14. února 2009

Pavel Šafr Reflex pohřbí

Poté, co Pavel Šafr úspěšně zbulvarisoval Mladou frontu, se po jistém mezidobí tento symbol úpadku české novinařiny stal šéfredaktorem Reflexu. Do funkce se uvedl karikaturou Davida Ratha a lhaním. Kromě toho se vyznačuje kádrováním: "Poslanec Marek Benda, jenž stojí u zrodu útoku na svobodu slova, rozhodně nepatří k těm politikům, kteří by se měli stydět za svoji minulost. Jeho otec Václav Benda přispěl jako významný disident nemalou měrou k návratu svobodných poměrů do naší země, a navíc na něm bylo velmi sympatické, že se lišil od mnoha chartistů tím, že nebyl reformní komunista." Nikdo neodpovídá za své rodiče, ať již v kladném (Benda) nebo záporném smyslu (Grebeníček). Individuální odpovědnost je znakem západní civilisace. Šafr nás vede do Ruska.

Jako levicový liberál říkám Pavlu Šafrovi ne.

18 komentářů:

  1. Na Bílkovi bylo sympathické, že dokázal Reflex udržet relativně apolitický, což byl vzhledem k jeho thematickému zaměření malý zázrak. Číst ho nicméně stejně nešlo: kupř. já jsem s Reflexem skončil v r. 2005.

    OdpovědětVymazat
  2. To máte pravdu. Reflex byl časopis první poloviny 90. let; dnes jsme jinde.

    OdpovědětVymazat
  3. Já ho četl ještě kolem r.2000. To Respekt jsem přestal číst definitivně v době jugoslávské války.

    OdpovědětVymazat
  4. Měl byste si zvyknout, že v kapitalismu se rozhoduje podle peněženky, takže je zcela irelevantní jestli té postavičce říkáte ano nebo ne. Nevíte náhodou někdo komu ten plátek patří?

    OdpovědětVymazat
  5. "Relativně"? No dobrá, Pečinka měl svou stránku a mimo ni vylézal jen výjimečně; ale politikou se tam zabývali i jiní.

    OdpovědětVymazat
  6. Reflex byl vždy silně pravicový, ale nikdy nebyl stranický. To měl zřejmě Tomáš Pecina na mysli.

    OdpovědětVymazat
  7. Stranický v jakém smyslu? Právě že Pečinka je otevřený ódéesák...

    OdpovědětVymazat
  8. Měl jsem na mysli, že se tam nikdy nehrály politické hry typu "všichni proti Zemanovi" nebo "milujeme svého Pana Presidenta"; opakuji, relativně.

    Soudě podle aféry s Rathovou podobiznou, tento stav patří minulosti.

    OdpovědětVymazat
  9. Nic ve zlém, pane Petersi, ale dovolte, abych se pousmál, když o sobě tvrdíte, že jste liberál :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Ačkoli to o sobě rád prohlašujete, myslím, že nejste liberálem o nic víc než Václav Klaus. Spíše bych řekl, že si přejete být liberálem.

    Mimochodem, už jste si doplnil své znalosti o počtech Židů žijících v Itálii a ve Francii před druhou světovou válkou?

    OdpovědětVymazat
  11. Ačkoli to o sobě rád prohlašujete, myslím, že nejste liberálem o nic víc než Václav Klaus. Spíše bych řekl, že si přejete být liberálem.
    Decebale, Vaše dojmologie prostá argumentů nemá žádnou cenu. Vážně.

    Mimochodem, už jste si doplnil své znalosti o počtech Židů žijících v Itálii a ve Francii před druhou světovou válkou?
    Proč?

    OdpovědětVymazat
  12. Neberte si to nějak špatně, já mám jen dojem (snad Vás to slovo neurazí), že není dobře, pokud si někdo něco nalhává. Na wikipedii je spousta dokladů Vašeho "liberálního" založení a ostatně Vaše už poněkud nezáživná obsese týkající se Cinika také o čemsi vypovídá.

    Nedávno jste se tu podivoval nad tím, že Izrael dosud neměl žádného ministra zahraničí pocházejícího mimo jiné z Itálie a Francie. Zjištění patřičné statistiky by Vám poskytlo vysvětlení.

    OdpovědětVymazat
  13. A já Vám znovu opakuji, Decebale, že Vaše dojmologie, nepodložená jakýmkoliv argumentem, nemá žádné ceny.

    Na wikipedii je spousta dokladů Vašeho "liberálního" založení
    Tak že byste uvedl aspoň jeden?

    ostatně Vaše už poněkud nezáživná obsese týkající se Cinika také o čemsi vypovídá.
    Spíš je smutné, že nikdo nedokáže Cynikovi při jeho řádění zatnout tipec. Je více než směšné, jak se mohou všichni přetrhnout, aby respektovali jeho pubertální vrtoch a píšou jotu tam, kde každý normální Čech píše ypsilon.

    Nedávno jste se tu podivoval nad tím, že Izrael dosud neměl žádného ministra zahraničí pocházejícího mimo jiné z Itálie a Francie.
    Nepodivoval, nýbrž to konstatoval. Bez trollingu by to nešlo?

    Zjištění patřičné statistiky by Vám poskytlo vysvětlení.
    Ano, u Itálie. Ale u Francie (350 000), Německa (566 000), Rumunska (609 000) či Maďarska (852 000)?

    OdpovědětVymazat
  14. Ještě štěstí, že jste nepůsobil v 60. letech v Anglii, to byste přinutil Beatles psát se jako Beetles.

    OdpovědětVymazat
  15. Ad TP: za to jsem se Petersovi už kdysi smál...:-)

    OdpovědětVymazat
  16. Když nic jiného stačilo mi přečíst si diskusi u článku Michael Kerularios, abych si učinil představu o Vašem liberalismu. Liberální člověk je zároveň i tolerantní a to Vy prostě nejste. Můžete klidně tvrdit, že to jsou jen mé dojmy, ačkoli je to realita. Vaše postoje tady dávají spíše tušit, že politicky tak nějak tápete. Jednou zaujímáte názor jako odeesák, podruhé jako socan a občas malinko hnědnete. Opravdu by mě zajímalo, komu Vy můžete dávat svůj hlas. Typoval bych, že s velkým sebezapřením hlasujete pro Paroubka.

    Trolling? Pro Vás může být jen prospěšné, pokud Vám jednou za čas někdo trochu srazí hřebínek. Nyní k věci. Zmiňoval jste se o Francii (250 000), Itálii (48 000), Německu (500 000) a Rakousku (191 000). Maďarsko nebo Rumunsko, pokud se dobře pamatuju, jste neuváděl. Jestliže věnujete svůj čas zjišťování, kolik příslušníků židovských populací v uvedených státech padlo za oběť holocaustu, odešlo do Británie, USA nebo jinam, resp. odešlo do Palestiny, snadno zjistíte, proč, jak tvrdíte, neměl Izrael žádného ministra zahraničí pocházejícího z těchto čtyř zemí.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>