22. června 2008

Requiem za Sprchu

Ačkoliv mi to Tomáš Pecina nedoporučuje, přeci jen si neodpustím ještě jeden článek ke Sprše.

Po Velkém rozkolu Sprchy na Klan a Vrbu odešel ze Sprchy i Elvis. Poslední jeho příspěvek pochází ze 4. 8. 2005, vynechám-li jeden pozdrav ze záhrobí. Svůj názor pár měsíců před odchodem vyjádřil jasně a pak také napsal něco ke klanům: "Tak to dopada, kdyz se berou veci moc vazne. Jeden ze Sprchy chtel mit “civilizovany diskuzni server” a misto toho z ni byla stoka, dalsi z toho chtel mit “Hospodu u Klabacky” a kdyz to skoncilo jak na obrazku Josefa Lady tak utekl s krvavym nosem, dalsi zase uporne kartacoval husberalske graffiti az nezbyl cas na nic jineho. Jednoho pridrzleho kriklouna z ty hospody nekolikrat vyhodili [asi Neckáře] a on se vzdycky vratil, protoze to nebere moc vazne, to je myslim v takovych pripadech moudre … Klany byla jenom sranda a BTW i hlavni duvod rebelu odchodu ze Sprchy - znamkovani - je pryc, protoze uz nikdo neznamkuje."

Amen.

Updated.

14 komentářů:

  1. V jedné věci měl Elvis pravdu: bralo se to moc vážně. Jenže když chcete mít server s úrovní a máte nějakých 20+ účastníků, tak se to prostě hlídat musí! Elvis byl zvyklý na diskuse na Yahoo, Kuro5hinu nebo na Psu, kde jsou stovky a více diskutujících. Tam se takový Boutros nebo Max ztratí. Ale mezi 20 Sprchaři to znamenalo zkázu. A Klan taky nebyl sranda (v tom smyslu, že zničil ten server), to by Vám možná dneska Elvis taky připustil.

    OdpovědětVymazat
  2. Já to moc vážně nebral; i proto jsem byl na Sprše outsider a nikdy nebyl v Sanhedrinu.

    Hlídat a hlídat. Jak chcete uhlídat Mauleho? Kdo by ho vykopnul, když se zbláznil? Možná jste neměl odcházet; metafysická rovnováha se tím změnila ve prospěch Zla.

    No, myslím, že Maule je vidět i na Neviditelném psu. Takový troll se neztratí nikde.

    Klan byl sice děsný, ale my jsme zase měli svůj Antiklan.

    OdpovědětVymazat
  3. Jak chcete uhlídat Mauleho? Kdo by ho vykopnul, když se zbláznil?
    Kdyby Sprchu řídil Klabačka, tak by ho nejpozději na podzim 2004 vyhodil a byl by klid. Takhle ale ani jezovec ani Sanhedrin proti němu nezasáhli, dokonce se postavili na jeho stranu, když začal s bonzováním mého občanského jména. To je, myslím, zdokumentováno vyčerpávajícím způsobem.

    my jsme zase měli svůj Antiklan.
    V tom, jak víte, s Vámi nesouhlasím. Proti Klanu žádná homogenní skupina nestála, jen evt. solidární pětky od Husity nebo Astra, které ovšem pitomost takového známkování jen podtrhovaly.

    OdpovědětVymazat
  4. Jenže on jí neřídil, on ji zavřel. Musíte vycházet ze situace Sprchy Sanhedrinu.

    Antiklan sice nebyla homogenní skupina, ale byla to Opposice. Jinak by se Vrba už dávno rozpadla: Všichni by šli po svých.

    OdpovědětVymazat
  5. Antiklan sice nebyla homogenní skupina, ale byla to Opposice. Jinak by se Vrba už dávno rozpadla: Všichni by šli po svých.
    Nemyslím. Podle této logiky by server homogenní Pravdy & Lásky musel vzkvétat, ale děje se tam prd.

    A nakonec i na té Vrbě si šli lidé "po svých": Vy jste si založil blog s hlavním tématem Wikipedie, jednorožec lítá po kulinárních blozích, občas napíše na Vrbu něco k fotkám nebo k muzice, my z Vrby chodíme sem nebo na kulinářské blogy, přibyl zappík, Klabačka se věnuje téměř výhradně fotografii a gogo zpytáckým tématům. Jeden z ryzích "antiklanistů", cnemo, zůstal na Sprše, kde mu prášili kožich ještě 2 roky než ho to taky přestalo bavit. A Jaromír nám občas všem vynadá do antisemitů.

