19. září 2009

Goldstoneova zpráva

via Leon Kreutzfeld. Pokaždé, když si čtu, jak se Arabové a Židé předhánějí v tom, kdo nestranné mezinárodní pozorovatele více obviní z toho, že nadržují druhé straně, je velice těžké nebýt opravdovým antisemitou, tj. člověkem, který by všeobecně prohnilý Blízký východ nejraději nechal, ať si to tam laskavě vyřídí sami a nás, Evropu, z toho vynechají. Dokud Arabové nepochopí, že terrorem nic nevyřeší, civilisovaný svět jim pomáhat nebude: "This is a political, unbalanced and dishonest report as it puts on the same level those who perpetrate crimes and those who resist," said Ismael Radwan, a top Hamas official in Gaza.

Vyznání lásky, na které upozornil Vodník, je však také síla: "Every time I dream of returning to the country or that my son will one day immigrate there … Israel is more important to me than anything. I'm not there at the moment, but my heart is always there." Tohle modloslužebnictví raději bez kommentáře. Dokud se Židé nezbaví chauvinismu, což Západní Evropa udělala již po roce 1945, lepší to nebude.

24 komentářů:

  1. Na teroru proti rasistickému státu není nic špatného, Izrael si mír nezaslouží.

    OdpovědětVymazat
  2. Násilí plodí násilí a dnes už nemá sebemenší význam, kdo ho začal. Mimochodem, byli to Arabové.

    OdpovědětVymazat
  3. Takže ještě jednou, pokud neexistuje občanská rovnost nezávislá na pseudorasovém náboženském principu, důsledkem nemůže být nic jiného než konstantní občanská válka. Vyčítat to těm, kdo jsou rasově diskriminováni, je hloupé a nemravné.

    OdpovědětVymazat
  4. Mandela také mohl rozpoutávat sektářské násilí. Ale neudělal to, a proto je na rozdíl od Mugabeho či palestinských papalášů hrdina.

    OdpovědětVymazat
  5. Mandela možná ne, ale co tam padl apartheid, tak to jde s JAR k čertu takovým sešupem, že brzy budou závidět kdejaké okolní díře. A už teď ti rozumnější vzpomínají na zlaté časy apartheidu.

    Což je koukám poněkud OT :-)

    Nicméně tvrzení, že násilí (teror) nic neřeší jest přinejmenším sporné.

    OdpovědětVymazat
  6. Založení moderního Izraele bylo IMO jedním z největších strategických omylů minulého století. I když většina z nás by asi jeho vznik tenkrát emocionálně podporovala. Já určitě.

    Do budoucna zde máme v podstatě nekritizovatelný, arogantní darebácký stát s atomovou výzbrojí, vidinou vlastní výjimečnosti a starozákonní ideologií, navíc s potenciální pátou kolonou ve většině západních demokracií. Z toho nemůže vzniknout nic dobrého. : (

    OdpovědětVymazat
  7. Myslím, že civilisovaný svět by mohl svou chybu napravit tím, že by tlačil na Israelce, aby se konečně odnaučili svým ruským způsobům. Bohužel nám to Arabové nijak neusnadňují. Nejsou to žádní buddhističtí Indové.

    OdpovědětVymazat
  8. Vy máte štěstí, že za antirusismus se nezavírá...tomu se tleská :-(

    A kdyby byli Arabové budhističtí Indové, tak by Israeli dávno nakopali prdel. Ta arabská vojenská neschopnost je až tragikomická...a je také největším štěstím (neken) Israele, jinak by už existoval jen v učebnicích.

    OdpovědětVymazat
  9. Goldstoneova mise je ekvivalent Protokolů sionských mudrců v 21. století!

    Vždycky jsem považoval termín "židovská drzost" za projev alespoň lehkého antisemitismu. Ale budu to muset přehodnotit.

    OdpovědětVymazat
  10. Vodnik:

    Netanyahu prohlásil něco ve smyslu, že ten, kdo uznává Goldstoneovu zprávu, nechce mír...

    Spojenectví s touto zemí je pro USA naprosto destruktivni. Banda lokalních zločinců podporovaná velmocí pod nátlakem části židovské páté kolony, proti zájmům většiny Američanů. To nemůže mít dobré konce.

    OdpovědětVymazat
  11. Vodník:

    The Jewish Journal of Greater Los Angeles made a startling revelation today when writer Phil Shuman wrote, "Only some 3,000 out of 1.4 million active duty servicemen and women are Jewish, about two-tenths of one percent. When it comes to Marines, the numbers are even more startling. It’s one out of 1,000. One-tenth of one percent."

    To bylo myslím kolem roku 2004. Pochybuji, že se situace od té doby nějak zásadně změnila.

