře (nedebatoval jsem ovšem nikdy o Israeli!) a s takovým behandelungem jako Jarda jsem se setkal jen naprosto výjimečně, přičemž na mé straně stáli často i ti, kteří teď Jardovi dávají kapky.

    OdpovědětVymazat
  6. ad T. P. Nikde se doprošovat nebudu. Pouze Diskuse LW jako trollistický blog na úrovni ZMP free mají od nynějška na LW utrum.

    OdpovědětVymazat
  7. Zbytečně emotujete. Osobní útoky na DLW netrpím, ale použití pravého jména jím v mém chápání prostě není, byť je to do určité míry netaktní a sám vaše přání respektuji.

    Navíc si myslím, že pan Juchelka je slušný člověk a zdvořilé žádosti by jistě vyhověl.

    OdpovědětVymazat
  8. Ta celá hysterická reakce je o mně???

    Samozřejmě, že to vymažu, když vám to tak vadí pane Petersi. Udělal jsem to zcela bezděky a budu ten komentář muset na DLW hledat.

    Pane Pecino děkuji, že jste mě na to jmenovitě upozornil.
    Já jsem si myslel, že jste to byl Vy! : )

    OdpovědětVymazat
  9. zveřejňování mého pravého jména

    Hmm, zdá se, že máte dvojí standard. Jeden pro sebe, jiný pro druhé.

    Vaši definici trolla též považuji za příliš extensivní. Koneckonců, podle ní jste troll i vy - váš blog je na "trollování" (v souladu s tou vaší definicí) ve značné míře založen - viz. např. z poslední doby článek "Cynické lži" (a kdyby jednomu stálo za to se tomu věnovat, našly by se i další).

    OdpovědětVymazat
  10. Nemá. Fascinují mne lidé, kteří chtějí mistrovat i Jungmanna.

    OdpovědětVymazat
  11. Á JK, Vy jste zde chyběl. Protože nehodlám zase ztrácet čas vyvracením Vašich nesmyslů, diskussi k tomuto článku zrušuji. Žádný dvojí standard nemám, lžete. Trollem nejsem, protože nechodím psát na jejich blogy.

    OdpovědětVymazat