27. března 2009

Netradiční pohled na komunistické zločiny

Z pera Tomislava Sunice.

Doposud však bylo vyvinuto jen málo úsilí o analýzu komunistického systému v rámci moderní genetiky. Jak si totiž dále ukážeme, komunistický teror byl přinejmenším v určitých svých etapách disproporcionálně zaměřen proti příslušníkům vyšších tříd. Z genetické perspektivy to značí, že působil dysgenickým efektem na genofond populací, jež mu padly za oběť, což zapříčinilo celkový pokles genetické kvality populace prostřednictvím odstranění vyšších tříd.

9 komentářů:

  1. Netuším co se z toho Sunic snaží vyvodit, vždyť ta druhá část je naprostý blábol:

    ...což zapříčinilo celkový pokles genetické kvality populace prostřednictvím odstranění vyšších tříd.

    Za 1) je evidentní, že Sunic ví o genetice pomálu. Z nejrůznějších vědeckých výzkumů vyplývá, že "inteligence" (kolektiv mentálních schopností) korelují s inteligencí rodičů jen zhruba z 60-70% procent, v poměru k průměru vyskytujícímu se v daném vzorku populace. Co více, čím se rodiče více vychylují inteligencí z normálu, tím více je pravděpodobnější, že jejich děti budou méně inteligentnější než oni. O podobných závěrech psal již Eysenck (např. dílo The Inequality of Man) na začátku 70. let, pokud se nepletu. V případě kastovního systému, ve kterém by se "křižili" pouze příslušnící vyšší kasty obdařené na počátku jejího vzniku vyššími mentálními schopnostmi, by za pár generací "zhloupli" a dostali se na úroveň průměru, stejně tak jako kasty zbylé.

    Za 2), v kombinaci s výše uvedeným je zřejmé, že "genocida intelektuálů" (v komunistickém případě buržoazie) tak v rámci několika generací (2-3) s genetickým fondem nic neudělá, jelikož ten se přirozeným způsobem opět vyrovná dle gaussovy křivky. Důsledky může mít jen dočasné (což nesnižuje nijak jejich závažnost, samozřejmě).

    OdpovědětVymazat
  2. Mně hlavně není jasné, odkud autor bere tu rovnici "střední/vyšší třída = vyšší intelligence".

    Jiná situace je v případě Čechů, kdy nejrůznější režimy opakovaně vyštvávali skutečnou duchovní elitu národa do emigrace.

    OdpovědětVymazat
  3. Existuje-li peklo, dělá tam Satanovi šaška nějaký Chorvat. Co ty kreténi ještě nevymyslí, propagandu tak pitomou a blbou, že se tomu člověk musí zasmát. Bez ohledu na zlo, které je z toho cítit.

    OdpovědětVymazat
  4. Sunicovi by jiste neskodil kritictejsi pohled do chorvatskych rad, na druhou stranu je fakt, ze Bleibursky masakr si bratri Srbove (Jugoslavci) za klobouk nedaji

    OdpovědětVymazat
  5. Alkibiades: v podstatě žádný "test intelligence" nemá universální výpovědní hodnotu. Většina těchto "testů" hodnotí určitý specifický souhrn vlastností, které podvědomě oceňuje okcidentálec. "Vysoce intelligentní" podle těchto testů jsou tedy například schopni vydělat rychle hodně peněz, naopak černoši nebo cikáni z těchto testů vycházejí jako "hloupí". A ano, pak má Sunić pravdu: ti bohatší jsou prostě "intelligentnější"...:-))

    OS: no já myslím, že to byl hlavně kommunistický zločin. Nebo mezi partyzány byli pouze Srbové?

    OdpovědětVymazat
  6. Celé je to nesmysl: vzorce jednání se předávají sociálně (výchovou), nikoli geneticky.

    OdpovědětVymazat
  7. Vodník: 100% souhlas.

    TP: To jste ten odvěký spor "nature vs. nurture" rozřízl poměrně rychle. Pozice, že je možné ovlivnit mentální schopnosti ryze výchovou, je vlastní mimochodem socialistům a komunistům, kterým tak dovolovala vydat se na cestu převýchovy "zkažené společnosti". Existují rozsáhlá studia, která dávají mnohem větší roli genetické loterii, nežli výchově. Osobně se mi to jeví tak, že je to tak půl na půl - co taková studia například neberou v potaz (a ani nemohou) je role životosprávy matky při vývoji plodu, popř. vliv výchovy a prostředí na nejranější fáze vývoje dítěte. Podstatné jsou oba elementy, ona dichotomie se rozseknout nijak nedá, procentuálně trochu vyšší podíl genetiky by na věci neměnil nijak fakt, že stabilní rodinné prostředí s kvalitní výchovou je pro každé dítě naprosto klíčové. (V dnešní společnosti konsumerismu, hedonismu, infantilizace dospělých a naprosté ztráty osobní zodpovědnosti za své činy, je to také čím dál více nedostatkovým "zbožím".)

    OdpovědětVymazat
  8. Tento spor neřeším, jen poukazuji na to, že totalita je příliš krátká na to, aby mohla nějak významně zacloumat s geofondem. Navíc by výsledky byly nejspíš opačné, totalitní režimy měly tendenci k eugenickým praktikám.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>