5. června 2008

Obama na AIPAC

Plný text jeho řeči, kde musel vysvětlovat, co četl v minulosti. Pro ty, kteří to nechtějí číst, stačí tato věta: Obama šel do své vlastní Canossy. A co za to požaduje? "to ease the freedom of movement for Palestinians, improve economic conditions in the West Bank …" Zajímavá kritika jeho projevu.

Pro srovnání politika Rona Paula.

11 komentářů:

  1. Ten komentář k Ronu Paulovi je skutečně zajímavý... Díky.

    OdpovědětVymazat
  2. Rovněž musím v článku o Obamovi souhlasit většinou s Obamou, ne s jeho kritikem. Ten se většinou uchyluje k sofistice na základě z kontextu vytržených citací a několikrát polemizuje sám se sebou, ne s Obamovým textem, tzn. podsouvá.

    To je ale jedno. Otevřená sezóna na Obamu teprve začíná a kritiků bude jistě více. Je jasné, že většina z nich budou lidé, kterým nikterak nevadila zoufalá (především republlikánská) politika posledních 7+ let a nebo fanatičtí stoupenci Israele, kteří si zcela pomateně myslí, že by měli mít hlavní slovo v amerických presidentských volbách. Jejich hýkání bude rajskou hudbou pro mé uši... : )

    Zdůrazňuji, že Obama není v příštích volbách můj favorit - zatím nemám žádného.

    OdpovědětVymazat
  3. Jeden už zahýkal
    ---
    Zaujalo mě ale toto. Jedná se o jasný projev blouznění, které je již delší dobu průvodním jevem Boutrosovy choroby, ale přece jen, v rámci objektivity: Ví někdo o nějaké Boutrosově politické analýze, či předpovědi, která se vyplnila a která šla ve své době proti proudu oficiální propagandy a médií a nebyla předem publikována v The Ecomnomist??? Já se přiznám, že nikoliv.

    OdpovědětVymazat
  4. Já si taky myslím, že jen opisuje z Economistu.

    OdpovědětVymazat
  5. Přesně tak. Já si vzpomínám, že jsem kdysi, na začátku invaze do Iráku četl něco v jeho denících na Sprše něco ve smyslu, jak se Irák pod americkýcm vedením stane majákem demokracie na Středním východě - prostě papouškování názorů Boutrosových neokonských guru. Již tenkrát mu to moc lidí v diskusi nebralo a teď ten příspěvek nemohu najít. Nevymazal ten výtečník některé své deníkové záznamy ve snaze revidovat historii? : )))

    OdpovědětVymazat
  6. Domnívám se, že u toho mouly o snahu přepisovat historii nešlo, i když u Petra Mauleho člověk nikdy neví.

    Pokud si dobře vzpomínám, šlo o standardní moulovský záchvat, kdy se Petr Maule naštval dokonce i na Sprchu a ve snížené příčetnosti vymazal všechno, co vymazat mohl. Později mu došlo, že nikde jinde než na Sprše ho rádi nemají a s prosíkem se vrátil, aby jako pako z Chebu nezůstal v posici kůlu v plotě.

    OdpovědětVymazat
  7. Každopádně se mu to dnes hodí, ať už to dělal z jakýchkoliv důvodů...

    OdpovědětVymazat
  8. To je na složité psychiatrické posouzení, zda má Petr Maule, když je v rauši, rozpoznávací schopnosti úplně vymizelé, nebo jen omezené. Vzhledem k imanentnímu primitivismu tohoto "paka", jak si sám říká, se kloním spíše k první možnosti.

    OdpovědětVymazat
  9. Vážně nevím, čemu se zase divíte, Juchelko. Mimochodem, co je to vlastně za jméno - Juchelka? Tak se vážně jmenuje??? Já vám teda povím Juchelko, že jste neuvěřitelně naivní. Asi se domníváte, že až se zastánci Irácké války definitivně ocitnou v naprostém opovržení, tak vám Boutros přenechá vavříny, bude tleskat vaší zásadovosti, odvaze a předvídavosti a pro se sebe si nechá pouze pokání? Cítíte, že si to zasloužíte, už kvůli úskokům a pronásledování, které jste od něj a jemu podobných vytrpěl? Jóó, vážně???

    HOVNO!!! Čest a sláva spočine na prokletém idealistovi a spořádaný občan aby šel s brekem? Ne, to nikdy nepřipustíme. Zásluhy připadnou našinci, nějakému namyšlenému parchantovi, jako vždy a na zásadové prosťáčky zbyde akorát ten kanál. {hahaha}

    Však se o tom brzy přesvědčíte. Během krátké doby si Boutros uvědomí, že brojil proti Bushově dobrodružné politice prakticky osamocen. A že jeho úsilí přesvědčit posluchače o škodlivosti válek vedených arogantním šimpanzem neustále mařila TA SVINĚ JUCHELKA.
    A bude vás pronásledovat o sto šest po celém internetu, však Vy si také, bezcitný militaristo, zasloužíte poznat, co to je utrpení. I tak bude pramalé oproti tomu, co musela kvůli vašemu podlézaní republikánským fanatikům prožít ubohá děťátka v osudem zkoušené Mezopotámii.

    OdpovědětVymazat
  10. : )))

    Ale máte pravdu, tak nějak to bude.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>