    OdpovědětVymazat
  6. Petr Urban:
    Mate ve vasem odkazu nize nepresnosti: napriklad forum BL fungovalo dlouho pred prichodem Piseckych. Puvodni prispevatele byli Milos Koenig, Ales Zeman, Vise (Lucifer), Petr Motyka, Jiri Taborsky, Archaix tehdy jeste pod svym jmenem, Jirina Fuchsova, Tana Zajicova atd..spousta dalsich. O dost pozdeji prisli vodnik, pako, jeste pozdeji Michaela a max - a pak teprve vznikla ta cirkev Piseckych (toho jsem se neucastnila). Take me omylem radite mezi lidi s nimiz nemam nic spolecneho, neznam Muhammara, nejaky pan Josef Novak je mi naprosto neznamy prispevatel atd..Ivana si z par prispevku snad pamatuju, ale taky ho neznam.
    V te cirkvi se svatym poslanim ukrizovat Culika bylo pako velmi aktivni a proto jsem mela k cele akci velkou neduveru - v jeho pripade neprijemny pocit, ze zas na nekoho podnika svuj oblibeny hon na carodejnice. Konflikt TP versus BL do toho michat nechci, nevim o tom nic, nez ze ho verejne obvinili a pak blokovali jeho prispevky a tim mu branili, aby se verejne hajil, coz bylo spatne.
    Jinak, jak uz jsem napsala, nostalgii po Sprse s Vami nesdilim z nize uvedenych pricin a i kdyz jsem to asi videla az prilis pesimisticky, neni to misto po nemz by se mi styskalo.
    Spis bych prijala napad, jak oprostit fora od trollovani ze strany paka a jeho dalsich nicku - zacina to byt patologicke a neunosne.Zatim se tu mejte.
    ZW

    OdpovědětVymazat
  7. Dovolil bych si charakterizovat Sprchu jako anarchofašistické SS. Nezvědavec by mohl být anarchofašistické SA.

    OdpovědětVymazat
  8. Já bych si dovolil nesrovnávat Sprchu s Nezvědavcem. Sprcha sice vznikla, resp. rozkvetla jakožto trucweb proti Blistům (stejně jako Nezvědavec proti Zvědavci), ale zatímco se Sprcha záhy od blistové problematiky oprostila a přinášela vlastní články + diskuse k nim, Nezvědavec zůstává trucblogem, navrch taková koncentrace hulvátských a vulgárních dementů se nevidí na celém netu. Oba blogy mají společného pouze toho Boutrose.

    OdpovědětVymazat
  9. Nicméně Sprcha pořád existuje, ačkoliv jsme mysleli, že už dávno umře. Stejně tak na Vrbu se pořád vracíme.

    OdpovědětVymazat
  10. ad ZW. ??? "napriklad forum BL fungovalo dlouho pred prichodem Piseckych." Copak tvrdím opak? "Nesledoval jsem ho, takže nevím, o čem se tam povídalo."

    "Take me omylem radite mezi lidi s nimiz nemam nic spolecneho" Uznávám, že na "na druhé straně" je zavádějící.

    "Ivana si z par prispevku snad pamatuju, ale taky ho neznam." Ivan je Neználek.

    "V te cirkvi se svatym poslanim ukrizovat Culika bylo pako velmi aktivni a proto jsem mela k cele akci velkou neduveru - v jeho pripade neprijemny pocit, ze zas na nekoho podnika svuj oblibeny hon na carodejnice." Já ho neznal, a proto jsem mu na to skočil.

    "Spis bych prijala napad, jak oprostit fora od trollovani ze strany paka a jeho dalsich nicku - zacina to byt patologicke a neunosne." To kdybych věděl, tak dostanu Nobelu cenu.

    OdpovědětVymazat
  11. Sprcha se neda s neZvedavcem porovnavat. Proto musi Maule delat Dr.Jeckyla a pana Hyda.
    Co dovoli Leho na jeho hnojisti neni videt nikde jinde, nez mezi pubertatskou mladezi.

    OdpovědětVymazat
  12. Dovolil bych si charakterizovat Sprchu jako anarchofašistické SS. Nezvědavec by mohl být anarchofašistické SA.
    Ano, přesně. Opět bodujete.

    OdpovědětVymazat
  13. Klabačka se věnuje téměř výhradně fotografii

    Klabačka hlavně dospěl k názoru, že jakákoliv snaha o smysluplnou diskusi na Internetu (a českém Internetu obzvlášť) nemá naději na úspěch. A to se ani nemusí diskutovat o nějak zvlášť výbušných tématech. Výjimkou jsou (ne vždy) různá zájmová fóra a pak fóra technická. Takže se Klabačka věnuje (téměř výhradně) smysluplnějším činnostem - ať už je to zmíněná fotografie, nebo něco jiného.

    jak oprostit fora od trollovani

    Nijak. Přestat diskutovat na veřejných fórech a věnovat se nějaké smysluplnější činnosti. Zbylí trollové se pak (možná) utrollují navzájem.

    Potíž je zřejmě v lidské psychologii. Oni ti diskutující i pokud dostanou šanci si úroveň diskuse sami pohlídat, tak se daleko raději pohádají mezi sebou (případně napadnou administrátora jakožto společného nepřítele :-), než aby jednali konstruktivně, v zájmu úrovně té diskuse. Sprcha může sloužit jako docela dobrý názorný příklad.

    OdpovědětVymazat
  14. Ad requiem: ;)
    Vida, tema zdanlive vycerpane tema vydrzi nejdyl. Petr Urban si pry ma Sprchy prestat vsimat. To je sice rada dobra (nevim, jestli zaroven dobre minena ;)), ale kdyby si Sprchari nevsimali Zprav, medii a politiky, vubec by nevedeli, ze si pan Urban vsima jejich Sprchy. Domnivam se, ze jak pan Urban, tak Sprchari, si mohou (jakkoliv takova cinnost muze mit nekdy zdravotni nasledky a neni tudiz doporucovana), vsimat ceho chteji a nikdo jim to nemuze zakazat. :)
    Hlavne by si Sprchari meli vsimat aktivit sveho paka soupifa, jinak se ta priznana sprsi nemoc muze projevit dosti malignantne. :(
    ZW

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>