23. března 2009

Nefunkčnost Google

Rok 2009 bude zřejmě pro Google kritický. Postihlo ho několik velkých výpadků, kterými byla dříve pověstná jen Wikipedie. Právě nyní nefunguje Google Calendar. Zatímco heslem Web 2.0 byl přechod applikací na web, zdá se, že nastala doba právě opačná: Vrátit se k stand-alone applikacím.

2 komentáře:

  1. Tím si nejsem tak jist, spíše část jejich klientely přejde k jiným Web 2.0 aplikacím (Zoho). Doba standalone službám nepřeje. Sám raději při studiu používám googlemail a jejich calendar, protože se na ně připojím z kteréhokoliv místa v campusu...

    OdpovědětVymazat
  2. heslem Web 2.0 byl přechod applikací na web

    Ale kdeže. Web 2.0 je technologická platforma.

    "Přechod aplikací na web" se stalo heslem firem, které se tímto způsobem snaží o získání podílu na trhu a vytvoření prostředků pro jeho udržení. Což navíc v žádném případě nelze charakterizovat jako "přechod aplikací na web", spíš jako "přechod uživatelů k Web 2.0 aplikacím". S tím (žádoucím, pro ty firmy) efektem, že tímto do značné míry získají nad těmi uživateli kontrolu (lock-in).

    Chovají se ti uživatelé jako tupé stádo ovcí. Což těm firmám nepochybně vyhovuje, takže tento jev podporují seč jim síly stačí. Win-win - na první pohled; a naprostá většina uživatelů není "druhého pohledu" vůbec schopna :-D.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>