29. března 2009

BBC a arabsko-židovský konflikt

Antonín Kostlán: "Opusťme však Vatikán, a věnujme ještě chvilku pozornost vlasti biskupa Williamsona, kterou je Velká Británie. V této krásné a svobodymyslné zemi se slina antisemitské nenávisti obrací v těchto dnech především proti zdejší státní televizi BBC, což je přinejmenším paradoxní, protože tato televizní stanice neproslula nikdy přílišnou objektivitou při referování o arabsko-židovských konfliktech, takže musela mnohdy čelit oficiálním izraelským protestům." Čti: "Nebyla hlásnou troubou israelské propagandy, což se vedení tohoto militaristického státu s atomovou bombou nelíbilo."

18 komentářů:

  1. Benedikt XVI. se touto aférou demaskoval jako potměšilý chrámový intrikán, a navíc podrazil všechny ty své příznivce, kteří při jeho inauguraci na papežský stolec vysvětlovali, že tento odchovanec zločinecké organizace Hitler - Jugend nebude při výkonu své funkce nijak poznamenán světonázorem, k němuž byl v jejím rámci vychováván.

    Tonda Kostlán by si měl dát pozor, abych ho nezažaloval za antisemitismus!! Viděl jsem totiž fotku, jak si vrchní rabíni potřásají s Benediktem XIV. rukama, jako že je všechno v pořádku. Jestliže tedy rabíni papeže shledali natolik o.k., že si s ním potřásají rukama, tak je Tonda Kostlán vlastně obviňuje s přítelíčkování s doživotní obětí ideologie hitlerjugend, tj. doživotním nacistou - nu a obvinit Ž/židy z nacismu znamená spáchat zločin antisemitismu.

    OdpovědětVymazat
  2. Vodníku, za antisemitism se nedá žalovat; antisemitism se dá jen udat.

    OdpovědětVymazat
  3. Vodníku, jestli chcete říci něco opravdu nekorektního na podobná témata, zajeďte si na dovolenou do Řecka.

    Mimochodem Petersi, vy to určitě bude vědět, když třeba český občan něco takto nevhodného plácne na internetu a v danném okamžiku sedí na Řeckém území (nebo zde třeba vydá revizionistickou knihu v českém jazyce), je to trestný čin nebo ne? Bylo by třeba možné takovou knihu legálně prodávat v ČR nebo Německu? V EU je přece volný pohyb zboží a to jde do rozporu s kriminalizací některých myšlenek.

    OdpovědětVymazat
  4. Je to trestný čin: "Podle zákona České republiky se posuzuje i trestnost činu, který v cizině spáchal občan České republiky nebo osoba bez státní příslušnosti, která má na jejím území povolen trvalý pobyt."

    Volný pohyb zboží se nevztahuje na předměty, které jsou mimo obchod pro rozpor s veřejným pořádkem, např. dětská pornografie, která je v některé zemi legální. V ČR legální není.

    OdpovědětVymazat
  5. Ad Peters: děkuji, ale máte co do činění s právním ignorantem a nejsem si jist, zda mi Vaše oprava utkví v hlavě. Apropos, za co tedy Tondu lze zažalovat? A je to totéž jako podat trestní oznámení? Nebo je podání trestního oznámení totéž co udání?

    Ad cnemo: holokaust nepopírám, ale už mám zjištěno, co Vám psal Peters. Pokud bych se ho rozhodl popírat, musel bych si zrušit české občanství a ponechat jen holandské. Je ovšem otázka, zda bych mohl být jako nizozemský státní příslušník trestán za to, když popírám mimo území ČR.

    A jak by to bylo, kdybych se přestěhoval jako nizozemský občan do ČR? Mohl bych vyjet do Holandska nebo do Řecka, zapopírat, a pak se zas vrátit?

    OdpovědětVymazat
  6. P. Kostlána byste mohl žalovat za urážku na cti. Protože nemám pocit, že by se nějaké dopustil, domnívám se, že byste nebyl úspěšný.

    Žaloba se od udání zásadně liší. Zatímco žalobou žádáte satisfakci, udáním žádáte repressi. Trestní oznámení je totéž co udání a ten, kdo podá trestní oznámení, je udavač. Ten, kdo podá žalobu, je žalobce.

    Vaše další občanství nás nezajímá. Pro princip personality je rozhodující toliko, zda jste občan ČR čili nic.

