23. března 2009

Stanislav Markelov

Je vždy zvláštní, když se člověk dočte, že zemřel někdo, kdo byl mladší než on sám. V případě Stanislava Markelova je to o to hroznější, že byl zavražděn. Zdá se být skoro jisté, že byl zavražděn z politických důvodů: Byl to advokát Anny Politkovské. Úděsné vysvědčení pro Putinův régime.

8 komentářů:

  1. Aha, skoro jisté a je to vysvědčení:) Ale ať je to jakkoli, pro Rusy byl Putin záchrana (po Jelcinovské dekadenci). To, že chová jako car, je proti tomu celkem vedlejší.

    OdpovědětVymazat
  2. Podle mě Markelova zabili neonacisti (podílel se na procesech vůči nim a hájil antifašisty). Vražda sice byla provedena profesionálně, ale to podíl neonazis nevylučuje. Zde by lidé, sympatizující s neonacismem profesioniální popravu třeba Ondřeje Cakla také zvládli (pár jich prošlo výcvikem speciálních jednotek). Zásadní rozdíl je v tom, že tady to nikoho nenapadne, nebo si to nedovolí, zatímco v Rusku ano.

    Navíc Putinův podíl na vraždě Politkovské nikdy nebyl prokázán, čili z toho těžko můžeme vyvozovat automatický podíl na smrti někoho, kdo byl jejím obhájcem.

    OdpovědětVymazat
  3. Nevím, Petersi, ale tak nějak mi přijde horší, když ti mladší lidé umírají na nemoci.

    OdpovědětVymazat
  4. Nestydatě omílat západní propagandu v této době, kdy Západ usiluje o tichou genocidu Slovanů, je prostě zrada. A všichni takoví si zaslouží zemřít - pomalu.

    OdpovědětVymazat
  5. Slované stojí v Petersových očích rozhodně níž než Germáni, najmě Anglosasové. Proto ho asi taková "genocida", tichá a nekrvavá, netrápí. Ostatně si za to hloupí Slované můžou sami: nemají volit Putiny a Miloševiče, ale Javlinské a Džindžiče. Kdyby si Palestinci nezvolili Hamás, nezahynuly by jim nešťastnou náhodou matky s dětmi, které se na rozkaz "Vlevo!" vydaly omylem vpravo.

    OdpovědětVymazat
  6. Peters je v tomto velmi slovanský:) Kálení do vlastního hnízda je oblíbená slovanská zábava, podle toho se pozná slovanský intelektuál:)

    OdpovědětVymazat
  7. Hlavně nezapomeňte, že bosenští muslimové resp. Bosňáci jsou také Slované ;-)

    OdpovědětVymazat
  8. Bosenští muslimové jsou samozřejmě odpadlíci.

    Vaše poznámka je dětinská.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>