21. září 2005

Nevzdělanost von Berlina

Je poněkud směšné, když někdo, kdo neumí ani pravopis, chce psát encyklopedii. Protože dotyčný samorost má schopnost sebereflexe výrazně limitovánu, pokusím se jeho nedostatky ve vzdělání alespoň částečně dohnat na tomto místě.

Zkratka cf.
Ten nedouk si myslí (bůhvíproč), že pochází z angličtiny, takže ji v českých textech mýtí. Tak ať si laskavě přečte vysvětlení.

Právní pojem immunita
Von Berlin nám tvrdí: "tedy imunita patří spíše do mezinárodního práva". To tedy opravdu ne. -jkb- by se měl doučit i ta právní odvětví, která ho tolik nezajímají, aby neplácal takové blbosti. Konkrétně to právní odvětví, které mám na mysli, by ho poučilo i tom, jak se hlasuje. ☺

Wikipedista:Karel
Ač soudruh -jkb- je kovaný fízl, nějak si nevšiml, že Karel už od dubna 2005 do Wikipedie nepíše. Vyštvali ho, nebyl ani první, ani poslední. Tak proč ho na počátku září urguje, ať laskavě doplní typ licence? Bude takhle také urgovat i mne? Nebo si uvědomí, co má na svědomí? Hádejte, přijímám sázky.

Velká písmena
Náš skvělý -jkb- se opět vyznamenal. Nějak, chudák, za ten rok, co je na Wikipedii, nestačil postřehnout, že každé heslo, včetně jména uživatele, povinně začíná velkým písmenem. Tak mu k tomu dodatečnému poznání upřímně blahopřejeme.

Mediace V. Z.
Někdo by měl tomuto soudruhovi vysvětlit, že nejsem věc, takže nemohu být předmětem mediace. Když tak fízlovsky vyzvídá u p. Vrby, měl by se ho zeptat takto: "Od kdy pobíhá Tvoje mediace s V. Z.?" A já bych mu odpověděl, že nikdy ani nezačala.

Co dodat? "On -jkb- není zlý. Je jen přísný a spravedlivý." Tak Vám tedy s. von Berlin pěkně děkuju, že jsem si mohl vychutnat tvrdý ale spravedlivý trest až do samého konce. Slibuji, že už to víckrát neudělám a že budu poctivě a radostně s písní na rtech budovat socialismus.

Za co, soudruzi, za co?

Jeho typické fázlovství se projevilo takto: "Mám tu problém s jednou editací" … "Tak milý kolego Profante, omlouvat se za nějaký zmatek - není vůbec důvodu, Vaše manuelní přihlášení nás prostě přivedlo na pár faktů, které jsme si snad už vyjasnili, a toho bylo třeba."

Von Berlin je vždy bdělý a ostražitý ("Mám tu problém s jednou editací"). Chudák postižený pak musí všeho nechat a začít vysvětlovat bdělému soudruhovi, jak se věci mají. Pokud je jeho vysvětlení uznáno dostatečným, je mu velkoryse odpuštěno a symptomaticky v množném čísle ("Vaše manuelní přihlášení nás prostě přivedlo na pár faktů"), ačkoliv nikdo jiný s tím problém neměl. Inu, jak napsal na jiném místě p. Pospíšil, který si od podobných soudruhů vytrpěl své: "Respectable colleague -jkb-, be sure, you are not alone in this virtual universe."

Obdobně symptomatické je, jak svůj teplej bonz označuje za pouhou "žádost o radu". Byla zřejmě tak tvrdá, že musela být doprovázena argumenty. ☺ Asi by mu měl někdo poradit o rozdílu mezi slovem "raný" a "ranný" a doprovodit to argumenty.

Jiný případ: "Wikipedista:Tompecina dnes dopoledne odblokoval VZ, jehož zablokování je podporováno širokou komunitou. Já to osobně považuji za velice ostrý afront proti komunitě. Wikipedistu VZ jsem opět zablokoval, zprvu na 5 dní, nemám v rychlosti čas počítat zbytek hodin. To se dá změnit, mýlil.li jsem se. Zůstává však faktem, že absolutně nesouhlasím s postupem pana Tompeciny, který není vůbec aktivní, toto je jeho jediný čin za několik měsíců. Považuji za důležité uvažovat o konsekvencích." Křesťanské milosrdenství tomu trockistovi asi nic neříká, když už se odmítá řídit pavidlem č. 1 wikietikety: "Předpokládejte dobrou vůli druhé strany". V tom ho podpořil nechvalně známí Jiří O., rádobykřesťan Cynik a wiki-vr; sofistifikovaněji Beren, Radouch a che.

Updated.

3 komentáře:

  1. DZB(log), dík!
    (Že bych sem poštval svou elitní zásahovou jednotku komposťáků?)

    OdpovědětVymazat
  2. Už jeden dorazil. Nevíte, co tak vytočilo p. Kadlece? V poslední době je poněkud psychicky nevyrovnaný. Asi málo sexu. ☺

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>