    Nizozemec s trvalým pobytem v ČR je obyvatel ČR, tedy zhruba to samé, co občan ČR. Stíhali bychom ho stejně.

    OdpovědětVymazat
  7. Nizozemec s trvalým pobytem v ČR je obyvatel ČR, tedy zhruba to samé, co občan ČR.
    Tak to se muselo něco změnit, možná v souvislosti s EU nebo Schengenem. Ale Nizozemec s trvalým pobytem v ČR rozhodně není (resp. donedávna nebyl) občan ČR a vice versa (např. může volit jen vládu té země, jejíž je občanem). Tzn. že jako nizozemský a ne český občan mohu např. v Nizozemsku hulit mařenu, ale nemohu za to být v ČR trestán, místo trvalého pobytu s tím nesouvisí.

    OdpovědětVymazat
  8. Důraz je na tom zhruba. Vzhledem k tomu, že nedokážete rozlišit mezi žalobou a udáním, nechtěl jsem Vás zatěžovat rozdíly mezi občanem a cizincem s trvalým pobytem, které jsou mnohem subtilnější.

    Nic se nezměnilo, tak to bylo vždycky.

    Tzn. že jako nizozemský a ne český občan mohu např. v Nizozemsku hulit mařenu, ale nemohu za to být v ČR trestán, místo trvalého pobytu s tím nesouvisí.
    To není trestné ani pro mne. Nicméně, kdybyste v Nizozemí sváděl jiného ke zneužívání jiné návykové látky než alkoholu a pro Nizozemce by to nebyl trestný čin, tak byste jako občan ČR byl trestně odpovědný. Holt být občanem ČR nemá jen výhody, ale též nevýhody.

    OdpovědětVymazat
  9. kdybyste v Nizozemí sváděl jiného ke zneužívání jiné návykové látky než alkoholu a pro Nizozemce by to nebyl trestný čin, tak byste jako občan ČR byl trestně odpovědný.
    Ano. Jako český občan. Ale pokud bych měl JEN nizozemské občanství a v ČR pouze trvalý pobyt? (málem jsem napsal "trvalé bydliště"...)

    OdpovědětVymazat
  10. Pak stejně. Měl-li byste v ČR trvalý pobyt, tak byste odpovídal stejně jako občan ČR.

    OdpovědětVymazat
  11. Nějak se tam ti Benedikti popletli. Takhle by Kostlána si nikdo udat nemohl, když je nadáváno na jinátého než kterému bylo podáváno.

    OdpovědětVymazat
  12. Měl byste povolit komentáře, protože jinak se vás budu muset zeptat, co jsou to ty Legal Sea Foods, na zcela nevhodném místě, tj. tady.

    OdpovědětVymazat
  13. Měl-li byste v ČR trvalý pobyt, tak byste odpovídal stejně jako občan ČR.

    A to by měl ještě štěstí, že by na něj nevytáhli § 20a TrZ, pak by byl odpovědný bez ohledu na občanství, místo pobytu, místo, kde si zapopíral a jakékoli další okolnosti.

    OdpovědětVymazat
  14. Myslím, že popírat holocaust žádná mezinárodní smlouva nezakazuje.

    OdpovědětVymazat
  15. Myslím, že popírat holocaust žádná mezinárodní smlouva nezakazuje.
    Nejvyšší čas to napravit! Jak vidno, antisemitská hydra zas vystrkuje hlavu, musíme ji srazit než bude pozdě!

    OdpovědětVymazat
  16. Pane Pecino, vyřešíme to takto:
    Na LSF Vám odpovím tady:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Legal_Sea_Foods

    no a následně Vám napíšu na Vaši e-mailovou adresu svou e-mailovou adresu a budete se mě moci kdykoli na cokoli zeptat.

    Já ty komentáře nechci povolit ze dvou důvodů:
    1. nechci se obtěžovat mazáním trollů jako je Postava do jazzu ze Sprchy nebo Leon Kreutzfeld z Vrby
    2. se mi to bez nich líbí

    A vlastně ještě ze dvou:
    1. Na chválu kašlu (stejně vím, že jsem nejlepší)
    2. Kritika mě nezajímá, protože stejně je nepravdivá (viz bod 1.)

    OdpovědětVymazat
  17. Děkuji, zřejmě na en.wiki nejsou takoví delecionisté jako Cinikové na cs.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>