    Jen velmi málo lidí si zaslouží větší pohrdání, než ti, kteří prosazují vojenská řešení, ale bojovat za ne jde někdo jiný (a teď nemám výjimečně na mysli politiky. Ti jsou tím vinni také, ale jinak).

    OdpovědětVymazat
  12. Podle mého názoru měla být Anna Bayefsky z té Rady v Ženevě vykázána pro nestydatost! Prý je to bojovnice za lidská práva - pche! Tedy: jde o to, koho Anna Bayefsky považuje za lidi. Pokud do té kategorie nespadá gójský dobytek, tak to možná bojovnice za lidská práva je.

    A to nemluvím o tom, že Goldstone v té zprávě prý musel trochu ubrat, podle jeho dcery. Bojoval už proti rasismu v Jižní Africe, zřejmě je to slušný Žid a jako takový brzy zaujme čestné místo na S.H.I.T.-listu...

    OdpovědětVymazat
  13. tomu rikam "chytre noviny" :-)
    jpost
    kdyz po otevreni kliknete na
    PA: Goldstone report 'remains alive'
    misto clanku naskoci kouzelna formulka:
    The site is currently overloaded
    cha cha cha

    OdpovědětVymazat
  14. konec dobry FSECHNO dobre:-)
    dostal, precetl, ocenil,
    za vitezstvi Israele
    bojovat je nutno cele
    zadna zprava neodradi
    FSECHNY co ho maji radi

    a ze odkaz byl "overloaded" je dukaz jak je o clanek velky zajem,
    to delaji spravne, na tridniho nepritele je nutno se pripravit!
    shalom :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Osudy Goldstoneovy zprávy, pokud je ještě někdo sleduje, nabývají forem tak groteskních, jako měly provalené malheury bolševiků neblahé paměti.

    Nejen, že Israel zcela otevřeně spoléhá na veto svých vasalů, ale Goldstone sám kritisoval přijetí své zprávy! :-D

    OdpovědětVymazat
  16. soudruh selfhate Jew uz se umravneje a pripusti ze i druha strana(Palestinska) se dopustila zlocinu,


    On Friday, Justice Goldstone himself criticised the council's endorsement of his report.

    He told the Swiss newspaper Le Temps before the vote that the wording of the resolution was unfortunate because it included censure of only Israel, and not Palestinian groups which his fact-finding mission also believed had committed war crimes.


    ....ale to uz mu nepomuze, uz to svou zpravou a kritikou Israele posral:-(

    OdpovědětVymazat
  17. Dne 16. října 2009 zprávu schválila Rada OSN pro lidská práva. Poměr hlasů byl tento:

    In favour (25): Argentina, Bahrain, Bangladesh, Bolivia, Brazil, Chile, China, Cuba, Djibouti, Egypt, Ghana, India, Indonesia, Jordan, Mauritius, Nicaragua, Nigeria, Pakistan, Philippines, Qatar, Russian Federation, Saudi Arabia, Senegal, South Africa, and Zambia.

    Against (6): Hungary, Italy, Netherlands, Slovakia, Ukraine, and United States of America.

    Abstentions (11): Belgium, Bosnia and Herzegovina, Burkina Faso, Cameroon, Gabon, Japan, Mexico, Norway, Republic of Korea, Slovenia, and Uruguay.

    Absent (5): Angola, France, Kyrgyzstan, Madagascar, and United Kingdom.

    Vyhodnocení: Hlasovat pro je ostře protiisraelské, hlasovat proti je ostře proisraelské. Zdržení se je mírně proisraelské, absence je mírně protiisraelská.

    OdpovědětVymazat
  18. Vodník: Sleduje, sleduje. Chovani představitelů vyvoleného národa žijícího ve své bublině arogance je smutně komicke. Každopádně odpuzující.
    ---
    Israel se již několik let pohoršuje nad různými akademickými a ekonomickými bojkoty, které byly proti němu zorganizovány a zdůrazňuje jejich zbytečnost a neefektivnost.

    Nedávno se v turecké televizi objevila nějaká inscenace, kde byli zobrazeni izraelští vojáci, jak zabíjejí děti. Izraelci na základě toho prý začínají bojkotovat tureckou kávu a přestávají jezdit do Turecka na dovolenou. : )

    OdpovědětVymazat
  19. Z cele teto diskuse vidim, ze nezbyde nic jineho nez tu Zaslibenou zemi znova nekam odstehovat.
    Sice se zase opakuji ale clovek musi pripomonat. Jinak bude dalsi velke krveproliti, Holokaust 2.
    Spis ale tusim, ze se necha na tu druhou moznost. Ono se dnes dobre vydelava na tom prvnim.

    OdpovědětVymazat
  20. Ke Goldstonově zprávě a nemožném chování Israele dnes na Blistech kommentář od Israelce Uri Avneryho.

    OdpovědětVymazat
  21. President Barack Obama je čestný muž a sliby, které dal AIPACu, svědomitě plní.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>