26. června 2008

Definice antisemitismu

Magnus poskytl na Vrbě definici antisemitismu: "Každé nepřátelství namířené proti existenci židovského národa; je-li existence – přežití a pokračování Židů – dnes zaručeno státem Israel, je nepřátelství k Israeli antisemitismem." Pozoruhodné. Takže nenávist k judaismu antisemitismem není, stejně jako prosazování dvounárodního státu. Výborně, přeci jen jistý pokrok.

14 komentářů:

  1. Nejsou ti European Jews for a Just Peace nějaká evropská buňka Neturej Karty?

    Jinak Magnovi jsem na to odpověděl.

    OdpovědětVymazat
  2. Těžko říci: "We believe that the only way out of the current impasse is through an agreement based on the creation of an independent and viable Palestinian state and the guarantee of a safe and secure Israel and Palestine. We condemn all violence against civilians in the conflict, no matter by whom it is carried out.
    We call for:
    1. an immediate end of the occupation of the occupied territories: West Bank, Gaza and East Jerusalem with recognition of the 4th June 1967 borders;
    2. complete withdrawal of all Jewish settlements in all the occupied territories;
    3. the recognition of the right of both states to have Jerusalem as their capital;
    4. the recognition by Israel of its part in the creation of the Palestinian refugee problem. Israel should recognise in principle the Palestinian right to return as a human right. The practical solution to the problem will come about by agreement between parties based on a just, fair and practical considerations. It will include compensation, the return to the territory of the State of Palestine or of Israel, without endangering Israel’s existence. We call upon the international community, especially Europe, for political and financial support".

    OdpovědětVymazat
  3. To by mne zajímalo, ...proč tady mažete slušný příspěvky? To je teda vrchol srabáctví. To sis Petersi nevšim, že se MM překonal a byl relativně veleslušný?

    OdpovědětVymazat
  4. jo, zapomněla jsem se podepsat...
    Michaela

    OdpovědětVymazat
  5. haha ...tenhle blog trpi parkinsonem?..z paměti vypadavaj celý příspevky. Ted zmizel ten třetí z týhle větve, schodou okolností pojednávající o nedostatku logiky v píítrsově soudu o důsledku definice antisemi...je to zábavné...poruchami logiky to začíná, výpadky paměti pokračuje, co přijde nejčkonc ?

    OdpovědětVymazat
  6. ser na ně, jdem spát miláčku

    OdpovědětVymazat
  7. jasně kiki, serem na ně a dem na TO

    OdpovědětVymazat
  8. Protože se tady množí stížnosti na censuru, tak bych chtěl ujistit, že jsem nic nesmazal a inkriminovaný příspěvek zde postuji znovu: "ty jo píítrsi ,doporučuju projet výrokovou logiku od Jaurise..... že Vám to nemyslí je veřejné tajemství, proč to teďka sám tolik explikujete , haha ?

    Mluvím přece o KAŽDÉM nepřátelství namířeném proti ex. Židů ! Např. o nepřátelství vůči Izraeli (v kontextu s tím článkem o Izraeli přece,vy nesoustředěná osobo), jež tu ex. zaručuje. Kdyby byl kontext s judaismem, který taktéž zaručuje pokračování Židů, tak bych mluvil o něm. Jistě víte,že sám stát Iz. má dvě tváře, dva zdroje, jež se v tamní politický praxi současně pěstují - sionistickej + tradiční /judaisticko hebrejskej/ zdroj.
    ..To, že moje definice znamená, že nepřátelství k judaismu neni antisemi, můžete vysoudit fakt asi jenom Vy."

    OdpovědětVymazat
  9. Moje odpověď: Takže každý atheista je antisemita? To jsem to dopracoval.

    OdpovědětVymazat
  10. To sis Petersi nevšim, že se MM překonal a byl relativně veleslušný?
    To teda hodně, hodně relativně! Je ovšem přirozené, že Ti klesají nároky na to, co je slušnost. :-(
    (aby nedošlo k omylu, ani já jsem ten příspěvek nevymazal).

    OdpovědětVymazat
  11. Mýlíš se Vodníku. Mé nároky na slušnost jsou naopak stále stejné. Viz naše diskuse na Sprše, (též s JK) ohledně slušnosti a "slušnosti". Pozoruhodný je spíš TVUJ dvojí metr (vůbec si se v tomhle nezměnil). Ve skutečnosti je to se mnou tak, že si neumím představit účastnit se takového grafomanského pranýřování internetových nepřátel jako tady převádí Peters (a ty mu méně ale přece sekunduješ.)
    M

    OdpovědětVymazat
  12. Řídím se jen starou židovskou zásadou: "Oko za oko, zub za zub." Co je na tom špatného?

    OdpovědětVymazat
  13. Spíš dvě oči za oko a celá dentice za zub, se mi zdá
    M

    OdpovědětVymazat
  14. To je věc názoru. Ale máte pravdu, že kvantita se těžko hlídá.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>