7. září 2005

Flanďák Dodo

Další ze série Velkých modráků je Dodo, náš milý kaplan z Hradce Králové. Jeho vrcholný výkon bylo přepracování článku o Janu Nepomuckém tak, aby odpovídal katholické propagandě. Proto smazal nepohodlná fakta, která jsem vložil a jvano. V záchvatu zuřivosti si však náš "znalec" popletl Václava Hájka z Libočan a Tadeáše Hájka z Hájku. Inu, katholický znalec. Co byste od něj čekali?

Když si něco vezme do ruky, nevyleze z toho nic než katholická propaganda. Naposledy se obul do mého článku o Photiovi. Věty typu: "Fotiovské schisma bylo konečně zažehnáno," rozhodně nejsou NPOV. Jinak ale ten ignorant neví, že i jejich sv. Ignatius neresignoval, nýbrž byl sesazen. K tomu si stačí přečíst článek v The Catholic Encyclopedia: "In his exile he was visited by the emissaries of Bardas, who sought to induce him to resign his patriarchal office. Their mission failing, they loaded him with every kind of indignity. Meanwhile a pseudo-synod, held under the direction of Gregory of Syracuse, an excommunicated bishop, deposed Ignatius from his see." Ale to bych od něj chtěl moc, na to zjevně nestačí.

Jinak to individuum není nic jiného než jesuita. Je důsledný jako oni, takže vinou jeho řádění po mně za chvíli nezbyde ani památka. Teď se "věnoval" seznamu koptských papežů. Jeho pečlivému revertu padl za oběť i chudák Timotheos II. (457477) Co mu udělal, že ho maže? Údajně kvůli duplicitě. Lže jako když tiskne (typický katholík), duplicitu v článcích Michael Caerularius a Velké schisma osobně obnovil.

0 – počet kommentářů:

Okomentovat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>