3. září 2009

Ignorant Olšer

via Kapitán. Břetislav Olšer napsal: "Potíž je v tom, že náš trestní zákon (ani současný, ani budoucí) nezná institut trestní odpovědnosti firmy. Bylo by proto nutné podat trestní oznámení na neznámého pachatele ... Navíc se obává, že až si odsedí trest za smrt tří lidí z nedbalosti, skončí kvůli neplacení dluhů za mřížemi znovu." Vždy žasnu, jaké pitomosti jsou lidé schopni napsat a že oč méně věci rozumí, o to větší souverainitou o tom píší.

6 komentářů:

  1. No a jak to teda je? Dlužíte nám vysvětlení.

    OdpovědětVymazat
  2. Něco napsal správně, něco blbě - v čem je problém, taková ta běžná směs

    OdpovědětVymazat
  3. ad Jan. Jistě, je to běžné. Máme se však s takovým šlendriánem smiřovat?

    OdpovědětVymazat
  4. Proč tak ostrá slova. Olšer rozebral velmi dobře logiku celého případu. Zaměstnanec dostal 5 let za chybu na nebezpečném úseku o němž jeho zaměstnavatel (právnická osoba) prokazatelně věděla. Samozřejmě, že nejde zavřít firmu za katr, někdo v ní byl za tu věc zodpovědný.

    Vaše ostré označení pro neznalost právnických reálií je poměrně dost kruté. Je to jako bych vás častoval podobnými nálepkami, když diskutujete o fyzice a to jste ji měl (na rozdíl o běžných občanů, kteří neabsolvovali ani jednu jedinou vyučovací hodinu práva) 4 roky na střední.

    >Máme se však s takovým šlendriánem smiřovat

    To po vás nechce nikdo, stačilo místo slova "ignorat" napsat ke každému Olšarovu pochybení o jednu vysvětlující větu navíc a měli bychom z vašiho příspěvku lepší pocit všichni.

    OdpovědětVymazat
  5. Ovšem ten zaměstnanec to musel vědět taky, že se pohybuje v nebezpečnym úseku, a přesto chrápal .. timhle ho z toho prostě nevysekáte. A stejný je to na polovině křižovatek, když nedám přednost zprava, ač tam neni žádná značka, tak to schytám zrovna tak.

    Proto byli dycky fírové šlechta proti frajerům za volantem, protože to zběsilym dupánim na brzdu a točenim volantem (kterej nemaj) zachránit nemůžou, tahle profese prostě vyžaduje bejt ve střehu furt a hlavně myslet dopředu a za roh. Mladej bohužel neobstál.

    OdpovědětVymazat
  6. Chyba řidiče je ekvivalentní chybě strojvůdce, který projede návěst Stůj. Je to lidsky pochopitelné, každý je omylný, ale není to omluvitelné.

    Podotýkám, že nezabezpečené křižování "vřesinského typu" běžně používají České dráhy (a taky se jim tam občas něco srazí).

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>